Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 106
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И моля те - не бъркай слабата памет с прощаването - прошка не означава да забравиш, а да разбереш.

Скрит текст:

ще го скрия, че няма пряка връзка с хомеопатията.

а можеш ли да разбереш без да простиш? Rolling Eyes
да разбереш подбудите и въпреки всичко да не можеш да преглътнеш.
още се чудя.
разбирам, но не мога да забравя, ерго и да простя...

и схванах, че и обучението по медицина в България е на ниво като това на хомеопатията...

т.е. като нивото на обучение по хомеопатия или прилагане. или и двете?

# 346
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...та държа хората до полунощ.

Всъщност майка ти ме държа до полунощ спорейки за разликата между Лахезис и Фосфор. А иначе бях поканен от вас, иначе бих си взел хотел. Както и да е, за сетен път се уверявам че си дребнав, зъл и отмъстителен човек, май от Сепия вече си преминала в Лахезис, който така охотно предписваш на другите, а това е показателно че резонира вътре в теб...
  Аз си оставам в Туберкулиновия миазъм, а това са хора които обичат да помагат на другите, макар и на моменти да са и деструктивни.

# 347
От неудобство, от неудобство....И то защото симулира разваляне на таксито. Пък и нормално - оставил си майка и татко последни, преглеждал си ги късно вечерта, след незнайните пациенти. Позор. В чужда къща, без да питаш. Хайде стоп. Нито лахезис познаваш /има ключово изречение на лекарството, което нямам/, нито туберкулинов миазъм. Не си чак толкова важен за мен, че да позволя временният ми изблик на гняв да определя за дълго живота ми, че да се вкарам в каустикум /не лахезис - каустикум/.

И от цялата работа й изписа лахезис /то всички жени за теб са лахезиси и нитрик ациди/, а не стафизагрия, каквато беше. Къде ти е миазмичната теория, къде са ти ММ познанията....

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 08:03 от Мечка Малинарка

# 348
  • на плажа
 Махленски разправии! Много ми паднахте в очите! И двамата уж много разбирате, ама публиката вижда отстрани само срамната ви разпра и нищо градивно по темата.
 Благодаря за вниманието!

# 349
Повече от година май стана, откакто зарязах хомеопатията и не съм чела и писала в темата. Като прехвърлих последните десетина страници, виждам, че не съм сгрешила.

# 350
  • Обетованата земя
За Ликоподиума днес попаднах на тази книжка, не съм я прочела, след малко ще ми се удаде евентуално възможност  Mr. Green, но някъде мернах че Ликоподиум е в псора.
http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Licopodium_Sepia.pdf
Псора и Сикоза. /Има лекарства с определен миазмичен афинитет към точно един миазъм, макар че, като всеки жив човек, носят черти от всички./
Ако намериш някъде из пространството черти на миазмите и прочетеш някое лекарство, ще видиш, че има от всичко, но е важно основната тема /теми - може да не е само една/  на лекарството към кой миазъм принадлежи.
А може ли Ликоподиум да е в Туберкулин? Може да е във всички миазми предполагам?

# 351
  • Пловдив
Ако ликоподиума има афинитет към сикозата,това би обяснило до някаква степен предписанията на единия хомеопат при детето.
Мече това което писа за твоето лечение  е полезно като пример за правилна посока на лечение-за карцинозина имам предвид.Значи с приемането му ти излизаш от раковия миазъм и  се връщаш към сикозата.
А когато си правела картини на Арсен -кой миазъм е арсена?

# 352
Махленски разправии! Много ми паднахте в очите! И двамата уж много разбирате, ама публиката вижда отстрани само срамната ви разпра и нищо градивно по темата.

е как да не е градивно?!
аз предпочитам да чета подобни излияния и да си правя сметка за хомеопатите, отколкото да пишат градивно, а тайно вкъщи да бият жена си  Crazy (това по повод предни изказвания за професионализма на хомеопатите...)  Twisted Evil

# 353
  • Обетованата земя
Може да ви се стори полезно http://www.bghomeopathy.org/files/InfluenzaAccuteViralConditions.pdf.

# 354
  • Пловдив
Аз пък не виждам какво разбрахме толкова от свадата между Мечка и Александър за качествата  им на хомеопати.  Crazy  Вярно, станаха ясни някои неща за професионалната им етика, обаче пък това не означава, че са лоши хомеопати, в смисъл на неспособни да лекуват качествено, нито обратното. Аз лично, ако знам, че еди-кой си е добър хомеопат, ама, видиш ли, бие жена си, особено ако съм болна и отчаяна, хич няма да се интересувам от личния му живот. Може да бие жена си, ама да ме върне към добро здраве - не мисля, че едното има нещо общо с другото. Все пак хората са многопластови и многоизмерни, професионалният живот е отделен от личния, а и често в личния сме едни, в професионалния - други. А и колко се бият с жена си, кой кого бие, дали изобщо се бият - само те си знаят.  Mr. Green
Освен това нали не си представяте, че хомеопатите са някакви супер хора.  Crazy И те си имат своите недостатъци, неврози, рани, и те могат да бъдат нервни, докачливи, груби, ядосани. И те може да не са имали ден или да се поддадат на провокации - това в никакъв случай не ги прави лоши хомеопати...Говоря принципно!
Изобщо не мисля, че само от писанията във форума можем да правим изводи кой какъв хомеопат е, тоест кой колко добър лечител е...
А че положението загрубя, загрубя - спор няма.... Sick
Призовавам специално към връщане на добрия тон и стопиране на изясняването на лични отношения в темата!  Peace Моля! Не че аз или някой друг трябва да казва какво да се пише, обаче си позволявам това с цел темата да бъде отново приятна и полезна, каквато обичайно е!  Hug
didi24, благодаря!  bouquet

# 355
Арсен в сифилис, рак, псора.
Много са му бързи процесите на разрушение.

Скрит текст:
Мога да разбера подбудите на почти всеки човек, не мога да позволя да влияят на здравето ми или да заблуждават обществото. Прошка и разбиране са твърде различни неща. Разбиране означава да схванеш подбудите за конкретно поведение или постъпка. Прошка означава да признаеш, че това поведение или постъпка не ти влияе. Та аз разбирам Александър кое и защо го прави, това не означава, че мога да му го позволя. При това говоря за хомеопатия. Личните неща, въпреки че някои от тях помня, съм му простила - никой не може да надскочи нивото си от един определен момент нататък. Всеки психолог например /аз не съм/ би разбрал подбудите за едно убийство, това не означава, че би го приел с лека ръка. Чаках, чаках...откакто пиша в тази тема, е пък и моят лимит дойде, увеличавайки се броя на пропищели хора.

# 356
  • София - Варна - Бургас
yulinga
Цитат
........ И те може да не са имали ден или да се поддадат на провокации - това в никакъв случай не ги прави лоши хомеопати...Говоря принципно!
Изобщо не мисля, че само от писанията във форума можем да правим изводи кой какъв хомеопат е, тоест кой колко добър лечител е...
А че положението загрубя, загрубя - спор няма.... Sick
Призовавам специално към връщане на добрия тон и стопиране на изясняването на лични отношения в темата!  Peace Моля! Не че аз или някой друг трябва да казва какво да се пише, обаче си позволявам това с цел темата да бъде отново приятна и полезна, каквато обичайно е!  Hug
didi24, благодаря!  bouquet

yulinga, много си права.
Скрит текст:
Аз нея не я забелязвам, и не я предизвиквам, но когато ви хвърлят в лицето облак отровно мастило (както го прави едно морско животно) може ли да се прави човек, че не го забелязва?

# 357
Замислих се за хомеопата, който бие жена си.Не знам как бих постъпила. Сигурно зависи какво имам да си лекувам. Представете си, че някой страда от прекомерна агресия към хората и  побийва да речем децата вкъщи. Може ли хомеопатът да го излекува, ако не може да се справи със собствената си невроза?! От една страна си мисля, че не, от друга човек вижда проблемите на другите много по-ясно, отколкото своите. Та, не знам в крайна сметка. Много лекари онколози накрая умират от рак. Странно е защо се получава така.

# 358
  • Обетованата земя
На обущаря обувките му са скъсани. Simple Smile Може би просто трябва да си намери добър хомеопат, който да го изведе от агресията и ревността, едва ли човек може да се прецени правилно и да се погледне отстрани. Simple Smile
 Всеки човек си има слаби страни- може да има проблеми с хазарта, или с алкохола, или да е агресивен, или ревнив и т.н., но най-лошото за един хомеопат, което нас би трябвало да ни интересува е дали моралът и личното му призвание да лекува хората bowuu са достатъчно по-силни от хлъзгавата повърхност на печалбарството.  Money В този смисъл идва и моментът дали ще има доблестта да си признае, ако усети че не се справя и евентуално случаят отива към пропастта или ще ни използва като опитни зайчета. А за да успее сам да се усети, че нещата не вървят и за да успее да си приложи моралните принципи, които да речем има, преди всичко трябва да има правилните знания и да прилага класическите закони и правила, а не измислени нови, недоказани и погрешни учения, техники и заучени схеми, само и само да си пести време и усилия, и да печели пари.
Ние като пациенти за съжаление няма как да знаем кой какъв е, а и дори да имаме някаква информация, кой може да каже дали е достоверна? Мен като цяло личният живот на хомеопатите не ме интересува, би ми бил любопитен, но не би ме повлиял за личното ми лечение, стига хомеопатът да е добър в това което прави и да има морал и лична отговорност към пациентите си.  Peace

# 359
Може да бие жена си, ама да ме върне към добро здраве - не мисля, че едното има нещо общо с другото.

за мен има много общо.
дотолкова, доколкото той ме лекува като индивид, то очаквам и той като индивид да следва обществените норми.
ако моите разбирания за обществено прието, включват биенето на жените, то бих го приела за мой лечител, но тъй като аз не приемам подобни дейности за нормални, ерго и той няма как да ми е хомеопат, защото няма как да позволя да се изгради доверия пациент-лечител. ако той бие жена си, кое ми гарантира, че няма да скочи и мен да бие? кое ми гарантира, че неврозата му е "изключена", докато ми снема случая или проследява?
иначе и аз не съм питала моят хомеопат за подробности от личния живот, но в хода на лечението ми е споделяла, което само е затвърдило доверието между пациент и лекуващ. границата никога не е била преминавана, след 3г. лечение все още си говорим на Вие.

доколкото за свадата и качеството им като хомеопати - разбрах, че щом не успяват двамата да си изяснят нещата помежду си, а го правят едва ли не "обществено", то имат дълъг път пред себе си... за мен е еднакво непрофесионално да се напада някого лично при професионален спор, както и да лекува в разрез с принципите на хомеопатията, а да се твърди друго.

Общи условия

Активация на акаунт