С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 602
  • 815
  •   1
Отговори
# 420
...

Последна редакция: ср, 22 окт 2014, 12:44 от Шушулче

# 421
      ма ко, не в исковата молба. Но като дойдат родители и близки да свидетелстват, стават ясни действителните причини за раздора (само по спорни разводи). И на други странни неща съм се натъквала. Понякога ти опонирам, като обобщаваш за свекървите, защото през последните години разводи и раздели много често се дължат на новите свекърви - разбирай на тъщите. Сблъсквам се с повече неподготвени за семейство мамини дъщерички, отколкото с мамини синчета.
      Шушулче, от първия ти пост излиза, че момичето се е прибрало, защото мъжът му бил обиден, не става ясно, че са я изгонили.

# 422
  • София
Скрит текст:
Около 70 те и 80те години, наистина започва да се кръщава повече на баби и дядовци и кръстниците (кумовете) имат много по-малко думата за имената на децата.
Има и друга причина. Имаше списък с имена от който да си избираш името. Другите не може.  
На нашите не се дали от общината да  запишат сестра ми както са искали, защото било немско името.
Те се запънали, че ще е както те искат, от общината казват "Няма да ви издадем акт за раждане. Ето ви списък изберете си име". Нашите "ами тогава няма да я запишем" и си тръгнали. Запънали се и наистина не се върнали да я запишат. След 2 месеца дошло предупреждение, че до седмица, ако не я запишат и да й извадят акта, ще ги дадат на прокурор. Записали я другояче, принудили ги
milenaka, за първи път не съм съгласна с теб.
Да не кръстиш на починал човек е по-основателна причина и довода на момичето е по-аргументиран. На мъжа й е просто запъване. Близнаци са все пак, нали има името на баща му, като му е толкова важно. А момчето е кръстено на другия си дядо, все пак човека си е бил жив. Като имат единодушие да се кръщава на дядовци, неутралното име пак нямаше да накара муньото да миряса
Скрит текст:
Хърмаяни, ама вярно ли си попадала на такава причина за развод. Имам предвид в исковата молба това да е причината  Shocked Могат ли изобщо по такъв повод да стъпят на член в закона?
Иначе ми е ясно, че и това да е причината черно на бяло ще пише 100 други неща

За мен няма как такъв тип причина да е основателна, защото се отнасям доста пренебрежително към суеверни и религиозни доводи.  Т.е. основанията и на двамата ми изглеждат пълна глупост. На нейно място бих предложила на мъжа си няколко варианта за име, които да не са свързани с родата на нито единия от двамата. Ако избере. Ако не, да го е направил. Проблемът е негов, а името ще го избера само аз с чиста съвест.

# 423
Далечна позната ми е, но бях втрещена, че бащата е готов да загърби семейството си, дълго-чаканите си деца, заради тъпото мъжко име.
Аз също не бих кръстила на мъртъв човек, както и буквално.

# 424
  • при късмета
 milenaka, и аз не съм суеверна, но разбирам подобна мотивация, изразена от друг. Поне има причина.
А дали ще се тръшне и запъне таткото или свекърите е все едно. Глупаво е. Ако е таткото още по-зле, защото неотстъпчивост в семейството води до раздели. За това казах, че съм съгласна с майката, тя поне причина има, а таткото е фръцльо, запънал се е защото просто е решил сам как да се казва детето.
Хърмаяни, аз затова попитах дали това е била официалната причина за развода, т.е. написаната. Щеше много да ме учудиш, ако беше казала, че това наистина е бил довода на някой да се разведе. На хартия имам предвид.
Няма нищо лошо понякога да опонираш. Ти поне го правиш аргументирано и с подходящия тон. Такава ти е работата, че имаш наблюдения от най-лошата страна, така да се каже. Темата е за свекървите и тях коментираме. Ако беше за разводите примерите с доказана вина на единия или другия щяха да са 50 на 50

# 425
  • София
milenaka, и аз не съм суеверна, но разбирам подобна мотивация, изразена от друг. Поне има причина.
А дали ще се тръшне и запъне таткото или свекърите е все едно. Глупаво е. Ако е таткото още по-зле, защото неотстъпчивост в семейството води до раздели. За това казах, че съм съгласна с майката, тя поне причина има, а таткото е фръцльо, запънал се е защото просто е решил сам как да се казва детето.
Скрит текст:
Хърмаяни, аз затова попитах дали това е била официалната причина за развода, т.е. написаната. Щеше много да ме учудиш, ако беше казала, че това наистина е бил довода на някой да се разведе. На хартия имам предвид.
Няма нищо лошо понякога да опонираш. Ти поне го правиш аргументирано и с подходящия тон. Такава ти е работата, че имаш наблюдения от най-лошата страна, така да се каже. Темата е за свекървите и тях коментираме. Ако беше за разводите примерите с доказана вина на единия или другия щяха да са 50 на 50

Да де, тя има причина, само че бащата също има причина. Просто е различна от нейната.

# 426
  • Бургас
Може пък спора с имената да е бил просто повод за раздяла, а не причина.

# 427
Не знаех, че ще предизвикам такива полемики.
По-късно ще позабърша.

# 428
  • Бургас
Не знаех, че ще предизвикам такива полемики.

Все едно не ни познаваш  hahaha

# 429
  • София
Абе на тия двамата едва ли името им е било причина за развод, ама хайде. Иначе не мога да го разбера това - да не кръщаваш на мъртъв човек. Че то всички имена са на мъртви хора, едва ли ще измислиш нещо, дето да е уникално. А в едно семейство общо взето има доста разнообразни имена, като се има предвид, колко деца са се раждали едно време.

# 430
  • Пловдив
Около 70 те и 80те години, наистина започва да се кръщава повече на баби и дядовци и кръстниците (кумовете) имат много по-малко думата за имената на децата.
Има и друга причина. Имаше списък с имена от който да си избираш името. Другите не може.  
На нашите не се дали от общината да  запишат сестра ми както са искали, защото било немско името.
Аз съм с име извън списъка. Имало е начини, не по втория начин, а официално. Е, три дена съм стояла без име докато извади разрешително баща ми.

# 431
  • София
Това с не-кръщаването на мъртъв човек някакво суеверие ли е? Ами, ако не съм суеверна и името много ми харесва?

Тези двамата с тропащите крачета едва ли са се развели заради едното име - имали са една торба причини, които в един момент са започнали да вадят от торбата.

Друг е въпросът, че ако идеята е била/станала да се кръсти на двамата дядовци и вторият е бил вече починал, защо да ощетяват името на живия само заради това, че на мъртвия се паднало второто дете. Егати!

# 432
Чела  съм, че Леонардо ди Каприо е кръстен на Леонардо да Винчи. Simple Smile

# 433
Момичето, щом е лежало 8 месеца в болница за задържане, малко му е трябвало. След такава тежка бременност само и е било да изпълнява нарежданията на мъжа си.

# 434
  • София
Това с не-кръщаването на мъртъв човек някакво суеверие ли е? Ами, ако не съм суеверна и името много ми харесва?
Ами ето ти пример с дъщеря ми. Исках да е с буквата К, на свекър ми.  Wink По това време препрочитах за кой ли път "Железният светилник" и хоп - Катерина, дъщерята на Султана. И веднага взех окончателно решение. Та се питам аз все още - детето на свекър ми ли е кръстено или на Катерина от романа?  Grinning Всеки, който е чел книгата, знае каква е съдбата на героинята.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт