Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 929
  • 718
  •   1
Отговори
# 495
  Утрогестанот първия ден след пункцията ми беше изписан 3Х2 като сутрин  и обяд 2 пия, 1 вагинално, а вечер обратно,но такъв ужас за корема ми беше, че ги намалих по 1 през устата. Една седмица след трансфера спрях да ги пия, защото повече не издържах,ама не се обяснявях повече на доктора, защото той твърдеше, че не може чак толкова зле да ми става (сякаш ги е пил някога). Та сега слагам сутрин и вечер вагинално по 3, че на работа ми е гнусно, а уикенда 3 по 2.
  Болки в корема имам толкова силни, такива спазми... нямам думи. Лекарката по ЖК каза да пия но шпа 3Х1, а при болка още да пия.... ама ми се струва много но шпа. Да не спре да действа накрая!?
   Сега умирам от притеснение за сърчицето на оцелелия бебок и вече нямам търпение да дойде утре вечер.

# 496
  • София
За болничните и аз ще се радвам някой по-вещ да обясни, понеце съм срещала противоречива инф-я. Даже имам чувството, че накрая всичко зависи ит това кой чиновник в НОИ го изчислява и как тълкува нещата

# 497
За болничните - да ви кажа няма голяма разлика дали ще излезете сега или след два-три месеца. Предния път много си играх да изчислявам разликата (тогава се наложи да съм от рано вкъщи) и не беше кой знае каква. Все пак се изчислява 18 месеца назад, за 1-2 болнични в повече или по малко...

А някой пита за Спрайта - и на мен ми е мноогоо сладък Sick, но май ми помага малко. Водата не мога да я близна, само през нощта успявам да пийна малко и това е. А аз съм от хората, които много пият и обичат вода, преди си пиех по 2-3л на ден без проблем Whistling.

И аз чакам с нетърпение прегледа в понеделник и се вълнувам като малко дете Heart Eyes. Нямам търпение да си видя порасналата точица Mr. Green

# 498
Оххх, за киселините ще има доста да си говорим към края ...  hahaha Като знам и те какъв кошмар са ...  ooooh!
Цвети83, бебето не се усеща така.  Peace Ти ще видиш - по-скоро е като гъделичкане и къркорене на червата в началото!  Whistling Нормални са такива болки, вероятно от разтягащата се матка, но питай лекаря си ако те притесняват много. Peace
Феъруел, да, сигурно е заради обърнатата матка. И аз съм така!  Peace
Арлена, не се притеснявай от гъбичките - лекуват се, а и до края може пак да се сдобиеш с тях. Но дано пък няма нищо! Peace
Аз съм на лекар в сряда, нямам търпение вече, че не съм си виждала човечето от края на 6-та седмица!  Crazy
Болничните няма да ви окажат кой знае каква разлика в майчинството вероятно, но все пак питайте ако имате познат някой счетоводител.  Peace

# 499
Здравейте!
Относно болничните- трябва да имате предвид, че имате право на 180 дни болничен+45 дена преди термина, т.е не са достатъчни за абсолютно цялата бременност. Ако се наложи да излезете по-рано, тези 180 дни могат да бъдат удължени с ТЕЛК или с платен или неплатен отпуск. Все още не мога  да Ви напиша от личен опит как се изчисляват- вече месец и половина съм в болничен, но  изплащането им доста се бави, а и в електронните справки за осигурителен доход точно последните 2 месеца ми липсват.
 Ето   от тази тема още в първия пост можете да научите за всичко свързано с болничните и майчинството- има много актуална информация и калкулатори: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=791915.0

# 500
  • Варна
Отразяването на болничните в майчинстовото е толкова, че майчинството се изчислява на база на доходите от последната една година и ако сме били в повечето време в болничен ще взимаме малко по-малко пари.Поне аз това си спомням, но може и да бъркам
Иначе и аз не мога без сода, стане ли ми гадно веднага пия една чаша и съм 6.

# 501
Мен една скоро родила майка ме посъветва ако ще ползвам болнични то да е непрекъснат. Така не се отразявал на майчинските-ако се излиза от време на време осигурителния доход за съответния месец пада. Незнам дали го обясних много разбираемо.

# 502
Здравейте,момичета!Надявам се всичко при вас е наред.Вчера бях на първи преглед,всичко е наред в 8г.с. съм,чух и сърчицето на беб.За жалост не мога да ви следя редовно понеже малката ми калпазанка тъкмо прохожда и не се спираме,нямам никакво време за нищо,а в същото време се чувствам и толкова изморена....Пожелавам на всички лека и спокойна бременност и ще се опитам да ви следя :*

# 503
Здравейте! Simple Smile
Ейми, радвам се, че си открила нещо, което ти помага, макар и малко. Дано не се завръща гаденето с пълната си сила и да ти се размине този път по- леко! Praynig
Васе  Hug Hug
falichka, добре дошла и честито сърчице  bouquet
farewell , спокойно! Hug Щом има пулс всичко е наред. Явно си е по- мързеливко. И моето мъниче не се движеше особено, съвсем леко го забеляза лекарят ми. Peace
welinity , стискам палци! Hug Вярвам, че всичко е наред и утре ще ни донесеш хубави новини! Wink

# 504
Момичета, здравейте  Hug
Много набързо, защото съм на работа- чухме сърчице днес  Heart Eyes
Ще ви пиша отново по- подробно  Hug

# 505
  • София
Здравейте и от мен  Hug

falichka, елинка1987_Честити сърчица  Hug
Аз казах в работата и сега вече ми е по-спокойно, че нали съм луда и все за нещо се притеснявам и това много го мислех.
Относно БХС и ФМ, реших,че БХС няма да правя, но още се чудя за ранната ФМ. Все пак си записах час за 29.09 при доц. Томова, но още се чудя дали да я правя...
Относно гаденето, аз не смея да се похваля, но ми поразмина. От няколко дни се чувствам относително добре. Остана постоянната умора и сънливост - направо ме съсипват  Confused

# 506
Привет на всички!

Добре дошли на всички нови мами и на всички чули сърчица! Искрено завиждам на тези , които вече са успяли да си видят мърдащите бебенца! Каката беше като шило още от началото( и така си остана и до ден днешен  Joy)

Аз се по загубих тези дни , но това е защото ми е много зле и освен на работата гледам изобщо да не се доближавам до PC  ooooh! А на работата направо ме разкатават тези дни и сериозно се замислям за болничен, но така или иначе от 22-ри до 28ми си имам планирана отпуска, ще гледам да устискам до тогава  Tired

Да се отчета и аз от прегледа от понеделник - нищо не видяхме...! Оказва, се че отново сме отишли рано, за да се види нещо на пра историческият ехораф на моят док. ТА ми каза да дойда пак след 2-3 седмици , та направо и изследванията да си ми пусне и така. Той човекът си е спокоен , че за този етап всичко е наред. Видя се сакчето, с изоставане 1 седмица, от калкулатора (аз си го очаквах де, защото знам кога съм заченала), но аз като се бях навила, че всичко ще видим и... ми стана криво малко.

Ох, аз се опитвам да боря киселините ( които покрай  Sick за зверски от сега) със лимонада. Хич нищо такова не ми се пие, ама като помага...

Дадоха ми деган да пия, ама май няма никакъв ефект за сега. При мен Нукс Вомика предният път по-скоро имаше плацебо ефект, но съм решила да отида лично на хомеопат да видим може ли нещо да помогне, че не се търпи

Имам чувството, че ми е паднал и хемоглобина, защото съм като парцал по цял ден и нямам сили едни стълби да изкача, а ми се налага доста да се движа на работа  ooooh!

Amy lee - аз бях по същият начин първият път. Вечерта , след като се прибрах от болницата нещата се върнаха с пълна сила, да не кажа по-зле! Док искаше пак да ходя, но решихме да се справяме само в къщи с мъжо. Тогава по тела ми изписаха Нукс Вомика. Ядях по половин варен картоф с малко сол на ден, за да се захраня и полека лека с огромни усилия от моя страна се позакрепих и към края на 5тия месец бях по-добре и си хапвах почти като нормален човек. Иначе си повръщах до края, но по-рядко.

За болничните всичко ми е в мъгла, защото първият път не съм вземала, а и нещата постоянно се изменят, така че ако ми се наложи болничен е се поинтересувам директно от счетоводителката в нашата фирма  Peace

Хайде на оплаквах ви се и излитам, че мнооого работа!  Crazy

Лек ден на всички  Hug

# 507
  • София
Не че нещо, ама какви са ви причините на всички толкова да искате болнични да ползвате, сигурна всяка си има собствена но имам чувство че всяка втора тук говори за болнични.

Аз (освен ако не ми се наложи) мисля да си работа до края ако не и повече.  Wink

Чеситио сърчица на всички!   bouquet

# 508
Zdraveite ,pisha ot 4ujbina i niama kak da pisha na kirilica za koeto se izviniavam.Imam problem za niakoi moje da izglejda malovajen no za men e ogromen.Biah s edin 4ovek 10 godini , no poradi red pri4ini ili nerazbiratelstvo niamahme dete.Sled tova toi si nameri po podhodiashta jena ot men i se razdelihme.Az sam na 34 godini i predi mesec si napravih operacia ot mioma.Jiveia na edno zabutano miasto i ne vijdam variant da si nameria 4ovek do sebe si .No mn iskam da imam dete.Vaprosat mi e moga li niakade v balgaria sama da polu4a izkustveno oplojdane i ako moje niakakva informacia za kontakt i uslovia.Znam 4e ne e po temata no ne mojah da nameria kade se startira nova tema.Predvaritelno blagodaria
petia235

# 509
Честито сърчице и на Тифани
Аз също се надявам да не ми се наложи да ползвам болнични. Не бих взела без причина.
Но пък моята работа е на бюро, не е тежка физическа работа.  Някак си на работа се чувствам по-добре. Струва ми се, че ще полудея от скука, ако изляза в болнични и ми се наложи да си седя сама вкъщи.
Да не говорим за финансовата страна на въпроса. Може и да ви се струва смешно, но отсега си правим сметката на всеки лев с тия две бебета....че колко неща трябва да се купуват. А пък колко са скъпи..  ooooh!
А и ремонт трябва да се прави... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт