МАРТЕНЧЕТО си расте, тупка силно сърчице! - тема 2

• 33 567
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте мамчета ... не знам дали ми е тук мястото или във февруари  Laughing за сега сме с дата 28.02 Simple Smile , гащенцата ни ще са розовки  pregnant

# 301
Disidi, нашата кака, която също е на 7 год. изпадна в луда радост, когато и казахме за бебето, и досега така, постоянно идва да го пипа, да ме целува и все за това говори, даже снощи ми каза, че и се струвало като сън, хихихи. Като се има предвид, че тя е единствено малко дете във фамилията и съответно голяма глезана, очаквам ревността да се прояви с раждането, защото тя наистина си живее малко с идеята, че е център на Вселената, колкото и да и говорим по въпроса. Но за момента бебето е абстрактно понятие за нея, гледа бебетата по рекламите и въздиша колко били сладички, ама ще я видим като си го вземем у нас.
Смехуранка, благодаря за приема  Laughing, на 34 год. съм и тъкмо съм в обмисляне дали да си правя биохимичен скрийнинг или да разчитам само на феталната, че на 2 мои познати им излязоха много кофти резултати (дечицата са си живи и здрави за щастие) и им обяснили, че на тази гранична възраст програмата много често дава такъв резултат. Само дето аз не съм готова май на амниоцентеза, пък и 2000 лв. за тест нямам и така наникъде... Някой да е чувал подобно инфо за възрастта?

# 302
  • Бургас
krasito_90, Smehuranka : при Чачева, дано всичко е наред, ще пиша как е минало   newsm68

# 303
krasito_90, Smehuranka : при Чачева, дано всичко е наред, ще пиша как е минало   newsm68
Щом си при нея ти гарантирам, че резултата ще е точен. Страхотна е Simple Smile Стискам палци и чакам утре да кажеш Simple Smile

denisimo, според мен БХС е много относителен, а най-неприятното е , че не дава гаранции а ГАДАЕ на база куп неща. Имай предвид и че много голяма част от аномалиите се виждат и на феталната, така че според мен не е задължителен.

Ей как забравих да се похваля. Снощи се събуждам към 2ч. легнала по гръб и по едно време усщам един стабилен ритник от моето мъжленце. Това му беше първото ритане Simple Smile До сега само усещах как се врътка и мръдка, а най-после и зарита Simple Smile   Party Party Party

Мамчета, говорите си за казване на по-големите деца. Да се оплача и да искам съвет. Ние след ФМ казахме на всички роднини и приятели, вече сигурни и спокойни, че всичко този път е наред. Обаче ММ има дъщеричка от първи брак, на която все още не ми се иска да и казваме. И причините са няколко - първо, до скоро страшно много ревнуваше от мен, което уж поотмина, ама виждам, че още не е съвсем. Следва въпроса щом от мен ревнува, какво ли ще е с бебето, когато на него ще му се обръща повече внимание, да не стане агресивна или знам ли и аз вече. Sad Направо си ме е страх. Другата причина е майка й. Не ми се иска да разбират те все още. С нея сме в добри отношения, но не искам да им давам тема за разговор и напразни коментари, а като знам и колко са завистливи... Не че съм суеверна, но и ходи по разни врачки ,ходжи и други подобни глупости. Лошото е, че вече стабилно ми личи корема и няма да мога да се крия още дълго. Според вас как да постъпя и кога да кажем на малката и съответно на родата на майка й? Тя е на 7, сега ще е първокласничка и до 14 си е при нас, а на мен ми омръзна да ходя като разпасана с едни грамадни блузи в нас, та да не личи(принципно съм с корем залепен за гърба, а сега - глътнала футболна топка  Joy). Приемам всякакви идеи  Thinking

# 304
Smehuranka мъжа ти какво мисли по въпроса?
Аз не знам как бих постъпила на твое място, може би щях да изчакам още малко ли не знам... Макар че като се замисля, дали сега или след 1-2-3 седмици, реакцията би била една и съща, въпроса е ти да се настроиш положително и да не ти пука кой какво ще си мисли и говори. Ти и бебето сте най - важните!

# 305

Стискам палци всичко да е наред и съм сигурна, че ще бъде  Hug

# 306
Smehuranka, особено щом вече ти личи, не мисля че има смисъл да се притесняваш и напрягаш допълнително, да го криеш. Децата понякога изненадват в такива случаи и преди да дойде ревността (като се появи бебето), най-вероятно ще се зарадва. Обяснете й, че ще си продължава да ви идва на гости, пак ще правите неща заедно, ще се радва на бебето...Важна е и твоята нагласа - съобщете й го като радостна вест, за да се зарадва и тя. Ако си твърде притеснена, ще го усети веднага.

Колкото до бившата съпруга на мъжа ти - тук не знам дали той не трябва да й каже или заедно, ти най-добре знаеш в какви отношения сте. Но krasito е права - настрой се положително, не го мисли твърде много и не позволявай да се вкарваш излишно във филми. Сигурна съм, че всичко ще мине по-добре от очакваното   bouquet Пък и тя надали ще е особено изненадана, сигурно й е ясно, че ще се случи в някакъв момент. Успех!

# 307
Здравейте мамчета,

аз малко покрай работата нямам много време за писане, но пък си ви чета, всеки път като мога.

Набързо да драсна относно килограмите, че видях, че сте ги коментирали.

След 12-13 седм. е нормално да се качва по около 0,5 кг на седмица, така че, JT, не се тревожи особено, това е положението  Wink

Цъкам и извадката от сайта и линка към него, в който си следях с интерес и първата бременност, и сега пак:
Don't worry if nausea has made it impossible for you to eat a wide variety of healthy foods or if you haven't put on much weight yet (most women gain just 2 to 5 pounds during the first trimester). Your appetite will likely return soon, and you'll start to gain about a pound a week.

http://www.babycenter.com/6_your-pregnancy-11-weeks_1100.bc

Относно казването, и ние много, много не сме казвали, чак тази седмица така по взехме да казваме. На баткото, му споменаваме, че ще си имаме бебе, че му беше до скоро любима книжка за Франклин си има сестричка. И той постоянно казва, как ще помага много, и как ще се грижи за него, но грижата засега му се свежда на това, че щял да го разхожда бебето с количката и толкоз  newsm78   Почти на 4 е, и много се надявам да не е прекалено ревнив, че засега е емоционален и много любвеобилен и гушкав, и малко ме притеснява, как ли ще приеме цялата ситуация. Но, ще гледаме с таткото да се редуваме относно вниманието около него, че да не се чувства изолиран.

Smehuranka, аз бих по-изчакала особено ако имаш някакви притеснения, че нещо лошо може да ти повлияе след като знаят. Специфични са си тези моменти, и която от нас каквото и да ти казва, не се знае, коя ще е права, коя крива, така че, ти сама ще си прецениш в кой момент е най-удобно да кажеш. Те вече като знаят, че твоя мъж си има жена до себе си, сигурно няма да се изненадат безкрайно много, че все в един момент ще си имате и ваше дете.

Аз да си кажа, че мен също ми беше притеснено как ли ще кажа на шефа, че съм бременна, особено че той е чужденец и идва един път на 1-2 месеца, пък и едната ни колежка вече е в майчинство и аз върша почти една година абсолютно цялата работа във фирмата (фирмата ни не е голяма, но си работя кат за 2-3 служители и съм почти човека-фирма). И онзи ден веднага като дойде, бяхме на обяд, и той щрака по телефона си, и вика: - Ааа я вижте, Кейт била пак бременна! и аз такава зачудена: - Кой?! и той: - Ами Кейт принцесата, и викам - Такааа ли?!, кат сме на тази тема тогава, да ти кажа, че и аз последвам стъпките на принцесата, та и аз съм бременна!!  Mr. Green  И той така публично кат за първа реакция се зарадва човека де, нацелува ме, напрегърща ме, вече след като абсорбира информацията, няма да му е много весело, че поне да имаше кой да ме замести айде де, но така ще трябва изцяло да търси нов човек на който да довери цяла фирма, пък най-вероятно и за временно ще трябва да е и ще видим как ще се развиват нещата.

Айде, написах си аз тефтера, сега да поработя малко  Crazy

Желая лек ден на всички работещи и почиващи мами!

# 308
Здравейте!   bouquet

Аз си ви следя и много ви се радвам, но нещо хич не ми е до писане.
Радвам се, че ви има, така като ви чета и ми олеква.

Току що се връщам пак от спешният център на МД, че сутринта пак изкървих.
Казаха, че бебо е добре и мърда и не се вижда отлепване на плацентата, но никой не знае защо кървя.

Ще ви държа в течение - в понеделник си чакаме големият резултат от Щатите за Даун.

Прегръдки на всички и леко бременеене.

# 309
Здравейте мамчета,
да се запиша и аз, не ми остава много време да пиша, но ви следя редовно Simple Smile
Утре съм на ранна фетална в "Надежда", надявам се всичко с бебчето да е наред, пък дано и пола да видим.
Вчера и аз си купих лосион против стрии на Palmers, добре овлажнява , дано има ефект.
И мен ме е обзела една бебешорска вълна .... newsm68
Буболина и аз утре съм на ранен БХС,нямам тарпение да видим бебо, пък ако ни кажат и пола супер! Успех утре,и се похвали утре! Лека бременност  Hug

# 310
Гледам, че се отчитате Joy Ще лежа поне до Понеделник в МД. Свалиха ми температурата (вдигам я вечер понякога само), но кашлицата не ме оставя и да спя. Доста ми е скучно и само чакам ММ да свърши работа и да дойде да ме види довечера. Аз съм в изолатор да не се притесняват другите бременни и нямам с кой да обеля дума.Много съм се сдухала  Cry Да идва понеделник и да се прибера при детенцето ми вкъщи.
И от работата само звънят и фучат, колко работа спешно да съм свършела и т.н. Предложих им да се разменим и дотам  #Cussing out
За килограмите-1 или 2 съм качила, но всички ми казват да ям повече, слаба съм била. Постопих се, но ще наваксам   chef
Моята щерка другия месец става на 5 и само пита дали съм и родила бебе. Мн се радва, ще видим после как ще е Joy
Това е за сега   bouquet

# 311
Момичета, гледам че обсъждате реакциите на каките и батковците. Ние чакаме първо, но наскоро четох много интерсно нещо по въпроса, може и вие да погледнете http://www.capital.bg/specialni_izdaniia/kids/2014/09/04/2369632 … ite_si_imat_bebe/

# 312
Реакцията на нашата кака беше страхотна. Такава радост в нея не съм виждала за нищо друго, но тя си е поръчала бебе ама истинско не от магазина от 2 години ,така че я разбирам. Не знам как ще е като се роди дали ще се радва пак толкова , но се надявам да не ревнува много. Все пак доста си поговорихме , че ще ги обичам по равно с бебето и пак ще си правим нашите работи двете, че тя няма да е на заден план и така се надявам всичко да е наред.
Искам да ви попитам не е ли много рано вече да усещам по силни помръдвания защото с първата бременност получих първия ритник в началото на петия

# 313
нашите деца знаят преди баща си, още като си направих теста ги повиках, показах им го и попитах знаят ли какво е това
обясних им и двете са безкрайно щастливи, идваха и на преглед с мен, на ФМ и видяха бебето, изобщо не ги държа на страна от тези неща
даже питах голямата наскоро: Стеф, помниш ли като се роди Преслава /тя беше на 1,10 г/, а тя със сериозен тон
- Как да не помня, това са толкова незабравими моменти  Joy Joy

# 314
Smehuranka,наистина ли го усети, а аз мислех, че е рано още....аз също казах на доста хора след фм, но и моят корем си е доста пораснал и е трудно да се скрие, все по често виждам как погледите на познатите на които не съм казала се спиратпна коремчето....Относно казването, аз бих поизчакала, светът  е малък възможно е бившата му жена да  разбере от някого или пък виждайки те, сама ще се сети, но аз съм на мнение, че тези които ще се радват за вас вече знаят....пък тя ще почака за новините,......а за детето, да-ревниви са, когато става въпрос за бранче или сестриче, а при вас нещата са по-сложни, незнам как ще реагира, но все пак е дете, може и да се зарадва, че ще има с кой да играе, въпросът е майка й как представя нещата.....
да споде, а за фм при Георгиев, всичко е ок, но той не е много словохотлив, ...и въпреки всичко за мен е важно той да вижда нещата, на мен и да обяснява, не съм доктор и неразбирам
Незнам при вас как е , но почнаха да ми се подуват краката и кръста да ме понаболява при стоене праварпо-дълго време......това засега от мен

Общи условия

Активация на акаунт