Коремът вече се надува, АПРИЛче вътре ще лудува!

• 30 278
  • 783
  •   2
Отговори
# 330
  • Бургас
В предаването на Гала дават за ФМ. Правят на една майка първата ФМ.

# 331
  • София
В предаването на Гала дават за ФМ. Правят на една майка първата ФМ.

Това е моята лекарка от ФМ много е готина  Hug

И аз знам че 4-я месец почва от 14-та седмица  Embarassed

# 332
1-4 седмица = 1ви месец
5-8 седмица = 2ри месец
9-12 седмица = 3ти месец
13-16 = 4ти
17-20 = 5ти
21-24 = 6ти
25-28 = 7ми
29-32= 8ми
33-36= 9ти
37-40= 10ти
40 г.с. = 10 лунарни месеца ---> 38 календарни седмици = 9 календарни месеца

# 333
  • София

The Mum от първа страница  Wink

# 334
Ок ,инфото из нета е най-различно,може и аз да съм в грешка,но по тази таблица излиза че примерно третия месец не е 4 седмици ,а 5  newsm78
Нали всеки "бременен" месец се състои от 4 седмици или един лунарен цикъл от 28 дни ...  Thinking
ПП: 6ти и 9ти също са по 5 седмици вместо по 4.

# 335
  • София
Ок ,инфото из нета е най-различно,може и аз да съм в грешка,но по тази таблица излиза че примерно третия месец не е 4 седмици ,а 5  newsm78
Нали всеки "бременен" месец се състои от 4 седмици или един лунарен цикъл от 28 дни ...  Thinking

. Абе няма значение, то като почне 13-та демек си започнала 14-та, то така е май, важно всичко да е наред, коя седмица месец сме не е важно  Hug

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 10:45 от maceto85

# 336
Здравейте момичета   bouquet

Днес бях на ФМ на 3D в 9гс съм и мъничето шаваше много и махаше с ръчичка Heart Eyes

Po3u и на мен ми я източиха днес, дано да бъде добре всичко  Hug

amy_lee много е красиво, златни ръце имаш ти  Simple Smile Аз от 3 дни се опитвам да плета и ми е много трудно, става едно ситно и стегнато, но ще гледам още клипчета и дано да успея поне една шапчица да изплета  Embarassed

# 337
по отношение на дрешките,аз реших все още да не се охарчвам.имам позната шивачка,която много я бива да прави от нищо нещо,та...занесох и 2 чифта от сегашните ми дънки(стават ми в краката и дупето,но ми стяга на корем4ето) и тя и отряза коланите,смъкна талията и сложи хубава памучна разтеглива платка на тяхно място.така се получиха супер дънки за бременни,не се различават много от купешките.прецених,че е по-добре да преваля тези дънки,после може и да не ми станат повече.а след раждането да инвестирам в чисто нови дънки,вместо сега в бременни дето ще ги нося само половин година максимум.ако трупна още много колца,ще мисля в движение.

# 338

само досадният 3ти месец е 5 всички други са по 4ри. Абе няма значение, то като почне 13-та демек си започнала 14-та, то така е май, важно всичко да е наред, коя седмица месец сме не е важно  Hug
Аа, и 6ти и 9ти са по 5седм. Така е явно защото няма как да стане иначе на триместри,няма как седмиците да се разпределят и да са по равно.
Иначе по лунарни "бременните" месеци наистина са 10 ,а не 9.
Сигурно и за това е излязла приказката,че "Влезнеш ли в 9тия,може да чакаш всеки момент",демек от 4седмици преди термина нататък,спокойно можеш да си чакаш да родиш. Не знам дали ме разбрахте какво исках да кажа  newsm78
Маце, да не го приемеш като заяждане или налагане на мнение  Hug Само си разсъждавам "на глас"  Crazy

# 339
  • София
И аз се чудех как се изчисляваха и приравняваха лунарните (10) на реалните (9) месеца и последно се спрях на 2 метода - или се разделят 40 седмици на 3 и се получават триместрите (от 13,3гс влизаме във втори триместър и съответно 4 месец реални), а другия е датата на термина - на мен е 2 април т.е от 2 число на всеки месец влизам в следващия. Сега на 2 октомври ще вляза в 4-ти. Горе долу и двата метода се припокриват с 2-3 дни разлика...но за мен  е най-лесно с датата на термина и без да смятам седмици Simple Smile
И по БТВ ще дават за бебета, но не разбрах какво точно, ние сме си вкъщи с каката до края на седмицата Sad

# 340
  • София
Здравейте!   bouquet
Вчера имах час за записване на ЖК. Смотаният лекар обаче ме отпрати, защото "нямал пари"  newsm78 Може би е искал да каже, че са му свършили направленията за кръв и урина.. Можеше поне един ехограф да ми направи..  Tired  Не съм виждала бебо, откакто видях сърчице.. В понеделник съм на ФМ, а не съм записана още на ЖК  ooooh!   Crossing Arms
Така искам да се запиша на др място..но поликлиниката ми е близко и най-удобна..
Оплаках се  Crossing Arms

# 341
  • София
Привет!

и на мен това с месеците ми е много объркващо, затова си ги смятам по термина и на датата на термина влизам в съответния месец. Иначе седмиците са по-важни за разните там изследвания.

Ейми - прекасни неща правиш, останаха ми очите в тази шапчица. Спокойно можеш и професионално да се занимаш с това и да си продаваш нещата.

Май на повечето им поминава гаденето, все по малко мами се опакват, това ми дава кураж, че още 2-3 седмици и ще минава. Дано!

Виждам, че много от вас мислят клинове да си купуват. Да те са еластични, и за първите месеци може би стават, преди да е наедряло много коремчето, ама после? После няма ли да стягат много на корема? Доколкот знам има и клинове за бременни, ама и те са по 30-40 лв, по добре за толкова пари дънки.

# 342
  • София
The Mum  Hug не се притеснявай, аз до скоро мислех че 12-та е 4-я месец, аз после си изтрих че само 3-я е 5 седмици че не е верно  hahaha обаче най-дълъг ми се вижда че искам вече да става 4-я.

kukumiavka ужас, иди някъде на частно поне

Sladoledche ами да има клинове за бременни, даже има и чорапогащници за бременни, толкова се зарадвах, че аз без чорапогащник зимата не мога, са ако ми кажете че има някъде и боди за бременни ще съм много щастлива, че съм много зиморничава, и дето се бъзикам че зимата някой ако тръгне да ме изнасилва ще се откаже  Joy

# 343
Здравейте бъдещи априлски мами  Wink
Нова съм във форума и Ви чета от известно време, но така и не съм се престрашила да Ви пиша. До сега  Simple Smile
Казвам се Лили и съм от Бургас. Първа бременност ми е. В момента съм в 11 г.с., но бебо върви малко малък и ми е притеснено. Още от началото върви с около седмица назад отколкото трябва да бъде. Сега сме около 3 см. Моля Ви кажете ми трябва ли да се притеснявам или всичко си е индивидуално? Доктора ми каза да не се тревожа, но... още от самото начало върви малко Sad
Освен това ми предстои да си правя ФМ, но се чудя кога да я направя. Щом сме по-малки, не трябва ли да изчакам да кажем до 13 седмица? Rolling Eyes

# 344
  • София
sineo4kata-bs добре дошла   bouquet. Следила ли си овулацията в месеца в който забременя? Ако не си колко средно ти е дълъг цикъла? Ако бебе изостава с една седмица най-вероятно се дължи на късна овулация. Имай все пак на предвид че УЗ не дава винаги точни мерки, а и много зависи лекаря колко добре го борави. Само за справка в края на 11та моето бебе беше 5см, така че не е толкова голяма разликата. Записвай си час за ФМ за 12та седмица  Wink

Общи условия

Активация на акаунт