Добре дошли в родени, АВГУСТовски бебета 2014!

• 38 900
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро и от мен!
Както можете да си представите-пак се кърмим и ползвам едната ръка да пиша  baby_neutral Опитахме да изтеглим малкия  на кантара дето се теглим..не е наддал много за 2 седмици, може би 500 гр. Но ака на всяко хранене. Нормално ли е?
Бебо НЕ си харесва кошарата и количката - ако не се движи -не е работа. И на ръце цял ден може да откара. Опитах се снощи след полунощ да не кърмя. От 24.00 до 4.00  успях, но се събудих от мляскане и хленчене. Затова кърмих от 4 до 6 ч. После малкия повърна за първи път - кърма излезе и от носа! Поне знам, че вече е прочистен. Какъв аспиратор да си купя?
Мацки, замислих се за магистратура - би било хубаво разнообразие, аз си мисля за СК. Обаче кой ще ми помага с бебо ако ходя на лекции?! Каката и тя е бебе още, май няма да успея. Не искам да пращам деца при бабите, а бабите да дойдат при мен - не искам!Едва изтърпях намесите.
Ако другата седмица е хубаво времето какво ще кажете един предиобед да си отделим в Морската? Мога да дойда за 30 мин. Вече съм се раздвижила. Притеснява ме на моменти операцията, белега е твърд някак, дали не е срастване?!
Имам много въпроси. Но бебо заспа и ще ви оставям. Време е да подредя дома си - чакам момчетата за климатика да му направят профилактика..
И търся матрак..за нашето легло. Пружини или латекс? newsm78

# 151
  • София
gerryll ,честита месечинка на Симеон! Да ти е жив и здрав и да расте спокойно и щастливо дете!  bouquet

За нослето нашата педи каза да капвам с пипетка преварена вода в нослето и то си изкихва ако има нещо..Незнам доколко е ефикасно, ще сменявам педиатърката -вече трета ще стане та ще видя тя на какво мнение ще бъде..През ноща започва да хрипти и имам чувството, че събира гърлени секрети  newsm78

Ох, мами чета ви редовно през тел., но не мога да се организирам да седна да напиша нещо..Толкова сме хаотични, още нямаме режим, коликите са ни страшни.Вече и сешуара не ни помага на инфакол и коликинд сме ама никакъв ефект..Установихме с ММ, че само като я сложим в столчето за кола и я повозим се успокоява..Идвало ни е посред нощ да палиме колата и да обикаляме, дано по-бързо преминат.. ooooh! ooooh! ooooh! Днес чакам някакви други хомеопатични хапченца да ми пратят, някакви американски били, още не съм ги видяла ако има ефект ще пиша..

И аз мноого, ама много искам да отида на козметик да ми постиска лицето..Направо ми е мечта, дано скоро успея.И косата искам да си боядисам искам, искам ама няма..С това кърмене на поискване и тези колики .. #Crazy #Crazy

Оооо събудихме се ...започна се големият рев..После пак..

# 152
Честит имен ден на Мони и от мен, макар със закъснение и доза разсеяност! Да е жив и здрав!
За гладенето - не гладя. А за прането - ползвах веднъж течен Тео бебе, много ароматен, даже твърде. Пера си с Ариел и Персил смело и се надявам да не направим алергия.

Как обличате бебетата навън? Съседката ми извежда бебката си само по боди с къс ръкав. А ние сме и с чорапки и с цял гащеризон, ползвам и покривало за количката..дали не прекалявам?

# 153
Здравейте момичета.

Моля да ми кажете подадохте ли документи в социалните за помоща след раждане? Какви документи искат и какви са сроковете?
Благодаря ви.

# 154
Здравейте момичета, не съм влизала толкова отдавна във форума, но просто не ми остава време. Имаме проблеми с кърменето и това ми отнема цялото време и внимание. Надявам се,че всички сте добре, ще се включа при първа възможност.  Hug

Имам въпрос към ЛЛЛ, ще съм много благодарна ако ми окажете съдействие.
До третата седмица от раждането бебето беше на АМ, защото почти нямах кърма. С редовно изцеждане от 10 дни сме вече на кърма. Сега искам да минем на хранене само от гърдата, но имам притеснения как да процедирам. Когато изцеждам кърмата е на границата за нуждите на бебето, то много бързо заспива и не изсуква добре гърдите и ме е страх, че кърмата пак ще намалее. Не знам дали трябва да изцеждам гърдите, защото бебето се буди по-често и се получава така, че тъкмо съм изцедила и той иска да се храни, а в гърдите още няма мляко. Имам опасения, че бебето не се дохранва. Другият проблем е че едната гърда до преди няколко дни изобщо нямаше и капка мляко. Сега започва по малко да тече, но не изцеждам повече от 30 - 40 мл. Трябва да стимулирам лактацията, защото  дори след 3 часа не мога да изцедя нужното за едно хранене. Моля за съвет кой е най удачния подход в моя случай.                 П.п. Опита да минем на гърда се провали. За 3 дни кърмата ми започна да намалява и вчера бебето беше гладно. Пробвах да редувам гърдите на хранене и да изцеждам само тази от която е ял, но така се получават по-големи часови интервали на изпразване на гърдите и може би от там дойде проблема, а и бебето не суче достатъчно ефективно според мен. Сега пак сме на изцеждане и шише, а така ми се иска да се кърмим естествено. 

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 18:41 от Valeria N

# 155
Благодаря ви момичета! Дано на всички ни бебоците да са здравички и бързо да минава периода с коликите!  Hug
Ana-Sofia за МГ аз съм на разположение всеки следобед след 15ч ако се наканите по това време Simple Smile А за облеклото аз го обличам с боди къс ръкав и чорапки от два дни имам по едни панталонки в чантата и едно анураче който обличам след 18ч защото бришим доста по улиците, а в количката е завит с много тънка пелена и ако духа една по - дебела памучна. Мисля, че си е добре така, като видя че става студено и го навличам. Но и аз се чудех дали няма да го простудя  newsm78.
За праховете и аз пера с Персил и съм много доволна, слагам и омекотител на Бинго бебешкия, много хубаво ми мирише и за сега не виждам реакция да има.

# 156
  • София
Здравейте момичета.

Моля да ми кажете подадохте ли документи в социалните за помоща след раждане? Какви документи искат и какви са сроковете?
Благодаря ви.

Носиш:
- оригинала на акта за раждане
- копия от актовете за раждане на другите ти деца, ако имаш такива
- удостоверение от общината, мисля служба ЕСГРАОН (абе, там, където са ти дали акта) за родените от теб деца, за ад се види кое ти е под ред
- лична карта - твоя
и там попълваш една бланка

# 157
  • София
За 40 дни сме наддали 1500 грама, вече сме 4300 и сме пораснали с 4 см, сега сме 52 см. Няма ги още новите ваксини, докторката каза да се ослушвам по новините като ги закупят, и да се явя. Някой, ако чуе нещо, да свирка!

Като отговарях по-горе на Поли за документите за еднократната помощ, да ви кажа, че като си получих удостоверението за родените от майката деца (понеже не виждам такова за първи път, все пак, де) и като видях децата на 3 реда и като ми стана едно драго  Hug и си викам "видна сиганка съм аз, ще си го копирам и ще си го туря в рамка".  hahaha baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 158
  • Варна
Честити месечинки на Ники на eli70o0 и на Мони на gerryll! Все така да растат и да са послушни порасналите момчета! Hug

eli70o0, благодаря! Малко ми е кофти светлината вкъщи, но няма как да я снимам както искам навън, трябва  да порасне още малко. Party Разгледах снимките в албумчето сега, много се радвам, че все повече хора качват снимки! Големи сладури си имаме! Heart Eyes  mama_irina, прелестна е госпожицата! Simple Smile

Ana-Sofia за МГ аз съм на разположение всеки следобед след 15ч ако се наканите по това време Simple Smile

И аз тогава съм на линия, като точен час не мога да кажа, с това кърмене и спане на поискване, но обикновено по това време можем да успеем да излезем от вкъщи. Peace

Навън я обличам с боди с къс ръкав, панталонче/клинче и чорапки; или пък с боди с къс ръкав и отгоре гащеризон с ританки. Завивам я с тънка тензухена пелена, имам и по-дебела, като заспи или захладнее. Peace

Пера с Персил Сензитив, добре изпира; вярно не мирише много, ама това да му е кусура. Между другото, от My Forest хич не съм доволна. Rolling Eyes

Нослето го почиствам с клечка за уши, от бебешките с ограничител, и физиологичен разтвор.

Мушмулчето ни (Гери, усмихна ме, като видях, че и ти така наричаш Мони Hug) много се заглежда вече, на шезлонга мята с ръце, все едно се опитва да докопа играчките. Heart Eyes Не мога да се оплача - освен това, че сме като скачени съдове почти по цял ден, нощем си спи спокойно, ляга в 10.30-11 ч., като се буди 3 или 4 пъти само за бързо хапване (по 20 минути максимум), после пак си продължава съня и така, до към 9 часа сутринта.

# 159
здравейте мамчета, набързо да се отчета за 1 месец моите момчета са наддали по 1500 грама, Евгени 4600, а Здравко 4500, и с 5 см на ръст, 54см. педито ме гледа странно #Crazy, как само на кърма и то близнаци?
а ние почти по цял ден се кърмим, ту единия или другия, или и двамата. като ревнат и на цицата. и кога ще минат тези колики или каквото ги кара да мрънкат че ще лудна, таман приспя единия другия проплаква първия и така един кръг. добре че таткото ми помага той с единия в хола, а аз с другия в спалнята,но през ноща баткото спи в хола и е една лудница. ако може мамите с близнаци да споделят как се справят,все си мисля че съм най-лошата майка- искам деца които спят и ядат без да им се чува гласа, успявам поне да ви чета,
ставам че единия мърка, а другия уж спи и съм сама  #2gunfire

# 160
chockolina не сме единствените мушмули значи  Laughing
Аз го храня в 15 ч и към 15,30 вече сме навън докато си се оригваме, така че само казвате и се организираме  Hug

# 161
  • Точно където трябва
Пак да помоля някой за парола, и аз ще кача снимки на мишлето.
Явно само аз не мога да организирам режим. Ден с ден няма еднакъв и никога не мога да съм сигурна кога ще мога да излезна. Понякога мрънка през целия ден и откарва без сън. Но задължително имаме едно дъъъълго хранене-ядене и мрънкане по 4 часа. Поръчах си Лефакс, дано облекчава. Честно казано, до сега ми е плакала общо 5 дни, но пък така пищи и се засинява, че не искам да се случва пак.
Да кажа, дадоха ми някакво правено кремче ,като захаросан мед е на вид, но е гладко. Правено, с билки. За 12часа нямаше и помен от подсичането. Обаче е съвсем на привършване.правила го е някаква жена от Нова Загора. Поне така ми казаха. Ако има някой инфо какво може дае, или някой от този край да се включи, че да разнищим вълшебството.
Когато бебечетата не спят и не се хранят как ги забавлявате. Моята се върти, маха с ръчичики и крачета, изпищява от време на време, а аз само седя, гледам и и се радвам. Е, всичко това завършва с мрънкане и плач. Не знам защо.

# 162
elliee,не си само ти! И аз съм така. Все още не сме излезли с никой. Тъкмо се наканим - рев,сукане по 2-3 часа...Всички се натискат да идват да ни видят...как да обясня,че през деня или сучем или ревем и аз се разкарвам с разголена гръд  Laughing Мислите ме навеждат,че няма да изляза с никой докато не започнем с другата храна. ooooh!

# 163
  • Точно където трябва
Благодаря за паролата. Сега ако ме светнете как да кача снимка  Simple Smile Трябва ли да съм регистрирана?

# 164
  • София
Ели, отиваш на албума бебенца, отолу има качи снимка в албума, след това на оранжевото избери снимка, после имаш отдолу продължи напред.Излизат всички снимки на бебоците, отиваш на твоята и където пише заглавие може да й добавиш името или твоето, може и нищо да не пишеш, натискаш запази промените и си готова Hug  ако има нещо пиши..Чакаме с нетърпение бебочка.. Wink

П.С не трябва регистрация, влизаш с дадената парола и си качваш снимката директно .

Общи условия

Активация на акаунт