На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Jfjallen, мерси! Ами гледах видео от първа страница и да ти кажа и аз не съм супер впечатлена, но мъжът ми го измисли Simple Smile Може и да търпи промени, въпросът е, че не търсим плаж, а повече история, забележителности, разходка и такива.

# 136
Днес, в Сарти, изкарахме 8 часа на плажа. За следващите 5 дни поне, прогнозата е за слънчево и топло време. Морето е чисто и една идейка по-студено отпреди бурята, но пак е топло и спокойно.

Все още има много хора - сърби най-вече, не чувам българска реч непрекъснато, но все още има.

Почти всички таверни предлагат едно и също, на една и съща цена - разлика не повече от 0,50 - 1 евро. Силно препоръчвам таверна "Платаниа" - пред входа на черна дъска има меню на унгарски, бившият собственик е бил унгарец и някои от момчета, работещи там са унгарци, но говорят и английски. Вчера вечеряхме и в тук препоръчаната таверна "Котсарис" - всичко отговаря на описаното, и да, даже получихме малък десерт Sunglasses Порциите навсякъде са много големи, обикновено си поръчваме узо, салати, сирене и морски продукти, сметките са ни около 30-40 евро, в зависимост от рибата най-вече. Не сме взимали бутилирано вино, един път си поръчахме наливно в каничка - горе-долу става за пиене. Бакшиши - просто закръгляме сметката - не повече от 2-3-4 евро, както дойде. Днес даже ни върнаха рестото, може би като за редовни клиенти, хаха.

На плажа - за шезлонгите - можеш и цял ден да висиш на 2 фрапета по 3 евро с включена бутилка вода, можеш да си оставиш хавлиите и да изчезнеш за час-два, ако не ти се мърда и искаш да използваш максимално слънцето - един клуб сандвич е 4 евро, бирата - 3. Някои си похапват елегантно домашно приготвени сандвичи, или хрупат бисквити... Всичко е лежерно, свободната ивица плаж е голяма и относително пълна, затова може би и от баровете са по-ларж. Или просто наближава края на сезона.... Laughing

# 137
А пропуснах да кажа - всъщност отметнахме още 3 острова - на единия ни спря фериботът за междинна спирка, а другите 2 се виждат от терасата  Laughing

Еха! Значи в тоя ред на мисли аз и на Итака съм била ( 1 час с круизно корабче), и на Скорпио ( спирка на същото), и на Наксос и Парос ( междинни спирки на ферито), и още колко съм видяла от самолет....

# 138
  • София
И според моите разбирания бакшишът беше добър, но като видях физиономията на рошавият сервитьор и си помислих, че бъркам. За това попитах.
За цените, не знам дали са високи. Ние поръчахме 2 гръцки салати, 1 лаврак, 1 октопод, малко шишенце узо и минерална вода. Донесоха ни и хляб. Крайната сума беше 50,50евро.

Какво значи, че не обичат банкнотата от 500 евро?!?  Rolling Eyes Ами ако бях тръгнала само с тях и нямах по-дребни? Трябваше да ходя до най-близката банка, която любезно ми обясниха, че се намира в Никити, за да мога да си купя вода в крайна сметка или да си платя сметката в таверната!  ooooh!

А и това постоянно питане дали ни харесва храната и дали всичко е наред ме побърква!!! Изредиха се всички! Накрая единият сервитьор каза: "А, вие просто си ядете бавно." Съжалявам, ако им задържам масата прекалено дълго, но аз съм на почивка - хапвам, пиивам и не бързам за никъде. Ако бързам, ще си взема сандвич и ще го хапна на крак.
Много мразя да се оплаквам и не съм някоя префърцунена принцеса, но днешният ден беше леко разочароващ за мен.

# 139
  • София
Между другото това с банкнотата от 500 евро не е практика само в Гърция. Аз съм имала подобен случай в Париж. Бях в командировка и трябваше да си платя хотела, но вместо да си върша работата, трябваше да ходя да развалям банкнотата в точно определена банка, в точно определен часови диапазон, като се има пред вид, че сметката беше сума близка до 500 евро. Преди това опитах в друга банка, но ми казаха, че развалят пари само на клиенти на банката. Опитах и в огромен магазин, но ми отговориха, че само за покупки над 200 евро приемат банкноти от 500 евро...

# 140
  • София
Anna bel, ще има снимки и не само от луната Simple Smile

Като теглих евро от банката за настоящото пътуване, ми дадоха и една банкнота от 500 евро и ММ ми каза, че може да имаме проблем, а аз не знаех за това. Но си платихме с тях нощувките и колата и ги взеха без проблем, но и сумата, която трябваше да платим, беше над 200 евро.

# 141
  • София

Ами интересува ме места който задължително да се посетят в района.
Ще ходим до Лефкада,Кeфалония.................Превеза, Канали........

tihomir_rs
За теб. Какво може да се види...
Тези са ми готови, за другите места трябва да пиша...
Превеза, Канали
Скрит текст:
Ancient Nikopolis
Castle of Pandokratoras
Agora of Cassope
Traditional Settlement of Ζaloggo-Dance of Zalongo
Temple Afrodita
Monastery of Agios Dimitrios
Acheron Kayak http://www.acheronkayak.gr/index.php/en

По-далеч, невероятни места:
Piges Axeronta
Voidomatis River
Vikos Gorge
Kolimpithres
Кефалония
Пост 491
Лефкада
Пост 460
Още много мога да ти помогна по маршрута, но тези дни няма да имам време, ако не бързаш.
Лек ден на всички....

# 142
  • Варна
И според моите разбирания бакшишът беше добър, но като видях физиономията на рошавият сервитьор и си помислих, че бъркам. За това попитах.
За цените, не знам дали са високи. Ние поръчахме 2 гръцки салати, 1 лаврак, 1 октопод, малко шишенце узо и минерална вода. Донесоха ни и хляб. Крайната сума беше 50,50евро.

По скоро сервитьора е останал  шашнат от големия бакшиш , не съм чувал българите да ги глезят толкоз.
Сметката ви е нормална.В псаротаверните по скупите риби като лаврак и ципура се продават на килограм , лаврака е   50 - 60 евро и ако са ви сервирали хубава риба от порядека на 500 - 700 гр. , само тя ви е струвала поне 30 евро , октопода и той десетина и за двете салати и узото стават точно 50!Рибата е на такава цена и на дестинаций коити тук отмятаме като нискобюджетни.Същата поръчка , само че с две узо и вместо октопод две бири ни беше 60  евро в Едипсу в началото на юни!

# 143

Ами интересува ме места който задължително да се посетят в района.
Ще ходим до Лефкада,Кeфалония.................Превеза, Канали........

tihomir_rs
За теб. Какво може да се види...
Тези са ми готови, за другите места трябва да пиша...
Превеза, Канали
Скрит текст:
Ancient Nikopolis
Castle of Pandokratoras
Agora of Cassope
Traditional Settlement of aloggo-Dance of Zalongo
Temple Afrodita
Monastery of Agios Dimitrios
Acheron Kayak http://www.acheronkayak.gr/index.php/en

По-далеч, невероятни места:
Piges Axeronta
Voidomatis River
Vikos Gorge
Kolimpithres
Кефалония
Пост 491
Лефкада
Пост 460
Още много мога да ти помогна по маршрута, но тези дни няма да имам време, ако не бързаш.
Лек ден на всички....

Щом можеш помагай.
Тръгваме на 20.09

# 144
Ние оставяхме около 5€ бакшиш при сметки от по 30€
След първата вечеря на ръце ни носеха
После разбрахме защо като видяхме оставен бакшиш на масата, няколко жълти монетки в евроцента
То подигравка направо

# 145
Здравейте! Копитам тук въпросите си, защото темата за Тасос не е толкова активна, а тръгваме съсвем скоро. Моля да ми кажете най-добрия маршрут в момента от София. През кой пункт и откъде да се хване ферибота? Също необходима ли е зелена карта за колата? Има ли откъде да се наемат скутери в Лименария и дали ще е разрешено да се вози възрастен с дете на 5 г.

# 146
  • софия
......
Документи за пътуване:
..........

5. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква, но трябва да имате ГО, която важи и за чужбина.
.............

# 147
  • Бургас
Преди две седмици, когато правих здравните застраховки ми издадоха зелена карта за колата безплатно, която важи до края на гражданската отговорност. И аз  прочетох, че не се изисква за ЕС, но като предложиха да ми я издадат безплатно я взех.

# 148
  • София
От София до Тасос пътя е през Илинден. До Банско пътя е перфектен, в града е отбито по вътрешните улички-заобикаля се малко, има си табели за Гоце Делчев. После има малко ремонтни участъци за километър-два преди Гоцето. Оттам са стотина км. до морето-по магистралата са 43 км. до Керамоти и ферибота.

# 149
Много благодаря за отговорите. Разбирам, че всички хващате ферибота от Керамоти, а не от Кавала.

Общи условия

Активация на акаунт