За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 723
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Привет!
Тия капки при нас въобще не действат ooooh! ooooh!
С нищо не съм го пращала първия ден. Според мен все още не разбира смисъла от това да занесиш китка на даскалката. Почерпка пък абсурд... носих им само за РД на Ники.
По тоя повод, една майка се оплакваше  как в тяхната ясла много вървежно било това с почерпките и вършенето на някаква услуга на лелите /като например да направиш списък на компютър с имената на децата и кой колко дължи за съответния месец и да го принтираш, та видиш ли те да не го пишат на ръка/.

# 316
  • Пловдив
И аз не съм носила нищо,ако реша нещо да ги почерпя,то ще е когато има повод,а и се познаваме с целия персонал от 8 години и както са ми гледали едното дете,така и сега внимателно се грижат и за другото.Все пак това им е работата.Иначе като отидох да я взимам единия ден с Мишо,целия персонал излезе да види колко е пораснал и му се зарадваха много.
Ние още сме болни,след като в петък не спахме от болки в ухото,в Събота пак бяхме в Вела и ужким вчера следобед сополите почти спряха да текът и нещата вървяха на добре.Ама не било така,всичко сега тече на зад в гърлото и тази нощ се събуди в 2 ч. със давеща кашлица и променен глас.Засега проблема е още горе в гърлото,ларинкса и носа,и гърдите са и чисти.От днес сме с черните капки,Стодал за кашлицата,Ксезал и инхалация по една на ден в клиниката.Изопринозин и Отипакс още от събота,а Инфлоцида ще си го взимаме докато свърши кутията,като имуностимулант 3 по 1 таблетка.Ужаса настава поне три пъти на ден като дойде време за пръскане,чистене с помпичката,капки за нос и уши.два етажа ехтят от нейния рев.Иначе е спокойна и си прави обикновените пакости в къщи че и е скучно.Слава богу гледа много анимация и времето минава по неусетно.
Съжалявам,но не ми остава време много да се включвам по темите и желая на всички болни дечица да оздравяват бързо.
Ева твоя мъж е златен,щом се наема да гледа Емма сам.Да си починеш и да се забавляваш с приятелката си в Германия.
Ън в първия миг не се сетих кое е това прекрасно,пораснало момиченце на пързалката.Маги е станала страхотна,а за косата благородно и завидях.Изглежда поне с половин година по голяма от нашата дребосъчка.А на празниците изглежда страхотна,всичко ви е в тон - торта,тоалети,а как сладко се е гушнала в тати на кръщенката.нашата така се гушка само в мен.
Нубче ми той Тони много галантен танцьор с таз русокоса девойка.Прати ми на пощата някоя снимка от твоите от детския център.А с тротинетката явно се справя добре,завива ли лесно този модел.

П.П. - Забравих,но при нас в яслата ми казаха че не е необходимо да нося нищо,освен да си имам в гардеропчето резервни дрехи и памперс ако ползва,нейно надписано шише с вода,ако не може да пие от чаша.Иначе за групата нищо не искат.

# 317
  • shumen
Танева,да се оправя скоро Ива-Мария.
Рошли,аз се чудех дали да взимам нещо,но моя тръгна на 15.09.и всички майки бяха взели по нещо и затова и аз.
Аз също съм доволна от персонала в яслата.Досега винаги са ми го връщали както трябва.
Моя от днеска е отново на ясла след седмица вкъщи.Сутринта започна да мрънка още със ставането,но до там се успокои.Като видя,че го оставям започна да реве отново,но докато аз проверявах в шкафчето му дали трябва да нося някакви дрехи,че бях вземала миналата седмица и не помнех какво,доведоха едно детенце и лелката като излезе да го поеме,каза,че се е успокоил и отишъл да си играе с играчките.

# 318
Привет!Първи ден успешен!Китки занесохме,от уважение,все пак ще се грижат за нея цяла година!Голям мерак имаше да влезе при децата,аз и госпожата докато уредим някои формалности Габи не спря да повтаря:Искам вътре при децата,най-накрая госпожата и отвори и тя влезе,може би още 10минути разговаряхме от вън,но тя не се появи.Казаха ми ако няма проблем,че няма да ме търсят и да отида да я взема в 11 часа.Никой не ме потърси и я взех в 11,била спокойна,а тя каза че и харесва и утре пак ще отиде.Дори имах чувството,че не и се тръгва.Дано така да продължи!

# 319
  • Бургас
Цвети е болна и ще седи цяла седмица в къщи. Супер! Изписа и капки Гентазон , Умкалор, Ериус, Проспан. На бележката за яслата пише диагноза Tonsill.ac. Някой да знае какво е това,че таткото не е разбрал?

# 320
  • Пловдив
Браво на Габи,дано и за напред да ходи все така с желание и усмивка.И да е много здравичка както и до сега.
Оф Лина тъкмо бяха потръгнали нещата при вас.Ама тази бележка кога ще я носиш в яслата,не трябва ли диагнозата да се пише на бележката,когато я водиш отново на ясла.Когато е вече здрава newsm78 newsm78

# 321
Оф, Лина и вие ли?Бързо оздравяване на Цвети.
paca73 браво на Габи. Дано все така да продължава и занапред.
 pocoloco1 зарадвах се като прочетох историята ти. Радвам се на такива хора, които си взимат работата присърце.
И сега отчет от нас. Гергана все още е болна, днес ѝ смениха сиропа за кашлица. Не е дала да я прегледат и засега не се знае дали са ѝ чисти  дробчетата  Лекуват я на сляпо, дано наистина е подобрение, а не влошаване . Единственото, което ме успокоява е, че снощи нямаше температура, иначе кашлицата продължава да си е така зловеща.
 На мен днес ми беше първи ден на работа. Сутринта се успах, ама все пак стигнах точно в последната минута преди да започне официалния работен час. За капак вечерта трябваше да ме освободят, понеже бях на родителска среща. Срещата разбира се беше предимно за пари- 10лв за помагала и 20лв за играчки,килим и комарници на прозорците. И така рапорт даден  Simple Smile !Хубава вечер от нас!

# 322
  • Бургас
Тя и Цвети не дава да я преглеждат ама аз я държа здраво. Как така я лекуват на сляпо, Герито? То е малко все едно аз да я лекувам. Тета, ти сега какво точно работиш?  Танева,това е като извинителните бележки в училище. Иначе като оздравее ще ми дадат друга.

# 323
в наща ясла пък бележки не искат..

# 324
Бързо оздравяване на Цвети  Praynig
Аз съм малко в кофти период, така че ме извинете, че не се включвам редовно тези дни ... ще ми мине, надявам се!

# 325
  • shumen
Лина,да се оправя скоро Цвети.
Фейт,не се предавай.Дано скоро мине този период.Кажи как е Пламката?
Паца,браво на Габи.Дано и занапред и харесва така.
Тета,и моя не дава да го преглеждат,ама аз стискам здраво.Миналата седмица като ходихме в спешното се наложи да го държим с дядо му здраво двамата,защото иначе нямаше преглеждане.
При нас бележка искат,ако детето е отсъствало повече от 10 дни от яслата.
При нас днеска е минало добре.След обяд дори като е видял,че не го вземам пръв не е плакал.През деня също е бил спокоен и заспал сам.

# 326
  • Бургас
При нас искат,че детето е здраво ако е отсъствало заради болест.
Зори,при  вас  какво стана,защо не действат капките?

# 327
Еми нз защо не действат капките, даже два вида му давах, защото жената ми прати едни подарък, че когато ги поръчвах било седмицата на хистобрбрбрбр лечение. Оня ден ме пита какво става, казах й че ефект няма, даже и подобрение не виждам, каза да давам поне 10 дена, утре ни е 10-тия, ама като гледам и 20 да ги давам пак същото.
Те пък как ще разберат дали е отсъствало по болест или по други причини. При нас е така както е писала Данаека - липсва ли повече от 10 дни - бележка, че е здрав. Ако са по-малко нищо не търсят.

# 328
  • shumen
Зори,не се отчайвай.Може да започнат да действат капките скоро.
При нас сутринта се започна пак мрънкане и рев още със ставането,но бързо се успокои.После се разрева чак на влизане в групата,но май бързо спря да плаче,защото докато изляза вече не го чувах.
Утре мисля да отида при една жена да му лее куршум и да видим какво ще излезе и дали ще има полза.

# 329
Лина, лекуват я само по мое описание как протича болестта. Най-много да я чуе, как кашля ,което не е никак малко. Със стискане при Гергана не става, упорито се върти, рита и пищи, като полудяла. Днес обаче по-малко кашля. Дано сиропа наистина действа. Иначе от вчера детето ми е различно. Супер изнервено, мрънкащо и недоволно. При мъжа ми се държала отлично, но мен като ме види полудява. Така и аз изпушвам яко. Иначе съм на старата работа, гласят ме за дистрибутор на пикап. Сега ме пуснаха да обикалям с колежката, която е на моето място, че да се запозная с районите ѝ  Joy.Така ще се извъртя по всички райони на колегите и живот, и здраве ноември ще почна сама на разнос.
Цвети как е ? Дано  да е нещо по- леко от вируса на Гергана.
Изискванията на нашата ясла са:След като се е излекувало детето при пускане отново  на ясла, трябва да се носи бележка от предния ден,че детето е здраво и задължително да ги предупредим  поне един ден по-рано в кой ден ще се пуска  . Ако се е разболяло трябва до 7,30 да се обадим сутринта, иначе ще я таксуват, все едно че е присъствала.

Общи условия

Активация на акаунт