ПЪРВОКЛАСНИЦИ на прага на училище - 7 тема

• 33 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Пролетен дъждец , май не сме в едно училище, явно транспортът днес повсеместно закъснява, а и времето е ужасно   Sad

donsita, в раницата сложих всички учебници (т.е. има и още, които тепърва ще се купят, сложих тези, които дадоха вчера), екип за физическо, гуменки, цвички, несесер, шише с вода, всичко 5 кила.

Чадър е с един много детски, който му е малък и трябва да му купя нов определено. Иначе си тръгна с маратонките, добре, че се преобуват в училище. Казахме му да ни звенне като се наобядват.

# 466
  • sf
Но защо всички учебници?
Аз сложих всичко по програма, другите защо да ги носи?! Кутията с дреболии ще си остане там.
Вчера се замотах и така и не му купих гуменки за салона, днес учителя сигурно ще направи физиономия  Rolling Eyes и се оказа,че няма бели чорапи, сетих се сутринта  Joy та по физическо не е подготвен  Rolling Eyes

# 467
При нас не са казали програмата и трябва да се занесат всички учебници. Аз обаче не сложих музиката и рисуването, защото ми се видя тежко. Иначе всичко останало занесох вчера-екип, гуменки, папки, 15 тетрадки, дрехи за преобличане, несесер,блок и т .н. Забравих пантофи да сложа.

Кати, ви е в кое училище сте? Може и на лични.

# 468
Малко отчет и аз след като майка ми заведе Калина на училище.
Часовете започват в 8.00ч, Калина е била там в 7.45ч. всички деца вече били по чиновете, тя е била последна.
Чудя се тези родители по навик от детската градина ли са ги завели толкова рано, или....
Всички били насядали, съответно момиченцето, с което беше вчера и са се харесали не е била до нея.
Учителката обаче е казала, че ще размести всички, защото има по-ниски, по-високи...да могат всички да виждат добре.
Не знам с кого ще се падне, но евентуално утре ще я заведа аз и ще помоля да я сложи с момичето от вчера (ако не и е харесало новото, с което ще се падне).

Чадър има детски, с Уинкс още от преди 2-3г.
Изпратих я днес с чадъра и с дебело яке-дъждобран (отвътре е с дебела и мекичка подплата, а отвън е лъскав непропускащ плат).
Има и още едно по-тънко яке за дъжд, но не можах да преценя колко е студено.

Раниците наистина тежат сериозно. Успокоява ме това, че има да направи 10крачки с раницата до класната стая и това е. През останалото време ние ще я носим.

Днес имат БЕЛ - 2ч., Математика и изобразително изкуство.
По БЕЛ са учебник, работна тетрадка и обикновена за писане. По Математика учебник, тетрадка. Изобразително изкуство само учебник. (ужасен е, а и за другите не се впечатлих особено).
За изобразителното сложих един комплект фулмастери и 1пастели. Отделно 1твърда пластмасова кутия-несесер, в който има 2молива и гумичка (искат им моливи в началото).
В единия страничен джоб шише с вода (има страхотно метално шише с мики маус, не го иска) еднократно. В другия 1кроасан (това реши че ще яде за закуска).

# 469
  • София
Но защо всички учебници?
Аз сложих всичко по програма, другите защо да ги носи?! Кутията с дреболии ще си остане там.
Вчера се замотах и така и не му купих гуменки за салона, днес учителя сигурно ще направи физиономия  Rolling Eyes и се оказа,че няма бели чорапи, сетих се сутринта  Joy та по физическо не е подготвен  Rolling Eyes

При нас раниците се носят в понеделник и се вземат в петък. Да не говорим, че вчера програма не ни дадоха.

Сега се притеснявам, че тръгна само по тениска и едно тънко яке отгоре. Казах на баща му да вземе суитчер, но ме отрязаха и двамата, не било толкова студено.

# 470
Същата работа и у нас. Баща й все мърмори да не я навличам. Тръгна с тънко яке, потник и тениска с дълъг ръкав. Ако беше по-осъзната, можеше да се сети да си облече горнището на анцуга, ако й стане студено, но не ввярвам да се сети.

# 471
Забелязвам,че днешната програма съвпада на доста места като часове - и при нас е 2ч. български, 1ч. математика, 1ч. изобразително и час на класа.

# 472
  • София
Да и нашата програма е същата.
Донсита - пиши по-често, оправяш ми скапаното настроение   bouquet.
Моята доплува до училището, чантата сама я носи, тежеше й, определено. Накипри се с рокля и балеринки, който ме увери, че не й били мокри. Надявам се искрено да е така.
Утре имали спортен полуден, но ако е лошо времето да не ги водим  Confused, за да не се разболеят на вън ....
Добре, че татко й е още отпуска, та иначе трябваше с мен да я влача на работа.
Нас не ни допускат до класните стаи, нито зная кой с кого е седнал, нито как .... ще се оправят - вече са големи.
Аз също вече спрях да се вълнувам!

# 473
  • София
Обади ми се, били в голямо междучасие, закусил, звучеше много свежо. Питах харесва ли ти - да Simple Smile Седял най-отзад, че заедно с неговото приятелче били най-виоките в клас. Довечера повече ще разбера.

# 474
Раницата ни тежи ужасно само с учебниците за днес. Не знам как ще я нося аз следобяд. Целодневно обучение още от днес, с една и съща госпожя и преди обяд и след обяд. И утре ще си учат на общо основание цял ден. Дала съм храна, има купони. Надявам се и вярвам, че ще се справи. Heart Eyes

# 475
  • Някъде в облаците
 Hug Хайде и аз да се отчета. Сутринта Мире влезе в училището с бодра крачка, след като доста бодро и стана (мнооого тежко я събуждах за ДГ), тоалет, закуска - първа беше готова. Да видим докога.  Sunglasses Вчера подвързахме всичко, тя сама си надписа етикетите, тетрадките по МАТ и БЕЛ за домашна работа лепна по един стикер, за да ги различава. В раницата сложихме само учебници и тетрадки за деня. Програмата я имаме цялата. До 29 септември няма да има стол.  Cry Та сложихме сандвичи,  ябълка, шише с вода и дъждобрана (хем по-малко тежи, хем са й свободни ръцете), за да е суха до занималнята. Комплекта по английски все още го нямаме, до м.ноември няма да пишат по английски, само тетрадка с бели листове - за да рисуват. От ноември - пишат - тетрадка с широки и тесни редове.

HugВчера тържеството - аз го нарекох мило и уютно. И тържествена част - със знамената, речи, външни гости, подарък - портрет на Васил Априлов от Фондация. После - ученическото тържество, малко песни, малко танци, малко стихотворения. Накрая - по стар български обичай - Дунавско хоро, изви се се от ученици и учители. Директорката лисна менчето с вода, минаха под венеца първолаците и влязоха в училището. Първолаците за тържеството бяха посрещнати на игрището с бурни овации. Много ми хареса при излизането на класа на Мира как освен аплодисментите - бивши ученици на учителката й започнаха в такт с овациите да повтарят името й (това беше най-голямото ми притеснение - учителката). Детенцето на учителката по английски е в класа на Мире (още един + за учителката, вече съм съвсем спокойна). В класната стая, без да е планирала учителката се оказа - влязоха група нейни бивши ученици и изпяха Одата на радостта и после - върви, народе възродени (тук се включиха и първолаците). Учебниците - за момичетата - с розова панделка, за момчетата - синя - по това децата се разпределиха и както вчера се настаниха на чинчетата, така ще седят през учебната година. Китка здравец, питка, мед и шарена сол.

HugПървият ни учебен ден завърши с посещение в детската градина, Мира пожела още преди месец. Цветя, много целувки, много прегръдки и сълзи в очите и на Мира и на двете й учителки. Поседя си детето повече от половин час, поговориха си, каза им стихотворението и си тръгнахме удовлетворени.

# 476
  • Sofia
Гушкан остана без проблеми сутринта, каза че я болял корема горе в стаята, а приятелката и' Рая (с  която седнаха на един чин, да видим ще ги подрежда ли госпожата) я светна, че е от притеснение, преди аз да си отворя устата.  Laughing Питах я притеснява ли я нещо, но не.
Днес по изключение се качихме до стята, взех мерките на рафтчето - 25/55/40 някъде, височина/  широчина/ дълбочина. Още не сме занесли кутията за пособията, а и папката с ластик от ПГ ще си ползва за учебниците. Там ще трябва и торбичката с екипа да се вмести.
Раницата е отвратително тежка дори само с днешните учебници, ужас, добре че ще стоят там нещата. Да няма да се протрива и къса пластмасовото дъно, но тежиии...  ooooh!
За деня на София, не разбрах дали са казали нещо, ММ като я вземе ще пита.
Навън е гадно с тоя постоянен валеж, но поне не е студено. Иначе тръгна с потник, бл. с къс ръкав (по-плътно трико е) и водеонепромокаемото яке на Playtech, което показах тук, то е поларено отвътре. Беше добре така. 
Сутринта си закуси (както беше и в ПГ), само е една идея по-малко отколкото иначе, когато става по-късно. Но с времето ще се регулират нещата, по-рано ще вечеря и ляга, та и рано сутрин ще огладнява. За междинната закуска, пожела ябълка, при взимането - морков, на солетки.
Тя по принцип не ползва чадър, а дъждобран. За време като днешното определно ползвам гумени ботуши (чакам ги да дойдат). Във фоайето имаше преобуващи се. Та за такива моменти и зимата ще обсъдя с госпожата въпроса с пантофите. Не мисля, че ще е проблем, при положение, че не бави часовете, а ние ще пристигаме съвсем на време сутрин, за да свършим и това.  Simple Smile

# 477
Мина операцията на малкия, събуди се вече, но проплаква, че го боли гърлото. Сливиците са били ужас, едната направо е била балон с гной. Надявам се малкият вече да се оправи и да не боледува !  Няма да е на училище 10 дни, но това ми е най-малкият проблем сега. Важното е да няма усложнения и да оздравее раната.

# 478
Честито и бързо възстановяване! Heart Eyes Hug  bouquet
Ще меся сладкиш /много рядко го правя/ за утре за закуска в училище. Flutter

# 479
Засега се включвам само да пожелая бързо възстановяване на героя Жасмински  Heart Eyes, а по-късно ще се включа и по актуалните теми!
Дано втория първи учебен ден да е бил успешен за децата ни! Сега мъж ми ще ходи да ги вземе и ще ходим на манту...

Общи условия

Активация на акаунт