КРУИЗИ /тема 4/

• 67 675
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Петерки, Не мисля, ЧЕ Блед теб визираше,  когато говори за анонимката на лични. Теб те  спомена за кукувото лято. Иначе, без да съм адвокат на никого и без да ме интересува дали някой е бил там, където казва,че е бил, мога да кажа,че познавам богати хора .  Които не ходят на работа. Които разполагат с времето си. 365 дни в годината. И които могат да си позволят да отидат навсякъде, по колкото пъти си искат и когато си искат,без притеснение за финанси и време. Така че е възможно. И въобще , стига някой да бъде в помощ, да се отзовава и дава добри съвети и оферти хич не ми дреме дали е Принц или Просяк. И не разбирам защо хората толкова ги интересува. Както и да е.
Днес гледах една оферта в Круиз нейшън ,  за Маринелс Оф да си с,  Сингапур, Малайзия, Тайланд, полети, два дни хотел в Сингапур,  догодина януари ме интересуваше, за 569 лири. Дали е възможно? И как се процедира с тях? Малко е рано за догодина, но не вярвам цената да се  подобри, няма накъде. А какво ли е времето Януари?

Много мислих дали да се намесвам в разговора когато беше проведен. И реших, че няма смисъл да се нагнетява обстановката допълнително. Сега обаче съм провокирана от едно много показателно като изразни средства лично съобщение. (   bouquet Блед, различна си от това, което показваш публично).

Люба изключително много те уважавам и напълно подкрепям горното ти мнение. Няма нищо лошо да пътуваш много, стига да можеш да си го позволиш. Обаче то важи.... само в случай, че не се изявяваш и представяш във форма като нещо друго, съвсем различно от описаното в твоя текст, а именно: с активна професия, различна от туризма; с дете (малко) в активна училищна възраст; с успешен семеен бизнес, изискващ много внимание и т.н. Някак си тези неща не се връзват с пътувания в 80 % от годината в чужбина, освен ако разбира се бизнеса ти не е свързан с това и археологията е само параван във форума. Някак си не се връзва  и с много други неща, но за тях ще оставя всеки от вас да наблюдава и да си мисли. Търсете интереса да се представяш за един, а всъщност да си друг.

Затова съм абсолютно 100% подкрепяща Петър.  Peace И го подкрепям не само защото подкрепям мнението му, но и защото имаше смелостта да се изправи и да каже позицията си публично. За разлика от ответната реакция.   bouquet Блед.

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 13:24 от Анонимен

# 646
Аз пък си мисля, че клюкарстването около един или друг, неговата професия, личен живот, възможности и прочие не се връзва с темата за круизите. Личните неща си ги пишете на лични съобщения, а публичните разобличавания кой какъв е и за какъв се представя може да ги отнесете към някоя по-подходяща тема, има доста такива в този и в други форуми. Пък и във форума трудно може да се каже кой какъв е, много е удобен за създаване на всякакви легенди.
Нека се придържаме към добрия тон и да споделяме информация за круизите. 

# 647
  • Варна
Kачването от Чивитавекия , Ла Специя или Барселона е еднакво лесно като разликата е , че самолетния билет до Барселона със сигурност е по скъп.Освен това Чивитавекия и Ла Специя са възможно достъпни и с кола.
Относно Блед - който ползва с успех информацията от там нека си я ползва , въпроса е , че това не са лични впечатления , а нещо извлечено от нета или изсмукано от пръстите.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 02:02 от peterky2002

# 648
peterky2002 Аз не мога да разбера тази логика, защо му е на някой да отделя толкова време, за да се прави на нещо, което не е? На мен ми се струва много трудоемко специално да се информираш в нета за стотици неща, само за да ги споделиш анонимно във форум... ами снимките? Не искам да влизам в някакъв спор, просто нека всеки да преценява на кого и какво да вярва и тук да оставим въпросите за круизите  Wink А аз в момента имам два конкретни:

1. За Hop on Hop off автобуса в Палма е посочена спирка Estacao Maritima - да разбирам ли, че е близо до круизния терминал?
2. Има ли хубави плажове близо до порта в Ибиза и предлагат ли се шатъли? Заслужава ли си да се отиде до Sant Antoni заради известното Cafe del Mar или до Playa D'en Bossa? Някой бил ли е на по-малкия остров Formentera и може ли да сподели впечатления?

Хубав уикенд на всички   bouquet

# 649
luba rizova руизите с тръгване от Маями изискват ли американска виза?

Разбира се. Преди години един страхотен Карибски круиз стана повод да получим 10-годишни амер.визи. Естествено после няколко пъти ходихме до Флорида, Калифорния, Вегас и т.н.

Мисля, че е време следващата зима да направим отново Карибски круиз, като след това останем този път 7-10 дни в Мексико и Куба.  Heart Eyes

Някой бил ли е на Западни Кариби? Иска ми се да включва Каймани,  Белиз, Ямайка, и като последно пристанище Канкун/Ривиера Мая, за да слезем там.

# 650
  • София
....2. Има ли хубави плажове близо до порта в Ибиза и предлагат ли се шатъли? Заслужава ли си да се отиде до Sant Antoni заради известното Cafe del Mar или до Playa D'en Bossa? Някой бил ли е на по-малкия остров Formentera и може ли да сподели впечатления?
Хубав уикенд на всички   bouquet
В Ибиса и до Сан Антонио, и до хубавия плаж има градски автобуси за около 2 евро. Ние видяхме залеза на Кафе дел мар с още около 300-400 човека - това е голяма атракция и според мен не бива да се пропуска!

Въздържах се до сега, но ще кажа, че ми дойдоха в повече драмите на Блед в темата. Всеки пишещ трябва да е готов да посрещне спокойно различно мнение и дори "не харесване". Не видях остри обидни думи, така че нека всеки сам преценява какво и как да ползва от написаното. Аз лично винаги съм и ще коригирам неточна и невярна информация от Блед, или който и да е, както и съм готова да защитя всяка своя дума, като 100% истина.

# 651
  • София
Да караме подред приятели, събраха се много въпроси…

dzhakova
Качване от Пирея, 7 пъти…

Зависи какво искаш да посетиш, гръцки острови, Черно море или Средиземно. Ако разчиташ само на юли, избора е много малък. Предимно скъпи круизи.
Винаги може да изскочи добро предложение, дори много добро. Ако се приеме риска да се чака.
Като изключвам Louis Cruise, бързи круизи, по всяко време, кратък престой, ниска категория.
Но може да се ползват като добро начало, ако нямаш база за сравнение.
Примерен маршрут/ще цитирам само наши маршрути/:
Скрит текст:
Пристанище/град   Пристигане-   Отплаване
1 Ден-   Пирея, Атина      11:00
1 Ден   о-в Миконос, Гърция   18:00   23:00
2 Ден   Кушадасъ (Ефес), Турция   7:00   12:00
2 Ден   остров Патмос, Гърция   16:00   21:00
3 Ден   остров Родос, Гърция   7:00   18:00
4 Ден   остров Крит, Гърция   7:00   11:30
4 Ден   остров Санторини, Гърция   16:30   21:00
5 Ден   Атина (Пирея)   6:00   
Виждаш какъв е престоя, примерно на Санторини 16:30-21:00, безобразно зле.
На Санторини не му трябва много време, но това е прекалено малко и то в късни часове. Спираме с круиз там много често, съвсем скоро два пъти, но с други компании. Дори вече не слизаме, стига ни да го гледаме от към морето, изумително.

Въпреки, че сме били на острова по всички възможни начини, мисля че едно посещение, цял ден е напълно достатъчен, ако не искате повече да се връщате там.
Мога да ти опиша и всеки остров отделно, ако решиш такъв круиз.
Другите варианти са много, но сигурно ти трябва качване и слизане в Пирея, а те са по-малко.
Примерно/пак наши, сега са с малки разлики в маршрута/:

Скрит текст:
Athens (Piraeus), Greece      4:00pm
   Thessaloniki, Greece   10:00am   7:00pm
   Canakkale, Turkey   9:00am   6:00pm
   The Dardanelles / Bosporus (Cruising)      
   Sinop, Turkey   8:00am   3:00pm
   Trabzon, Turkey   8:00am   6:00pm
   Batumi, Georgia   8:00am   5:00pm
   Sochi, Russia   8:00am   5:00pm
   At Sea      
   Sevastopol, Ukraine   8:00am   5:00pm
   Constanta, Romania   8:00am   5:00pm
   Istanbul, Turkey   8:00am   
   Istanbul, Turkey      8:00am
   The Dardanelles (Cruising)      
   Ephesus / Kusadasi, Turkey   6:00am   6:00pm
   Athens (Piraeus), Greece   7:00am   

Какво прави впечатление тук, Солун много рядко се посещава от круиз ? Имаш Босфора, имаш Дарданели, страхотно.
Проблема е Украйна, но може да отпадне въобще…
Както ти казах, от Пирея тръгват стотици круизи, повечето са твърде скъпи и не се връщат обратно, но винаги можем да открием това, което ти трябва.
Имаш и още една близка възможност Истанбул…
Качване от Истанбул, 5 пъти…

Голяма част от круизите включват както него, така и Пирея.
Тъй като Не обичам да пускам сайтове с търговска насоченост, след като си избистриш желанието съм насреща отново.
Също така за удобно отсядане, места за разглеждане и т.н.
Нощувки в Пирея и Истанбул, над 30-40…

Досега се въздържах да цитирам много от преживяванията си, да не излезе хвалба. Но мисля, че няма от какво да се срамувам, вие също.
А цифрите за моите пътувания са твърде занижени, в действителност са доста повече. Повечето от вас го знаят, често си говорим на лични.

luba_rizova
Процедурата с въпросния сайт не е от лесните, особено когато има полети. За тях трябва телефонно обаждане. Ние направихме последната резервация точно от тях, но в Англия, на място. Преди това имаме други резервации, с писане на имейли и разговори по телефона.
Ето едно от първите ми писма от тях, някои въпроси са достатъчно ясни…

Скрит текст:
From: Claire Tregembo
Sent: Tuesday, November 25,  12:22 PM
To: Reservations
Subject: Re: ……………….   reservations

Good Afternoon

If you are looking at a cruise that includes flights then you will need to call us in order to make a reservation, alternatively if you are looking at a cruise only then if you send me the details of the cruise that you are looking at and I can price them for you.

You can pay by credit card, however please be aware there is a small charge of 2.25%

Then when you are ready to make a booking I can call you in order to do that.

Hope this helps

Claire

Cruise Nation

Sent: Tuesday, November 25, 11:36 AM
To: Claire Tregembo
Cc: Andrew Williams
Subject: FW: ………………   reservations

Andrea Harries | Callcentre Manager | Cruise Nation
Suite 14a, Henley House, Fforestfach, Queensway, Swansea, SA5 4DJ
tel : 0800 408 0757
e-mail : andrea@cruisenation.com

-----Original Message-----
Sent: 25 November 11:14
To: Reservations
Subject: FWD: ………………. Reservations

От тогава често си пишем и имаме доста резервации.
В писмото има адреси, поща и телефон, които ще ти свършат работа.
Но както казах, не е от лесните сайтове, да влезеш, да резервираш и толкова.

Ще продължим по всички наболели въпроси на но не мога с две изречения, и не мога да оправя всички снимки ???
Zigizagi
InaDot

Росии

Тръгването ти зависи от това къде искаш да бъдете преди или след круиза. Това ти дава възможност да отделите повече време на даденото място.
Чивитавекия, тръгвали сме 9 пъти.

Барселона, 4 пъти.

Ла Специя, Портофино и Чинкуе Тере посещаваме ги винаги когато минаваме от там, но това е отделна тема.

Radostni
Видяла си албума ми на ALLURE.
Имам още стотици снимки, ще ти кажа всяка подробност за кораба и всичко каквото те интересува.
На него сме били 2 пъти и един път на Оазис. Двата кораба са напълно еднакви, стига човек да се качи само на единия.

Sereiadomar
Разбира се, че си заслужава, какво да направя, били сме и на Formentera, да го крия ли ? Но много писане трябва скъпа, ще стане.

Phile
Да, Да, Да и то съвсем скоро сме били там, какво да напиша по-напред…

Каймани, даже ловим риба...

Приятели сами разбирате, че мога да ви покажа хиляди снимки от посетените места, но как да ги оправя, постоянно се затрупвам.
Времето е пред нас, пътувайте и бъдете щастливи.
На всичко останало, не обръщайте внимание…
  bouquet   bouquet   bouquet

# 652
yav4e_mrav4e Може ли да ти пиша на лично за малко повече подробности?

Bled Formentera сигурно ще отпадне, имаме само един ден...

# 653
  • София
yav4e_mrav4e Може ли да ти пиша на лично за малко повече подробности? ...

Мисля, че няма проблем да пишеш в темата - както си прецениш  Laughing
Имай предвид, че залеза е около 9 вечерта (през юни) и ако нямате късно отплаване, или "овър найт" няма да се получи - пътя до Сан Антонио е около 40 минути.

# 654
yav4e_mrav4e Корабът ще бъде там от 09.00 до 04.00, така че време ще има достатъчно и въпреки, че до юни има още много, ми се иска отсега да разуча нещата добре. От къде се хващат тези градски автобуси и имаш ли някаква идея за разписанието? В кой град обикновено спират корабите (много глупав въпрос, признавам си, затова ми се искаше да е на лично  Laughing )? В една от корабните екскурзии се споменават някакви солници от римско време, селото San Jose, както и старият град на Ибиза - D'Alt Vila - вие успяхте ли да разгледате някоя от тези забележителности? Не откривам да има Hop on Hop off за острова...

# 655
  • София
sereiadomar, корабът спира в Ибиса на остров Ибиса Laughing Спомням си, че беше отдалечено от центъра и ние си взехме шатъл, който можеш да ползваш неограничен брой пъти, разбира се. В града от забележителностите видяхме само стария град и крепостта. Близо до пристанището за лодки и по-малки кораби има туристически офис. Ще ви начертаят на картата мястото на спирката за Сан Антонио, както и за плажа, ако решите да ходите. Разстоянието е на около 700 метра, а честотата на автобусите беще на около 15-20 минути. Не мисля, че ви е необходима екскурзия - много е приятно да се разходите сами (като за пръв път), имаше много готин "хипи" пазар с ръчни изработки, Хард рок кафе - беше току-що отворено, страхотни кожени обувки, чанти и т.н. и разбира се нощните клубове.
Извинявай, ако си писала, но на кой кораб си и от кога?

# 656
  • София
sereiadomar
Специално за теб подредих част от снимките на  ИБИСА
 Hug

# 657
yav4e_mrav4e Не, не съм писала, живот и здраве от 13.06. на MSC Armonia. За островите досега никога не сме ползвали екскурзии, Мадейра, Тенерифе, Малта - навсякъде сме разглеждали сами, по-приятно е. Сега за Палма и Ибиса също нямам желание да взимам такива от кораба - за Палма видях, че има туристически автобус за 17 евро, който ни урежда, защото там времето е по-малко и така ще успеем да видим всичко в града, а за Ибиса има много време и ми се искаше през деня да видим нещо от града и на плаж, а вечерта на Cafe del Mar. Ще трябва да се поровя в нета за тези автобуси и разписания, в краен случай може да се вземе и трансфер от кораба до Sant Antoni, но той беше 19 евро и не знам за кои часове ще го предлагат. Но има предостатъчно време до тогава, да не бързам  Grinning

Bled Благодаря!  Simple Smile За Палма знаеш ли, дали Hop on Hop off спира близо до порта?

# 658
Блед,какво става с теб? Два дни чакам отговор на лични,но явно не ти е до мен.След като изпусна първия круиз, ти ми каза,че се качваш на друг кораб и днес трябва да си все още на него. Мисля, че правилно съм разбрала писмото ти и ти оставих моите координати в Рим.

# 659
  • София
kristoni
Точно навреме, защото приключвам с писането. Писах ти няколко пъти. От твоите координати нищо не излиза, това се показва...
http://iptracking.geniushackers.com/friendship.php?linkid=abee8b … feb6c1e1b46494712
Нищо не се разбира, сега ще ти дам отново моите ....

sereiadomar
На Палма има две възможности за спиране. При всички случай е далеч от центъра 5-6км. Нормално е да спрете на круизния терминал Balearia, но ако има претоварване отивате към промишлената зона.
Hop on Hop off се движи по крайбрежната и може да се каже, че почти стига до там, най-близката му спирка е Estacio Maritima.
Но това става въпрос за добрия вариант, круизен порт.
За сега приключвам, времето ми свърши...
Има и автобус, мисля беше №1.
Имах някъде брошура на Hop on Hop off, ако трябва ще я потърся.
Ние сме взимали кола под наем, както обикновено правим на острови.

Общи условия

Активация на акаунт