"Цветовете, булката и кармата" ~ Индийски сериали ~ Тема 4

• 68 042
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Да така е както казвате, но покрай сериалите обсъждаме само традициите и нищо повече. Рокси беше почнала да поства снимки на актьори, но доста хора се оплакаха, че не ги интересува личния им живот, а и снимките натоварвали темата и тя спря. На мен и на други хора обаче това ни харесваше. За това сега, Рокси трябва да прави друга тема за нас интересуващите се от тези постове.
В темата пък за индийските игрални филми, предимно се търсят дадени филми, но не и да се коментират сюжетите, актьорите и всичко свързано с тях.

# 616
  • Варна
Иначе и аз съм си мислела, но за нова тема, която да не е само за сериалите, а за всичко свързано с Индия  - игрални филми, сериали, актьори, музика, традиции, религии, забележителности и т.н. Където всеки, който го вълнува Индия, да се включва с всичко, което му е направило впечатление - снимки, статии, клипове, репортажи и т.н.
Тази тема определено е за направена за сериалите, които се излъчват в Бг и тук предимно се разисква сюжета им, но има и хора, които я четат, заради интересните неща, които се пишат за Индия като цяло.
Не знам дали ще е уместно да се смесва всичко, тъй като някои искат да четат и пишат само за сериала, какво е станало, става и ще става и друго не ги вълнува, а други искат да четат и пишат и за неща извън сериалите.  Едни други се дразним и си пречим.
Аз лично съм решила да направя една такава тема. Wink
И аз да сЪ произнеса Peace  Не се дразня от нищо и никого-просто прескачам онова,което не ми е интересно ... Мисля,че от "роенето",темите ще загубят,защото е трудно да се разграничат нещата ... Как ще стане,тази работа,на практика? ... Примерно,чета си и си пиша,аз,в темата за сериалите...но ми щукне някакъв въпрос,провокиран от сюжета им,ама свързан с бита на индийците...и какво трябва да направя тогава? ... В темата за сериалите,сигурно,подобни въпроси ще са забранени  Thinking ... Трябва да прескоча в темата за Индия ... но там пък,сигурно ще е забранено да се обсъждат сериали ... и как тогава, да обясня,какво ме интересува?  newsm78 ... Ами Бандитка?! ... Как ще я разделим,между темите? ... Освен,да й направим график!  Mr. Green Wink Joy

Бих казала, че някой празници много ми харесват. Например това "Холи" дет се мацат с цветове, когато жените правят онези ритуали за постите си. Как им подаряват подаръци после. Изчакването да се види луната...и тва преливане на вода ме кефи на макс.
Аз пък съм силно впечатлена от ритуала с изливането на вода от пукната стомна и последващото пръсване на стомната в земята,при погребения-много дълбок символизъм намирам в него...особено,когато погребват млад човек (а то,досега,само такива погребения сме видели) ... Абсолютна покруса!  Sad

Аз пък чакам да оплакна окото с баклавата на Шив, ама мани къде не се съблича, ами даже и на дъжд не мога да разчитам...кога вАли все е с тъмни ризи... ooooh! ooooh! ooooh!
БооожкееЙ!  smile3555 Чак сега вдянах,за каква баклава говориш!  Mr. Green ...  hahaha  Хич мЪ няма! ... ВиЙ тука,скоро хинди шЪ заприказвате ... аз още,с българския...сЪ мотам  Joy

Не знам до къде си стигнала, но ако става въпрос за началото на брака им, тя му каза, че още не може да има близост с него и миналото я преследва ...
Кое минало я преследва и й пречи на близостите?  newsm78 Те,с Джагдиш,въобще имаха ли близост,или се разминаха? ... Все се каня да питам  Thinking ...

Паришан -душевно разбит,загубил  ума и дума.
Дали пък,нашето "перушан" няма етимологична връзка с туй "парешан" ?  newsm78 Wink  ... Много си мязат! Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 13:13 от Lora-Di

# 617
Добре Лора, нека не се правят много теми. Нека Рокси си пуска снимките за актьорите от сериалите тук, защото с тях е по-цветно и забавно. Нека говорим за всичко свързано с Индия в тази тема.  Peace

И в този ред на мисли искам да попитам Хаксев, дали знае нещо по въпроса за посещението на индийските боливудски актьори в Истамбул август месец, тази година. Щерка ти със сигурност знае мнооого по въпроса. Мен ме е яд, че не съм научила по-рано, че ще идват в Истамбул, на една ръка разстояние от нас. Щях да дойда да ги видя на живо. Гледам доста снимки са си направили с фенове. А и моя любимец е идвал. Лелее  какъв пропуск.   Mr. Green

# 618
Здравейте! Какво стана в последните 3 епизода? Ще се радвам някой да обясни накратко.

# 619
Абе аз уж се заричам да не гледам, сега гледам Кармата за фон и пак се дразня. Тая Ичха няма ли е? Всеки дудне, обижда я, а тя рони сълзи и си трае. Овцата си е овца, "боже мили"!  ooooh!

# 620
Здравейте Hug
Не се дразня от нищо и никого-просто прескачам онова,което не ми е интересно ... Мисля,че от "роенето",темите ще загубят,защото е трудно да се разграничат нещата  ... Ами Бандитка?! ... Как ще я разделим,между темите? ...
Peace Това е и моето  мнение, както вече и аз казах никой и с нищо не ми пречи тук, ако не ми е интересно нещо и аз го пропускам.Но ако всичко е събрано в една тема ще си спестим търсенето и ровенето.
Аз съм от тези на балкона.За мен темата е много динамична и едвам успявам да ви изчета и то със закъснение, за това не пиша често.А относно сериалите няма какво толкова да дискутирам, нищо няма да променя в сюжета, за това се наслаждавам на филма без много  да му мисля.Тук съм защото се интересувам от всичко свързано с Индия - забележителности, традиции, национална кухня, филми, зад кадър,  живота на любими актъори... за това нищо не може да ме подразни и всяко инфо ми е полезно.Интересно ми е да чета Bandit Qeen тъй като разказите и за Индия, забележителности, битие, традиции.. ме пренасят в един пъстър и приказен свят.Харесва ми да чета и haksev през погледа на туриста в Индия за това ако иска да разкаже повече ще съм и много благодарна  bouquet Много искам да посетя страната, да опитам кухнята, да се докосна до храмовете...
marvela завиждам ти, че ще посетиш Индия, с нетърпение чакам да разкажеш после.Пожелавам ти да видиш и усетиш само красивата страна на Индия и пътуването ти да бъде като приказка Hug
Зиз  bouquet за това https://www.youtube.com/watch?v=1gukvtH_a3I

# 621
Намерих едно ретро онлайн радио http://gaana.com/radio/purani-jeans

с мозила съм, и тръгва автоматично музиката, изписват се заглавията на песните.

# 622
Добре Лора, нека не се правят много теми. Нека Рокси си пуска снимките за актьорите от сериалите тук, защото с тях е по-цветно и забавно. Нека говорим за всичко свързано с Индия в тази тема.  Peace

И в този ред на мисли искам да попитам Хаксев, дали знае нещо по въпроса за посещението на индийските боливудски актьори в Истамбул август месец, тази година. Щерка ти със сигурност знае мнооого по въпроса. Мен ме е яд, че не съм научила по-рано, че ще идват в Истамбул, на една ръка разстояние от нас. Щях да дойда да ги видя на живо. Гледам доста снимки са си направили с фенове. А и моя любимец е идвал. Лелее  какъв пропуск.   Mr. Green

Хората, които се дразнят от снимките на Роксис никак не са много, един или двама човека мисля, че бяха. Освен това аз наистина не виждам какъв е проблема, просто като не им харесва някой пост да преминат към другия? Просто няма как да се направи такава тема, която да е угодна за всички, защото няма как да се знае какви хора ще влязат да я четат и как ще се изразят. Ако и тогава се намерят протестиращи, ще трябва пак нещо да се променя. Наистина няма как да се направят толкова теми и да се четат всичките. Повечето неща, които са свързани с традициите се въртят именно около сериалите. Ето това, където пребиха бащата на Ананди на мен ми направи впечатление. Как щях да си задам въпроса примерно в другата тема? Нали ще трябва да кажа, че съм го разбрала от Малката булка и пак ще стане въпрос за сериал, Лора това имаше предвид.

# 623
  • Истанбул
Лори,точно !От там идва тази думичка-Паришан-перишан на турски -перушан на български.Ами изразът Кел файда!Употребяваме го и трите народа   Hug

Марвела-браво и зааааавид!Като се върнеш ще ни разказваш!Убедена съм ,че ще ти хареса!

Кирионка -спецът по Боливуд и Индия си е вкъщи,аз съм на работа.Но май месец бях чула за Акшай Кумар,за снимките на филма Бейби беше дошъл в Истанбул.А иначе в ТР са били Салман Кхан,Шарук Кхан,Анъл Капур,Ранвир Сингх,Али Зафар,Айшвария Раи и съпруг за снимки за сп.Вог,една млада боливудска актриса ,сега не мога да си спомня името й.По =подробна информация =ще питам допълнително щерката Peace

Хепи Кидс-много благодаря  bouquet Hug

# 624

Кирионка -спецът по Боливуд и Индия си е вкъщи,аз съм на работа.Но май месец бях чула за Акшай Кумар,за снимките на филма Бейби беше дошъл в Истанбул.А иначе в ТР са били Салман Кхан,Шарук Кхан,Анъл Капур,Ранвир Сингх,Али Зафар,Айшвария Раи и съпруг за снимки за сп.Вог,една млада боливудска актриса ,сега не мога да си спомня името й.По =подробна информация =ще питам допълнително щерката Peace

Да, да точно за идването на многоизброените става въпрос. Младата актриса е Анушка Шарма. Wink

# 625

Благодаря ти за подкрепата и хубавите думи ...  Hug Hug Hug

Доста сте обсъждали нещата относно отделните теми! Едва сега успях да напиша и своето мнение. Вярно е, че в една тема е хубаво да има от всичко - снимки, клипове, коментари за тях, коментари за епизодите, за традициите. Въпроса е, че винаги ще има по някой недоволен ...  Peace

Според мен тук спокойно може да се обсъждат епизодите от сериалите, както и традициите. Те са взаимно свързани. Пък и така на Бандитка ще й бъде по-лесно. Въпреки това ако решиш ти имаш право да направиш отделна тема. Аз не съм против и не искам да се бъркам на никого ...  Wink

Аз вече почти съм готова с темата за Сара, Ангад, Киншук и Парул - мисла, че е хубаво да има такава, защото сега някои се оплакват, а какво ще стане, когато сериала приключи. Тогава едва ли на някого ще му се чете и ще му се гледат техни снимки ...   newsm78

Но това не пречи и тук да пускам по някоя снимка или клип и да се коментира от време на време. Така наистина би било много по-цветно и интересно. Разбира се това е моето мнение ...
newsm10

# 626
Бандитке HugНие по време на Холи бяхме в Агра,но подготовката беше започнала още от предната седмица.По сергиите в Катманду и Лалитпур имаше купчинки с най-различни бои на прах,до тях малки найлонови кесийки,цената е символична;
По повод на празника имах известни опасения=падаше се точно в деня на посещение на Тадж Махал.Рекох си сега ако И не работят за празника ,хептен я овапцахме!От ранна сутрин по улиците се виждаха главно младежи ,апогеят е около 12=16 часа.Сутринта се празнува в семейството ,като се прави молитвена пуджа и се дава боя на най-възрастния в семейството,който символично боядисва лицата на деца и внуци.На този празник няма кастови ,верски различия.Празнуват и мюсюлмани и сикхи,защото това е Празникът на новото начало,Празник на събуждането на майката Земя.Тръгнахме ние към Тадж Махал около 9 часа ,проверките са крути ,претърсват и джобовете ,вещите се оставят на билетното гише,така ,че възможността да вкараш боя и да се замерваш точно там е равносилна на престъпление.От белотата на този храм на Любовта очите ти се замрежват,райската градина с фонтаните и чуруликането на птичките е достатъчен повод за Нирвана! Crazy Hug
На излизане от Тадж Махал,е тогава почва екшъна.И малки и големи и познати и непознати се замерват ,децата с водни пистолети и автомати ,в която има разтворена боя.На този ден никой не се сърди,никой не се ядосва ,че си го изцапал.Току от улиците изскачат тумби с младежи и девойки,младежът като боядиса девойката един вид й прави *нишан*=Харесвам те!
На на с ни бяха устроили парти в хотелската градина,отново много шум,музика ,цветна фиеста,имаше маси на които бяха наредени безалкохолни напитки,плодове,ладу и гуджия-вид сиропиран сладкиш с бадемови ядки,
После ние самосиндикално излязохме на разходка из Агра,въпреки предупрежденията на екскурзовода ,че може да ни дойде нещо на главата.Моторикшата я караше един -каза ,че е мюсюлманин ,като разбра ,че сме от Турция,дето бая понамирисваше на алкохол.По улиците имаше групички с подпийнали младежи,имаше такива ,дето се търкаляха по земята Mr. GreenВсеки се закачаше с някого,на моменти алкохолът вземаше превес-от една тясна уличка изскочи мъж ,държеше си главата,на лицето си имаше рана ,но от лилаво-синьо-кафяво ,кръвта даже не се виждаше.
Специално аз не успях да опитам от тази напитка,обаче когато се смеси и с бира става Олеле майко!
Приятен ден!Ето ви една хубава песен за Холи
https://www.youtube.com/watch?v=y9Y2NRFZoPw

Благодаря ти за увлекателния разказ! Беше ми изключително интересно. Докато го четях сякаш се пренесох там - супер си ...    smile3525 newsm76 Two Hearts Two Hearts newsm44

# 627
Зиз Hug, голям залък хапни, голяма дума не казвай. И в моя списък Индия не беше дестинация за посещение, но благодарение на Бандитка и разбира се на темата вече стягам багажа. Ако трябва да бъда честна, филмите не можаха да ме провокират за това.

Обаче за темата не можеш да отречеш - може и да не е комуникативна, но за сметка на това пък е доста образователна. Голямото бяло петно в общата ми култура в ресор "Индия", вече значително е запълнено.
Радвам се, че си тук.   bouquet  bouquet  bouquet

Това е страхотно! Много се радвам за теб - наслади се максимално на Индия и после да ни разказваш ... smile3525 newsm76 Two Hearts

Здравейте! Какво стана в последните 3 епизода? Ще се радвам някой да обясни накратко.

На кой сериал? Hug

# 628
Зиз Hug, голям залък хапни, голяма дума не казвай. И в моя списък Индия не беше дестинация за посещение, но благодарение на Бандитка и разбира се на темата вече стягам багажа. Ако трябва да бъда честна, филмите не можаха да ме провокират за това.

Обаче за темата не можеш да отречеш - може и да не е комуникативна, но за сметка на това пък е доста образователна. Голямото бяло петно в общата ми култура в ресор "Индия", вече значително е запълнено.
Радвам се, че си тук.   bouquet  bouquet  bouquet

Това е страхотно! Много се радвам за теб - наслади се максимално на Индия и после да ни разказваш ... smile3525 newsm76 Two Hearts

Roxis  Hug Hug Hug

Чакайте първо да отидем и да се върнем пък после разказите. Сега Бандитката и  haksev да разказват, а аз ще попивам като сюнгер.

Малеее, сега погледнах Цветовете във войо, ама те Алек на клоун са го направили. И тъкмо това си помислих и цъфна с червен клоунски нос. "Не" - хич няма да го гледам повече, но ще си чета редовно тук. Ако има промяна ще преосмисля решението си, но за сега нямам такива намерения.

# 629
  • Истанбул
Рокси smile3525 newsm10 Благодаря!

Но тя темата за Индия е толкова благодатна и необятна!И в същото време *развързваща* езика на посетилите я!

Общи условия

Активация на акаунт