Няма радост по-голяма, през АПРИЛ ще ставам мама!

• 25 933
  • 718
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не че нещо, ама какви са ви причините на всички толкова да искате болнични да ползвате, сигурна всяка си има собствена но имам чувство че всяка втора тук говори за болнични.

Аз (освен ако не ми се наложи) мисля да си работа до края ако не и повече.  Wink

Чеситио сърчица на всички!   bouquet
Човек не знае какво може да му дойде на главата.
Мен не ме пускат на работа заради рискова бременност. Първата бременност не съм ползвала и 1 ден болничен, а сега нищо чудно и един ден да не стигна до работата. Съдба!
Засега ми казаха два месеца вкъщи.

Момичетата с близнаци - знаете ли вече дали са еднояйчни или двуяйчни? Моите били "монохориални", което не ми е ясно точно какво е, но май са с една плацента. Щели да са от един пол, но на ФМ можело да се каже със сигурност дали са еднояйчни. Обърках се много. На вас казаха ли ви нещо по въпроса?

# 511
  • София
Мohita аз разборам когато има причина, я медицинска или работата ти не го позволява, затова питам, просто ми е  любопитно

И аз работя в офис, седя на бюро, но не мога да кажа че работата ми е лесна, отговарям за 135 човека, и не мога да си позволя болнични, даже не съм и мислила, и живот и здраве ще работа до когато мога. ( шефката намекна че ще ми дават парички ако идвам още малко след това) и по време на майчинството ще идвам на работа от време на време.

# 512
Моята лична причина да си мечтая за болнични е свързана с миналото - с първата бременност имах усложнения, които отдавам на преживян стрес на работното място, сега съм и на доста повече години и се притеснявам доколко това ще ми се отрази.
Освен това, аз по принцип всичко изживявам със стомаха си...работя в офис, но си е голям стрес, защото една забравена запетайка може да ме злепостави достатъчно (колкото и нелепо да звучи) и много ми се иска да си почивам и да ми е спокойно вместо да ми се свива стомахът  на топка от стрес по 20 пъти на ден.
Ако беше само заради умората, бих стискала зъби докрая. Но сега ще се моля за болнични от първия възможен момент, за да ми е спокойно за  мъничето което расте в мен.

# 513
Mohita -http://zabliznacite.wordpress.com/
Тук ще откриеш всичко вного ясно обяснено за еднояйчните близнаци!Късмет***
http://zabliznacite.wordpress.com/bliznacite/ - ето тук за еднояйчните монохориални близнаци

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 16:17 от Смехорани

# 514
Здравейте,момичета! Аз няма да бъда близнашка мама,защото едното бебенце е спряло да се развива. Другото е добре,развива се нормално,дори на прегледа видяхме как мърда. Не приемам нещата толкова тежко,само се моля с това бебенце всичко да е наред....

# 515
Маце Аз като гледам в темата само, малко са момичетата, които нямат оплаквания и могат да работят спокойно. Моята работа е свързана с тежък физически труд, освен че отговарям за хора и за миг не мога да си се представя да работя с корем. В началото на предната бременност даже от работата ме помолиха да взема болничен, защото не им е удобно да се съобразяват с мен. Обучих човек и излезнах веднага в почивка. Според мен при най-малкото съмнение за проблем.. бебето е по важно. Цял живот се работи така или иначе Peace. За мен най-страшно беше да си седя вкъщи и да не правя нищо( няма как да работя от вкъщи), но и с това се свиква Wink

# 516
Не мисля, че трябва да даваме обяснение поради какви причини искаме болнични.Всеки преценява сам за себе си какви мерки да взима и как да постъпва Wink честито на всички мами с тупкащи сърчица в тях :*

# 517
Аз също мисля, че е рано за болнични. Въпреки, че съм начален учител и други години още с първата грипна вълна при хлапетата, вируса хваща и мен. Така че тази година мисля да се пазя повече. Само да усетя подсмърчащи и кашлящи и взимам болничен. Колкото и да ми е неприятно да ме заместват колеги, все пак здравето на бебето и моето здраве са по-важни.

# 518
Е аз не мисля че се обясняваме или оправдаваме.Който иска споделя, който не иска - не, все пак сме тук да обменяме информация Peace. Мога съвсем честно да си призная, че едно време си мислех как всички преувеличават и не им е чак толкова зле и често ползвах репликата "аз съм бременна, не болна". Накрая ме стигна и мен и видях какво е, предпочитам да не ме беше стигало Mr. Green Laughing, защото се чувствам наистина като болна  Tired

# 519
И аз се водя рискова и всички доктори около мен ме питат защо работя, но аз не искам за момента болнични, защото мисля че психически няма да ми се отрази добре. Иначе съм решила ноември като захладнее да изляза вече.  Работя на бюро , но в много студено помещение, а и много от колежките идват болни на работа. 
Към момента единствено неприятно е ставането рано сутринта и вече в 5 много ми е изморено и напрегнато ниско долу. Кото легна за час-два и минава.

# 520
Мисля, че всички усетиха лека нападателност в тона на въпроса, и затова се наежиха в отговорите  Grinning
Аз като забременея, много се приземявам, иначе все нещо се дерзая, я за несвършена работа или нещо друго...Сега съвсем спокойно за себе си правя равносметка, че здравето и спокойствието си поставям на първо място. С първата бременност съм взимала болничен когато е много, много наложително, горях от желание да се върна наработа, и какво....? Не всяка работа е толкова отговорна, а и няма незаменими хора. Да, аз работя в офис, но понякога има доста стрес и нерви. Когато усетя, че е необходимо, бих си ги спестила без угризения. В момента с гаденето и умората ми е доста трудно да поддържам и без това трудния баланс между семейство и работа. С очаквания зимен сезон, който винаги ми носи разни болести, сигурно ще се възползвам от болнични периодично, или най-малкото ще работя отвкъщи. Така!  Grinning

# 521
  • София
Не мисля, че трябва да даваме обяснение поради какви причини искаме болнични.Всеки преценява сам за себе си какви мерки да взима и как да постъпва Wink честито на всички мами с тупкащи сърчица в тях :*
На Никой не съм искала обяснение а просто да сподели. Просто ще е от полза за различни причини защо се взима болничен. Примерно Тантан казва че е учител и че с грипния сезон има риск да се разболее, и е хубав съвет за други момичета. Не го взимай лично. Аз съм просто любопитен човек. Не ви съдя ако излизате в болничен без причина.  Hug  bouquet

amy_lee как е гаденето днес? по-добре ли си?

Giada не съм напдала никой, както казах по-горе попитах, интересува ме, и искам да знам примерно някоя жена ако в моя екип си вземе болничен с какви причини може да е.

# 522
  • София
Маце Аз като гледам в темата само, малко са момичетата, които нямат оплаквания и могат да работят спокойно.

Факт, и аз до този извод стигнах.
Особено някои професи предполагат повече седене вкъщи.
Еми ще си пишем по повечко да се успокояваме и така.

Аз, слава богу, нямам намерение (надявам се и така да си остане) да излизам в болнични. ИМам възможност да работя от вкъщи, когато се налага, така че често пъти дори когато съм грипава не си взимам болничен.
И сега дните покрай гаденето ги прекарах вкъщи и редувам няколко дни у дома с няколко дни в офиса.
Иначе и мен в офиса само това ме мъчи - към 3-4 мнооооооооого ми се доспива понякога =)

# 523
В някои случаи болничните за абсолютно задължителни и няма лекар, който да ти позволи да работиш бременна във вредна среда. Аз например работя последните 7 години като стюардеса и нямам нито една колежка, която да е продължила работа след установяване на бременността и да е рискувала живота на бебчето- да не говорим, че в КТ е записано, че всеки работодател е длъжен да осигури специални условия за работа на бременни- без рискова среда, без нощен и извънреден труд и т.н

Последна редакция: чт, 11 сеп 2014, 18:24 от lifedrops

# 524
  • София
Сега се чувствам гадно че съм ви засегнала, извинявайте ако сте го приели че ви държа сметка.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт