Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 965
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Бебе2, как добре те разбирам  Hug 

Една приятелка ми напомни, че все пак и това ще мине и ще забравим за трудните моменти. Така е бе, ама когаааааа smile3514
Споко пичм само около 20 месеца остават Joy Joy

# 526
Здравейте, бързам да се похваля. Лили протяга сладките си ръчички към мен, гали ми лицето, много нежно и внимателно и няколко пъти докато я държа ми хваща лицето с ръчички и ме целува по бузата, е целувката не е точно целувка, малко ме близва и леко засуква, но определено целта е да ме целуне както я целувам аз.  Heart Eyes
Добре дошла на Диана   bouquet
Майчета, хайде да си спретнем една форумска среща на греяно винце, какво ще кажете, нека е през седмицата, че уикенда сме със семействата. Може четвъртък или петък или всеки друг ден?
Мноого студено навън, бре  cold
1905 много са сладки  Heart Eyes
Моите гърди са големи и сега малко се поотпуснаха, наистина, но дет се вика C'est la vie. След второто дете ще си направя корекция и така.
Има ли мами, на които още не им се е възстановил цикъла? Коремът ми е суупер мек, но той беше огромен де. Добре, че поне нямам стрии. Опитах да правя коремни, но  вкъщи хич не ми е удобно, на земята се изръбих цялата и най-вече лактите. Във фитнеса има повече удобства, но кога ще стигна до него, един господ знае. Не се чувствам секси като преди  Sad Външния вид ми се отразява на психиката и тя се отразява на външния ми вид.  ooooh! Депресарско ми, дано е от времето.
Иначе комшиийте постоянно се натискат като се засечем да ми помагат. И врата държат и количката свалят и асансьор ми викат, все неща, с които люлинчани не са известни  Mr. Green. Като цяло целия блок много се радва на Лили. В съседния магазин "Аванти" момчето всеки път ми вдига количката на влизане и излизане. Не се оплаквам и път ми дават като пресичам.

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 12:29 от sweetpie

# 527
  • Бургас
Изчетох Ви с голям интерес  Hug
Аз не мога да се оплача, винаги ми правят път, когато съм с количката, отварят ми вратата, наскоро една женица тръгна с мен за да повдига отпред количката, че имаше много разбити плочки, чак ми стана неудобно и сто пъти и благодарих. Виж такова нещо в Кауфланд не ми се е случвало, бабите дето се чудят къде да се дянат в този студ като плъпнат с тези колички, като се набутат и заровят в кашоните човек две ябълки не може да си вземе  ooooh!, ама и аз газя ей, ми то докато не ги бутна с количката не мърдат  #Crazy
Както бях решила, че днес пералня няма да пускам, то беба жал няма. Днес и е ден за повръщане и това си е. Изпрах жезлонга с всичките джиджавки в него, че всичко е оповръщано.
И аз като Пайчето получавам лигави целувки, Дея много обича да се гушка и да я гушкат. Хич не и прощавам, непрекъснато я мачкам.
Днес пекна, въпреки че изтръпнах на терасата от студ. Върне ли се баткото от училище паля количката и дим да ни няма  Laughing
Да не забравя, за мамите които използва пелени Пуфис-има на прИмоция в Кауфланд  Mr. Green

# 528
  • Велинград
1905 аз си имам една актриса, но ти имаш цяла трупа Simple Smile
Аз живея "на село" тука са още по нахални. Не спират на пешаходните пътеки...веднъж си движа по 5 м широйия тротоар и минавам покрай магазин за акумулатори. Един паркирал на диагонал, така че да заемв целия теотоар.....избеснях, развиках се. Викам ние с количките на булеварда лу да се движим? Никой не ми обърна внимание. Тримата господа влязоха в магазина и ме оставиха да си се оправям.....пълно е с простациии!!!!

# 529
  • София
Голямо писане му удрям днес Simple Smile

Цикъл нямам и не го чакам скоро. Предния път нямах 11-12 месеца след раждането. Коремът ми изглежда ужасно, но няма да си пусна снимка, защото ме е срам. След първото раждане някак неусетно се прибра и си ми беше стегнат, но сегаааа. Довечера сме се разбрали с ММ да гледа децата, пък аз да ида на йога. Само да не ми мине котка път, ММ е командировка в Банско Simple Smile Ще видим кога ще се прибере.

Много ми се обикаля из центъра. Не съм стъпвала не знам от кога. Събрах смелост да сляза с ГТ, ще сложа дъждобрана да пази бебо от вирусите.

Бебо много си играе с една шумоляща книжка. Извадих бебешките играчки от кака му, изпрах ги и му ги давам. Малко са поизбелели цветовете, карай. Докато съхнеха, на едната ненадейно й се включи пеещия механизъм. Изсъхнало и проработило, изкара ми акъла. Бебчо спи и простенва в съня си, дали му има нещо?  newsm78

# 530
 DianaBeeva, добре дошла!

И аз нямам цикъл все още, да видим до кога. Коремът ми се прибра, в момента съм 56 кг, а забременях на 60 ли беше или 62 кг, вече забравих колко бяха. Родих на 72 кг. Искам да стана 52, колкото преди сто години  Joy   Ейй, кога бях на 20 години, 50 кг и ми свиркаха младежите, ейнцццц  fiuuuuuu reverance
Ееех, а бяхме млади.....

Още се туткам и не съм излязла, то ще вземе да завали вече

# 531
Здравейте!

Първо се извинявам, ако пиша нечленоразделно, хаотично и т.н., но моето сладко малко синче не ни остави да спим тази нощ. Буди се да сучи през час, през 2 макс. Накрая и коремчето го заболя от ядене. По-зле от когато беше новородено с колики. ММ си остана вкъщи, защото не се чувстваше добре, но пък отиде да свърши задачи и ни лиши от количката засега.

Пайче, хайде навитак съм за когато кажете Simple Smile

И на мен ми прави впечатление колко рядко ми отварят врата, колко рядко хората ми помагат, как колите ме подминават и не спират, като искам да пресеча. Прави ми впечатление специално за шофьорите, че в повече случаи са жени... никакво майчино чувство егати! Дразня се, че няма нормално заведение за майки с деца и количк( в центъра), дразня се, че повечето магазини не са пригодени за майки с колички и хора в инвалидни колички, дразня се на хората, които не се съобразяват и ми кихат в лицето по улицата, дразня се на хората, които ни блъскат в супермаркета, само и само да не изпуснат нещо важно, дразня се на колите, които паркират по тротоарите и трябва да сляза на улицата, за да мина...абе болна тема ми е!

Моят корем го прибрах, даже почна да се стяга, но правя всеки ден коремни. Останаха ми да сваля едни 3 кг,обаче и най-важното - още не съм си оформила талията. Една такава почти равна съм, ужас!

Пайче, не ти е толкова голям коремът. Изглеждаш като преяла само малко. Даже не изглежда отпуснат. Според мен, ако се мобилизираш с коремните ще се справиш за 0 време. Друго, което препоръчвам е, когато си лежиш или си готвиш стягаш и отпускаш коремните мускули и така, докато можеш. Можеш да почнеш със стотина пъти. Това е леко и мързеливо упражнение, но и така се стяга корем - гаранция. Ако можеш да разграничиш долните и горните мускули на корема още по-добре, така можеш да правиш и от двата вида.

И на мен ми е сдухано, като не се чувствам ок в тялото си. ЗНам, че за скоро раждала съм ОК, но аз не съм свикнала с това ми тяло. Искам си мускулите, искам си плочките. Искам да не бе боли кръст и да ходя изправена и да се чувствам комфортно и със самочувствие.

Цикъл още нямам и не знам кога да го очаквам.

Гърдите по принцип са ми малки. Очаквам да загубят предния си вид, разбира се. Ще правя упражнения и дано помогнат. Хич не се харесвам така с по-големи гърди. Не се възприемам просто. Свикнала съм си да съм с малки

# 532
  • Варна
Привет! Днес моята принцеса Ади става на 5 месеца!

И аз се присъединявам към неспалите снощи. Събуди ни в 12.30 и успряхме да се приспим чак след 2. На всичкото отгоре сутринта в 7 вече се беше ококорила. Мислех, че като е яла извънредно през нощта ще спи повече, но не би. Преди след закуска веднага заспиваше и спеше докъм 9-10, но вече няма. Става в 7 и после има една дрямка от 30 мин. към 8-30-9.

Водихме я пак на гастро, че големи драми с това ядене. Изписаха ни някакви прахчета за киселинния рефлукс и от снощи ги даваме. Надявам се, че безсънието не е нясакъв страничен ефект от тях, а просто инцидентно. Обаче голям зор да ги дадем, че малко горчат. Махнаха ни хипоалергенното мляко (ура!) и ни предписаха едно съвсем ново, което е от 1-2 седмици на българския пазар и още няма никаква информация в нета за него - Нан Комфортис, което е нещо като Хип Комфорт за колики и лесно изхождане. Съдържа пробиотика на Биогайа. Заради него ще трябва да отложа с няколко дни захранването, защото искам първо няколко дни коремчето да свикне с новото мляко. Мислех да започна с оризова каша, но гастрото каза не заради запека. Каза елда, обаче единствената безмлечна чиста каша от елда в момента няма внос. Във Фейсбук ме посъветваха да си я правя сама и вероятно ще го направям но по-нататък. Та ще започна с картоф, после тиква и след това ориза в комбинация с тиквата за разхлабване. Нямам домашни зеленчуци, но мисля тази събота да посетя фермерския пазар.Държа каквото мога от пюртата да приготвям сама.

Гастрото каза, че ни е мека главата и да увелича вит. Д на 4 капки. Май ще се окаже, че другите ни симптоми на рахит наистина са от рахит. Лоша работа. А нашата педиатърка хич не й пука. Дай само ваксините да бие. Нито за упражнения, нито за гимнастика, нито за витамини (К и Д), нищо. Даже за захранване дума не е обелила, сякаш никога няма да се захранваме. Ама ще я търпя, че няма съде да ходя.

За корема - и моят е огромен все още, а беше почти плосък преди това. На всичко отгоре е виснал над разреза от секциото.

За съседите - не мога да с оплача. Винаги си предлагат услугите да ми помагат с количката по стълбите до асансьора. Но аз нали се научих да я вдигам на задни колела и така даже ми е по-лесно отколкото някой да държи от едната страна и аз да трябва да вдигам цялата количка на ръце.

# 533
  • Телиш/Плевен
Докато съхнеха, на едната ненадейно й се включи пеещия механизъм. Изсъхнало и проработило, изкара ми акъла. Бебчо спи и простенва в съня си, дали му има нещо?  newsm78
И на мен ми се случи това с пееща играчка. Laughing Изпищя един път, учудих се, ама си викам, че е ей така. Хубаво, ама изпищя и втори път. Пак си затраях. И на третия път вече щях да я хвърля, но ми дожаля, че беше жирафче, а и какво е виновно то. Joy Та просто го изнесох да си съхне в другата стая. Сега си работи без проблем и "пищи" само като му задействаме механизма.

# 534
Марбея какви са ви другите симптоми? Много съм влязла във филм с тоя рахит, постоянно опипвам главата на Лили. притеснява ме, нощно време се поти и много дърпа на сантиметри, не толкова на кг. За един месец от 61 стана 64,5, а би трябвало сега с по-малки темпове да растат. Само 1 и 2 месец растат с толкова сантиметра на месец. После четох, че преждевременното никнене на зъбки също е симптом. после една мама каза, че лекаря й казал, ако склерата сивее пак е симтом, нашата сивее. Фонтанелата ни е големичка. Направо ще откача. Моята педиатърка само ме пита дали давам вит.Д и това и опипва главата й.

# 535
  • София
Брей, Тони, все едно мен си описала - и аз нямам цикъл, и мен ме е срам да си покажа корема, и моят мъж днес ще ме пуска на йога, ама да видим, че той е загори тенджера  Mr. Green.

Цикълът ми дойде миналия път един месец след като спрях да кърмя, т.е на 1г. 8 м. Сега не го и чакам, макар че ми се иска да се възстанови и да се нареждат вече тия хормони. Заради тях ме гони голям апетит, закъснея ли с хранене ме заболява глава, битер бебе съм. Не мисля че ще мога да отслабна докато кърмя, а имам да свалям 5 кг.
Коремът ми прилича на желе  Sick. За спорт се нахъсвам от време на време, но само дотам. Купих си диска на Светла Иванова с йога за след раждане, ама не мога да се мобилизирам да я правя. Искам да си ходя на спининг, но няма на кого да оставя бебето на този етап и вариантът е само упражнения вкъщи. А как ги мразя, скучно ми е и ми липсва воля.

Ще се присъединя на срещата за греяно вино, само кажете кога. В тази връзка, от както съм родила съм пила броени пъти алкохол - чаша бира или вино, при това следващото кърмене асе е падало час-два по-късно. Та сякаш на бебка се отразява и не спи добре през нощта /доколкото тя някога е спала добре  Twisted Evil/. Дали си въобразявам, някой друг с подобни наблюдения?

