Есента е тука в шарена премяна, ЮНСКАТА ни банда е все така засмяна - 6

• 30 286
  • 718
  •   1
Отговори
# 555
Мики, аз съм с многократни вече трето бебе. Ако решиш, питай. За мазилата знаеш моето мнение. От опит знам, че кремчетата само създават идеална среда за бактериите. Маста омазнява кожата и едновременно с това попива, а при смяна на памперса не пречи да се измие хубаво кожата. Кокосовото масло трудно ли се намира?

Мария87, интуицията не те е подвела. Нака и консистенцията е по-лесна за "обработка", и вкусът е по-познат, и ензимите от храната помагат на храносмилането.

Гуен, аз вече съм против самоограниченията. Мога само да ти завиждам за акъла. Wink И за здравия стомах на беба. Simple Smile

Кальо Бальо, и моята връща, тя си е лакома.Grinning  Аз я осталям полуседнала, но тя или се свлича, или се катурва.

# 556
Мики  Crazy Joy  Hug нямам думи  smile3555
Сега като казвате, аз започнах да мажа с Бепантен от скоро - може би от 2 седмици, заради тези белещи се кожички. Преди това мажех с бочко и судокрем - редувах ги. Но нали судото бил силен, смених го с бепантен. Дали той не ни донесе тази поразия  Thinking А, и два пъти намазах с крем здраве за бебета, по съвет на свеки, но повече не слагах. Друго не съм сменяла, пампите са даже същият пакет.

Пак по повод седенето - Славян си седи стабилно и сам Crazy разбира се само за секунди си отдалечавам ръцете от телцето му, но си стои  Laughing

Дойде ни шезлонга - втора употреба от продавалника. Нов бил, почти не ползван... по-мръсно и гнусно нещо отдавна не беше влизало в нас  Confused целият в засъхнали остатъци от храна, които трябваше да остържа буквално, по малките дупчици пълно с кафяво пюре, абе ужас  Sick два часа чистих като гламава, със спирт, отвертка, клечки за уши и т.н. направо няма такава гнусотия. Иначе да, здрав е.

# 557
При нас поотшумяха пъпчиците след като намазах с Бочко.  newsm53 камък ми падна от сърцето направо.
Бепантена направо го изхвърлих.

# 558
Ние вече трета тубичка бепантен ползваме и нямаме оплаквания. Но пък сега след баня видяхме едно зачервено в областта на ластика на пампата, по - различно едно такова. Ще го следя  Thinking
И май ще вземем вече 4 номер. Навиваме се да пробваме Молфикс  newsm78

Гаги, блякс... и нашият е от там, ама беше ок. Защо не го видяхте предварително и да го върнете при нужда?

# 559
Мимчето7  честита ви месечинка    bouquet
Елена и днеска е с подсечено дупе. Пробвах бебешкия крем здраве и ето резултата. А обикновеният крем здраве и върши страхотна работа когато се е подсекла. Иначе мажа със судокрем и докато беше по-неподвижна беше ОК. От както започна да активее, дупето през ден и е зачервено и ако не хвана на време нещата, се стига до грапавини и много леки ранички.... което пак с крем здраве само се оправя.
За седенето - тя има от 20 дена някъде големи мераци да седи и аз не я спирам. Седи в скута ми с гръб към мене и я слагам да се обляга на корема ми, нооо тееези крака са много примамливи и иска да си ги хваща постоянно и трудно я задържам облегната.
За повръщането - ми чат пат, случва се, да. Но като цяло става ако се е обърнала скоро след манджата по корем или ако аз прекалявам с гъделките и гушкането.

# 560
Аз и друг път съм писала за подсичането при нас но ще си повторя защото имаше фект а при нас подсичането беше тежко.

На всяка смяна на памперса миех със смрадлика. слагах сутрин и вечер тридерм- той има антибиотик и противогъбично и кортикостероид т.е покрива всички причини за подсичането. След него дефламол той е витамин а който участва в изграждането на кожата и ролята му е по бързо зарастване на кожата защото се стига до рани ако не се вземе мерки от тези пъпки. Накрая след дефламол слагах крем против подсичане -крем здраве бебе слагах първите дни после смених със судокрем защото тези кремове имах и така за седмица и половина се оправихме от тежкото посдичане. Подсякохме се от един крем Бела ако го знаете ние. тогава преди подсичането бяхме на пуфис и си викам да не е от пуфис смених с Памперс зелените и познайте бебето пламна (имало алое вера в тези памперси и не всички бебета я понасяли) Та така Успех и дано овладеете бързо подсичането Simple Smile

