Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 28

• 53 162
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, дами! Това с ритничетата и мен много ме вълнува. Моята бебка на моменти е много активна, особено вечер. Обаче се случва и да реши да ме шашне като си прави по- дърги почивки... В тези случаи пия по една чаша топло мляко или портокалов сок. Действа. Паниките явно ще са докато не си гушнем бебоците, пък после за друго ще се притесняваме..

# 706
Аз пък от няколко дена имам чувството,че си мърда само крачетата,преди усещах по-интензивни движения и като цяло се движеше повече.В 38 г.с. съм.Два пъти на ден мърда повече,през останалото време ,ако го закачам и ме побутва леко.Днес съм на запис на тонове,дано да е наред всичко.

# 707
Аз съм чела, че 9 месец бебенцата не са толкова активни, тъй като им е много тясно. Затова се слушат тоновете.
Всичко ще е наред!

# 708
  • Плевен
Аз влязох в 32г.с и аз си обяснявам, че пространството и намалява и затова не се усеща толкова силно колкото преди, но все пак съм си паника Grinning

# 709
Здравейте, дами!
Идвам за бърз съвет. Бременна съм в 9 г.с. и от три седмици имам отвращение към храна, което се задълбочава и вече практически не се храня. Когато опитам мляко с бисквити или картофено пюре, дори малко...повръщам. Миналата седмица можех да ям по малко тестени неща, но вече и това не ми понася. Ям само солети и пия вода с резени лимон, защото ми успокоява гаденето. При първата ми бременност не беше така и сега съм много притеснена. Има ли някоя от вас, която минава през това и какво бихте ме посъветвали?

# 710
Аз за себе си установих, че не трябва да оставам гладна,че веднага започва да ми се повръща. Нямам никакъв апетит и всъщност не чувствам глад,но ако не ям и се почва.За това сутрин веднага хапвам пълнозърнести бисквити с кисело мляко или с ябълка и така целия ден. Много странно усещане да ям без да ми се яде,но ако се отнеса и забравя и започва да ми се гади.

# 711
  • София
Здравейте, дами!
Идвам за бърз съвет. Бременна съм в 9 г.с. и от три седмици имам отвращение към храна, което се задълбочава и вече практически не се храня. Когато опитам мляко с бисквити или картофено пюре, дори малко...повръщам. Миналата седмица можех да ям по малко тестени неща, но вече и това не ми понася. Ям само солети и пия вода с резени лимон, защото ми успокоява гаденето. При първата ми бременност не беше така и сега съм много притеснена. Има ли някоя от вас, която минава през това и какво бихте ме посъветвали?

Внимавай да не се обезводниш, ако се отивай в болница на системки. Пий хомеопатични Емил или Вомустхил. Спокойно бебчето не се храни в момента от теб а от жълтото тяло, само ти се пази.

# 712
Мишел, пробвай да спреш изцяло млечните и глутена, аз при първата си бременност имах отвръщение към храна, но съм повръщала само веднъж- просто не ядях това от което ми се гади. При втората ми бременност пък от 6г.с. ми беше адски лошо и пак без повръщане. Сега не ям млечни и глутен (но от началото на годината не съм яла въобще) и до тоя момент ми се гади съвсем мъничко, много рядко и за малко ми става лошо и нямам непоносимост към храна. Все ми се ще да вярвам,че е от храната, специално млечните съм склонна да ги набеждавам за такива проблеми, но и тестените са голяма гадост.

# 713
Michael@, аз бях така между 7 и 9 г.с. Постепенно отмина. Гледах да пия много течности, Вомитусхилът лично на мен не ми помогна особено. Лекарката искаше да ме вкара малко на системи, но отказах и започнах да се насилвам да хапвам супи. Полека гаденето спря и сега си се храня добре.
Задължително пий много течности, но ако усетиш, че ти е прекалено зле, иди за няколко дни в болница  Peace

Имам въпрос: От около седмица, каквото и да хапна започвам да се оригвам зловещо  Crazy и то в продължение на доста време. Няма значение, какво е яденето, оригването е налице. Някакви предложения по този въпрос?

# 714
Аз влязох в 32г.с и аз си обяснявам, че пространството и намалява и затова не се усеща толкова силно колкото преди, но все пак съм си паника Grinning

Усещем я активно , но има моменти в които все по малко и аз се притеснявам и аз но така е докато не родим няма да спрем да се притесняваме аз съм вече в 35 г.с и нямам търрпение да си гушна малкото слънчице...  Hug Hug Hug Hug

# 715

Имам въпрос: От около седмица, каквото и да хапна започвам да се оригвам зловещо  Crazy и то в продължение на доста време. Няма значение, какво е яденето, оригването е налице. Някакви предложения по този въпрос?
До колкото знам оригването е свързано с газовете.Ако изключиш газообразуващите храни? Всъщност те са много и почти всичко.....

# 716
  • София
И аз се оригвах така, но просто изчаках да му мине времето. Mr. Green

# 717
Няма газообразуващи, няма негазообразуващи, каквото и да хапна, било то супа, картофи, салата или дори сладолед, започвам да се оригвам като най-дива простакеса  Mr. Green Много ме тормози това  Laughing

Кашмирка, колко време те държа тази екстра? (да се подготвя психически).
То вече ми е неудобно да изляза на заведение Laughing

# 718
  • София
Диамантче, май до 4ия месец някъде. Peace

# 719
  • на пясъка при черупките от миди
Диамантче , на мен ми и така всеки път като хапна повече. Например, ако по някаква причина съм пропуснала закуската и после хапна повече на обяд и ми се получава доооста звучно  Blush

Общи условия

Активация на акаунт