Майчинството счетоводно-62

• 39 730
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря за бързите отговори, съжалявам ако съм засегнала някого с квалификацията, но до сега тя си е заслужила титлата. Последният пример е с болничен от юли месец, който още чакам да ми изплатят, но го няма. А да не говорим, че преди 5 години чаках първите си майчински 6 месеца.  Не се обиждайте, знам че има много съвестни счетоводители, но нашата просто не е от тях.

# 451
Здравейте!

Най - вероятно въпроса ми ще бъде глупав, но не знам кого другиго да питам.
Болничен съм вече трети месец непрекъснато.
Днес се опитах да си направя справка с новата услуга в НОИ за прогнозното майчинство и останах меко казано малко шокирана.
Излиза ми, че ще получавам с около 200 лв. по - малко от това, което бих получавала ако съм си на работа.
В самата справка за тези месеци, които съм болничен е зададен осигурителен доход на минималната работна заплата. Възможно ли е това?

# 452
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моя колежка работи към кредитна компания, отпускаща кредити като посредник и твърди, че й се води трудов стаж, защото й издават служебна бележка за получени суми. В същото време от застрахователните компании, където издават същите служ. бележки, казват че това не е трудов договор и не ти се води стаж.
Къде е разминаването и кога ти се води стаж като на втори трудов договор и кога не ти се води?

Колежката ти е в голяма грешка.Не й се води трудов стаж от кредитната фирма, тъй като е на граждански договор.

Здравейте!

Най - вероятно въпроса ми ще бъде глупав, но не знам кого другиго да питам.
Болничен съм вече трети месец непрекъснато.
Днес се опитах да си направя справка с новата услуга в НОИ за прогнозното майчинство и останах меко казано малко шокирана.
Излиза ми, че ще получавам с около 200 лв. по - малко от това, което бих получавала ако съм си на работа.
В самата справка за тези месеци, които съм болничен е зададен осигурителен доход на минималната работна заплата. Възможно ли е това?

Споко.Грешката е в зададеният доход за месеците в болничен.Не са на МРЗ, а на базата, от която е изчислен самият болничен.

# 453
Благодаря за бързия отговор  Simple Smile

# 454
Бременна съм в 9г.с.термин-30.6.2015г.през тази година съм използвала 14дни болничен.Предвид напрегнатата ми работа планирам да изляза в болничен около 12-13.дек.Въпросът ми е,ще ми стигнат ли тези 180 дни,които ЛКК може да даде.Опасявам се,че в един момент ще се наложи да се явявам на ТЕЛК,което вече е сложно.

# 455
  • В полите на Пирин планина
Бременна съм в 9г.с.термин-30.6.2015г.през тази година съм използвала 14дни болничен.Предвид напрегнатата ми работа планирам да изляза в болничен около 12-13.дек.Въпросът ми е,ще ми стигнат ли тези 180 дни,които ЛКК може да даде.Опасявам се,че в един момент ще се наложи да се явявам на ТЕЛК,което вече е сложно.

Да, ще ти стигнат, защото болничният 45 преди термин ще ти започне на 14-15 май / не съм броила точно дните /. Можеш при нужда да ползваш и няколко дни платен отпуск.

# 456
Здравейте,
Реших да се обърна към вас с въпрос, чиито отговор съм почти сигурна, че знам Simple Smile Все пак тая надежда Simple Smile
В момента съм студентка - редовно обучение, поради стечение на обстоятелствата не работя Sad Имам студентски права до юни, а термина ми е 01.07. Ясно е, че когато завърша през юни, няма да започна работа Simple Smile Та въпроса ми е дали има вариант все пак да се възползвам от тази еднократна помощ за студентки ?
Много благодаря предварително!

# 457
Вече ми изплатиха последния болничен ,който е до 23.11вкл ,от тук нататък как ще фигурира майчинството ,в графата за болничните ли ще е? И имам съмнения ,че от 24 .11 от когато вече съм в майчинство няма да ми изплатят разликата от 24 до 30 .11,защото декларацията фигурирала  но ще се изплаща в декември и като се има в предвид  15 раб.дни срок ,това означава ,че разликата ще я получа началото на януари.Вие какво мислите по въпроса?

# 458
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Реших да се обърна към вас с въпрос, чиито отговор съм почти сигурна, че знам Simple Smile Все пак тая надежда Simple Smile
В момента съм студентка - редовно обучение, поради стечение на обстоятелствата не работя Sad Имам студентски права до юни, а термина ми е 01.07. Ясно е, че когато завърша през юни, няма да започна работа Simple Smile Та въпроса ми е дали има вариант все пак да се възползвам от тази еднократна помощ за студентки ?
Много благодаря предварително!

Само, ако все още си редовен студент  Peace

Вече ми изплатиха последния болничен ,който е до 23.11вкл ,от тук нататък как ще фигурира майчинството ,в графата за болничните ли ще е? И имам съмнения ,че от 24 .11 от когато вече съм в майчинство няма да ми изплатят разликата от 24 до 30 .11,защото декларацията фигурирала  но ще се изплаща в декември и като се има в предвид  15 раб.дни срок ,това означава ,че разликата ще я получа началото на януари.Вие какво мислите по въпроса?

Срокът за подаване на декларацията в НОИ е до 15.12.2014 г. След обработване / срокът, за което е 15 работни дни / се започват плащания по декларацията. Ако подадат декларацията по-рано, а не на последния ден има вариант да си получите сумата през декември.

# 459
Здравейте.
Искам да попитам този ПИК код за следене на болничен може ли да бъде взет от друг или трябва да е лично?

# 460
Здравейте.
Искам да попитам този ПИК код за следене на болничен може ли да бъде взет от друг или трябва да е лично?

Аз го взех лично и ми искаха лична карта за сверка дали съм аз.

# 461
  • хасково
Момичета , въпроса ми е следният от 6 месеца съм в болнични на 8.12 живот и здраве ми предстои да изляза в 45 дневния болничен, как ще ми се изчисли майчинството, ще се вземе ли в предвид дохода  през тези шест месеца или се взема в предвид дохода за 24 месеца преди болничните. Благодаря предварително за отговора!

# 462
  • Пловдив
Момичета , въпроса ми е следният от 6 месеца съм в болнични на 8.12 живот и здраве ми предстои да изляза в 45 дневния болничен, как ще ми се изчисли майчинството, ще се вземе ли в предвид дохода  през тези шест месеца или се взема в предвид дохода за 24 месеца преди болничните. Благодаря предварително за отговора!

базата за обезщетението за бр и раждане са ти 18 те месеца преди декември 2014 г

# 463
  • хасково
Благодаря ти за бързия отговор! Значи да разбирам че ще ми се вземат в предвид 6 месеца доход от болничните.

# 464
  • Пловдив
Благодаря ти за бързия отговор! Значи да разбирам че ще ми се вземат в предвид 6 месеца доход от болничните.

Месеците в болничен ти влизат.За тях ще ти вземат не самия болничен,а дохода,от който е изчислен.Ако 18  м преди първия болничен си осигурена на една и съща сума,болничните няма да ти вляят на обезщетението.
Макар че ти така или иначе вече нищо не може да направиш-ползвала си болничен

Общи условия

Активация на акаунт