Голямата тема за малките масла - 9

• 69 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • в огледалото на живота
Момичета, чета сега, че при бронхити и за откашлящо действие се препоръчва маслото от чаено дърво, ама какво се прави с него? Трябва в някакъв изпарител лид а се сложи? Става въпрос за едногодишно бебе, дали е подходящо  Thinking

Не и и помисляй в инхалатор да слагаш от него  Stop
В съд,който е върху уреда/радиатор/може да капнеш няколко капки във водата.На мен лично ми идва силна и тежка миризмата на чаено масло.... Tired
Предпочитам масло от бял бор или лимоново.И двете имат същия ефект,но са много по приятни  Peace

# 541
kishaa, кокосовата вода можеш да я използваш и за кожата, и за косата - чудесен хидратант е. Освен това почиства добре кожата, изравнява тена, има леко избелващо свойство, повлиява белези от пъпчици.
Можеш да я смесваш с хума/глина, ако имаш тъмни петънца.
За косата - омекотява и укротява непокорната коса, дава хубав блясък.
За скалпа - успокоява сърбящата кожа на главата, повлиява добре пърхот, подобрява кръвообращението, укрепва космените фоликули и т.н.
Можеш да я приемаш и пер ос - стимулира метаболизма.
За изсушаване на пресни кокосови стърготини се ползват специални сушилни, но някои използват и фурната за целта /8 часа на 50-60 градуса/.
Кокосовото мляко може да се използва освен в маски и като средство за почистване на грим /зехтин/кокосово или друго масло и кокосово мляко в съотношение 1:2/

# 542
Момичета, чета сега, че при бронхити и за откашлящо действие се препоръчва маслото от чаено дърво, ама какво се прави с него? Трябва в някакъв изпарител лид а се сложи? Става въпрос за едногодишно бебе, дали е подходящо  Thinking

Не и и помисляй в инхалатор да слагаш от него  Stop
В съд,който е върху уреда/радиатор/може да капнеш няколко капки във водата.На мен лично ми идва силна и тежка миризмата на чаено масло.... Tired
Предпочитам масло от бял бор или лимоново.И двете имат същия ефект,но са много по приятни  Peace
Благодаря! Вчера гледах в аптеката, че имаше от бял бор, може да го взема Simple Smile А, за инхалатор не съм си помислила, по-скоро за овлажнителя, но после прочетох в книжката му, че не е подходящ  Peace
Постоянно ви чета, че слагате в някакви аромалампи, може ли да споделите какви са ви и как се процедира с тях, търсих из нета, ама нещо не мога да схвана, а повечето нямат никакво описание... Някакви със свещи има, някакви на ток... Ако прецените, че е спам, може някой на лични да ми пише, но пък мисля, че би било полезно инфо и за другите момичета Simple Smile  Peace

# 543
  • в огледалото на живота
Постоянно ви чета, че слагате в някакви аромалампи, може ли да споделите какви са ви и как се процедира с тях, търсих из нета, ама нещо не мога да схвана, а повечето нямат никакво описание... Някакви със свещи има, някакви на ток... Ако прецените, че е спам, може някой на лични да ми пише, но пък мисля, че би било полезно инфо и за другите момичета Simple Smile  Peace
Моята е съвсем обикновена и стандартна:
Скрит текст:
Отгоре във вдлъбнатинката капвам няколко капки от маслото в добавка и вода.Отдолу е свещта,която запалвам.
Половин,до един час е напълно достатъчно за да освежи помещението и да го насити с аромат.
В сайта на Ривана има секция с аромалампи,погледни там  Peace

# 544
Мери, аз имам от тези със свещичките /използвам бели, неароматизирани/.
Отдолу се поставя свещичката, отгоре има съд, в който се сипва топла вода, към която се добавят ЕМ. Водата се подгрява от свещта и се изпарява. Според указанията за ползване: на пет кв.м - 2 капки ЕМ.

# 545
  • Стара Загора
Здравейте по-назад някой беше писал за домашен финиш за коса с масла, но не помня кой и сега не го намирам.  Blush.Може ли да споделите  bouquet

# 546
  • В полите на Пирин планина
Здравейте по-назад някой беше писал за домашен финиш за коса с масла, но не помня кой и сега не го намирам.  Blush.Може ли да споделите  bouquet

Беше хидратиращ финиш, публикуван от Дивиана:

Хидратиращ финиш с МСМ   

240 мл дестилирана вода
180 мл гел алое вера
  60 мл растителен глицерин
2 пълни с връх с.л. МСМ на прах
10 капки ЕМ от мента
10 капки ЕМ от лимонена трева
10 капки ЕМ от розмарин
240 мл бутилка с пулверизатор   

Смесете МСМ с водата до пълното му разтваряне и чак тогава добавете гела от алое вера. Разклатете добре, за да се смесят и добавете глицерина. Отново разклатете, добавете етеричните масла и разбъркайте сместа. Изсипете в бутилката и пръскайте върху косата и скалпа. Може да се използва всекидневно.

Read more: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2014/02/msm-mineralat-na-kr … tml#ixzz3MFDTgFpk

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811615.165;topicrefid=20

# 547
видях, че има секция, ама е празна  Peace Мерси   bouquet И аз такива гледах и предполагах, че е такъв механизмана действие, но не бях сигурна. А къде се продавам, освен онлайн, в какви магазини да ги търся? И приблизително какво е разреждането, колко вода с колко капки ЕМ?  Rolling Eyes

# 548
Благодаря за отговора Simple Smile 8 часа, леле...

# 549
  • гр. София
Здравейте момичета. Приемате ли новобранци?
Какво бихте ми препоръчали за суха и чувствителна кожа?

# 550
Как си правите кокосово масло

# 551
  • Стара Загора
Много благодаря Lady Brinne Hug  bouquet

# 552
Някой беше питал как да си направи домашен крем с масла, открих ето това: http://domashna-kozmetika.com/bg/content/22-domashen-krem-s-emulgator Има и една рецепта как се прави с восък. Впечатли ме, че има и растителен емулгатор  Peace

# 553
  • София/Дружба
Ако мога да си позволя да дам съвет - при настинки в аромалампа слагам по една чаена лъжичка от този балсам - съдържа масло от евкалипт, ментол и камфор. Помага много при проблем с дишането и запушени носове

Скрит текст:

# 554
Гледам, че Ривана имат разни композиции "против грип", "против стрес", "против депресия" и т.н... някой взимал ли си е такива, имат ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт