Любители на Котки Тема 88

• 47 733
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
И аз имах големи проблеми с пишкането на мъжко коте,на спалнята няколко пъти,на дивана,ако види оставена торбичка или вестник,после започна и да маркира и бях на ръба да си замине,защото вкъщи замириса на градска тоалетна,колкото и да чистех,с белина,с препарати. Та накрая се решихме и го заведохме на кастрация и нещата се подобриха. Много рядко сега да се изпишка, извън тоалетната си, изключения имахме, когато правихме ремонт и не се задържахме много, много в къщи, пясъка му не се чистеше толкова редовно и намирах разни торби от замазката на майстора в пясъка на котето, та тогава се беше изходил върху една фактура и една торбичка, може и да е искал да си маркира територия, че то му се взе акъла от толкова хора, които влизаха и излизаха от апартамента.

# 286
изключения имахме, когато правихме ремонт и не се задържахме много, много в къщи, пясъка му не се чистеше толкова редовно и намирах разни торби от замазката на майстора в пясъка на котето, та тогава се беше изходил върху една фактура и една торбичка, може и да е искал да си маркира територия, че то му се взе акъла от толкова хора, които влизаха и излизаха от апартамента.
Shocked Shocked Shocked Как сте могли да оставите животинката в такава среда и то сред чужди хора??? Crossing Arms

# 287
Ами какво трябваше да направя? Да го взема с мен на работа ли? Няма при кого да го оставя, нашите имат куче, не мисля, че ще се чувства там по - добре. Баба ми не харесва животни и живее в къща, на нея не бих и го поверила ще забрави вратата, котето ще излезе, после върви го търси. И не виждам промяна в поведението му, дори му беше много интересно да види какво е свършено за деня, ходи вре се там, на моменти разваляше направеното. Така че спокойно, пък и ако си виждала моето коте - дявол няма да го съжаляваш толкова.

# 288
  • София
И на моята котка й беше много интересно като правихме ремонт.
Аз се затварях в една стая, я тя наглежда майсторите. Wink
Подяждаше им храната, която си носеха: месце, айранче. Дяволчета малки.

# 289
Аз бих искала да попитам какво означава "да си замине"?
И аз имах големи проблеми с пишкането на мъжко коте,на спалнята няколко пъти,на дивана,ако види оставена торбичка или вестник,после започна и да маркира и бях на ръба да си замине

# 290
Аз правих основен ремонт и бях притеснена заради Кота,но той се справи мъжки.Дивак е,агресивен е,но такава дружба завърза с работниците,че не можах да повярвам.Само дето не им носеше инструментите.Вчера посрещна с видимо удоволствие майстора за бойлера,радва се на доставчици и т.н.Направо си живна и социализира(извън домашния кръг)и придоби професия Simple Smile

# 291
Означава да не живее в моя дом. Има неща, които изтърпявам в неговото поведение като характер или че ми съсипа още на първия месец чисто новия кожен стол, че два дни след слагането на тапетите ги разкъса по краищата, че играта му е да те одраска и ухапе, но да си върши нуждите навсякъде из апартамента, това не го приемам. При положение че още отстъпването му на 44 дни му взех тоалетна с пясък, той ходеше на друго място, сложих 2 легенчета, ходеше в друг ъгъл, сложих 3, той ходеше в четвърти. Оставих само едната тоалетна и не я местих, един път в нея после някъде другаде. Сменях пясъка - силиконов, бентонит и още няколко види едни като топчета и това не помогна. Започна още преди да си влезнал през входната врата да се усеща аромата, което ме побъркваше, дори не каних гости от неудобство. А пробвах с белина с други препарати да минавам пода, купих си спрей, слагах лимон, кора от лимон, оцет нищо не помогна. Така че щом аз правя за него достатъчно неща, купувам му играчки, катерушки, храна, ваксинации, гледам да му е топло и уютно у дома, той може да уважава дома ми. Ако не може по добре да има друг собственик. Както казах мога да правя много компромиси, но това не е сред тях. Сега има промяна в него, така че си живеем доста по - добре. Сега ме обявете, че не се грижа за котката си и сигурно, че не я обичам. Всеки сам избира кое е най - добре. Аз съм решила моята котка да си е у дома по време на ремонт, ти ако искаш и наеми друг апартамент да не вижда чужди хора.

# 292
А заведе ли котето на ветеринар, за да ти каже дали няма някакви уринарни проблеми, преди да започнеш да се чудиш дали да живее в дома ти? Не те обвинявам, не ме разбирай погрешно, просто ми е чуден този начин на мислене, защото аз не мисля така. Чисто любопитство.

# 293
  • София
Ако знаете какво ни се случи снощи!  ooooh! Намерихме във входа огромен рижав котарак.  (Мъро е направо дребосък  Laughing). Не знам как е влязъл вътре! Входната врата е заключена. Вратата към мазетата - също. Освен това във входа сме много малко хора - освен нашето семейство живеят още само 4 човека и никой не знаеше нищо. Котаракът се беше уплашил страшно много. Катереше се по стълбищните прозорци и мяукаше пронизително. Обаче "звероукротителката" в мое лице успя да го доближи и погали (признавам, че ме беше страх, защото не се знаеше какво може да направи в страха си). Успокои се хайванчето, та чак се размаза от кеф. Мърка ми, тъпка с лапички, налигави ме подобаващо. Нахранихме го. Кренвирши не консумира, но сухата котешка храна му хареса.  Wink По едно време го оставихме сам на стълбите докато решим какво да го правим, а той беше слязъл надолу. С радост видя вратата, която му отворихме и си тръгна.  Ето го:

И беше така добре охранен, че ребра не се напипваха. Мина ми през ума, че може да е домашен, но хем беше много мръсен, хем навън се чувстваше идеално - отиде под една паркирала кола и взе да се търкаля доволен.  Laughing

Goldengirl, Ивелина е написала, че след кастрацията проблемът е решен. Не е безотговорна стопанка.  Wink  Иначе и аз навремето "изхвърлих" Мацо след поредното опикаване на детския дюшек. Цели 2-3 минути стоя на стълбите като горния Рижко.  hahaha Обаче не знам дали си взе поука.  Wink По-скоро намесата на скалпела на чичко ветеринар разреши проблемите.  Laughing

# 294
Котето от първия ден в който дойде у дома си ходеше където иска, казах методите по които се опитвах да го отуча. Предстояха му ваксини и втеринарите го преглеждаха, говорих с тях и им казах за това че ходи извън легена си и го прегледаха, макар че ми каза че ще се научи бил малък още, преди няколко месеца когато го водихме на кастрация отново го прегледаха, за един от многото пъти в които е бил на ветеринар сигурно щяха да открият, че има някакъв проблем. След кастрацията, както казах нещата се подобриха, но от към поведение си е същия, не обича да го мачкат или гушкат, много рядко позволява да го галиш повече време, когато той реши. Игрив е всяка сутрин в 5 часа търчи като линейка из стаите. Различни хора, различни мнения. Аз не мисля да се съобразявам с всяка прищевка на домашния ми любимец. Не му позволявам да ми рови в саксиите и да ги събаря, карам му се да знае, че това не му е позволено, не му позволявам и да се качва по масите, няма как да стане аз да ям, а той да ми е качен на масата. Трябва да има малко контрол според мен, не може да прави каквото реши, а аз да ходя да чистя и събирам след него. Да ми събаря саксиите, а аз да викам нищо ще си засадя друго цвете, скъсал дивана, а няма проблем ще си купя нов.

# 295
Таня, никъде не съм казала нищо за безотговорност- напротив, казах, че това е любопитство към начина на мислене, тъй като моя е различен  Peace
Ивелина, така е, хора различни, зависи от характера, при животните е същото.  Peace
Хубав ден!   bouquet

# 296
Много хубав тоя рижко ....!!! И мноого голям !!!  Най вероятно не е домАшен затова е мръсничък а сигурно е на възраст и може би от там размера !!!  Дано среща повече добри и отговорни хора като Таня че да хапва редовно  и  всъщност дано е здрав и щастлив ! Иначе и аз мисля че  щом гледам някаква животинка съм задължена да  да направя всичко по силите си да се чувства добре (все пак ги държим затворени против природата им ) но НЕ на всяка цена . Ако трябва да сменям мебели всяка година и  да се мъчим взаимно ..... По добре да е някъде  където ще е по щастливо !  ( не че моя Мишо не ми съсипа дивана кожените столове килими .... но тва е положението!)

# 297
Леле, момичета, като ви чета и направо се хващам за главата. Кажете ми, че има и котки, които не съсипват дивани, килими, тапети..., не пишкат където им падне. Моля се моето котенце да не прави така, че мъжът ми няма да го изтърпи. Не знам как ще го спасявам. За сега не прави нищо такова ама той е още на месец и половина. Тези неща тепърва май предстоят.  ooooh!

# 298
  • София
Леле, момичета, като ви чета и направо се хващам за главата. Кажете ми, че има и котки, които не съсипват дивани, килими, тапети..., не пишкат където им падне. Моля се моето котенце да не прави така, че мъжът ми няма да го изтърпи. Не знам как ще го спасявам. За сега не прави нищо такова ама той е още на месец и половина. Тези неща тепърва май предстоят.  ooooh!

Има, има! Hug Аз съм забелязала, че ако не се дължи на някакво заболяване, котките се държат общо взето нормално. Чисти животни са. Това естествено не изключва калпазанщините, които правят като малки от прекомерна енергия. До характер е. За съжаление човек като взима коте не знае какво ще излезе. Както се казва: за нов началник и малко дете добра дума не трябва да се казва, че не се знае каква свиня ще излезе. Laughing Това важи и за домашни любимци. Ето котето на Ивелина е типичен пример как каквото и да направиш, оправия няма. Аз също не бих търпяла котка да ми пикая където й падне. Споделяла съм как взет за известно време котарак ми се из@ка в ръката.
Последва наказание, но почти всеки път след връщане от работа имаше нови изненади.
Това с дращенето по мебели аз не съм го избегнала, но не съм си го поставяла за цел. И без това искам да сменям мебели в хола...от 13 г. Wink Мисля, че малко строгост и въвеждане на правила в къщата на никой, човек или животно не са навредили. Трябва да се "усетиш" на какво реагира кот и при необходимост да се прилага. Peace 

# 299
pavlinaj ,моят Кот,уличен,дойде у дома на около 8 дена,още не виждаше.От този момент,до днес,3г.по-късно,той не се е изходил другаде,освен в тоалетничката си.Дори когато съм размествала по някаква причина,си я търси,намира и чак тогава действа.Не се е налагало да ги уча,той си е такъв.Смело заявявам,че той е най-чистоплътното дете,което съм имала.
Проявяваше нездрава слабост към здравината на пердетата и дамаските на мебелите.С много усилие и постоянство му се втълпи правилното поведение(е,на 90%,понякога "забравя" ... Mr. Green).Пръсках с препарат за отблъскване(за съжаление,формулата е сменена и вече не е ефикасен)и много голямо следене,внимание и пазене.Никакъв пропуск,никаква прошка,наказание,ако се налага.Котът трябва да разбере,че е в негов интерес да запомни и спазва,и че обратното просто няма да се случи.Има си чесалка за нокти(2)и играчки.Имам приятелка,чийто расов котарак веднъж не посегна да съсипе нещо,косматото съвършенство!В чужбина пък мои приятели си водят котето на вет да й изреже ноктите,а после и те свикнаха да го правят-доволни са,нямат щети.Има си начини за справяне с (почти)всичко.
Моят Кот пък е много агресивен към майка ми.Единствено към нея.Два пъти стигнахме до хирургията да я шият по спешност,после антибиотици...Обяснението ми е,че я свързва с нашето отсъствие,може би мисли,че тя ни е прогонила и пази "имота" ни.Сега тя не смее да влезе у нас,а ако се налага,него го затварям в спалнята,където започва да пищи и да блъска вратата,та жената си тръгва след 5 мин.Мрази я,държи се заплашително,нищо не помогна.Намрази я и това е.Сега ни е много трудно да пътуваме.

Общи условия

Активация на акаунт