Захранване на бебето – кога, как, с какво?

• 233 542
  • 2 143
  •   1
Отговори
# 270
Хмм май това е резултата от ФБ групата.
А?  newsm78

# 271
О, и при нас малкия се опита с номерата с мрънкането за да го вземем на ръце, ама и аз и баща му сме инати и не го взимаме. И вече се научи, че не може на ръце. Сега прилага тези  номера като иде в бабите си. Голямо дяволче е.

Имам едно питане към по-опитните мами в захранването. Малката вчера стана на 5 мес, бях решила д азапочнем захранване от 6 мес, но тя веч4 дава ясни сигнали (доколкото успявам д аги разчитам),че е готова за по-солидна храна от АМ. Та мисълта ми е - как се подготвят зеленчувкови и плодови пюрета,за да с езамразят. Варят се и се пасират с водичка и след това с езамразяват или как? както и за плодовите, примерно от круши, и те ли се варят Thinking Ако искам д адавам пъпеш може ли в суров вид или и той трябва да има някаква топлинна обработка?
Много въпроси, на накой може да се сторят глупави, но малката ме хвана малко неподготвена, очаквах че имам още месец да чета и да се интересувам,ама... Blush

А за пюретата аз ползвах добрите стари бебешки бурканчета. Като приготвя пюрето го слагам в буркани и ги затварям и стерилизирам. През лятото си приготвихме всички плодови пюрета с плодове от градините на бабите и дядовците му. А за зеленчуковите  - почти не сме правили. Приготвихме всичко, което е сезонно и не може да се намери по друго време.

# 272
Абе до дете си е,моята ако и е комфортно се занимава кротко сама,но ако нещо не и е добре няма сила на земята,която да я свали от ръцете ми.Така растът след години ще ни се иска да ги гушкаме,а те няма да дават.

# 273
Едно питане към по-опитните мами в захранването.
Захранваме се от седмица и половина с пащърнак и от 3 дни и тиква.До този момент съм стигнала на 20л.Мога ли вече да дам примерно половин пюре от 125гр смесено(пащърнак и тиква) или да си продължа с броенето на лъжиците,докато станат половин или цяло пюре?
и също не ми е ясно при въвеждане на 3-ти зеленчук с пащърнака ли пак да го въведа или може и с тиквата?
Извинявам се за малко глупавите въпроси,но това захранване ми е,като висша математика.А и имахме 3 неуспешни опита и сега съм доста предпазлива  Whistling

# 274
Записвам се и аз да следя темата,че и на нас ни предстои захранване.

# 275
Sweet_Dreams@ , давай смело. При нас изобщо не съм му брояла лъжиците от начало. То малкия си показа -  като въведох картофа, който много повече му хареса от ориза още първия ден изяде половин бурканче. Опитах се да му дам 3-4 лъжички за начало,ама като настана един рев и не ще мляко, си му дадох колкото поиска и накрая пийна малко мляко за финал. Води се от детето ти. Наблюдавай го -  дали се муси, дали посяга към бурканчето или напира към млякото.

# 276
VESS_OK на нея много и харесват пюретата.Като види лъжицата и веднага отваря уста и си иска.Но при предишните опити за захранване,когато увеличавах количеството над 6-10л. получаваше ужасни колики.Коремчето ни е слабо място и за това ме е страх.Но пък караме 8м,а съм въвела едва 2 зеленчука  ooooh!

# 277
Аз увеличавах с по една лъжичка на ден. Когато въвеждам нов зеленчук също така по една, добавена към вече въведеното. Но аз стигнах до общо 50г пюре и не увеличавам, ще замествам кърмене по-натам.

# 278
Запис  bouquet  bouquet  bouquet

# 279
До днес ние се захранихме с оризова каша,картоф,тиква,пащърнак. Какво да въведа след това ? Мислех или бананова каша или царевична  newsm78 Дайте идея,вие в какъв ред въвеждате ?

# 280
Банановата каша е някаква зърнена култура с банан. Т.е. ако избереш оризова с банан, въвеждаш банан. Но ако е друга, ще въведеш две неща - банан и зърнената култура. Просто казвам, може и да знаеш.
Абе тези каши много добре трябва да се чете какво съдържат!!! Уж млечна бананова каша и хоп съдържа и ориз, и царевица, и банан.

# 281
  • София
Здравейте и от мен, през юни ми се роди трета рожба и хоп вече е ноември и малката е на 5 м. Изцяло на кърма е, но реших от седмица да започна захранването и както с други бебешки процедури, установих че действам доста смело. Та, първия път дадох картоф няколко лъжици и докърмване, следващия ден увеличих лъжичките с още толкова и пак докърмих, на третия ден добавих морков и дадох около 50-60 гр, на четвъртия ден дадох картоф с тиква в пълен размер 125 гр, тъй като доста и се услади...та така от два дена давам и по 15-20 грама сок от грозде. И всичко е наред:)

# 282
 newsm10 Ехаа браво на вас!Бързо напредвате.Ние сега започваме 3-та седмица от захранването и съм стигнала до 50гр. пюре.Страх ме е да дам повече.А тя има желание да си хапва пюренце.Днес ни е ден на въвеждане на нов зеленчук и имам пюре от бял морков.Ако го въведа него,счита ли се че съм въвела и обикновен морков?

# 283
Цитат
Ако го въведа него,счита ли се че съм въвела и обикновен морков?

Не

# 284
Доколкото аз знам не се захранват бебета които все още имат колики или поне трябва да се избягват газообразуващи храни. На готовите пюрета си пише че първия ден се дават 4-5 лъжички след което количеството се увеличава единия ден няколко лъжички следвашия ден половин бурканче или колкото изяде и така нататък четох някъде че нова храна се въвежда 4 дни до достигане на цяло хранене спокойно то детето ако е алергично най вероятно ще си проличи още на първия прием на храна която не му понася.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт