"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 677
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Аря беше сляпа,никакви осакатявания повече(за смърт абсурд  Naughty)
Джон също пострада-ръката му изгоря докато спасяваше Стария мечок.И той отпада.
Лично бих се разделила с Церсей,Петир,Кучето,Мардж.Хич няма да ми липсват  Mr. Green

# 586
  • Варна
Валонкарът  Joy е най-вероятно Аря

Не. Аря ще убива с отрова или със стомана. Не я виждам като удушвачка.  Naughty

П.С. Джон не е непокътнат - шест ками му забиха. излиза че не трябва да се притесняваш за него.

Вярно! ooooh!

Значи със сигурност ще доживее до пролетта.

# 587
  • Варна
Аря беше сляпа,никакви осакатявания повече(за смърт абсурд  Naughty)
Джон също пострада-ръката му изгоря докато спасяваше Стария мечок.И той отпада.
Лично бих се разделила с Церсей,Петир,Кучето,Мардж.Хич няма да ми липсват  Mr. Green

Кое куче? И двамата вече бяха мъртви, и те ще доживеят пролетта, макар баткото май по-скоро не трябва да го броя жив.

Слепотата на Аря беше трик, засега е непокътната. Съжалявам. Twisted Evil

# 588
Теоретично и книжния Тирион няма начин да удуши Шае, но виж че се справи. Wink

Мисълта ми е, че не можем да изключваме Аря като вариант, едно че расте и второ и по-важно, заради онова объркване на родовете на валирийски. Дракон-женски дракон, принц-принцеса... та и с валонкарът така.

# 589
  • Варна
Теоретично и книжния Тирион няма начин да удуши Шае, но виж че се справи. Wink

Мисълта ми е, че не можем да изключваме Аря като вариант, едно че расте и второ и по-важно, заради онова объркване на родовете на валирийски. Дракон-женски дракон, принц-принцеса... та и с валонкарът така.

Не я изключвам, но ми е слабовероятна. Не знам, удушаването с ръце не е женско оръжие.
Като спомена Тирион, много добре го бяха показали в сериала, той удуши Шае с веригата,  използвайки цялата си тежест, практически почти увисна на веригата.

# 590
 стига де. Досега знаем че Валонкарът е по-малък брат (само че не знаем чий - Станис, Джон, Виктарион, Тирион, Джейми, даже визерис беше такъв, пък ако родословието е объркано току виж Егон се оказал по-малък брат на Джон),

# 591
Забравяте Черните котлета. И от там може да и излезе късмета на Церсей.

# 592
  • Варна
Дадохте ми идея за следващата анкета. Кой е валонкарът според вас?
Трябва да си ги запишем някъде и после да видим кой е познал. Grinning

"Моят" валонкар е Лорас Тирел -  има мотивите, би могъл да има способността и възможността.

Скрит текст:
Лорас! Лорас! Лорас!  newsm18 newsm18 newsm18

# 593
Според мен валонкарът е бивш любовник или отхвърлен кандидат. Джейми и Озни се класират.

# 594
А защо валонкарът да не се окажат наемниците "Вторите синове"?  Grinning

Манс го разбирам напълно, смятам че съм схванала мотивите му за всичко, което прави. Може би ако излезе някой нов факт ще преосмисля нещата.

Ами има една нова теория за Манс, към която беше даден линк десетина страници назад. Като гледам, май почти никой (освен Дезидерата) не е обърнал особено внимание на нея. А тази нова теория така впечатляващо ме издуха, че още си събирам мозъка от пода. Още по-интересното е, че е базирана чисто и само върху текста, без да се отклонява към субективни спекулации. Теория, с която отговорът, даден от актьора на Теон относно родителите на Джон (цитиран малко по-назад), придобива много по-ясен смисъл.

Освен това надве-натри се споменава и за друга една теория (която, за разлика от предната, е по-спекулативна). Според нея Варис се спряга за третия син на Егон V. Аргументите:
- Когато Ерис изгува всякакво доверие към хората си, защо ще наема напълно непознатия Варис, освен ако не му е някой роднина?
- Ако Варис е чужденец, как толкова добре познава катакомбите и тайните на Стегата на Мегор, освен ако не е бил вече там?
- Бръсне си косите, защото... знаете защо Simple Smile
- Да си кажем честно, името Varys доста наподобява Таргариенското Aerys.
- Мотивите му като Таргариен обясняват много неща.
- Варис е този, който разменя бебетата по време на бунта.
- Дори Уикито не споменава нищо за третия син на Егон V.

# 595
Варис със сигурност е Някой, иначе защо биха правили магии с части от тялото му.  Sick (Кралска кръв)
Очаквах да е Блекфир обаче. Третият син на Ег го спрягаха за лейди Олена, тя би го познала все пак. Или бъркам реда на момчетата?

Линка от поста на Lynxxx и мен ме хвърли в оркестъра. Много има за ровене там, много. Но историята за плаща на Манс съвсем ме втрещи.  smile3544

# 596
Цитат на: Deckard Kaine
Ами има една нова теория за Манс, към която беше даден линк десетина страници назад. Като гледам, май почти никой (освен Дезидерата) не е обърнал особено внимание на нея.
Йеии! Двама човека са ми прочели откритието. dance

# 597
И кога ще го разнищим това откритие?

Синовете на Егон V: Duncan, Jaeharys, Daeron- bethrothed to lady Olenna Redwyne of the Arbour when both of them were nine. Prince Daeron repudiated the match in 246 AC, etc,etc....killed in battle n 251 AC.

Новото инфо от Историята няма да се появи в Уикито до края на месеца, чакат да не спойлират народа. След 29.11. обаче ще е там.

# 598
И кога ще го разнищим това откритие?
Работата е там, че го прочетох преди около месец и съм забравил някой от ключовите детайлите. Ще трябва да прочета пак коментарите ми се струва. Grinning

# 599
Можем да започнем с историята на Манс за плаща му и първото нещо което каза на Джон, който го помисли за дърдорко.  Peace

Защо Манс дезертирал от НС:
Скрит текст:
“One day on a ranging we brought down a fine big elk. We were skinning it when the smell of blood drew a shadowcat out of its lair. I drove it off, but not before it shredded my cloak to ribbons. Do you see? Here, here, and here?” He chuckled. “It shredded my arm and back as well, and I bled worse than the elk. My brothers feared I might die before they got me back to Maester Mullin at the Shadow Tower, so they carried me to a wildling village where we knew an
old wisewoman did some healing. She was dead, as it happened, but her daughter saw to me. Cleaned my wounds, sewed me up, and fed me porridge and potions until I was strong enough to ride again. And she sewed up the rents in my cloak as well, with some scarlet silk from Asshai that her grandmother had pulled from the wreck of a cog washed up on the Frozen Shore. It was the greatest treasure she had, and her gift to me.” He swept the cloak back over his shoulders. “But at the Shadow Tower, I was given a new wool cloak from stores, black and black, and trimmed with black, to go with my black breeches and black boots, my black doublet and black mail. The new cloak had no frays nor rips nor tears... and most of all, no red. The men of the Night’s Watch dressed in black, Ser Denys Mallister reminded me sternly, as if I had forgotten. My old cloak was fit for burning now, he said.”
 “I left the next morning... for a place where a kiss was not a crime, and a man could wear any cloak he chose.”

And Ned companions: Proud Martyn Cassel, Jory's father; faithful Theo Wull; Ethan Glover, who had been Brandon's squire; Ser Mark Ryswell, soft of speech and gentle of heart; the crannogman, Howland Reed; Lord Dustin on his great red stallion.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 20:28 от Deziderata

Общи условия

Активация на акаунт