Великобритания - тема 54 Есенно Зимна

• 54 814
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за подкрепата, момичета!!!!
На работещите с нормална работна седмица - честит петък!
На търсещите работа - успееееех! И аз съм в групата.  bowuu

Аз днес имам голяма мисия.. нали писахте, че е добре макар и нещо дребно, но... да имам за всеки ден по задачка... така съм си аз.. днес ще купя хляб и кисело мляко- при това хляба е от един магазин, а млякото намирам в друг... Simple Smile дет се вика ще убия 30-40 мин с мотаенето вътре...

А днес времето едно прекрасно... вали, подухва... ама ще се самоизкарам навън.
А другата ми мисия, но много много важна е да изпратя 15 мейла до 15 гест хауза със СВ-то си, току виж се избият за мен..  hahaha Иначе гледам някой доста симпатични позиции в съседният град, където искаме и да се местим и тооооолкооова много искам да почна там... Simple Smile Още не мога да си преодолея чувството за неудобство, ако си разпечатам СВ-то и тръгна да си го оставям в разни магазини. Знам, че за хората тук това е прието, обаче на мен ми е така нетипично, че още се опитвам да го възприема и да се пречупя.

# 661
здравейте,имам въпрос,предстои и пътуване и раждане в Англия,там искам да се установя и регистрирам за да живея с детето.Бих желала да се регистрирам като самоосигурен self employed ,ще съм благодарна някой да ми каже колко време трябва да се самоосигурявам,за да взимам майчинство и помощи за самотна майка

# 662
labello, опитай се да завършеш някакви познанства, колкото и да са повърхностни и на здравей. Освен това сега по Коледа има доста обяви за временна работа. Аз тук съм виждала обяви из нашите магазини за картички и подобни. Просто разходи се и разгледай, не стой вкъщи Wink.

Междудругото тук библиотеката е безплатна, в смисъл да си вземаш книги, да се регистрираш и т.н. За упражняване на езика най-малкото. Отделно мисля, че има и обяви за работа, поне в нашата библиотека съм виждала.

# 663
  • Манчестър
здравейте,имам въпрос,предстои и пътуване и раждане в Англия,там искам да се установя и регистрирам за да живея с детето.Бих желала да се регистрирам като самоосигурен self employed ,ще съм благодарна някой да ми каже колко време трябва да се самоосигурявам,за да взимам майчинство и помощи за самотна майка

така както си поставила въпроса е трудно да се отговори. Кога ще раждаш тн..?
Не знам как мислиш да живееш като самотна майка, но бенефитения туризъм го орязаха напоследък доста.

# 664
И аз с въпрос Simple Smile
Гледам коледните сладкиши и се чудя какво да взема за учителите на децата и въобще взема ли се нещо.
Мислих една обща картичка и кутия с коледни бисквити или нещо такова  newsm78
Споделете опит моля

# 665
Мая, как е твоето момче? Помня, че беше доста притеснена.

# 666
  • Някъде там...
Здравейте, моля за помощ. Съпруга ми ще кандидаства за работа в Англия. Изискването е да има европейски паспорт. Той не е гражданин на Европа. Въпроса ми е: има ли начин да получи разрешително за работа въз основа на моя паспорт? Би ми помогнал и линк по въпроса. Благодаря ви предварително   bouquet

# 667
Блу  Hug
Намериха му българин, който да му помага. Днес им е първият час заедно. Нямам търпение да разкаже какво са правили.
Според мен е все по-добре. По-спокоен е. Вече се ориентира. Другата седмица ще ходят на разходка + музей и ме помолиха да отида с тях, за да му превеждам и да му е интересно.
И с домашните вече не е такава борба.
Сутрин преди училище ходи на специални часове, за да му помагат с концентрацията, финната моторика и подобни. Останах с впечатлението, че е допълнителна работа с проблемни деца, но на него му харесва.
Ваканцията бяхме в България. Видях как се зарадваха като се прибрахме тук и ми олекна Simple Smile

# 668
  • Манчестър
Здравейте, моля за помощ. Съпруга ми ще кандидаства за работа в Англия. Изискването е да има европейски паспорт. Той не е гражданин на Европа. Въпроса ми е: има ли начин да получи разрешително за работа въз основа на моя паспорт? Би ми помогнал и линк по въпроса. Благодаря ви предварително   bouquet

Няма как да стане, освен по общия ред за получаване на работна виза за non - EU граждани. Което работодателя няма да направи(той трябва да подаде апликация за work permit), тъй като е изрично упоменато,че трябва да има ЕУ паспорт. Факта.,че поставят такова изискване ме навежда на мисълта,че работата ще е свързана с пътуване извън УК, което той така или иначе няма да може да покрие.

# 669
М@я, наистина много се радвам! Hug

# 670
Супер интересно нещо в моето иначе така семпло ежедневие- днес получих писмо от DVLA, в плика има чек за 7 паунда, които те ми дават, т.е. не разбирам защо.. никъде не пише по каква причина, но все още си чакам UK шофьорската книжка и този чек ме изненада.. пише, че може само по банкова сметка да ми се пуснат парите с този чек, но не и да ми бъдат дадени на ръка в пощенски офис, поне на един ред с няколко думи да бяха написали защо ми дават тези 7 паунда...  newsm78 Crazy

Желая ви хубав уикенд! Simple Smile Аз днес от вкъщи към парка тръгнах, намерих го и по пътечката, по пътечката... така интересно ми става накъде отива и изведнъж се озовах на South Terminal Gatwick Simple Smile  Joy поразходих си се малко..

Съвета за библиотеката го имам предвид, чакам само книжката да дойде да имам с какво да докажа адрес. Simple Smile но... това става бавно бавно, но славно...

# 671
Здравейте дами  Simple Smile
Не пиша, но ви чета редовно. Аз нямам какво да кажа, освен..... да помрънкам малко  Sad (но няма да ви товаря).
Честито на nana_cool за постиженията ( работата и къщата)  Hug Браво за хъса!
Честито и на всички, които са си намерили работа. Това е първата основна крачка за бягство от депресиращото на моменти еднообразие  Peace
На търсещите пожелавам огромно търпение и успех  Wink

Аз все още не попадам в тази категория. Не тръгне ли детето на училище, работа няма как да търся.
Седенето в къщи ми се отразява и на настроението и на килограмите  Crazy Лоша работа, но се надявам с малко воля да поправя нещата.
Усмихнат уикенд на всички   bouquet

# 672
  • Някъде там...
Благодаря Аве   bouquet

# 673
Labello, не съм много сигурна, но днеска аз ходих да си пускам до DVLA за англ. шофьорска книжка документите и бях приготвила 50 паунда, както е написано във формуляра.
Но, дамата в пощенският клон ми каза, че май от съвсем скоро (2-3 дни) DVLA са намалили таксите на 43 паунда вместо 50. Не бяха много сигурни и даже се обадиха пред мен да ги питат и те потвърдиха, че сумата е вече 43 паунда.
Може би затова са ти върнали тези 7 паунда.

# 674
Labello, не съм много сигурна, но днеска аз ходих да си пускам до DVLA за англ. шофьорска книжка документите и бях приготвила 50 паунда, както е написано във формуляра.
Но, дамата в пощенският клон ми каза, че май от съвсем скоро (2-3 дни) DVLA са намалили таксите на 43 паунда вместо 50. Не бяха много сигурни и даже се обадиха пред мен да ги питат и те потвърдиха, че сумата е вече 43 паунда.
Може би затова са ти върнали тези 7 паунда.

Благодаря! Simple Smile Интересно ми стана.. Сега вече загадката се изясни.

Общи условия

Активация на акаунт