АСТМА- тема 29

• 80 594
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • София,
Беки а пробвали ли сте Имунотрофина или Имуносъпрот. Аз съм много доволна и от двете, не са като Изопринозина химически съставки - те са силна комбинация от витамини и екстракти.
Имунотрофина действа на гърлото и сливиците, а Имуносъпорта е за белия дроб и бронхите!
Клемче аз мисля че още миналата година, когато правихте потните тестове и имахте съмнения за муковисцидоза ти писах, че проблемите Ви са най вече от носна сливица.  Махнете я, и ще се родите!!!! Peace
Тази година ще имали помощи от европейския съюз под формата на храни, някой има ли представа?

# 136
  • София
Благодаря ви, момичета. Споделянето с вас много помага.
Какво противовирусно, досега не помня да са ни изписвали такова?
Снощи пак беше с темп., т.е. пета нощ...

Момичета, гриповете и истинките едва сега започват. Не се гръмвайте и не ме нападайте, че отново ще ви препоръчам нещо въз основа на личен опит. Фитолор хот, а и цялата гама на Фитолор са отлични средства. Повечето колеги дори не го познават, но от 3-4 години у дома го използваме с отличен резултат. А когато нещо ми е помогнало, го препоръчвам на всеки, който има нужда.
Фитолорът повишава силно имунитета най-вече благодарение на екстракта от черен бъз, а цинкът е отлично средство срещу виируси и истинки. Можете да го давате от 2-12 год по 1 саше дневно, а за по-големи деца и възрастни - по 2 сашета (сутрин и вечер). Няма данни да алергизира. Натурален продукт.
Нито го произвеждам, нито го дистрибутирам.  Simple Smile За мен е важно, че помага.
Ето, разгледайте си сами:  http://www.fitolor.com/fitolor-hot.php
http://www.pharmalife.bg/product/294/fitolor-hot-goreshta-napitk … -fitolor-hot.html
http://apteka-optima.com/86/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … %D0%B5-%D1%85-10/
Пожелавам скорошно оздравяване на всички дечица и мами.

# 137
Нашият кошмар продължава. И снощи беше с темп., сутринта нямаше. Ходихме на преглед и на снимка. Не е пневмония, но ако не бяхме дали АБ веднага е щяло да стане. Вирусно възпаление се вижда на снимката, затихващо уж, но ще видим. Много страшно и за нула време стана.
Бъдете здрави!

# 138
Линамар, благодаря за информацията, така вече е по-полезно  Hug И аз съм чувала хубави неща за цинка, ще го имам предвид  Peace

Дами, прави ми впечатление, че много се хвърляте на всякакви имуноповишаващи средства и скачате от едно на друго  Rolling Eyes Имайте предвид, че и свръхстимулацията не е хубаво нещо, може да отключи автоимуни заболявания, да пази Господ  Praynig
Изопринозин никога не съм пробвала и не бих, но това е мое мнение и май само аз не ги харесвам такива "антивирусни" истории  Rolling Eyes
По принцип не обичам да дърпам дявола за опашката и да предизвиквам  събитията (май станах суеверна  Crazy), но не мога са не споделя с вас, че тази уч. година при нас протича по коренно разл. начин от миналата (Криси е втора група в ДГ). Освен на Бетаглюкана (който и миналата година давах), съм склонна да отдам големия прогрес на Трявна и процедурите там  Heart Eyes Невероятен ефект, очевиден за всички около нас. Ако имате възможност, не пропускайте пролетта да заведете мъниците там, но поне за 10 процедури  Peace
Не знам дали е защото вече наближава 5 год. и просто си се подобрява така или иначе имунната система, или е заради гореизброените неща, но светлина в тунела има, момичета. Не губете кураж  Hug

# 139
  • Пловдив
Да ви питам-може ли да има бронхоспазъм ,но да е нормално дишането като брой-18 пъти в минута,но шумно?
И случвало ми се е думата "свиркане "да се използва и при спазъм,и при бронхит.Дали е различно свиркането при едното и при другото,и дали може да свири ,а да няма спазъм?
Моя син пролетта намекнаха че може да има астма.

# 140
И Михаил започна да кашля, обикновено сутрин след ставане, влажно. Днес се събуди леден, аз спах до него, не се е равивал, стаята е топла, той е добре облечен, но крайниците му бяха много студени. ще видя как ще се развият нещата от тук нататък.
Аз не давам имуностомулани, не мисля че има особена полза от тях. Обикноновено когато е болен давам някакви витамини, предпочитам Саностол, че той трудно приема лекарства. Опитвам се да товаря организма с възможно най - малко лекарствени препарати, защото от бебе и без това е на лечение за астма.

# 141
Здравейте момичета, отдавна ви чета, ето, че се реших и да пиша. Благодаря на всички за полезните съвети Simple Smile Страхотни сте! Ето и нашето положение и ви моля за съвет: В неделя 07.12.2014 година ще станем на 4 години. До тук - един път лежане в болница на 7 месеца с бронхит и 1 път лежане в болница на 2 години с пневмония. Всеки месец сме със спазми и всеки месец сме на антибиотици, сиропи за кашлица, инхалации с вентолин, капки проспан, Ксизала не го спираме. Пропуснах да кажа, че сме от Свищов и тук няма пулмолог. Та взех направление за пулмолог и в петък ще го посетим. Въ проса ми е следния: На тази клинична картина - 2 пъти лежане в болница, но не и тази година и всеки месец разболявания със спазми имаме ли шанс за получаване на ТЕЛК. Лекарите в Свищов твърдят, че сме с бронхиална астма. Сега кашляме от месец и половина и изпихме 5 шишета антибиотик, кашлицата продължава нощем. Моля ви за съвет какъв е пътя за ТЕЛК и какво трябва да изисквам от пулмоложката? И дали изобщо имаме шанс за ТЕЛК. Благодаря Ви предварително!!!

# 142
Митимама, епикризите от болниците са важни, но не само те са важни. От ежеседмичните спазми имате ли амб. листи? По принцип се знае, че се изизскват поне 3 епикризи за година време, за да дадат 50 и над 50% (колкото всъщност трябват, за да имате помощи). Нищо не пречи да пробваш, нищо не губиш.
Пътят не е лесен - в смисъл - на някои места чакането е много. Трябва да отидеш до районната ви картотека, даподадеш молба/заявление за явяване, като приложиш копия на всички документи, които имаш. И тук мисля, че трябваше нещо като направление от ЛЛ на детето - той вписва какво точно му е, прилагаш и този лист.  Или не всички, но тези, които имаш за най-важни, удостоверяващи астмата. Аз представих 4 епикризи и няколко листа от прегледи при пулмолог. След като ни дойде датата (около 10 месеца след това  Crazy), имах още документи, за съжаление. И се явихме с цяла папка с всички епикризи, амб. листове, изследвания. Те като изпратят писмото с датата за явяване, ти пишат какво точно искат, но аз носих всичко налично. Е, душата от мААлата мина само с два листа, ама то при тях е така по принцип  Laughing
Та така, ако още нещо те интересува - питай   bouquet

# 143
За имунната с-ма давам на малката Имунобор кидс сироп с вит.Ц, а на каката вече втори месец Самбукол с вит.Ц и Цинк. Давала съм какво ли не, но особено голям ефект - тцъ. Изопринозин докато давах, беше уж ок, но като го спрях и налепи всичко де що имаше като болест. ooooh! Сега като видя, че се започва нещо при каката давам Фитолор (който са показали преди мен) и ако има Т тайлол хот (или подобно). Не знаех, че Фитолор може да се дава и профилактично. Ще го имам предвид. Peace

# 144
Митимама, епикризите от болниците са важни, но не само те са важни. От ежеседмичните спазми имате ли амб. листи? По принцип се знае, че се изизскват поне 3 епикризи за година време, за да дадат 50 и над 50% (колкото всъщност трябват, за да имате помощи). Нищо не пречи да пробваш, нищо не губиш.
Пътят не е лесен - в смисъл - на някои места чакането е много. Трябва да отидеш до районната ви картотека, даподадеш молба/заявление за явяване, като приложиш копия на всички документи, които имаш. И тук мисля, че трябваше нещо като направление от ЛЛ на детето - той вписва какво точно му е, прилагаш и този лист.  Или не всички, но тези, които имаш за най-важни, удостоверяващи астмата. Аз представих 4 епикризи и няколко листа от прегледи при пулмолог. След като ни дойде датата (около 10 месеца след това  Crazy), имах още документи, за съжаление. И се явихме с цяла папка с всички епикризи, амб. листове, изследвания. Те като изпратят писмото с датата за явяване, ти пишат какво точно искат, но аз носих всичко налично. Е, душата от мААлата мина само с два листа, ама то при тях е така по принцип  Laughing
Та така, ако още нещо те интересува - питай   bouquet

Благодаря ти много!!! Ние боледуваме абсолютно всеки месец без изключение Sad Амбулаторни листи мисля, че се връщат при личния лекар, тъй като личния ни лекар не е педиатър, а всеки месец ми дава направление за педиатър, който извършва прегледа на детето и съответно назначава лечение. После мисля, че би трябвало амбулаторните листи от назначеното лечение да се връщат при личния лекар. Дали съм права? Уфффф ужасна система, нямам думи просто!

# 145
Лошо  Confused Аз листи си вземам винаги, когато ходим при д-р, различен от ЛЛ на детето. Но пък ЛЛ е педиатър, така, че всичките амб. листи от него си ги има в досие. Взех го тогава и направих копия на всички документи. Можеш да помолиш педиатъра, който посещавате, да ти даде досието и ти да направиш копия, за друго не се сещам. Едва ли ги е пратил на ЛЛ, съмнявам се да им се занимава  newsm78

# 146
Лошо  Confused Аз листи си вземам винаги, когато ходим при д-р, различен от ЛЛ на детето. Но пък ЛЛ е педиатър, така, че всичките амб. листи от него си ги има в досие. Взех го тогава и направих копия на всички документи. Можеш да помолиш педиатъра, който посещавате, да ти даде досието и ти да направиш копия, за друго не се сещам. Едва ли ги е пратил на ЛЛ, съмнявам се да им се занимава  newsm78
Нашите съм почти сигурна, че се връщат при личния лекар, защото той дава направление и трябва да е отчетена дейност по това направление. Мисля в четвъртък да отида при личния и да изискам всички амбулаторни листи. Може ли още едно питане? Каква е процедурата сега при пулмолога? Предполагам прави излседвания и чакам за епикриза и становище, защото пулмолога е във Велико Търново, предполагам след прегледа ще ми даде нещо, а няма да се налага да се връщам след няколко дена пак за бумащината?

# 147
Където и да са листовете от прегледите може а се вземат копия - аз така направих - взех от личната и от пулмоложката и от алерголожката , макар че никой не ги погледна да си кажа направо . Те бяха към 60-70 листа и направо ме попитаха  КОЙ ЩЕ ГИ ЧЕТЕ БЕ ГОСПОЖО ....... В главата ми изникна въпросът ТОГАВА ЗАЩО ГИ ИСКАТЕ ИЗОБЩО... newsm78   Та във крайна сметка за астмата ни дадоха 40 процента , с които не получаваш нищо . Не предполагах обаче , че за цьолиякия лайк и едната мутация ще ни дадат още 18 процента . Така общо 58 .
Аз бях много предубедена за този ТЕЛК - изпитвах вина че ще взимаме пари на гърбът на детето , но не е така . Нашите деца са със увреждане , за което се налагат повече грижи и средства , и това са пари които се полагат на децата ни . ДАЙ БОЖЕ ЕДИН  ДЕН ДА ПРЕОДОЛЕЕМ И ТОВА.

Забелязах ,че синът ми няма свирене , нито ускорен пулс и ускорено дишане, само шумно дишане  , но при два , три подскока и се запъхтява веднага и започва да подкашля ......Това пристъп ли е или....знам ли какво вече  Rolling Eyes

# 148
mitimama, пулмологът ще прегледа детето и ако прецени, ще назначи лечение (не прочетох - приема ли нещо детето като терапия?) - може да е Фликсотид, Пулмикорт, Ефира/Сингулар или комбинация м/у тях. Ще питаш всичко, което те интересува  Peace Ще ви определи терапия при бъдещи спазми. Принципноимат едни уреди - пикфлоуметри мисля се наричаха, на нас ни искаха такова изследване за ТЕЛК-а, направихме го криво-ляво, но на такава възраст не е много успешно. И задължително си вземи амбулаторния лист, който доктора дава и ти подписваш накрая на прегледа  Hug Няма нужда да се връщаш, всичко става на момента, освен ако няма изследвания някакви  Rolling Eyes

# 149
  • Пловдив
Вентолин сироп колко месеца след отваряне е годен за ползване?
не пише на кутията.
Моя е отворен от февруари,почти година значи,дадох една доза на детето,но дали ще му подейства ,или да купувам нов...

Общи условия

Активация на акаунт