Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 457
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Смайл, много е красиво!

Тук българските гювечета се продават в магазина на ... National Geographic Simple Smile

# 646
  • София
Има био банани, що да няма. Миналата година си поръчах 2 пъти от Гърция. Освен, че бяха в оригинални опаковки, бяха много вкусни - сладки, "леки", нехлебни.
Но е излишество и повече не ми е минавало през ума.

Този сезон обаче почти всяка седмица си поръчвам био чери доматчета -едно доматче е сладко колкото цял голям домат и много богато на вкус, не е само сладкото. Удобството е огромно - за носене за училищна храна. При цена 10лв/кг, по 1 кило на седмица ми стига за двете деца.
Взимам и сладки, ароматни червени чушки по 1 кг на седмица (но последната седмица нямаше и ми липсват) и понякога краставички, повече за аромат. Чушките и краставиците са 6.80/кг

Това за мен са цени достъпни, разпределени върху две деца, за 7 дни (био портокалите и био лимоните не ги споменавам, те са около 3 лева и бледнеят по цени).

Едно влизане в МОЛ  с консумация е по-скъпо от описаните от мен покупки.
За мен статията е смешна, защото е самоиронична и защото ми се струва, че познавам типажа, стоящ зад това. Мил ми е, близък, познат... Вроденото чувство за хумор на автора ми харесва.

относно корите от портокали - хора, моля ви, само от био цитруси яжте кори -например домашно гледани в саксия лимони Simple Smile!
имам чувство за вина  - хвърлям кори от портокали!
миналата година варих сладко и е голям зор, няма да повторя! вече 1 година не мога да го свърша - 2 бурканчета  Joy

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 23:22 от ЗаСлон

# 647
  • София
голямо писане стана, но да споменава новата ни страст - върху всичко настъргвам прясна кора от лимон Simple Smile
много е красиво и ароматно, вкус - провокативен
децата много харесват нововъведението Simple Smile
поне кори от лимони на хвърлям!

като си помисля, че с години  не сме яли мандарини заради химикалите, не съм използвала лимонена кора.. и ми се свиди всяка коричка

миналия сезон всички кори изсушавах на парното за приятелка, която прави домашни сапуни Simple Smile

# 648
Аз пък не усещам разлика между био и обикновени банани.

Ето го днешния обяд - шарена салата с пушено тофу

И следобедната закуска

Малката ми фръцла днес е с лека температура (38,3) и не ще нищо друго, освен зелени смутита (спанак, кейл, банан, лимон, портокал) и следобедната закуска... Аз го довлякох вируса, знам. Имах леко главоболие и ме болеше гърлото, но ми мина за няма и 24 часа. Дано и тя така бързо се оправи, душичката ми златна!

# 649
Какви химикали има в мандарините?

# 650
  • София
Ами нали я минахме тази тема скоро - 63 пъти над допустимите. Т`ва е. Жената, която беше организирала изследването, с години не е яла мандарини. Аз също. (за мен  важи и за марули Sad )

Сега ще ме (ни) прочетат и хоп, нова статия....

# 651
  • на острова на мечтите
Имам нужда от съвет! Купих си кълнове от бамбу в бурканче. И хич не ми харесват. Добавих към салата, ама пак не ми харесват. Да имате идеи?!
На мен ми харесват бразилските банани. Дали защото бяха малко, ама на вкус съвсем различни от тези по-разпространените на пазара.
П.С Аз не виждам никакви снимки на "сладураната" на Фея! Crossing Arms То че имам очила е ясно, ама чак пък токова! newsm78

# 652
Аз знам от лелята на мъжа ми, че цитрусите се мият със сапун или веро - не помага за всички химикали, но поне освежаващи и оцветяващи примерно маха.

# 653
Фея Кръстница , и ние го минахме този вирус. Грипната вълна е много силна и обикаля целия свят. По същия начин аз заразих сина си, той го изкара с Т и със силно изумително главоболие, а аз набързо - без Т и без болки в гърлото. Да, обаче се получи ефекта на пинг понг и аз повторих- заразих се от него. Вторият път се тръшнах и аз с Т и се наложи дори да пия АБ.
Бързо и леко да й мине на дъщеричката ти!!!  Praynig Hug Какво е това розовото от снимката със следобедната закуска, грейпфрут ли?
Ние сме големи почитатели на боровинките, ама ги ядем натюр. Така най- много ни се услаждат. Flutter Със сина ми се конкурираме; и двамата можем наведнъж по една кофа да изядем.  Laughing Crazy
Толкова ме влекат боровинките, чак се чудя дали да не си взема едни прахчета от черна боровинка. Още повече, че ми ги препоръчаха.
danilu , и на мен не ми харесват тези бамбукови кълнове от буркан. Не купувам, защото така и не им измислих вкусно приложение.
И двете с Фея си махнахме снимките с децата ни. Wink

Мандарини и цитруси ядем  с удоволствие, даже правим мандаринови маслени лампи и пръскаме ЕМ от корите в свещ, като игра. Много красиво искрят.
Разбира се, не ядем корите.

# 654
Нали ако е същия щам би трябвало да изгражда имунитет  Rolling Eyes
И ние изкарахме нещо грипозно. Дано няма повече  Praynig
Бързо оздравяване на малката!

Ние ядем цитруси. Белим ги и се надявам да няма проблем.

# 655
Нали ако е същия щам би трябвало да изгражда имунитет  Rolling Eyes

имунитет към постоянно мутиращите вируси , не знам как се изгражда. Темата за имунитета ми е интересна. С годините, все повече. Моят със сигурност изключително много се влияе от мислите ми, чувствата и стреса.
Ако визираш моето повторно прихващане, аз бях още не напълно укрепнала, тичаща на работа и безсънните нощи със сина ми, от отслабналата имунна система, направих бактериална инфекция като последствие на вируса, понеже досега ми с грипа се проточи доста. Затова се наложи и АБ.

# 656
Да, това имах предвид, свързано с надеждата дъщеря ми да не го хване повторно:( Иначе нали все това изтъкват за грипните ваксини. Не че им вярвам де, напротив.

# 657
  • на острова на мечтите
Смайл, ама аз не знам зашо бях убедена, че ще ми харесат и си закупих 4 буркана Sick Ми сега хич не ми се ще да ги хвърлям! И най-гадното е, че като ги отворя ми дъхат на мишина Sick Уф! И аз с моя чувстивтелен нос Crossing Arms
В събота реших да си правя оризово мляко. Ама не намерих дозата и направих "по спомени"  chef Стана нещо гъсто newsm78 И добавих брашно(според мен е нишасте) от папая, кардамон, малко зелени подправки и стана нещо като сирене Mr. Green Е, не е лошо! Имам и рецепта за моцарелла от ориз, ама не се прави точно така де! Embarassed
Чакам идеи за кълновете Praynig

# 658
Бананите в България, знам се внасят зелени и зреят в хладилници, иначе би трябвало всички да се произвеждат на едно и също място. В Гърция лично не съм видяла дървета бананови, и да има чак да имат производство за износ, че и био Rolling Eyes. Гърците са далавераджии, знам купуват и от бг. сирене и го продават като гръцка фета. Мои размисли и страсти са това, не ангажирам никой, но 7 лв. за кило банани няма да дам. Също на Хармоника продуктите много ги харесвам, но 20 лв. ми излиза една баница, не ми е по джоба.  Peace

# 659
Смайл, Дъждец, благодаря! Малкото фръцлЕ не е вдигало температура цяла нощ   Party

Данилу, никога не съм ползвала тези кълнове.

Банани по 7 лв килото?! Луди хора.

Общи условия

Активация на акаунт