ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Пак заповядай, Кети!  Simple Smile

Току що получих ей тези книжки - подарък от Eco Kids Publishing

Забавиха се мноого, та ги подарявам по най-близкия повод на Гушкан (ще ги включа към подаръка за 1.11.), че им е крайно време.  

# 166
  • Sofia
Еее, къде сте всички бре?! Simple Smile
Навън ли миткате цял слеобяд?

Аз да ви посоча за гледане. И аз не съм, но смятам, затова рекох и на вас да предложа.  Simple Smile

За и против училищните униформи.

# 167
  • Sofia
И...

Сутрешната закуска в менюто на ученика.

# 168
  • София
Ох, тръгнах да пиша сутринта, залисах се в работа, след работа тичахме за последното Стики и вече не помня, какво щях да пиша.
Днес нищо не е забравил. Joy

# 169
У нас нищо интересно. Днес свалих повечето филмчета от линка на първа страница.

Узи
, момичето каза, че просто се маже цялата коса с водата, завива се с найлон и шапка  и се стои 1-2 часа. После се мие, както си му е реда.

Морена
, благодаря за видеото!

# 170
Здравейте, при нас нищо ново и интересно.
Вчера купих по едно помагало по МАТ и БЕЛ. Остана много доволна и много бързо реши 3 страници по МАТ. Взех и' ги за уикендите за упражнения, че тази седмица примерно всичко си беше написала на занималнята и нямаше какво да пише. Вместо аз да и мисля упражнения ще използваме помагалата.

Морена страхотни пъзели.

Много красиви есенни неща сте показали.

Стефи харесва да реди пъзели, но много бързо и омръзва. Лесно се научи да кара колело без помощни гуми. Сега има желание да се научи да кара ролери, ама нещо трудно и е.

Аз също да кажа че от подготвителна група в ДГ въобще не сме научени добре. Помагалото за Фина моторика на Моливко беше почти празено, имаше още две, които въобще не ги бяха отваряли. И аз се чудя дали има практика у-щето да препредава информация към детските градини. Ние сме много малък град и при нас е изпълнимо, но дали го правят. Тази седмица трябва да ни кажат колко точки са изкарали на входящите по Мат. и БЕЛ. Тази седмица ще правят и по Роден край.

За въшките - в София хич не са изчезнали. Племенника миналата година поне 3 пъти имаше. Преди две седмици си бяха тук и зълва ми ми звъни в понеделник да ми каже че имал въшки. Лошо ми стана. Свекито я провери, защото аз си нямам на идея какво представлява. Нямаше за моя радост.

# 171
  • София
Узи, момичето каза, че просто се маже цялата коса с водата, завива се с найлон и шапка  и се стои 1-2 часа. После се мие, както си му е реда.
Много благодаря! Ще знам за следващия път... Днес както предположих не е минала сестрата да ги провери. Ама пусто, беше по-важен камионът на Екопак и декларациите за съгласие от родител. Какво значение имат някакви си въшки?!

# 172
Чудихме се тази вечер с малкия на 8 задача, имате ли идея кои точно цветя с 4 лисчета трябва да се броят, всичките, или само с наклонените надясно стебла, или само идентичните?
http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/10/1_klas_2011.pdf

# 173
  • Sofia
Чудихме се тази вечер с малкия на 8 задача, имате ли идея кои точно цветя с 4 лисчета трябва да се броят, всичките, или само с наклонените надясно стебла, или само идентичните?

Аз бих броила всичките - с по 2, 3 и 4 листенца  Thinking . Виж, че и тези , които са с по 2 листенца не са съвсем еднакви, а в примера са ги преброили всичките.

# 174
  • София
Ха добър вечер и от мен:)))
Чета си ви...Simple Smile)
За споделяне - освен, че получих имейл от госпожата, че и има въшки в у-щето...друго интересно няма...Купих спрей - превенция с/у въшки /17,00 лева/ да видим каква превенция ще направи Laughing, че имам лоши спомени от моето детство - газ, маз и оцет Laughing Сега имало хубави шампоани, та се информирах  Laughing Днес са минавали да ги преглеждат...засега нямат въшки в класа...
В сряда имаме родителска среща...Все още си пише домашните с кеф...но пък миналата седмица два пъти спа следобяда, явно вече умората си казва думата...Вечер заспива 21-21,30, но определено ме учуди, защото още в сряда си полегна първо, пък после писа домашните...
Жасмин - ако 3 е като пример, излиза, че трябва да се пише бройката на цветчетата с 2  3 и 4 листенца, независимо от наклона на стъбълцето...знам ли...Децата определено мислят по просто, аз се усещам, че се вкарвам в някакви сложни неща,....и мисля, че първо бих търсила идентичните  Laughing

# 175
  • София
Всичките, според мен. /съответно с 2, 4 и 3 листенца/.
За първи клас няма как да е иначе /би било объркващо/

# 176
Утре ще му кажа да ги брои всичките, мерси много за помощта!

Но той и моят е такъв прецизен - гледа една задача с кръгчета, но не бяха нарисувани както трябва и реши, че половината не били кръгове, а овали и не трябва да ги брои. Трябва да му кажа по-отгоре да гледа на нещата.  Laughing

# 177
  • у дома
Утре ще му кажа да ги брои всичките, мерси много за помощта!

Но той и моят е такъв прецизен - гледа една задача с кръгчета, но не бяха нарисувани както трябва и реши, че половината не били кръгове, а овали и не трябва да ги брои. Трябва да му кажа по-отгоре да гледа на нещата.  Laughing
Направо си му кажи да не се задълбочава,защото например на КМС една година квадратите са правоъгълници,друга -не са ,та така-както решат съставителите на задачите за съответната година  Twisted Evil

# 178
Направо си му кажи да не се задълбочава,защото например на КМС една година квадратите са правоъгълници,друга -не са ,та така-както решат съставителите на задачите за съответната година  Twisted Evil

Да, и аз на това много се чудих, а малкият се дразни - има големи неясноти и в КМС за най-малките.

Например 6 задача от това: http://math-bg.com/wp-content/uploads/2013/11/KMS-2012-1_kl_U.pdf
Въпросът ми е за правоъгълниците - 8 ли са, или 5?

И тук, в 5-та задача: http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS06_U_R_1.pdf
Каква е тази 5-ца, която са лепнали при знака <  ?
Моят син първо се обърка, че са извадени числата, но ако е така, вторият пример става неверен, 6-4=2, а ако се напише 2>4, става грешно.

# 179
  • sf
Добро утро!
Децата са закарани, вкъщи е спокойствие.
Вчера нещо не му беше ден на моя, сутринта се събуди с болки във врата, надявам се,че е спал накриво, да не се вкарвам във филми  Rolling Eyes като го взех беше изморен, едва написа домашното, но после на плуването се поосвести. И крак нещо го боли отзад на прасеца и ходи ходи и със сериозен тон казва "ох, сигурно съм скъсал нещо" и това придружено с толко жален поглед,че едва се сдържам да не се разсмея  hahaha
Та вчера по математика имаше едно домашно с празни квадратчета, да се състави задачка и нарисувани едни патета, обаче мислих,мислих, нищо логично не видях и карахме на магия, като му казах, ако учителката не е съгласна, да й каже,че мама е казала,че нищо не е могла да измисли  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт