АСТМА- тема 29

• 80 439
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Реимунизацията на 6 години с не знам си каква ваксина я отказах. Личното ми мнение е, че имунизацията със Синфлорикс отключи астмата на сина ми. Втори прием на Синфлорикса не направихме поради тази причина.

# 556
  • София
И мен ваксините ме притесняват. Досега имаме всички. След няколко месеца предстои Пентаксим, реимунизацията на 6г. Но доколкото разбирам пентаксим няма и трябва да му сложат шествалентната. Не знам какво да правя
При нас я замениха с Тетраксим (даже не я плащах), която пак е 5 валентна. Питай ДжПиТо. Това с тая шествалентна ми се струва супер тъпо.

# 557
Аз не знам да има Пентаксим на 6 години. На дъщеря ми биха Тетраксим, доколкото знам, октомври месец. Тя февруари навърши 6 год., но тъй като тогава е такъв период, че все някой в семейството киха или подсмърча и отложихме. После нямаше ваксини, лятото кара варицела и накрая отидохме октомври и я биха. Сега треперя за тази на 7 год. Мисля пак да я отложа поне до лятото. Rolling Eyes

# 558
  • София
Тетраксим е четиривалентна, не 5.  Peace ("тетра"-в превод означава "четири" и е за предпазване от дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит /детски паралич/ .) По принцип тя си е по календар за 6 годишните, а не пентаксима.

caprice ти си правила синфлорикс по желание така ли? Защото виждам, че сина ти е на 6г., а тя се слага на сегашните бебета задължително по календар, а за каката не беше така. Тогава ми я предлагаха да я направя по желание, но аз едвам издържам задължителните ваксини и изобщо не ги мисля пожелателните.

А пък тази на 7 - БЦЖ ваксина, е само за децата, които са имали отрицателна проба манту, ние слава богу не сме от тях.

n_alex76 за какъв приорикс говорим на 6г. дете? Или ти имаш предвид от тези, които ни предстоят на нас с малките. На мен ми настръхва от сега косата от мисълта за тази ваксина, най-гадната от всички. Tired

# 559
А пък тази на 7 - БЦЖ ваксина, е само за децата, които са имали отрицателна проба манту, ние слава богу не сме от тях.

А тази проба как се прави? newsm78

И аз не съм слагала на каката Синфлорикс. Тогава ме убеждаваха да сложим нея или Превенар, но отказах. Сега се чудя дали не съм сбъркала, предвид пневмониите, които пролежахме с каката. Tired Но пък все си мисля, че не всички са били наистина пневмонии. Rolling Eyes

# 560
  • София
Ами прави се още докато бебето е малко, не помня вече, но мисля, че отчетоха и на малката, че всичко е както трябва, като беше на 3 месеца някъде. newsm78
И на нас ни предлагаха по същия начин за каката, когато направи първия отит, защото те се причинявали от същите бактерии, но аз отказах и после се питах добре ли направих, защото толкова отити направи, че в един момент им загубих бройката. ooooh!
Може би не случайно са я включили вече към задължителните.

# 561

caprice ти си правила синфлорикс по желание така ли? Защото виждам, че сина ти е на 6г., а тя се слага на сегашните бебета задължително по календар, а за каката не беше така. Тогава ми я предлагаха да я направя по желание, но аз едвам издържам задължителните ваксини и изобщо не ги мисля пожелателните.
Да. Като си спомня и подивявам  Close Дори я намаше налична, че се наложи да я поръчваме.

# 562
  • София
Ами прави се още докато бебето е малко, не помня вече, но мисля, че отчетоха и на малката, че всичко е както трябва, като беше на 3 месеца някъде. newsm78

по-скоро Манту го отчитат на 6 или 7 мес възраст.

И за дъщеря ми не беше задължителна синфлорикса и аз я наблъсках по съвет на педи  Cry Тя ми е много здрава обаче пу пу.
При малкия си беше задължително, и също е сложена, и е факт че първия бронхиолит на 7 мес беше точно след ваксина със Синфлорикс - може и съвпадение да е било  Close

# 563
И на нас ни предлагаха по същия начин за каката, когато направи първия отит, защото те се причинявали от същите бактерии, но аз отказах и после се питах добре ли направих, защото толкова отити направи, че в един момент им загубих бройката. ooooh!
Може би не случайно са я включили вече към задължителните.

Нашето педи пък се чуди как така малката има пневмококовата ваксина (Синфлорикс), а на 2-3 пъти и откриват Срептококус пневмониа в носа. Whistling Та аз с това се успокоявам, че е нямало особен смисъл да слагам на каката.

А за Манту-то, аз мислех, че сега ще правят проба на каката. Rolling Eyes

# 564
  • София
Да, май сега ще правят наистина, аз преди време четох тук една тема, в която се обясняваше, как едва ли не само в БГ се биела БЦЖ ваксината повече от един път и колко грешно е това, как навсякъде по света, където се бие тази ваксина се поставя максимум веднъж, а тук колко пъти мантута, реимунизации, но в крайна сметка щом я има и в новия имунизационен календар сигурно имат нещо предвид. Thinking
А дават ли на децата нещо противоалергично преди и след ваксина или само на тези, които се водят с "алергична астма"?

# 565
Изобщо не съжалявайте,че не сте поставили Синфлорикс-уж предпазва от Стрептококи,а дъщеря ми я имаше,излекувахме я.Има я и в момента,явно малкия я зарази.Тая гадина само си я прехвърляме в нас.
За хиляден път се убеждавам,че няма смисъл от ваксините.
Аз давам преди ваксина Ериус три дена.

# 566
Съвсем се обърках с тези ваксини. Моят няма синфлорикс и и носи периодично стрептококи, ако има връзка между двете. Но пък отити и пневмонии не е правил ( пак ако има връзка).

# 567
  • ...на безопасно
На 7 г. се прави проба Манту за да се провери дали детето има имунитет за туберкулоза. Ако пробата е отрицателна - се ваксинира.
И ни е след тази ваксина стигнахме до тази тема  Confused
Мда.

# 568
n_alex76 за какъв приорикс говорим на 6г. дете? Или ти имаш предвид от тези, които ни предстоят на нас с малките. На мен ми настръхва от сега косата от мисълта за тази ваксина, най-гадната от всички. Tired
Всъщност споделих по принцип коя най-много ме притеснява. Wink

# 569
Охх, почна се едно яко, здраво, непрекъснато кихане.  Cry
Посъветвайте какво мога да дам?  Sad

Общи условия

Активация на акаунт