Другият наш възможен живот

• 97 578
  • 3 375
  •   1
Отговори
# 3 330
  • София
По наше време си беше същата тъпотия. Редовно си вадех стари учебници на майка ми да си чета, поне бяха написани на по-нормален език, без академичния стил, който се вкарваше от 6 клас Mr. Green

# 3 331
  • София
Ами чудесно, нека свиква със скуката. Иначе как ще овладява после скуката на работното място. Или всички си въобразявате, че децата ви ще имат супер интересни и творчески професии.

Така и в живота. Принципно нещата са по-скоро еднакви, ама има една идея, че днес новото поколение е много различно и всички жени ще станат космонавти, а после- като Кондолиза Райс.
Laughing Именно.

# 3 332
На грешен път сте. Скуката я усвояват още по времето, когато киснат в леглата си по два часа следобед в ДГ.
Скучно поднесеният учебен материал не подготвя за нищо друго, освен за добрата основа нежеланието да учат да се превърне в хронично. Защото, като цяло, малко са децата, които учат с особен ентусиазъм. Такъв би се събудил у тях, ако нещо ги заинтригува. Ако от десетгодишни ги отгледаме отегчени, после няма нужда да съдим нито апатичните държавни служители, нито нехайните лекари, нито безхаберните учители, просто защото няма шанс да се събудят на 25 нескучно настроени към света.
Да обичаш да учиш, не просто по задължение, а с мисъл, че това, което пише в учебниците, утре ще ти бъде полезно, е елементът, който липсва при списването на учебници у нас.

Не е приятно да го пиша, но ще пораснат децата ви, ще го видите. И само ще не надявате да случите на писарушка като моята, която търси из енциклопедии и нет допълнително, за да й стане ясно "какво всъщност е искал да каже автора".

# 3 333
А забелязвате ли, че от всички Дисни принцеси книга отваря само Бел от Красавицата и Звяра?

# 3 334
  • n/a
Да, забелязали сме. Аз поне Simple Smile
Също и забелязах, че за един от последните
Дисни филми щерката рече, че в него няма
добри или лоши герои. Което немалко ме из-
ненада, да си призная.  Laughing

# 3 335
Да, но пък Барби в Малечка - Палечка е учителка, при все че е Барби.
Тоест, възможно е. Simple Smile

# 3 336
Да, забелязали сме. Аз поне Simple Smile

А, Ариел трудно би отваряла.
 Всъщност напоследък принцесите претърпяха голямо осъвременяване и феминистка трансформация . Снежанка ръководи банда джуджета, Пепеляшка освобождава и мъкне на рамо принца...

# 3 337
Ужас. Само това остана, да научат малките момиченца да мъкнат принцовете на рамо Stop

# 3 338
  • n/a
Е, как, и в Смело сърце е еманципирана
Принцесата, че и отвъд.  Laughing

# 3 339
  • София - Рим и обратно
Те, пак добре, че още половете им са разграничени Rolling Eyes.

# 3 340
  • n/a
Засега, бих плахо добавила, Кафе  Laughing

# 3 341
  • София
Ужас. Само това остана, да научат малките момиченца да мъкнат принцовете на рамо Stop
Не се плаши. Дъщеря ти има много по-голяма вероятност да попие нещо от теб, отколкото от Дисни-принцеските филми.
И не иде реч момичетата да носят принцове, а приказни героини да носят принцове. Четене с разбиране.

Здравословно е момичетата да могат да се грижат сами поне за себе си. Не съм срещала мъж по моя вкус, който да обърне внимание на миличка, слабичка, добричка, скромничка и безсилничка девойка/жена. Но вкусове много. Един търси партньор, друг търси женичка/мъжленце/касичка.

# 3 342

Мулан?

# 3 343
  • София - Рим и обратно
Засега, бих плахо добавила, Кафе  Laughing
Оф, то не е смешно.

Не съм срещала мъж по моя вкус, който да обърне внимание на миличка, слабичка, добричка, скромничка и безсилничка девойка/жена.

Ами не се хващай на бас.

# 3 344
  • София - Рим и обратно

Мулан?
Това не е ли принцеса....ъъъ - т.е. жена?

Общи условия

Активация на акаунт