"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 39 147
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Бран ще се варгне в нея, след като тялото му умре. newsm78 #Crazy

Абе не са чак такива спестовници.
Роуз и Оливър не са толкова важни, а и в книгите ги няма.

# 451
Те бяха необходими за сюжета, дотолкова, че показват черти от характера на други герои -  Тирион, Джофрьо и Петир, за които имаме бая страници описания в книгата, но чичо пак не беше доволен от резултата  Grinning

# 452
  • Варна
Те бяха необходими за сюжета, дотолкова, че показват черти от характера на други герои -  Тирион, Джофрьо и Петир, за които имаме бая страници описания в книгата, но чичо пак не беше доволен от резултата  Grinning

И да запълнят квотата от секссцени. Joy

П.П. В този ред на мисли, се чудя дали ще има Арис Оукхарт и с кого ще спи. Twisted Evil

# 453
Ааааа и това си е важно, в крайна сметка какви забавления са имали в средновековието хорицата, секс, ядене, пиене и някое сбиване или някоя книга според предпочитанията  Joy

# 454
Искате ли да започнем тема за Историята, за да не спойлираме тук?

# 455
  • Варна
Искате ли да започнем тема за Историята, за да не спойлираме тук?

Не знам. Може би ще се наложи. Аз за момента не съм готова да обсъждам, чакам да излезе в БГ. Ако решиш пускай тема, де. Ще я следя.  Grinning

# 456
Според мен нека си обсъждаме всичко тук но наистина да изчакаме да излезе на български. Можем да почнем с Принцесата като приключим превода.

# 457
Добре, да изчакаме тогава.

Едит:
Попаднах на интересно мнение базирано на главата на Теон от ВнЗ.
Възможно ли е Вранояда да знае имената на Микен и Гейдж? Защо би ги помнил/знаел? Оша обаче е била любовница на Гейдж, а меча, който тя взе от криптите носи печата на Микен. Идеята е, че Оша и Рикон вече са доведени от Скагос. Интересно.
Освен това когато Вранояда е бил за последен път в Зимен хребет (при пристигането на Мира и Джоджен), в менюто не е имало пържоли и пай от бъбреци.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 10:50 от Deziderata

# 458
  • Варна
Хммм, интересно...
Със сигурност Вранояда трябва да знае името на Микен, бил е известен ковач на север.
 Вранояда казва:
Цитат
Ковачът ви също. Човек, чиито мечове се разпознаваха. Как беше неговото име?”

Не е невъзможно да знае името на Гейдж, все пак готвача е достатъчно важен в един замък. Но наистина не споменато да  е ял пай с бъбреци, на пира Бран изпрати на Ъмбърите глиганско, но пък може Мартин да е объркал или пък Вранояда да не си спомня кога точно го е ял.

Не ми се вярва Оша и Рикон да са доведени от Скагос. Ако са някъде при Вранояда или Ъмбърите, най-вероятно изобщо не са ходили там. Наистина може и да се крият в Последно огнище, напълно вероятно е, все пак имаме само свидетелствата на Векс, че са заминали в Скагос, а  той според мен няма как да бъде сигурен. Thinking

# 459
Когато Джон виждаше през очите на Дух, видя Рошльо да яде еднорого животно (от еднорозите на Скагос?).

Мартин много внимава с детайлите, особено с храната и едва ли се е объркал с пая.
Пука ли им на лордовете как се казва някакъв готвач? В собствения замък да, но в чужд?
Това е доста интересно. Едва ли е доказателство, но заслужава внимание.

# 460
  • Варна
Когато Джон виждаше през очите на Дух, видя Рошльо да яде еднорого животно (от еднорозите на Скагос?).

Мартин много внимава с детайлите, особено с храната и едва ли се е объркал с пая.
Пука ли им на лордовете как се казва някакъв готвач? В собствения замък да, но в чужд?
Това е доста интересно. Едва ли е доказателство, но заслужава внимание.

Не се сещам, че Дух е видял Рошльо(забравила съм или не съм обърнала внимание), може да е лос с отчупен рог. Mr. Green

П.П. А Дух на Скагос ли е бил, че го е видял???  newsm78

А защо на лордовете трябва да им пука как се казва любовника на една дивачка?

Това с храната е най-силния аргумент.. Защо ще лъже? Защото Мартин ни подсказва, че нещо не е чисто?
Освен това, някой беше казал че според Фууд-кода , когато се яде глиганско има измяна. На Пира Амбър ядоха глиганско, какво може да означава.

Според мен не е изминало достатъчно време Рикон и Оша да отидат и да се върнат от Скагос, трябва да проверя в хронологията колко време е изминало.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 14:37 от Хексе

# 461
Идеята е, че Оша е в Последно Огнище с Рикон. Тя и Рикон могат да свидетестват как се казва Гейдж. Микен е известен с оръжията си защото носят печата му, но готвачите са общо взето анонимни, освен ако Гейдж не е Джейми Оливър на Вестерос.

Мандърли знае, че това не е Ария. Дали е споделил съмнения с някой друг можем да гадаем, но нищо чудно и другите да го знаят, и затова Морс да я разпитва.

Глиганско беше поднесено на пира и Зимен Хребет падна. Пак подсказка за смяна на владетеля.

Дух "видя" и Наймирия с глутницата и в Речните земи.
Това е в първата глава на Джон от ТсД, на първата страница. И козата е еднорога.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 14:51 от Deziderata

# 462
  • Варна
Прегледах хронологията, минали са около 10 месеца от разделянето на Бран и Рикон и розовата сватба. Има достатъчно време да отидат и да се върнат от Скагос, но да! най-вероятно изобщо не са ходили там.

За няколко месеца общуване с Рикон и Оша спокойно Вранояда може да запомни името на Гейдж.
Глиганското на пира беше специално поднесено на Ъмбърите, изрично е упоменато.

# 463
Поднасящият глиганското е този, който организира преврата. Домакин на събитието е Бран.
По-скоро е сигнал към читателя, че ще се случи нещо. В същност, още тогава лейди Рогов Лес каза, че копелето на Болтън събира войски, но никой не и обърна внимание.  Sad

Проверявам една теория, според която никой от мъжете присъстващи в Кулата на Радстта в Дорн не е загинал там. Доста странна е, но е интересно.

Едит: Ъмбър ще видят сметката на Болтън и ще са регенти на Рикон? В този смисъл глигана да е при тях, т.е. топката е в техни ръце?

В сериала Бран каза на Рикон и Оша да отидат в Последно Огнище и те тръгнаха натам. Хм. Давос отиде да гони вятъра в Скагос.  Crossing Arms

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 16:18 от Deziderata

# 464
Е, би трябвало Рикон да е в Скагос. Не ми се вярва Мартин да прати Давос там за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт