Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 34-та тема

• 52 039
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Освен това тази вечер за пръв път от 4години насам опита супа, а той изпитва погнуса към готвено. Има промяна.

моят хомеопат пита: какво е настроението/емоц. състояние, апетит, сън - дали спи дълбоко и се наспива или се мята, не може да заспи, бълнува и т.н.

ако тези неща са наред, аз бих се успокоила.

Цонна, да стилът на писане нерви. особено разтеглените описания. това е ексцесията на френския език  Mr. Green
купи ли си "хроничните заболявания"?

сега намерих едно антикварно издание на добра цена... Heart Eyes

# 496
На немски ли? Не!

Ако ти попадане нещо на добра цена и си така добра да ме осведомиш-да!  Laughing Иначе от интернето. Дори и не търся, но Органона ще го закупя на немски в книжно издание. И аз и той плюс речника и предвиждам дъъъълги нощи. Laughing

Иначе си ги имам на английски.

# 497
  • на плажа

моят хомеопат пита: какво е настроението/емоц. състояние, апетит, сън - дали спи дълбоко и се наспива или се мята, не може да заспи, бълнува и т.н.

ако тези неща са наред, аз бих се успокоила.
Детето заспа. Дишането се нормализира 18-19 вдишвания, слушам гърдите с ухо - не чувам нищо. Или картината се сменя така рязко, или аз съм хипохондричка. Не знам какво се случва. Дали денем нещо не го притеснява, за да се случва това?

# 498
  • Пловдив
Мече,ок,може и така да е...Дай ми съвет как да се справя  Thinking Как да накарам тази агресия да излезе,как?И мога ли въобще аз/т.е. трябва ли аз да подтикна детето към това...?

Целта на последния хомеопат беше такава,но...не успя.
Може би на психолог ще помогне.Или спорта-ако приемем,че детето намери удушник в него  Rolling Eyes
Но си мисля,че намеса в проблема има и г-жата като личност...Още миналата година имахме проблеми с нея.Прекалено студена жена е.Подтиска детето...Мислила съм да го преместя,но не знам как ще му се отрази тази смяна...и дали няма да направя по-лошо Thinking

Скрит текст:
Напр. снощи бяхме на РД и едната майка ми сподели,че нейното момче не иска да ходи на у-ще...Сутрин казвало-Мамо,не искам да ходя,тя само ни се кара!Случка от онзи ден-казва г-жата на децата да се качат на подиума,но само тези дето имат шестици...Съответно синът и се качва,но имал оценка 6 с два минуса  Mr. Green Crazy За детето това си е 6!А тя така му се карала...че дори майката беше същисана!

# 499
  • Пловдив
Pani kak ste dnes?

В ДГ наскоро една майка ми се оплака,че  госпожите на тяхната група били много лоши,позволявали си да удрят децата по кокалчетата,шамари,лелята ги пошамарвала,повечето били наплашени.-общо взето 4 години стрес.Нейното момченце било много стресирано,сега детето е вече 1-ви клас,и му е трудно да се отпусне там.
Казвам го във връзка с това,че госпожите оказват голямо влияние върху децата,все пак там са по цял ден.Дори класната да е добра,не се знае възпитателката на занималнята каква е.

Засега съм доволна от нашата класна.

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 09:51 от budiko

# 500
  • Обетованата земя

Мистик, като чета сега за тази госпожа така се ядосвам. Те са сложени там за да възпитават, а в началните класове трябва да възпитават нежно и с любов, а не вместо това да делят кой имал 6ци и кой 6  с два минуса и показно да ги делят.   ooooh!

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 08:38 от didi24

# 501
  • София - Варна - Бургас
Да, Александър, чух. Побърквам се вече. От друга страна пулсът му е 75 . по принцип, ако има надостиг на кислород или страдание на организма, пулсът се повишава. При предишната криза беше с пулс 120. Освен това тази вечер за пръв път от 4години насам опита супа, а той изпитва погнуса към готвено. Има промяна.

Според мен, когато има остро състояние с хрипове и бронхоспазъм със свиркане, приоритет при предписването е върху второто.

# 502
Диди, колкоченето и хъркането е едно, свиренето е съвсем различно и няма как да се сбърка. Чува се като като свирене със свирка или с уста и то в цялата стая.

Мистик, психолог ще ти даде много по-адекватни съвети. Тук общо взето можем да си правим свободни съчинения и лични интерпретации Peace.

Пани, колко е голямо детето и как му обясняваш защо му мериш пулса? Старай се да се владееш пред него Peace. Болестите ще отминат с годините, но една насадена хипохондрия може и цял живот да си я влачи.

# 503
  • Обетованата земя
 Не мисля, че трябва да има приоритет при предписването, има тоталност на симптоми и толкова. Или?

Снощи четох един случай на Виджейкър, за 18 годишно момиче, което от 11 годишно има проблеми със щитовидната жлеза-хипертиреоидизъм, получава една доза от нейната конституция (Silica) и след 3 месеца всички образувания изчезват и момичето е здраво. Това по повод обсъжданото по-назад за щитовидната жлеза. Явно просто си трябва истинския симилимум.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 08:37 от didi24

# 504
Мече,ок,може и така да е...Дай ми съвет как да се справя  Thinking Как да накарам тази агресия да излезе,как?И мога ли въобще аз/т.е. трябва ли аз да подтикна детето към това...?

Целта на последния хомеопат беше такава,но...не успя.
Може би на психолог ще помогне.Или спорта-ако приемем,че детето намери удушник в него  Rolling Eyes
Но си мисля,че намеса в проблема има и г-жата като личност...Още миналата година имахме проблеми с нея.Прекалено студена жена е.Подтиска детето...Мислила съм да го преместя,но не знам как ще му се отрази тази смяна...и дали няма да направя по-лошо Thinking

Скрит текст:
Напр. снощи бяхме на РД и едната майка ми сподели,че нейното момче не иска да ходи на у-ще...Сутрин казвало-Мамо,не искам да ходя,тя само ни се кара!Случка от онзи ден-казва г-жата на децата да се качат на подиума,но само тези дето имат шестици...Съответно синът и се качва,но имал оценка 6 с два минуса  Mr. Green Crazy За детето това си е 6!А тя така му се карала...че дори майката беше същисана!
Не мога да дам съвет. Учителката си е учителка, тя е допълнителен фактор, но надали основен. Пробвайте варианти, при всички положения трябва да се направи нещо.

Когато има ЯСНИ симптоми в психо-емоционалната сфера,винаги те са водещите. Изключваме например случаи, когато трябва да се стабилизира орган, тогава първо стабилизираме органа. Това е коментирано. Ако стреляш директно в спазъма няма как да предпишеш, можеш да потиснеш, да "оправиш" физиката и да влошиш психиката, енергията, съня. И това ще си има своите последствия. Човекът е едно единно цяло, спазъмът не е дошъл от Луната. От 60-70 лекарства ако не отчетеш цялостната картина, плюс миазъм да вземеш предвид, нищо няма да стане или ще стане гореописаното. Спазъмът като отделен симптом е сифилитичен, но човекът може да се е обострил в друг миазъм, като гледам така по бърз миазмичен разбор на лекарствата и т.н., и т.н. Освен това в повечето случаи спазматичното състояние не се описва само с една рубрика. Иначе се получава предписание тип "при грип - осцилококцинум". По логиката на Александър - ако аз имам спазъм, но съм уплашена и свита  и Пенчо има спазъм, но е гневен и сръдлив, и на двамата водещото ни  е спазъмът и двамата ще си получим едно и също лекарство - това е жива алопатия.............
За пореден път казвам - в хомеопатията нямаме болест, имаме човек, който има дадена болест.

# 505
но една насадена хипохондрия може и цял живот да си я влачи.
Peace Всички сме продукт на своята биография и тя най-често се насажда още в детството и предопределя модела на поведение в почти целия ни живот. Пътища иначе много за един пълнолетен човек, но дали ще ги види....камо ли да тръгне по тях...защото те винаги почти са плашещи, понеже ни рушат рутината.

# 506
Искам да се похваля. За мен е много голям напредък за 3 дни да се справя с вирус с болки в очите и мускулите - 2 дена лежане и единственото, което все още не е съвсем както трябва са малко сополи и запушен нос. За разлика от преди - дни наред да ми е зле и сополите да стигат до сериозно възпален синузит и бронхит. Да - с ХЛ, 2 приема на конституцията по съвет на хомеопата. Явно в случая тя беше показана.

# 507
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз и той плюс речника и предвиждам дъъъълги нощи. Laughing

трудничко ще ти е, ако не знаеш немски... пише с дълги, сложно-съставни изречения, някои думи са архаични... успех  Mr. Green

Пани, какво става с детето?

за учителките - разбира се, че играят огромна роля. училите трябва да са авторитет, който да насърчава уменията на децата, да им помага да се развиват, да им отваря апетит за повече знания.
реалността е друга. за жалост.

# 508
  • на плажа
Днес беше при хомеопата. Чист е, няма хрипове, спокойно дишане, каза, че ще покашля още 1-2 дни. Още снощи беше ок. Доволна съм. Тази вечер отново яде супа. Напредваме.

# 509
Ха-ха! Аз съм му намерила цаката. Арахаичен немски е преведен на модерен немски и преведен на английски.

Ти сега ще ми кажеш, че разбираш архаичен немски. Grinning  Peace

Общи условия

Активация на акаунт