На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
peterky2002 говори за 14 000 км бряг, а не "сухоземна граница". И не всеки има по 2-3 месеца в годината за да обикаля само Гърция, все пак повечето хора имат възможност за не повече от 10-15 дни почивка и повечето от тях предпочитат да починат и съчетаят разглеждане на забележителности в близост до мястото, на което са отседнали. Малко хора се стремят да "отмятат".

# 571
  • София
Абсолютно правилно, става въпрос за бряг, а не граници суша-суша, то е ясно. Граници без бряг са малко над 1000 км.
Дори по 10-15 дни за 20 години са достатъчни, ако не се робува на еднакви места.
Нали това казах, не само време, а и средства...
Много от островите наистина се отмятат само, какво повече да правиш на купчина камъни.

# 572
  • София...........
Хора, не знам как ги правите тези "отмятания" ?  newsm78
Как ви стига времето за толкова много посещения и с толкова малко километри?
6 дни на Лефкада не ни стигнаха за целия остров - не успяхме да отидем до Василики и до Нидри, съответно и прекрасните плажове около тях Sad, а само там навъртяхме 350-360 км. А цялото ни пътуване до там и обратно беше почти 1900 км. , като не сме се отклонявали много от пътя (освен на връщане минаването през Парга, Сивота, Игуменица и в БГ до Мелник).

# 573
Става, като работата ти е да снимаш на ден около 15 хотела Joy

# 574
  • Бургас
Simple Smile Размътих водата, за което се извинявам!

Това за отмятането ми звучи като бройкането при момчетата - кой с колко момичета е преспал  Crazy
За мен вече е изживяна емоция - учих, работих с специализирах достатъчно из Европа, след това пообиколих още, така че това са изживени емоции.
Сега предпочитам да се наслаждавам на хубави пясъчни плажове с бистра вода.
Темата за мен е златна - благодарение на вас съм сигурна че ще посетя още красиви места, но определено няма да ги "бройкам".
  bouquet

# 575
Това за отмятането и гледането от няколко години от както следя темата е много спорен въпрос, но дали е истина или не или кой и какво вижда си е личен избор. За мен мога да кажа, че дори понякога е "интересесно" да се спори защото предизвиква интерес към места в Гърция за които и идея си нямам че съществуват. Важното е да се спзва добрият тон и да не стават досадни едни същи постове.
Пак казвам благодаря на всички момичета и естествено момчета за споделянето на приживяванията които имате. Продължавайте чрез вас никога не се завръщам и винаги съм на път и изминавам повече от 3000км. Обичам ви:)

# 576
  • Варна
Просто казах че Гърция е достатъчно голяма и хубава  за да се ПОЧИВА всяка кодина на различно място.
Няма нищо общо с бройки , 100 острова , 200 селища , хиляди мили и километри.....

# 577
Момичета, може ли да ме насочите има ли мнения, отзиви и т.н за о-в Закинтос в темата, пробвах с търсачката, но не ми изкарва резултати! Как се стига до там директни полети има ли?  bouquet

# 578
  • София
Момичета, може ли да ме насочите има ли мнения, отзиви и т.н за о-в Закинтос в темата, пробвах с търсачката, но не ми изкарва резултати! Как се стига до там директни полети има ли?  bouquet

Има чартърни програми. Ако искате да използвате само самолет, понякога продават и само самолетни билети, но това става почти в последния момент, когато се разбере колко хора са се записали. Иначе не е проблем да се стигне с кола до Килини и от там с ферибот. Мисля, че най-прекия път е по магистралата до Янина и от там към моста Рио-Антирио. Ние разделихме пътя на две, но приятели го взеха наведнъж.

# 579
Ние също взехме пътя наведнъж по описания маршрут. Тръгнахме към 6 сутринта от София и в 4 следобед чакахме за ферибота на Килини. Имахме 1 почивка от повече от половин час и се редувахме в шофирането. Любимо място, струва си! Особено в сезона на костенурките - да плуваш с тях е абсолютно незабравима емоция.

# 580
  • София
zaiobaio, прочетох твоя пътепис за плуването с една костенурка и много искам да изживея тзи емоция.. може би следващото лято ще опитам да стигна до там - в кой месец е най удачно да се посети Закинтос?

# 581
  • София
zaiobaio, прочетох твоя пътепис за плуването с една костенурка и много искам да изживея тзи емоция.. може би следващото лято ще опитам да стигна до там - в кой месец е най удачно да се посети Закинтос?

Ние бяхме втората седмица на септември и беше чудесно. Обаче костенурките си бяха тръгнали вече. Само няколкото постоянно живеещи в залива бяха там. Ако мечтата ти е да плуваш с костенурки, трябва да отидеш 1-2 месеца по-рано.  Wink Но пък това предполага жега и навалица, защото е активния туристически сезон.

# 582

Simple Smile Пожелавам ти от все сърце още следващото лято да изпиташ моето вълнение!  Hug
Костенурките (в голямата си част) са там ориентировъчно от края на май - началото на юни докъм средата на август. През септември-октомври се излюпват яйцата, но това няма как да се види - става през нощта и всички малки костенурчета, които намерят верния път, до сутринта вече са отплавали.

# 583
За съжаление ние не успяхме да видим костенурките в края на август.
Иначе пътя от Закинтос до България го взехме наведнъж с малко смяна в шофирането и почивка при Делфи.

zaiobaio, чудесни пътеписи! Много ми беше приятно да прочета статиите от блога.

# 584
zaiobaio  Къде е този пътепис, ако е възможно да се прочете ?
В тази тема нищо не откривам.

Общи условия

Активация на акаунт