# 536
Днес ми е много депресарско и изнервено на мене.Моята свекърва все намира начини да ме ядосва,все  не съм избрала правилен педиатър,все съм се вманиачавала по безобидни симптомчета на детето,онзи ден малкия при едно от повръщанията плюна и малко жълта течност,а тя тя"Спокойн то е времето,като сте излизали,такова е времето" оффффф,звъня на майка и тя  разбира се се изсмя и първия отговор беше ,че е отделил повече стомашен сок,което се оказа в следствие на това че му давах през деня сокче от ябълка и си чеса венците с парче от нея,но лудата ми приказва глупости.
  Цикъл нямам още,корема ми е мек,но се е поприбрал,родих 95 кила,сега съм 72,още 10 до желаната форма.Ханша  си е широк и любовни дръжки се намират,но ще го мисля като спра да кърмя.
   Има случаи в които ми помагат с количката или ми отстъпват ред,но много често и аз моля хора за помощ,след случая с откачането на количката  не ми се рискува,но вече и аз си я вдигам ,за да не притеснявам хората. С тези грипове ,избягвам постоянно пренаселените места,хората наистина не се съобразяват с кихавици и кашлици,а пък познати да се навират и в количката.
  Гърдите ми станаха огромни по време на бремеността и кърменето,но пък и да поувиснат се радвам че нямам от другото зло за нашите тела стрии.Как само се успокоявам ,ама се опитвам да не се ядосвам защото другите дразнители ми идват в повече.
  И на мен ми се иска за среща със софийските мами ,но ще е напролет,ММ не ми дава да шофирам с малкия докато е мъничък,пък няма кой да ми ходи по гъза,а както съм споменавала живея в района на кв.Левски .
  Още неща исках да пиша ,ама ще е като ми мине беснотията и се поуспокоя,защото и диването преспа 15 минути е наспан  Sad

# 537
  • Варна
Пайче, симптомите ни са много неспокоен сън, стряскане, потене на главата по време на хранене, също този месец пораснахме с 4 см, а досега май само с по 1-2 на месец, склерата ни синее.
Вече 3 дена давам по 4 капки вит. Д на Джеймисън, още е рано, но сякаш по-спокойно започна да спи и не се поти толкова,но това може да е и от захлаждането на времето.

# 538
Ние уж да излезнем, ама Амели след 15 минутно пищене заспа в екип за излизане. Викам, да я отнеса ф=до количката и да бегаме. После се замислих, реших че и Хасанка е хора, отворих балконската врата да не погине от жега, пък аз се опънах на дивана Blush. ММ ако беше тук за малко luvbed, съвсем като в истинския живот щях да се почуствам Mr. Green
За корема, ами 2 бременности по-късно ми е ясТно че няма как да е както ми се ще, още по-малко пък 4 месеца след раждане. Не е фатално гаден, но... хммм.... виси си. А че не се пъна, не се пъна. А не е и като да се ограничавам с папото Blush. Пък и сега с кръста съвсем се икономисвам. Но като вечно отслабваща ( и успяла), искам да кажа че без физическа (целенасочена Wink) активност и хранителен режим НЕМА как да стане. Имам 5-6 кила до 53 и все някога ще ги достигна Blush
За гърдичките ( както им викаше едно бивше гадже hahaha), моите са принципно чашка А, първото кърмене наистина не ги прецака, даже се разхубавиха reverance  Joy, така де по-женствени станаха, сега ще видим как ще са. Но за мен гърди се скапват от килограмите през бременността, а не от кърменето Naughty. И с малко от по-горе описаните упражнения, бетон стават Mr. Green
А че телцето се променя, променя се. Е, една позната ме видя около месец след раждането и ми вика " Еее, вече изглеждаш като истинска малка женичка"...Преди сигурно съм била като голямо момченце, или малко или... Thinking Crazy. Умрем си някой "женичка" да ми каже. А като прибави и "малка", в умопомрачение мога да изпадна...
Цикъл нямам и е малко сюрприз явно. Предният път ми дойде на 3-ти месец и си тръгна редовно, сега нема никой братче. Пък искам да си сложа спирала че малко като гимназиска се чувствам с тия кондоми
Elika ти си с тяло на девойче, бе, къде се вреш сред отслабващите? Завиждам благородно  bouquet
sweetpie, аз от рахит хал хабер си нямам, ама щом педи вика че ОК newsm78. Пък и ти каза че е свястна. Може да идеш при специалист за твое успокоение, но идея си нямам кой е специалиста. Може би ортопед...

Дайте да се преброим за виното... Засега сме за четвъртък, пред Народния. Моник@, аз и Пайчето сме нагъзили да вървим Mr. Green. Пък спи не спи след това...

# 539
  • София
Ей, Бебе, имаш едно греяно вино от мен   bouquet. Бройте ме и мен за четвъртък. Ама не е съвсем така, гоним  с теб една цел - 53 кг /поне/ Party
Прочетох ти перипетиите от онзи ден, много неприятно наистина. Аз също се дразня когато няма минаване с количка, било то в магазин или по улицата. Хрумна ми да те питам, ти нали си някъде около халите - как оттам стигаш с количка до Съборна без да друсаш по стълбите на подлеза? Всеки път като имам път натам се чудя откъде да мина, асансьори няма, обикаляла съм чак през Дондуков, за да избегна стълбите  #Cussing out.

Общи условия

Активация на акаунт