Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Аз съм преобувала и директно в кошчето за кола, без да слагам повивалник отдолу, и върху седалката на колата - с повивалник.
Нашият заспива и се събужда рано - към 8-9 е заспал, сутрин между 5 и 7 го започват напъни да се изпръцка, днес станахме в 7:15, сега си доспива, а майка му трябва да пие кафе, защото гледа жално  Laughing

# 256
Gagi, за нищо  Hug радвам се, че е отминало. И при нас мина за няколко дни с правилните капки. Сега го пооглеждам да не се повтори нещо...
И ние побудувахме тази нощ, но не много. Просто се събуждаше 2-3 пъти, а аз вече свикнах да е само 1  Laughing
За къпането - и аз уж се бях "надъхала" да не го къпем често, че няма нужда и т.н. Да, обаче нали го виждам в тая жега, омазан с мляко, с мляко под гушката и т.н. Е, как да не го изкъпя целия? То къпането ни е да го полея хубаво с душа. Може би 2-3 пъти в седмицата ползваме шампоан. Пропускахме да го къпем след ваксините, а и когато имаше още пъпче - по-скоро само го понаплисквахме (о, каква дума  Laughing) с вода. Сега като захладнее.. не знам дали ще променяме нещо, възможно е.
primavera за приспиването - често заспива, докато яде последно за вечеря и го слагаме в кошарата. Или пък - храни се и после го оставяме и той си заспива, защото се е отпуснал и малко му трябва да заспи. Т.е просто тр да го оставиш да му доскучее примерно и ще заспи. (ако е спокоен)
Мики да но бързо се оправи баткото Hug

# 257
Здравейте мами.Аз досега ви четях понеже нямам много време да пиша,но сега вече реших да се включа.Имам няколко питания.Колики почти не е имал давам му Лефакс и Био гая обаче има едни напъвания сутрин към 5-6 часа и ако не го сабудя и не може да се изпръцка да му олекне.Лошото като го сабудя е,че после почва да "говори" и да иска да се занимава,а аз се сещате как гледам в 5 сутринта при положение,че яде на 3-4 часа дори и през ноща.При вас има ли такива случаи?
Исках да питам и Гаги какво гелче е слагала на очето понеже ние от раждането му сълзи едното око и аз му го чистя със стерилна марля и физ.р-р понякога изчезва секрета,но после пак има.Педиатърката му изписа едни капки,но ми се вижда че стана още по-зле.В момента ми е много трудно да отидем на очен лекар,но да пробвам /знам,че не трябва без да го види лекар,но няма начин/

# 258
О, какво оживление във форума по първи петли newsm57

За режима: и нашият е според режима на каката - следобед задължително се спи, вечер се ляга към 22ч. Но съм убедена, че това не е мое постижение, а просто Ники го позволява и на него му допада. С Калина, колкото и да се опитвах да наложа режим на хранене и спане, нищо не постигнах, а сега Никола си яде в едни и същи часове (+/- 30 минути) през деня и май сме в процес да отпадне едно от двете нощни хранения, защото от 2 седмици се кърмим, ту един, ту два пъти през нощта.

За приспиването: има деца които заспиват сами, има такива които трябва да бъдат приспани. Имам деца и от двата вида - Калина започна да заспива сама едва от тази седмица, писнало ми е почти 4 години да клатя, пея, разнасям, чета приказки и т.н. А Никола още в началото показа, че e друг модел, даваш бибата, той се фиксира в една точка и след малко е в страната на сънищата. Е, има случаи в които трябва да го клатя, но те са пренебрежимо малко на брой (4-5 пъти в седмицата).

За къпането: в нашето семейство е традиция всички да минат през банята вечер, така че и бебо го къпем всеки ден с вода, а с шампоан 2 пъти в седмицата.

# 259
Здравейте и от мен! Аз чак пообедно се включвам, въпреки че умирам за сън, чудна работа защо, таткото ме остави тази сутрин да поспя до 10,00 ч и пое сутрешното ядене на малката към 07,00 ч. Мислех си, че след толкова сън ще съм като пушка, да, ама не, имам усещането, че мога да спя цял ден...  Crazy
Гледам, че се коментира режима - ние всеки ден се храним в различни часове и времетраене между тях, зависи кога малката се събуди сутрин, и после ако се е унесла, хич не я будя, ами оставям тя да се наспи и събуди, когато огладнее. Като цяло ни се събират около 5-6 хранения на денонощие, но щом си наддава добре, не се притеснявам.
little afternoon спомена за млякото по вратлето, на нас това ни е постоянен проблем, като се храни, Дарито редовно се омазва, основно като я домързи вече да яде, и се лигави, понякога си стича по вратлето, докато успея да я почистя, и до вечерта, въпреки, че се старая максимално да я измивам там, е припотено мястото, често се зачервява, ние сме със светла кожа и сме предразположени по-бързо към реакция на кожата... Та вечер при банята задължително се престаравам дори, но много старателно се къпем особено там, за да измием всичко както трябва. Като споменах банята, при нас е задължителна всяка вечер, някъде между 19,00 и 20,00 ч. Всеки път използвам шампоан за коса и тяло, сега сме на Здраве Бебе, добре го понася, харесва ми, че основните му съставки са лайка и смрадлика. А тези, които разреждате използването на шампоана, защо го правите, не е добре всеки ден да се използва ли?  newsm78
Иначе малката се научи /или пък самата тя си пожела така/, но сама се унася - през деня основно на шезлонга, а вечер на легълцето, изключително рядко ми се налага да я приспивам на ръце, само ако нещо е раздразнена и плаче, и видимо има нужда да бъде гушната  Peace
Много дълъг пост стана, сори  Praynig

# 260
  • Видин
Такаа... да докладвам .След снощната церемония, която реших да направя и след която доволно заспа се събуди да яде в 01:30. През нощта се събуди към 04:30 и му дадох малко вода.Пи малко,после се разсърди и реших да му направя АМ. Обачеее....да е изял 10мл и заспа.Събуди се да яде чак в 07. Повече от 5 часа не могат да издържат.Режима през деня си е ясен .Определено обича да го нося с лице напред,разглежда и се смее сам. Даже и смеха му вече е по-различен.
Къпя го през ден ,но в тази жега се поти много и като връща от млякото мирише ,та се къпем от 2 дни всеки ден.Като за хладнее ще видим.
В понеделник сме на ваксина и аз не знам каква.Личната каза ,че имат официално писмо от министерството ,че 6 валентната е няма и сме на  тази 4+1. Имам лепенките Куул пач,но се чудя дали да не взема друго за температура,ако вдигне?

# 261
  • София
Ние се къпеме задължително всеки ден към 20 ч. Децата обожават къпането и риткат с голям кеф. След баня знаят, че трябва да спят. През нощта ядат в 2 и после в 6. През деня също се хранят в едни и същи часове, за да не се получи разминаване в графиците на двете и да може да излизаме.

# 262
  • Варна
Здравейте и от нас, Мами!
По повод сълзенето но оченцето и ние имахме този проблем. Изписаха ни капки "Тobrex" -  и сега сме добре.
За къпането  - Марти свикна да я къпем всяка вечер и знае, че след баня е време за сън. Така си спи до сутринта.
За витамин Д - ние сме на 2 капки дневно до следващата конултация.
За имунизациите - просто съм без думи колко ни е неуредено здравеопазването...  #Cussing out
Пожелавам Ви слънчева събота и усмихнати бебоци!  Heart Eyes

# 263
  • София
Ние до сега я къпехме малката всеки ден,но почваме да прескачаме,защото тя заспива към 19:30  до 23 и не мога да я къпя толкова късно,а и става студено вечер.Иначе всеки път ползваме шампоан за коса и тяло.
За обръщане все още и е невъзможно сама.Иначе се набира на глава и доста често се свива на кълбо и се мятка наляво надясно.

# 264
Привет от нас, прибрахме се от пътуването до Испания! Малката се справи чудесно! В самолета сучеше и спеше и се справихме добре, без проблеми. Ние нямаме никакъв режим, каквото и както дойде и това много ни помогна да го караме в крачка.
Имахме престой дълъг в Рим, там в определвни сектори има детски стаи за игра и преповиване, с удобен стол за кърмене, та на спокойствие си вършехме и тази работа.
На официалните събития роклите ми не позволявяха да кърмя, та си носехме дозички АМ. Спеше ни по ръцете или в кошчето и количката, радвам се, че успяхме да се нагаждаме така лесно, без стрес.

