Богатир се роди, дами, нова радост се роди! 155 Американска тема!

• 56 897
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Макси напредва и днес се обърна настрани пред терапевтката и тя изпадна във възторг! Вече ходи на терапия само веднъж седмично и каска няма да носи Simple Smile

# 526
Браво на Макс!

Бенс, аз се надявах, че ще ходите до Бг това лято и ще се видим  Sad . Кажи за кучо и снимки искам!

# 527
Браво на Макс!   Hug

Бенс, разкажи за кучо.

# 528
Само така, Макс! Хиър, олекна ли ти?

Бенс, няма да се разберем  Crossing Arms Не може да кажеш само едно "покрай кучето" и хич снимка да не туриш. Аааама ха!

# 529
  • The QC to be!!!
Дамите в Чикаго и околия:The Field Museum  е безплатен Февруари. Приятна ви разходка в него. Ходили сме доста - едно време беше спонсориран от авто индустрията.

# 530
Днес ММ купил от BB&B бонбони със срок на годност... ноември 2014! Не, не са били намалени. От редовен щанд ги е купил. Безобразие. Ще ходя да се разправям.

# 531
Здравейте , искам да ви попитам нещо , но първо малко предистория .
Преди 4 месеца мъжът ми разбра , че има сестра , която живее в Лос Анжелис . През целия му съзнателен живот е чувал подмятания , но нищо конкретно до преди няколко месеца. Намериха се във фейсбук , от тогава си пишат  за целия 30 годишен живот , който са пропуснали заедно и за супер несериозния им общ баща. Общуването им също е доста объркано , тя не знае български , а той прохожда в английския . Сестра му много настоява той и семейството му да отидат при нея , но никога не сме пътували зад граница . Имате ли идея какво трябва да направим , чувала съм за някакви покани , но изобщо не съм наясно ? Тя иска да отидем при нея за постоянно , какво трябва да направим ? Някакви идеи ?

# 532
Добра, достатъчно е да подадете документи за туристическа виза. По време на интервюто можете да разкажете историята за сестрата, ако ви питат. Не е нужна покана.

Що се отнася до постоянното законно пребиваване тук, сестрата на мъжа ти трябва да подаде петиция за Зелена карта. Обработката на документите обикновено отнема 10-12 години за българи и не е гаранция за получаване на Зелена карта.

Друг вариант е да участвате в лотарията за Зелена карта.

# 533
Много ви благодаря за отговора. Peace Историята наистина звучи невероятно , но повярвайте ми беше шок и за двамата . Съпруга ми покани сестра си при нас , но за съжаление нейната майка има сериозен здравословен проблем и тя не иска да я оставя и за това тя настоява ние да отидем при нея.  Представям си каква ще им бъде реакцията като се видят на живо един ден .

# 534
  • Чикаго / София
Sokericata dobra Фея вече ти е написала, че може да опитате с туристическа виза да отидете да я посетите. тя трябва да изпрати покана към брат си. За постоянно живеене е доста трудно, да не кажа почти невъзможно, освен ако не спечелите Зелена Карта, или тя да подаде петиция за брат си и да чакате 10-15 години. И пак я стане, я - не.

# 535
Момичета, имам нужда от помощ. Може ли да ми препоръчате адвокат българин, който се занимава с бракоразводни дела?
Много, много ще ме улесните! Благодаря ви!

За Чикаго става въпрос.

# 536
И аз имам питане/молба. За първи път трябва да подадем данъчна декларация и не мога да се ориентирам кой формуляр е най-подходящ. Семейство с деца, само мъжът работи. Аз dependеnt ли съм в този случай? Със зелени карти сме, не сме американски граждани. Тук сме от юни миналата година, т.е нямаме пълна данъчна година (около 7 м. трудов стаж).

# 537
  • The QC to be!!!
roverandom ако нямате deductions като medical bills, mortgage interest и др. тем подобни и сте само на заплата това е формата която ви трябва  - if married filing jointly и на 6ти въпрос маркира за spouse.
Дано това помогне, но ако не знаете добре анг. идете да ви направят таксите в някоя от агенциите които рекламират, че под минимум "Х" доход ги правят безплатно, пак това ако нямаете специални deductions.   Тук са инструкциите

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 14:37 от Baby*

# 538
  • WA, USA
roverandom, също в много библиотеки при нас има доброволци които правят данъци безплатно на хора с нисък доход, или такива които не знаят езика, пенсионери и прочие. Провери дали и при вас е така.
Лично ние правихме данъци на хартия първата година като дойдохме, след това вече с Турботакс защото станаха объркани като се накачиха сто маймуни на клона.

# 539
roverandom, и ти и децата сте депендънти. Имате СС номер предполагам. Married filing jointly.

wtbamy, мога да извадя от вестниците няколко адвоката ако те устройва. Лични впечатления нямам.

Общи условия

Активация на акаунт