Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 18 та част

• 58 104
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Ooo не се сърдя, напротив Simple Smile приятно съм изненадана.
А месечните за отглеждане на дете колко са и ще ги взимам ли?

Това сигурно са детските newsm78, 35 лв., при доход до 350 лв. на човек.

# 556
Еми значи като взимам 420 лв ( МРЗ) майчинство....няма дс взимам тези детски 35 лв?

# 557
Зависи мъжът ти колко ще взема.
Ако си сама, само с твоя доход, ще вземаш. Peace

# 558
Aми не сме на един адрес и не сме женени. Засега Simple Smile
Питам, защото четох някъде,  че трябва да ми е под 350 лв дохода...за да ги взимам. Благодаря

# 559
Да, под 350, но на човек.
С бебето ще сте двама. Wink

# 560
Извинявам се за супер глупавия въпрос, но дадох на работодателя болничния за 45 дни преди термин.
От тук нататък какъв ангажимент имам за други документи към него? Като се роди бебето какъв документ трябва да представя?

# 561
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Болничен от болницата при раждането и след неговото изтичане болничен от педиатъра до 135 ден.После е Приложение до 410-я.

# 562
Момичета аз нещо съвсем се обърках  newsm78 значи термина ми е март месец. не работя от както забременях,значи 8 месеца но имам трудов стаж над 4 г. Въпроса ми  е сега коя помащ ми се полага ,тази от 150 или 250 лв.С таткото не сме женени,той само ще припознае детето,но нямаме брак,живеем заедно.Като отида в социалните трябва да е преди тези 45 дни преди термин ,или с акта за раждане след като родя?

# 563
  • Пловдив
Момичета аз нещо съвсем се обърках  newsm78 значи термина ми е март месец. не работя от както забременях,значи 8 месеца но имам трудов стаж над 4 г. Въпроса ми  е сега коя помащ ми се полага ,тази от 150 или 250 лв.С таткото не сме женени,той само ще припознае детето,но нямаме брак,живеем заедно.Като отида в социалните трябва да е преди тези 45 дни преди термин ,или с акта за раждане след като родя?

Безработна ли си?Имате ли общ адрес с бащата?Доходът на човек под 350 лв бруто ли е

# 564
И аз да питам за детските надбавки.  Simple Smile Осигуряват ме на 1100 лв. в последните месеци, терминът ми е март и по справка в НОИ се получава чисто майчинство около 684-750 лв., в зависимост от това колко работни дни има в месеца. Някакъв шанс за тези 35 лв. има ли? С бащата живеем заедно, но не се водим на един адрес за сега, не сме и женени. Питам, защото не знам тези 350 лв. на човек бруто ли са, нето ли са... Пък и нали уж говорят да скача на 420 лв. Мерси Simple Smile

# 565
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Гледа се брутният доход.420 лв става от 01.07.16г.Смяташ от кога покриваш дохода и подаваш тогава.

# 566

Безработна ли си?Имате ли общ адрес с бащата?Доходът на човек под 350 лв бруто ли е
Да не работя,лезработна съм,адреса ни е общ,но нямаме брак

# 567
  • Пловдив
Да не работя,лезработна съм,адреса ни е общ,но нямаме брак

Гледаш дохода и на двамата.Ако имате едно дете,го делиш на 3.Трябва да е под или равен на 350 лв бруто на човек.АКо е така,имаш право на 150 лв помощ за бременност 45 дни преди термин,социално майчинство 100 лв на месец за една година,детски надбавки.За всичко питаш и подаваш в социалните по адрес на личната карта.Разпитай предварително за помощта за бременност.За нея подаваш в социалните 45 дни преди термин

За всички майки има помощ за бременност-250 лв за първо дете.Отново питаш и подаваш в социалните

Не може ли да намериш фирма да те назначи,за да взимаш майчинство за работещи

# 568
  • София
Здравейте. Майчинството ми свърши миналия месец. Фирмата,в която работя вече няма дейност и в момента съм единствения назначен служител в нея. Какво трябва да направя,за да се запиша в Бюрото по труда? Работодателя трябва ли да направи нещо по-специално,предвид че фирмата не е закрита или обявила фалит,защото нали по закон не могат да ме уволнят докато детето не навърши 3 год и в този случай според мен няма как да е по взаимно съгласие. Ще се радвам ако някой може да сподели.

# 569
Помощта за бременност с близнаци след раждането им  ли се получава...И въобще в какви срокове се подават документи за тези помощи...

Общи условия

Активация на акаунт