Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 115
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • оттам, откъдето започва България
Мерси, този който видях започваше с 380 Sad
Видях, че и в брошурата на Пени ги има на промоция, но не знам там с какъв код са. Тези с 505 наистина вършат страхотна работа.

# 211
  • в огледалото на живота
Днес вече се сдобих с това Коколино -

откога му се канех. Много ми харесва аромата от бутилката, нямам търпение да пусна пералня с него  Wink
Хайде честито!
И да споделиш има ли остатъчен аромат след като изсъхне при теб... Grinning

# 212
Свърши ми ultra fresh и днес за пръв път ползвах бялата Максима (bio). Това е нещо убийствено: цялата ми къща ухае и даже върху чаршафите, които не поемат много миризма, ароматът след изсъхване е определено отчетлив. Сигурно ставам досадна вече с тази Максима, обаче ми е голям кеф, че дрехите миришат толкова силно; отдавна не ми се беше случвало.
Ultra fresh определено е по-слаб след изсъхване.
А вчера си извадих домашен анцуг, пран с Advance в края на пролетта и още мирише.
Бог да благослови израелците!

# 213
  • Варна
Гесс недей така бе - казвай им на хората и че това е адски, ама наистина адски силна миризма - доооооооста сладникава лично за мен  Mr. Green Определено синьото е по-моят аромат, макар също толкова интензивен.  Явно ти си почитател на съвсем друга гама аромати от мен  Peace

Та така де - явно това, което за един е силен аромат, на друг не му достига, на трети пък хич. Да не говорим, че някой си харесва повече по-сладникавите аромати, друг по-цитрусови, трети по-парфюмни. Затова доста често има разминаване по въпроса за един и същ продукт peace:

devi4ca - ха дано, че както и всичко минава през сушилнята  Wink

# 214
Със сладникавите, цветните и цитрусовите съм ОК (стига да са силни), но не мога да понасям парфюмните. Аз по начало и парфюми не ползвам - не ги търпя. Затова не мога да си харесам нищо от Семана и Медикс напоследък.

А за Максима няколко пъти съм писала, че който си купува, трябва да се приготви за нещо мощно, така че съм с чиста съвест. Laughing Но като чета, явно при мен пак не е много силен. Ако бях с друга пералня, сигурно щях да се задуша. Тези, на които омекотителите им миришат силно, да пишат с какви перални са, та другия път да си взема такава. Mr. Green

# 215
Свърши ми ultra fresh и днес за пръв път ползвах бялата Максима (bio). Това е нещо убийствено: цялата ми къща ухае и даже върху чаршафите, които не поемат много миризма, ароматът след изсъхване е определено отчетлив. Сигурно ставам досадна вече с тази Максима, обаче ми е голям кеф, че дрехите миришат толкова силно; отдавна не ми се беше случвало.
Ultra fresh определено е по-слаб след изсъхване.
А вчера си извадих домашен анцуг, пран с Advance в края на пролетта и още мирише.

Бог да благослови израелците!
Гес, онзи ден извадих чаршафите на децата, прани зимата с омекотител Максима, бялата. Невероятно ухаят, страхотна миризма. Синият омекотител не ми харесва. Белият ми харесва много и розовият. Цялата им стая ухае, а са прани зимата! Нямам думи!

# 216
Здравейте госпожи и госпожици.

Съвсем случайно попаднах на Вашите теми. Не знаех, а и не подозирах, че има такъв интерес към битовата химия и специално към перилните препарати. Поздравления за усилията и натрупаните познания!

По причина на образованието и професията ми, у дома битовата химия я подбирам аз. За съжаление нямам време да прочета всички теми, но от това, което прехвърлих, ми направи впечатление, че един въпрос се задава често, а именно: "Как да разбера кога е произведен перилният ми препарат?"

Понякога  e сравнително лесно защото датата на производство е указана на опаковката, както е например при Rackit. P&G обаче  използват десетзначни кодове принтирани върху всяка опаковка. Това не са 8-цифрените им кодове за проверка на състава, а са принтирани индивидуално. Интересуват ни първите 4 цифри. Първата цифра е годината на производство т.е. 3=2013, 4=2014... Следващите 3 цифри са поредният номер на деня от съответната година от 001 до 365 (или 366 за високосна такава). Например днес се печата 4 284... т.е. 284-ят ден на 2014 година. Следващите 4 цифри са идентификационен код на производствената площадка, следва машинен номер. Понякога се добавя и час.

Надявам се информацията да е била от полза. Ако имате други въпроси, ще се радвам да отговоря, стига да мога разбира се.

# 217
Здравейте госпожи и госпожици.

Съвсем случайно попаднах на Вашите теми. Не знаех, а и не подозирах, че има такъв интерес към битовата химия и специално към перилните препарати. Поздравления за усилията и натрупаните познания!

По причина на образованието и професията ми, у дома битовата химия я подбирам аз. За съжаление нямам време да прочета всички теми, но от това, което прехвърлих, ми направи впечатление, че един въпрос се задава често, а именно: "Как да разбера кога е произведен перилният ми препарат?"

Понякога  e сравнително лесно защото датата на производство е указана на опаковката, както е например при Rackit. P&G обаче  използват десетзначни кодове принтирани върху всяка опаковка. Това не са 8-цифрените им кодове за проверка на състава, а са принтирани индивидуално. Интересуват ни първите 4 цифри. Първата цифра е годината на производство т.е. 3=2013, 4=2014... Следващите 3 цифри са поредният номер на деня от съответната година от 001 до 365 (или 366 за високосна такава). Например днес се печата 4 284... т.е. 284-ят ден на 2014 година. Следващите 4 цифри са идентификационен код на производствената площадка, следва машинен номер. Понякога се добавя и час.

Надявам се информацията да е била от полза. Ако имате други въпроси, ще се радвам да отговоря, стига да мога разбира се.
Благодаря за информацията! Аз отдавна се канех да попитам тук как се разшифрова такъв код. А това важи ли и за козметикатаи да другите чуждестранни производители?

# 218
Гледам за саното говорите...влизам да го похваля и аз..

След прочетеното тук , в петък си взех омекотител Сано концентрат-светло син, 1л. Още като го помирисах, се омаях...от кеф !!!

Незнам как съм живяла без него, друг омекотител не ще влезе вкъщи вече Peace Само суперлативи за него мога да ръся.. Mr. Green

На мен ми е силен, в смисъл траен, но в никакъв случай не го определям като сладникъв.
Сладникъв ми е на Савекс омекотителя - розов Sick Как се обърках да го купя, и аз незнам...Отврат отвред..

А на Семана има един бледо розов  , който ми е много приятен и не е чак толкова сладък..според мен де.

И благодарения на темата, открих Омото, последния път взех 4 опаковки от промоцията в Кауфланд, та сега прането /бялото/ ми свети от белота, дори едни бели кърпи, които ползвам в кухнята-бях ги отписала и периодично ги топвах в белина, но Омото определено се справя с тях. Изненадана съм определено, но много приятно Peace

# 219

А това важи ли и за козметикатаи да другите чуждестранни производители?

За козметиката произведена от P&G важи. Henkel използват подобни кодове, но не винаги. Понякога използват стандартно обозначение за дата на производство, както е при Rackitt  Benckiser. Unilever също кодираха датата на производство в партидния номер, но как е в момента не зная.

# 220
Не знаех как се разшифрова кодът. Това е полезно, защото така евентуално може да се разпознават фалшификатите, а както знаем Ариел е най-фалшифициран.

Юниливър на едни опаковки печата код, а на други - датата на производство. Вероятно в зависимост от завода, в който е произведен дадения продукт.

# 221
  • Варна
Записвам се да следя, много интересна тема!
От много време ползваме Ариел, не мог да открия добър заместител!
А от известно време, избягвам омекотители!

# 222
За Unilever вероятно бих могъл да проверя, но за Henkel не. Относно фалшификатите, това наистина е един от начините за проверка, въпреки че не е 100% сигурен. Повечето пакетиращи поточни линии могат да се оборудват с такива принтери и да им се слага код. Аз бих заложил и на други неща, като вид и качество на опаковката. При отваряне разбира се веднага си проличава, дори и без да се ползва, но тогава е вече късно.

# 223
Гледам за саното говорите...влизам да го похваля и аз..

След прочетеното тук , в петък си взех омекотител Сано концентрат-светло син, 1л. Още като го помирисах, се омаях...от кеф !!!

Незнам как съм живяла без него, друг омекотител не ще влезе вкъщи вече Peace Само суперлативи за него мога да ръся.. Mr. Green

На мен ми е силен, в смисъл траен, но в никакъв случай не го определям като сладникъв.
И аз бях така първия път. Сама се чудех как дотогава все съм го гледала и съм го подминавала.

А колко слагаш от концентрата? По 25 мл, нали? Много се тревожа да си оползотвориш точно 40 пранета. Joy

# 224
Много съм ви изпуснала и няма кога да се върна да ви чета.  Blush
Извинявайте, ако задавам повтарящ се въпрос!

Течните Ариел и Сано, които са на промоция в ДМ до 15.10, обсъждали ли сте го? Интересува ме за цветно кое да взема?

Общи условия

Активация на акаунт