Вчера бяхме на консултация, пораснали сме с 900 гр (5900) и с почти 6 см (62). Биха ни ваксини две, ние караме по старата схема, но ще трябваза следващия път да търсим Пентаксим, защото педиатърката го привършва. Тя звъня по разни телефони и й казаха да се обади пак след месвц за пентаксим да й кажат къде ще има, а шествалентната въобще още не се очаква.
За съжаление ни откриха стеснение долу Sad и ще трябва да я водим на гинеколог за процедура, иначе не може да се изпишква добре. Това ме стресира определено, решихме да изчакаме тежките ваксини и тогава да я водим.
След ваксините вчера спа доста първоначално, после се будеше на често, както и през нощта. Не съм давала нищо, не е качвала температура. Днес са йдоста зачервени обаче боцканията, повече от миналия път според мен.

По отношение на пътуванията моя съвет да го карате спокойно и според случая да се нагаждате.
Гаги, за преповиването - моята бубулечка дори я преповивах в един ъгъл на каменен висок парапет в музей  Crazy Ми наака се момичето по средата на преход през голям дворец...
И на една седалка в самолета я преповивахна връщане, имаше свободно място и не ми се камбичкаше в тясната тоалетна, а акото не мирише силно все още.
За колата ми хрумва да вземеш един стар чаршаф или нещо подобно и да си застилаш, за да не омажете обстановката. На капака на колата може ако е хубаво времето. В бензиностанциите ни няма подобни екстри, за съжаление. И въобще, където си намериш удобна повърхност, стига да имаш с теб достатъчно неща да си подложиш, давай.

# 265
  • София
От две нощи Алекс спи много неспокойно и през цялото време се гушкаме. В резултат на което сутрин съм разнебитена... Отделно започна да не иска да суче от дясната гърда, дърпа се и плаче. Дайте съвети, какво да правя!

За повиването-правя го навсякъде, в колата, столчето, пейки, във въздуха, като таткото го държи!:))))

Къпя, когато се сетя!:) Понякога всеки ден, понякога през ден, два... Дупето всеки ден с шампоан, тяло и кодичкс 2-3 пъти седмично. Не мажа вече с лосион, слагам само когато ми се стори сухичка кожата.

Режим на сън няма. Единствено, което съм засякла е, че му се доспива сутрин към 10.30 ч. В къщи спи малко, за деня му се събират не повече от 2-3 часа. Вечер обикновено заспива към 22 ч. , по-рано е трудно, защото батко му го буди...

# 266
Ей тая дясна гърда така омразна на юнските бебета  Laughing Какче аз я лъжа като лягам наляво и се привеждам много напред и така суче от дясната странна  Crazy Не е хич удобно,но поне суче от нея.Забелязах,че няколко дни след като въведох този способ започна да суче от гърдата и в обичайната поза  Thinking

# 267
  • Пловдив
и при нас къпането е всяка вечер, винаги използвам козметика, както за измиване, така и за намазване, до сега два пъти във времето съм се чувствала каталясала и сме пропускали баня и на сутринта това ни е първата работа Simple Smile
преобувам навсякъде, към комплекта чанти имам специална подложка за целта, на път на седалката примерно сменям памперси, на пейки ми се е случвало по паркове и къде ли не, понякога нося и постелка памперс за подлагане Mr. Green
строго установен режим нямаме, водя се по децата, зависи кога ще се събудят сутрин най-вече и ще стартират храненията Simple Smile

# 268
Зачудих се - мамите с близнаци - как успявате да се оправите  Rolling Eyes
децата с еднакъв режим ли са? Направо висш пилотаж ми се вижда Simple Smile

# 269
  • Пловдив
 Laughing редовно ми задават подобни въпроси по парковете Laughing
моите двамата съм ги оставила на воля кой както му е добре, единия вечер заспива по-късно, но спинка повече като цяло, другия пък се буди и нощем, но заспива по-рано, гледам да се съобразявам с индивидуалните им нужди, иначе денем често се изравняват в храненията, един след друг ги храня когато им е дошло заедно времето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт