Любители на Котки Тема 88

• 47 771
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Не знам дали е само до характер на котката или до нашето отношение към нея.Моят котарак за 1г.и 3 мес. не ми е направил нито една мизерия.Веднъж бутна един цветарник,не беше нарочно и се стресна много.Успокоявах го,милвах го.Обича да се качва по плотовете в кухнята,но знае,че не трябва-прави го,за да стана да си играем.Много е съобразителен,внимателен,добричък и миличък,но и ние сме такива с него от първия ден.Никога не сме му повишавали тон,всичко му е разрешено.Осигурен му е непрекъснат достъп до храна,вода,чиста тоалетна,драскалки,играчки,няма забранени територии-гледаме да не му липсва нищо.Котките се дразнят и правят на пук ако им липсва нещо,ако им се караш или ги тормозиш.Това не е куче да го дресираш.С наказания не става.Котката трябва да ни обича,а не да я е страх от нас или да има за какво да си връща.
Бях на 8г.,когато ми взеха първата котка-мила,нежна,мъничка сиамка.Ей побърквахме я със сестра ми.Правеше беля след беля-късаше пердета,дереше дивани,ръбаше чорапи,хвърляше се...Плашехме я с прахосмукачката,а тя после пишкаше върху нея.Прахосмукачките на боклука,нещо непоправимо се случва с мотора от котешка урина.Ние се забавлявахме,нашите не особено  Laughing
Пораснахме заедно и белите намаляха.Живя до 20г. миличката ми и всички знаеха,че е с особен характер.Всъщност характера на котето зависи от нас.
Пишкането извън тоалетната е или от здравословен проблем,или на пук,защото нещо я дразни.
Който не иска да се съобразява с котка защо изобщо я има?Какъв е смисъла да се измъчвате взаимно?Вземете си плюшена играчка или рибки  Rolling Eyes

# 301
Такаа... гледала съм 3 котки по различно време нито една : никога никъде и по никакъв повод не са пишкали на друго място освен в тяхната си тоалетна ! Котките са чисти животни и държат на хигиената дори не пият вода ако не е сменена. Много обичат прани дрехи ,чаршафи ...мъжките ми котки дори не са маркирали никога може би защото рано ги кастрирах. Изобщо наистина са чистофайници и ако нямат основателна причина не биха пишкали където им падне  Peace Но това с точенето на нокти ... ooooh! ooooh! ooooh! цветята  ooooh! качването на балкона  ooooh! #Crazy .... не знам какво да кажа .... и пак си е до характера на животинката .Първата котка която гледах беше от улицата / традиционна европейска порода. Среща се в цяла Европа най често около гюмовете / ...Е не съм виждала и досега толкова мило любвеобилно кротко и възпитано същество... такава си беше от малка ...надявам се да е здрава и щастлива  Heart Eyes Сега тия калпазани милички, сладурчета ...обаче ....точат нокти, събарят,качват се на парапета.....изобщо котешки им работи Hug

# 302
stimg.org/image/3krazgdt3/][/url]   Hug ето ни : Макси си почива ,а Мишо се прави на статуя  Naughty

# 303
  • София
Не знам дали е само до характер на котката или до нашето отношение към нея.
Скрит текст:
Моят котарак за 1г.и 3 мес. не ми е направил нито една мизерия.Веднъж бутна един цветарник,не беше нарочно и се стресна много.Успокоявах го,милвах го.Обича да се качва по плотовете в кухнята,но знае,че не трябва-прави го,за да стана да си играем.Много е съобразителен,внимателен,добричък и миличък,но и ние сме такива с него от първия ден.Никога не сме му повишавали тон,всичко му е разрешено.Осигурен му е непрекъснат достъп до храна,вода,чиста тоалетна,драскалки,играчки,няма забранени територии-гледаме да не му липсва нищо.Котките се дразнят и правят на пук ако им липсва нещо,ако им се караш или ги тормозиш.Това не е куче да го дресираш.С наказания не става.Котката трябва да ни обича,а не да я е страх от нас или да има за какво да си връща.
Бях на 8г.,когато ми взеха първата котка-мила,нежна,мъничка сиамка.Ей побърквахме я със сестра ми.Правеше беля след беля-късаше пердета,дереше дивани,ръбаше чорапи,хвърляше се...Плашехме я с прахосмукачката,а тя после пишкаше върху нея.Прахосмукачките на боклука,нещо непоправимо се случва с мотора от котешка урина.Ние се забавлявахме,нашите не особено  Laughing
Пораснахме заедно и белите намаляха.Живя до 20г. миличката ми и всички знаеха,че е с особен характер.Всъщност характера на котето зависи от нас.
Пишкането извън тоалетната е или от здравословен проблем,или на пук,защото нещо я дразни.
Който не иска да се съобразява с котка защо изобщо я има?Какъв е смисъла да се измъчвате взаимно?Вземете си плюшена играчка или рибки  Rolling Eyes

Спор няма. Peace Зависи и от нашето отношение към животното. Но какво правиш ако кот не обича и не иска да се гали, напада възрастни хора? Споменатият кот нападна ММ. Та се наложи аз да се намеся, че той е "мека Мара" към животни.

# 304
Сега се сещам за случай, когато Сънчи беше малък, спеше между възглавниците ни, та както си спеше се шмугна под завивката и се върна пак да си спи между възглавниците и усетих нещо мокро, докато се осъзная в 3 часа сутринта, че той се е изпишкал там. На това вече му викам мързел. Иначе да кажа, без да го урочасвам, не ни е пишкал върху дрехи, обувки...така че не знам дали става дума за отмъщение в моя случай. Всъщност аз и до сега незнам защо го правеше, както го гледаме сега го гледахме и тогава. Аз също съм имала доста други котки - мъжки, женски, сиамки, ангорско, улични...проблем с пишкането извън тоалетната при тях съм нямала. Преди години си гледахме едно рижо коте, което не обичаше да го галиш, обичаше да си спи някъде без да го закачаш, можеше и да не забележиш, че в този апартамент живее коте, та това коте нито един път не отиде другаде извън пясъка си, макар че през зимата легена му беше в банята, а през лятото на терасата. В този период ми дойде една позната на гости и ми вика ти нали имаше котка? Отговарям да. И тя ми обяснява, че си взела персийче, което ходи извън тоалетната си, по няколко пъти на ден минава пода с доместос и пак мирише, а вкъщи не миришело на коте...

# 305
Споделете с какъв гребен или четка сресвате вашите котета. Аз и с това имам проблем. Взех една четка още като малък с едни зъбчета като иглички по препоръка на един ветеринар, но моя котак се биеше с четката. Викам си сигурно му боде, взех друга четка с едни топчета, същата работа почва да се бие, да дере, хапе. Взех един гребен с едри зъби, нямаше промяна, пробвах с четка за зъби, накрая реших да взема ръкавица, ама и това не помогна увива се около ръкавицата хапе и рита с крака, та накрая го заведох да го пострижат защото започна да му се сплъстява козината. Пробвах да го залъгвам с храна, да го залъгвам с някоя играчка и да го реша, но и това не става, а по корема изключено нито да го реша, нито да го галя. Не е и той от гальовните изобщо.

# 306
  • София
Споделете с какъв гребен или четка сресвате вашите котета. Аз и с това имам проблем.
Скрит текст:
Взех една четка още като малък с едни зъбчета като иглички по препоръка на един ветеринар, но моя котак се биеше с четката. Викам си сигурно му боде, взех друга четка с едни топчета, същата работа почва да се бие, да дере, хапе. Взех един гребен с едри зъби, нямаше промяна, пробвах с четка за зъби, накрая реших да взема ръкавица, ама и това не помогна увива се около ръкавицата хапе и рита с крака, та накрая го заведох да го пострижат защото започна да му се сплъстява козината. Пробвах да го залъгвам с храна, да го залъгвам с някоя играчка и да го реша, но и това не става, а по корема изключено нито да го реша, нито да го галя. Не е и той от гальовните изобщо.
Отначало я решех с мъжко гребенче. Явно много съм забивала острите ръбчета и тя го намрази. От години я реша с обикновена пластмасова четка. Ръбовете не са остри и моята я обича много. Създава електростатика и космите полепват по нея.
Много момичета тук си купиха фурминатор от магазина на д-р Стефанов. Котките, които го търпят са Ок. Т.е. стопаните им са доволни. Ама твоя newsm78 едва ли ще го трае.

# 307
  • Варна
MayyaI ,нямала съм досега котка,която не иска да се гали.Аз съм ужасно търпелива и наистина много ги обичам и те мен.Освен това не ме е страх от хапане,изтърпявам си и се правя,че плача.Бързо им омръзва.Не бих викала,не бих се карала,най-много "не" да кажа  Laughing
Скачането на възрастни хора,защо е нямам идея  Rolling Eyes
Аз сега имам следния проблем с малкото,което прибрахме(на около месец е).Милото навън не е знаело кога ще е следващото му хранене.Като му давам храната скача с лапи вътре,ръмжи и ако посегна се хвърля.Прави така и ако Лъкито мине покрай него.Изчетох доста материал и правя каквото трябва,но то продължава.Няма да се откажа.Искам да разбере,че никой няма интерес към нейната храна.Не иска гранули и се налага да и давам през няколко часа прясна храна.Няма как да и седи пълна купичката постоянно.
Друго-хвърляше се на Лъкито на лицето.Уж му се радва,но го хапе.Дърпам я и започвам да галя Лъкито.Тези мераци почти отминаха.Сега като я върна на Лъкито го ближе.Вече са мили един към друг,почти се обичат  Party
Това с ръмженето знам,че е нормално и си пази храната,но тази агресия мен ме притеснява.Искам да се чувства спокойна,а това показва,че още не е.Ако някой има идея ще се радвам да сподели  Hug

# 308
  • София
Скрит текст:
MayyaI ,нямала съм досега котка,която не иска да се гали.Аз съм ужасно търпелива и наистина много ги обичам и те мен.Освен това не ме е страх от хапане,изтърпявам си и се правя,че плача.Бързо им омръзва.Не бих викала,не бих се карала,най-много "не" да кажа  Laughing
Скачането на възрастни хора,защо е нямам идея  Rolling Eyes
Аз сега имам следния проблем с малкото,което прибрахме(на около месец е).Милото навън не е знаело кога ще е следващото му хранене.Като му давам храната скача с лапи вътре,ръмжи и ако посегна се хвърля.Прави така и ако Лъкито мине покрай него.Изчетох доста материал и правя каквото трябва,но то продължава.Няма да се откажа.Искам да разбере,че никой няма интерес към нейната храна.Не иска гранули и се налага да и давам през няколко часа прясна храна.Няма как да и седи пълна купичката постоянно.
Друго-хвърляше се на Лъкито на лицето.Уж му се радва,но го хапе.Дърпам я и започвам да галя Лъкито.Тези мераци почти отминаха.Сега като я върна на Лъкито го ближе.Вече са мили един към друг,почти се обичат  Party
Това с ръмженето знам,че е нормално и си пази храната,но тази агресия мен ме притеснява.Искам да се чувства спокойна,а това показва,че още не е.Ако някой има идея ще се радвам да сподели  Hug

С времето ще се успокои. И моята като я прибрах се нагълтваше с храна, ядеше и от кучешката и налиташе на бой на кучета по 30-50 кг. Какво да правиш-жажда за живот. Дай и време. Все пак не е оцеляла навън като е гледала нежно. Била се е за храната, доколкото може.
Скрит текст:
Майя се казвам Wink, да не се мъчиш с това И накрая, все мисля да го променя,ама...

# 309
Каква интересна дискусия сте заформили.
Дара също не обича да я галим много, свикнах. Бясничка е, скъса тапети, яде ми кърпата за бърсане на масата, катери се по плота, шкафове, хладилник, маса и т. н.  Ако и се скарам ми прави напук, озлобява се и започва да се ежи.
Аз спрях котешките храни. Вонята след тях в тоалетната е жестока. Не мога да изтърпя. Готвя и всякакви месни бульони, проявява голям интерес към всякаква човешка храна.  Онзи ден направо се разтресе от вкуса на готвено зеле, но от нашата храна и давам само за проба, съвсем малки количества.

Изпика се два пъти извън тоалетната. Първият път беше от два дни у нас и я бях пуснала в хола. Тя няма достъп до него, мисля, че и беше трудно да се ориентира как да иде до банята.  Вторият път беше наскоро и се изпика в чаршафите за пране, но се замотах и не изчистих тоалетната навреме. Моя грешка.

Обича да обръща кошчето в банята, та вече коша е на тераста.

# 310
  • София
Момичета, само да припомня! В аптечната мрежа няма обезпаразитяващи за хора.
Затова апелирам да си обезпаразитявате навреме домашните любимци, та да не се налага лечение на стопаните им.

# 311
И аз мисля като tyzarka. Който иска да не му пишкат в леглото, да няма косми из къщи и т.н. да си вземе рибки. Не го казвам с лошо чувство, просто предпочитам да си изхвърля мебелите пред това да не живея с котки Blush

# 312
Обичам си котето, но да ми пикае на леглото не го приемам. Не е приятно, всичко си има граници. Няма да ми е приятно и да се прибера и да ми лъха апартамент на урина.

# 313
  • Варна
Сигурна съм,че на никой няма да му е приятно,но да си на път да изхвърлиш животното без да разбереш какъв е проблема е прекалено.Защото проблем задължително има-дали в нас,дали в здравето на животното,но има.Ние сме длъжни да го открием и разрешим.Ако не можем ще се допитаме до специалист-вет,втори,трети.Все някой ще помогне.Като си вземем животно трябва да сме наясно с отговорността.Никой не си хвърля детето ако пишка на леглото,нали?Тъпо е сравнението,но това е отговорност към живо същество,а не играчка,която вече не ни кефи  Peace

# 314
И аз мислех, че вонята от изпражненията на Мърти е типична за котките, обостря се при даването на котешка храна и пр, докато не мина курса антибиотик, който приключва всъщност утре сутрин, и установих това, което ме убеждаваше една позната с богат опит с котки- при правилно хранене изпражненията на котката дори не миришат. А правилно хранене за нея и вече четиримата ветеринари, при които водих котката си е само и единствено висок клас суха храна.
Ако щете вярвайте, смейте се и се гнусете, но лайното на котката го душихме цялото семейство и не миришеше на абсолютно нищо.

Как един човек или семейство приемат домашния си любимец, зависи от характера им. Има хора, които са способни да изтърпят всякакви животински капризи, миризми, несгоди, други се разделят с животното си при първите трудности. Вторите са от хората, които импулсивно се поддават на идеята да имат животно у дома си. Не че аз много мислих, дали да прибера Мъртока- не, но отдавна мисля за котка. НО! признавам си, ако беше решил да ми съсипва къщата, щях да му предложа двора си, от където го взех. Същото щеше да се случи и ако дереше, хапеше, ползваше ни за спаринг-партньори. Нямаше как да подложа децата си на котешки терор и страх да не стане поредното нападение на котарата върху тях повод за шев и кройка.

Освен доброто отношение на стопаните към котката, зависи и от характера й. Имам богат набор от примери за лоши като нрав животни, които показват и доказват, че котката не е рибка, а хищник с невероятно развити инстинкти.

Въпрос:Колко често пътувате с котките си?

Общи условия

Активация на акаунт