Перилни препарати и омекотители - 25

• 53 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Sredets/Burgas
Ау, имаме си попълнение в темата и то какво!  Mr. Green
Сега ще бъдеш засипан от въпроси...
Тоест, исках да кажа - добре дошъл, TAED!
Направи ми впечатление, че каза, че ползвате само прахообразни препарати....
Защо течните са отхвърлени?

# 241
За мен, производителите на Сано предявяват претенции, които които много трудно биха се потвърдили в реални условия.
В смисъл?

Отново по личното ми мнение и от професионален опит P&G и Henkel са единствените производители, които имат истински компактни прахове, които са ефективни при дози от порядъка на  15 г/кг (препарат на килограм сухо пране) при средна твърдост на водата и умерено замърсяване.
При Максима дозата е около 7 г/кг. Нима не е ефективен?

А 30-те процента сулфат къде ги прочете?

# 242
И  аз  да се  запиша   в  темата - имам  нов  любим омекокотител - Lenor   Smarаgd . Страхотен  аромат  и  дълъг остатъчен  аромат   върху сухи  дрехи. Направо  съм  влюбена .

И  второ  някой  знае  ли  дали  в  сервиза на  АЕГ  могат да   се  поръчат  нетипични  резервни части - например  чекмедже. Някой /   съпруга /  го е  изтървал  докато    го е  чистил  и  след командировка   няма   как  да си  използвам пералнята.  т. е   мога   но ръба на  чекмеджето е  счупено .  Интересува  ме   някой   дали е поръчвал нещо  подобно  в  сервиз .

# 243
Да, по една капачка от неговата си - 25 мл... Peace
Да, значи слагаш 35 мл. Половин капачка е 25 мл! Отвътре на капачката има деления - 25, 30 и 35 мл - вгледай се. Но ако пералнята ти е с голям капацитет, всичко е точно.

Благодаря за напомнянето...Аз видях отзад дозировката, че е дадена до широкото на капачката, незнаех, че и вътре има деления Peace

А иначе пералнята е за 7 кг, но тогава не беше пълна..

За усукването на ръбовете - и при мен има такива дрехи, някои от детските, и на ММ някои тениски-без да съм сигурна, също си мисля, че е от дрехата, или от начина на шиене newsm78..

# 244
  • Стара Загора
И  аз  да се  запиша   в  темата - имам  нов  любим омекокотител - Lenor   Smarаgd . Страхотен  аромат  и  дълъг остатъчен  аромат   върху сухи  дрехи. Направо  съм  влюбена .
Вече съм изкушена Simple Smile От тук (Б-я) ли го взе, или от Германия?
Вчера извадих едни дрехи, прибрани от пролетта и прани ( омекотени/ароматизирани) с английски Комфорт- син и ме лъхна такава приятна миризма.

# 245
  • в огледалото на живота
Вече съм изкушена Simple Smile От тук (Б-я) ли го взе, или от Германия?
И аз щях да попитам същото.Не съм го виждала из нашите ширини...

# 246
От  Германия, но и  цената  му е хубава - опаковка 35 пранета - 4 евро ,  oбаче не  се   сдържах. Взех  2  бутилки  за  проба.
И  още нещо  ме вълнува,което  видях   в  Германия : ето  това
Скрит текст:
обаче  забелязах  , че  течноста вътре в  капсулките  е  зелена , а  не  синя  като на  Coral Optimal Color в   бутилка.  А  аз  изключително  си  държа  на Синия Корал , така че  ако може  някой  от спецовете  да коментира   новите   капсули.  И тяхната  цена е  хубава в  кавички - опаковка от 18  капсули  е  8-9   евро ,  за разлика от  Корал  в   бутилка  който на   редовна   цена  там  е  6 - 6,95  евро/ някъде 5.50/. Но както   казах повече  ме интересува какво аджеба  има в  тези   капсули.
Иначе  друго  което ми  направи  впечатление  е  че  Ленор отново сменят разфасовките -  1л  вече не е  28 пранета, а  35 ,  1,5л  вече не  е 42 ,  а  58 пранета .  Т.е   слага  се вече  не  е 1капачка на   пералня , а  половин или 2/3 .На новите бутилки  пише  суперконцентрат . Ей  такива новости забелязах.

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 13:27 от Amazing_nice

# 247
Мнения за този почистващ има ли , тотално непознат ми е Гес?
http://www.tehnomix.bg/wpro-arf-300

# 248
Ау, имаме си попълнение в темата и то какво!  Mr. Green
Сега ще бъдеш засипан от въпроси...
Тоест, исках да кажа - добре дошъл, TAED!
Направи ми впечатление, че каза, че ползвате само прахообразни препарати....
Защо течните са отхвърлени?

Благодаря!

Течните перилни препарати за бяло и светло пране са неефективни защото не съдържат избелители на кислородна основа. Резултатът е не само по-лошо видимо изпиране, но и по-ниска хигиена. Да не забравяме, че прането е преди всичко хигиенен процес, т.е. цели се отстраняване и унищожаване на развиващите се в тъканите микроорганизми. Течните перилни препарати не се справят добре с тази задача. Не случайно, мнозина от Вас се оплакват от неприятна миризма на пералнята и дрехите след изпиране.
Освен това, прахообразните препарати са по-стабилни при съхранение, особено при липса на влага. Почти всички вещества са по-стабилни в гранулирано състояние отколкото във воден разтвор. Дори и произведен сравнително скоро преди да го закупите, един течен препарат в голяма опаковка се ползва с месеци, за което време най-общо казано старее.
Течните перилни препарати се налагат доста агресивно от производителите през последните години защото са по-лесни и по-евтини за производство.

Guess Who,
7 g/kg сухо пране е много оптимистична доза за препаратите на Sano. Нито плътността му, нито състава предполагат такава доза. Аз бих се отнасял с голямо подозрение към подобни претенции от страна на производителя. Разбира се, ако ти върши работа и си доволна от резултата няма никакъв проблем. Аз обаче бих заложил на по-утвърдени производители, чиито формули са съобразени с препоръчаните дозировки.

# 249
Моля ви да ми кажете с какво да изпера бебешки дрешки, които бях прибрала изпрани, а сега са   с бледи жълти петна.
Бяха съвсем чисти, когато ги прибрах преди 2г.
Много благодаря!

# 250
Това за течните съм го повтаряла и повтаряла, ама... хората си ги харесват необяснимо за мен защо.

Guess Who,
7 g/kg сухо пране е много оптимистична доза за препаратите на Sano. Нито плътността му, нито състава предполагат такава доза. Аз бих се отнасял с голямо подозрение към подобни претенции от страна на производителя. Разбира се, ако ти върши работа и си доволна от резултата няма никакъв проблем. Аз обаче бих заложил на по-утвърдени производители, чиито формули са съобразени с препоръчаните дозировки.
И аз бях много подозрителна. В крайна сметка това е двойно по-малко, отколкото на познатите ми дотогава компактни прахове. Обаче като преодолях подозрителността и предразсъдъка си, открих, че всъщност е най-продаваният прах в Израел и че се справя много добре. Е, не е мегаперли или Ариел компакт, но е на много добро ниво, според мен. Не, че ми е някакъв проблем, не съм лоялна на една марка, но ми беше любопитно.
Затова търсех информация, а ти ми дойде дюшеш. Но ще търся още.
Засега съм открила в един унгарски сайт информационни листи за безопасност (тук), а в един латвийски - информация за състава (тук). Ако ти е интересно, виж ги.

А нещо да кажеш за My forest - новата гордост на Фикосота. На последните страници го обсъждахме, сигурно си видял.

# 251
Хвърлих съвсем бегъл поглед на състава на Advance. Абсолютно нищо не оправдава претенциите му за ултракомпактен препарат. Високо съдържание на натриев сулфат, натриев карбонат и зеолити. Безобразно ниско съдържание на анионни ПАВ, и активатор на перкарбоната (който също е малко). Ако декларираното съдържание отговаря на истината, това си е бюджетен перилен препарат с формула отпреди десетина години, чиято цена в магазинната мрежа не би трябвало да превишава 5 лв на кг. Не виждам как  с  такъв състав и дозировка би се справил с нещо повече от съвсем леко замърсено пране.

Времето ме притиска. Дискусията е интересна, но ще се наложи да я продължим по-късно.

# 252
Нямам представа отговаря или не, това открих само. В общи линии тази марка ми е тъмна Индия, но и не мисля, че е чак толкова важна, че да ѝ се отделя толкова внимание. Просто бях любопитна за повече информация. Все още ме мъчат тези 36 г: дали не са резултат от някаква регионална особеност като по-малки перални или... и аз не знам какво, защото проучването ми показа, че всички прахове в Израел, включително Ариел и Персил, са с доза около 40 г.
Благодаря!

Последна редакция: нд, 12 окт 2014, 15:12 от Guess Who

# 253
И аз  много  се  радвам на  спецовете  тук. Guess Who, TAED   bouquet Напомнят ми  на   дискусиите с  Дедо  едно  време. Винаги  можеш  да получиш  отговор  на   въпросите  си. Та в тази  връзка пак да  си повторя  въпроса от по-горе. Има  ли  разлика  в   съставките на  Течния  Корал Колор  и  новите  капсули Корал  Колор / освен  цвета на препарата/?

# 254
  • Стара Загора
Днес бях на пазар в Метро, взех си прах Персил, един за бяло и един за цветно, 20 пр. за 6.95 лв. и от новия Ариел ,течен, за черни и тъмни цветове, 20 пр. за 8.27 лв.. Това ново разделение на цветовете ми е малко объркващо. На другия вид пише, за бели и цветни тъкани, т. е. това е аналога на предишния универсален Ариел ли, а новия за черни и тъмни цветове е аналог на стария за цветно? Питах момичето което ги промотира, каква е разликата м/у двата( за новите), но тя взе да мънка и да кърши ръце. Сега като погледнах състава в инф. лист, видях, че съдържа PVP-N-oxyde, за защита на цветовете и не съдържа оптични избелители. Не ми е силна страна химията, но тези съм ги запомнила  Grinning. А този за бяло и цветно съдържа ли някакви избелители? И има ли някакво подобрение във формулата на Ариел, или само опаковките са нови?
Гес, ако си наясно, внеси малко яснота, ще е полезно ако и TAED се включи с мнение, моля!

Общи условия

Активация на акаунт