# 561
Мики, докато  миех  на моята госпожица  дупето  се сетих  за моето  писание към теб. Ми, аз напълно забравих, че сте  с  гъбички.  И те само с омазняване на  кожата няма да минат.  Ох,  поне половината ми акъл е в отпуск. Но докога, докога?! Embarassed

# 562
Здравейте момичета,
аз също съм юнска мама на 4 месечна Софи. Чета ви от време на време за да си 'сверявам часовника' и винаги сте ми били много полезни.   bouquet
Включвам се по темата за подсичането,т.к. и ние скоро имахме проблем. След едноседмични, неуспешни опити със судокрем, джинджира и бепантен, се оправи за 3 дни със забъркано кремче в аптека по рецепта на педиатърката ни, предполагам, че всеки лекар би могъл да даде такава рецепта. В аптеката (в безистена на Славейков, София) ми препоръчаха и кремче за ежедневна употреба по тяхна рецепта, което ще взема в понеделник и мога да споделя мнение.
Хубава и спокойна вечер!

# 563
Сега на вечерната смяна на пампата видях, че пъпчиците са утихнали и няма вече бели връхчета. Бе какво стана с това дупенце, до 2-месечен никога не ми се беше подсичал, сега като се почнааа... бяхме на зелен памперс, сега сме на Пуфис, ама не е постоянно подсечен, ами от време на време пламва...много си мисля като си свърша запасите с пуфис дали да не пробвам други, но не знам какви.

Уф и да се оплача, за поредна вечер тайно повръщаме след хранене, сигурно докато го държа да се уригне, чак като го слагам да спи усещам миризмата и напипвам лекето по раменцето. Ама нали заспива още на гърдата, не мога да го преоблека, само тикам една кърпичка да не му мокри...до кога с това повръщане не знам.

# 564
За тези белите пъпчици и при нас ги имаше , мазах с А дерма и никакъв резултат нямаше , помогна ми единствено Бепантен.Ивайло също иска да се набира и да става или все да е седнал , ама как да му обясня на завалията , че не е толкова голям, за колкото се мисли Simple Smile
Мики направо ме "утрепа" с твоята педи , много се смях.
Аз днес за първи път правих инхалация с физиологичен разтвор , за да премахнем тая пуста хрема и хрипове от нея,дано след няколко дена има ефект.
За памперсите - отдавна минах на 4-ка и виждам голяма разлика.Няма ги вече тези червени гънки.

# 565
Emeka колко е голям Ивайло, за да му е добре 4-ка? На мен ми се струва, че имя още мноооооого хляб докато надраснем тройката  Thinking

На някой спряха ли му вит. Д приема? Ние от началото сме на 2 капки и продължаваме, а фонтанелата последните 2 пъти все 2 на 2см я мерят. Не трябваше ли вече да се намали приема, питах педи дали имаме проблем, каза не. Чудя се също  да не би да не го усвоява добре...

# 566
Везничка, този крем Бела не ползваха ли в болницата за бебетата?
Ние още даваме вит. Д. Особено сега в зимните месеци.
Направо се чудя дали да вземем др вид пампита, че да не си докараме беля...

# 567
  • София
Gaggi,
аз миналата седмица взех 4ка Пуфис, че от 3ката много й оставаше червено от ластиците. Сеге вече всичко е наред.

Витамин Д още доста време ще се приема.

Аз още не сьм захранила. Ослушвам се неще, май така ми е по-лесно.  Mr. Green

# 568
Гаги, ние пък много отдавна сме на 4-ка.

Мики, ама виж как педи ти е спестила едно ходене до нея Simple Smile

Ние сме от началото на 2капки вигантол. Като попитах и ортопеда дали не трябва да пие нещо заради бързия разтеж, ми отговори, че 2капки витамин Д са напълно достатъчни.

Бързо да се оправят всички дупета Simple Smile

# 569
Здравейте, майчета!
Бързо оправяне на всички дупета!  Hug
Надя е със запушен нос.  Cry Милото, чак плака тази нощ.  Cry
emeka как се прави инхалация с физиологичен разтвор?   bouquet
Нашето педи не ни е изписвало вит. Д. Фонтанелата трябва до годинката да се затвори, мисля.  newsm78 На Надя и я мериха около 2,5 на 2,5 - нещо такова. Thinking
Все още ползваме 3-ка размер, но и аз забелязах зачервявания от ластиците и се чудя - дали да не минавам на 4-ка.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт