В момента чета ... 33

• 50 598
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Rossi A, да знаеш, че Колекцианерът...има и втора част  Peace
В момента чета Колекционерът на пеперуди от Колийн Маккълоу, но не знаех, че има втора част. Може ли инфо, коя е втората част Blush
От същата авторка съм набелязала и Лавина от убийства.

# 571
Ричард Фланаган и разтърсващата The Narrow Road to the Deep North. Горещо препоръчвам.

# 572
Започнах

Много ми харесва. След "Черно мляко" Елиф Шафак малко ме разочарова, но тази определено ми допада.

# 573
  • Пловдив
Може ли инфо, коя е втората част Blush От същата авторка съм набелязала и Лавина от убийства.

Точно "Лавина от убийства" е продължението.

# 574
Чудя се защо напоследък често попадам на сравнения между "Черно мляко" и останалите романи на Елиф Шафак като това дори не е роман. Логично е някой, който очаква сюжет и история, а получава разсъждения и метафори, да остане разочарован.

# 575

Точно "Лавина от убийства" е продължението.
[/quote]
Благодаря

# 576
Чудя се защо напоследък често попадам на сравнения между "Черно мляко" и останалите романи на Елиф Шафак като това дори не е роман. Логично е някой, който очаква сюжет и история, а получава разсъждения и метафори, да остане разочарован.
Ако коментарът е насочен към мен, не очаквах нищо от книгата, но очаквах много от автора. Много харесах Елиф Шафак още от "Любов", след това прочетох "Чест", "Копелето от Истанбул", "Дворецът на бълхите". Всички ми харесаха много, но "Черно мляко" - не. Беше ми тегава и хаотична. Нормално е да сравняваш според мен, дори без да искаш, ако имаш изградени впечатления и създадени предпочитания към някой автор. Иначе сигурно си права, че това е причината да не ми допадне.

# 577
  • Belgium
A при мен е точно обратното - "Черно мялко" ми е най-любимата книга на Шафак  Laughing

"Любов" ми хареса, а "Копелето от Истанбул" ми беше откровено досадна.

# 578
A при мен е точно обратното - "Черно мялко" ми е най-любимата книга на Шафак  Laughing

На мен също! И често казано - единствената, която с чисто сърце препоръчвам (особено на майки).

Ronique, коментарът не е лично към теб, разбира се, а е просто... ами по отношение на това каква е причината. според мен, "Черно мляко" често да се споменава като нехаресвана книга на Елиф Шафак.

# 579
"Любов" ми хареса много, но я четох в труден момент, в който имах нужда точно от такава книга. Ако сега я прочета, не знам как ще я възприема. "Светецът на неизбежната лудост" също много ми допадна.

# 580
Аз прочетох Град от пепел на Касандра Клеър и също много ми хареса дори повече от първата книга от поредицата.Накак в тази действието се развиваше по- динамично и сюжетните линии взеха да се разгръщат.
Скрит текст:
тук съм писала по подробно впечатленията си от книгата , ако му е интересно на някого http://paradais535.blogspot.com/2014/11/review_11.html
Сега се чудя дали да продължа и с третата книга или да си дам малко почивка .
и накрая не се сдържах да не кача една забавна картинка  Laughing

# 581
Чета Проницателят - Анди Андрюс. Като приказка е.

# 582
Сдобих се с "Разпоредители на смута" На Христо Караславов и "Северозападен романь" На Стоян Николов. Започнах северозападния роман. Написан е на нашенски /северозападен/ диалект, тези от вас, които са от нашия край, ще го разберат и оценят. Авторът пускаше в блога си отделни глави, с които събуди интереса ми, нямах търпение да излезе, и не само аз, де.

# 583
  • Казанлък of all places
Aз в момента чета "Момиченцето с всички дарби".
Любопитно ми е как се е получил превода. И как ще свърши книгата.

# 584
  • Най-сетне у дома
Сдобих се с "Разпоредители на смута" На Христо Караславов и "Северозападен романь" На Стоян Николов. Започнах северозападния роман. Написан е на нашенски /северозападен/ диалект, тези от вас, които са от нашия край, ще го разберат и оценят. Авторът пускаше в блога си отделни глави, с които събуди интереса ми, нямах търпение да излезе, и не само аз, де.

Пипи, може ли подробни отзиви и за двете придобивки, моля? Аз съм болен почитател на "Разпоредители на смута", както и на северозапада Simple Smile Нахъсала съм се да си купя северозападното творение и да го погълна на един дъх, но ми е интересно как са го видели други читатели.

Иначе, в момента чета "Вечерята" на Херман Кох.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 07:08 от Saule

Общи условия

Активация на акаунт