Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Върнахме се от преглед . Всичко мина супер малкаъа много добре се държа не плака само на 2-рата изплака малко и се успокои - герой Simple Smile)) 61 см сме 6 700 кг. С 4см е порастнала и 1 кг в качила. Питах е А обеците каЗа по добре по нататък или  когато няма ваксини. А малката трябаше дори да яде ама заспа в количката и ся спинка кат св събуди тогава ще й дам тъкмо пауза. Забравих само да е питам за храненето дали да добавяме друго в менюто...ама ще й звънна. Питах кога може в паяка или в бънджи , каза за паяка е рано но в бънджи може защото е права и не стъпва

# 481
Гали-портокали, ще взема да пиша по-често пък колкото излезе, че то малко мами пишещи останаха.
След малко отивам на зъболекар, да видя отрази ли ми се бременността на зъбите. При вас има ли проблеми? Чудя се дали да сменям биберона или да карам още с този, дават го до 3 месеца.

# 482
ЛЕЙДИ, прибавих кашата преди две седмици като започнах с половин лъжичка, а сега сме на цяла лъжичка. Значи горе долу сме били почти на 3 месеца и половина. ама това е от чудо, защото не яде маймуната, сега са малко по- добре нещата, ама ни се засилиха коликите. Е търпим си коликите, защото е по- важно да яде, поне за мене е така.

# 483
И аз бях забравила да пиша около 2 месеца. Влезнах да прочета еднин линк за кърменето  на Бу и се присетих. Иначе съм малко "на всяко гърне - мерудия", но по цял ден съм сама с бебето, нямам роднини тук и понеже бебко суче постоянно - трудно ми е и да излизам. Чета доста неща и по някои теми имам какво да напиша хич да не е  hahaha То нали затова е форум - да се пишат мнения, да се питат въпроси, да се дискутира...

Аз не съм ходила на зъболекар, защото тук зъболекарските услуги за безбожно скъпи. Имам право  на безплатни услуги някакви,  но трябва една карта, която се отлагам да се обадя и да питам какво става с нея. Преди седмица ми се отчупи малка част от зъб, който има пломба. Като влезе много храна вътре и усещам лека болка и дискомфорт, но се надявам да го протакам докато мога.  Thinking

Няколко страници по-назад някой беше писал за признаците на износване на биберона. Аз имам толкоз шишета и биби, че чак не е истина. Разопаковах 3 или 4 наведнъж + 2 биберона, но бебко отказва да се докосва до такива неща.Едното шише буквално го заносах. Беше 1 седмица в хладилника с кърма и после го извадих, за да я хвърля и го забравих. След няколко дена ми домириса и видях на какво прилича кърмата  hahaha Няма измиване.. Кво ли не го прайх - остана си като захабено.

# 484
Гали тук няма нищо безплатно дори раждането си плащаш колкото и усигуровки и застраховки да имаш . А тея кремове дето ми ги препоръчваха не са лекарства а козметични на мустела и други скъпи колд крема е малка тубичка 16 евро и за да мажа цялото тяло три пъти ма ден ми стигаше за няколко дни. Капките за колики инфакол тук са 20 евро а в бг осем лева същите. Двайсе цирея да им излезат дано Simple Smile. Лейди за бибите аз съвсем ги омешах първо прових старите с нагорещена гоберка по стар български обичай Simple Smile после не правех млякото правилно и ставаше на бучки и не минаваше през дупките и ги цепвах с ножицата после хванах цаката на млякото и ги изхвърлих и си взех биби от три до шест месеца и над шест. Тя яде от всичките не помня вече на кое шише каква сложих. И понеже бибите се захабяват от сокчетата и реших да купувам по евтини но да ги сменям по често. Тия на авент са две биби десет евро десет цирея да им излезат Simple Smile  Добре че мъжа ми работи от тъмно до тъмно че тук да отгледаш дете недай се боже и да е болнаво ти излиза все едно кралица отглеждаш Simple Smile.
А за гушкането и аз съм съгласна и вдигам две ръце ЗА Simple Smile и нека всички бебета са гушкани и обичани. Дори работата си напуснах че да не си дам детето на ясла на два месеца и да си е при мама да си го гушка.

# 485
 ooooh! ooooh! ooooh! аз съвсем се изгубих,но почнах работа и няма време почти за нищо вече  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 486
Благодаря за мненията:) Ще мажа тук с един крем пък ако не мине ще питам личната....Бременността ми коства един (поне само 1) развален зъб...Мислех даже че нещо само венеца ме наболява и ми влиза храна или най-много че е малък кариес ама майка като ми отвори зъба (зъболекарка е) и се оказа че е пулпит пък аз хич не съм усетила. Така че взимайте мерки навреме че после болкатаааа...

# 487
Тук каквото предпише доктора е безплатно за бебето. А ако имаш карта за бременни и родлки - и твоето е безплатно до навършване на 1 година на бебето. Преди бях чувала, че в Белгия било много хубаво да се разжда откъм социални придобивки. Това беше преди над 10 години. Но като те гледам теб - или хората, от които съм чула са говорили празни приказки, или нещата са се променили. От двама различни човека тогава чух добри отзиви. Но 2 месеца майчинство и заплащане на всичко по раждането - това въобще не ми звучи приветливо. То тука сигурно  майчинството е подобно - не съм се интерсувала, защото никога не съм работила, но поне за бебето е безплатно и това ми е важно. Иначе детските градина са ужасно скъпи. Ако майката работи за минимум и парт тайм, за да може да води и взема детето, няма да може да си покрие таксата. По-добре да си го гушка и да си ползва 15-те часа на седмица, които са безплатни. Според мен дори и по 3 часа на ден, трябва да ходи на градина, за да може да се социализира и да се научи да комуникира с останалите. Само вкъщи му говорим на български,  но съм забелязала, че ако му говоря на английски ми се смее повече. Де да го знам защо така. Английският не е по-звучен език от българския....

Слънце
, какво работиш? Money Аз малко директно питам, но ако искаш - не ми отговаряй  Sunglasses

# 488
Линка, на мен всичките ми развалени зъби са били пулпит... Винаги търпя до последно  Sick Не мога да понасям зъболекарите.............. Само като подуша зъболекарско и се изприщвам  #Crazy

# 489
Линка, на мен всичките ми развалени зъби са били пулпит... Винаги търпя до последно  Sick Не мога да понасям зъболекарите.............. Само като подуша зъболекарско и се изприщвам  #Crazy

хахаха аз явно съм свикнала с миризмата...Ааа като си спомня каква болка беше преди като ми е правила пулпит....хич не търпя до последно аз..Гледам и с лекари и разни такива манипулации да минават по-бързо та да не ги мисля

# 490
  • Бургас
Оллл зъболекъри....... Това ми е най големия страх хаха .имам да правя зъби ама мн ме е страх

# 491
Здравейте, момичета, от много време не съм писала, но ви чета всеки ден. Много се раздвижи форума, това е супер Simple Smile
Относно зъболекарите - и аз като повечето от вас изпитвам панически ужас само като си помисля за тези хора  Sick
На мен бременността засега ми коства парадонтит (май така беше) на 2 зъба, единият от които се счупи и го изграждаха... А за втория сагата продължава, вече 5 пъти ходих да го обработват, надявам се 6-я да е последен, че голям ужас с тоз зъб. Пък да не говорим колко пари ще ми излезе!!! ooooh!
Петина, много се смях с тази шопска салата  hahaha А аз като ям филийка и я показвам на малкия и все му викам "Кога ще почнеш и ти да ма'аш филиите?" Simple Smile
Ох като ви чета, вие всички нспредвате с храненето на бебоците... Ное още сме на мляко и кърма. На смесено хранене е, е не винаги де, основно го кърмя, но няколко пъти се налага да го дохранвам, че не му стига. Аз от самото начало съм с по-малко кърма, но и малкото което имам ще му давам  Naughty
Намали ми иначе нощните храненея, преди бяхме като Гали в 2,4,6,8, обаче сега като заспи в 9:30 и се събужда чак в 3-3:30, а после в 6-7. Ясен никога не е правел последно хранене, като се наяде след банята в 8-9 и после се събужда чак посред нощите. Той сам си прави режима...
И така, сега с това смесено хранене много се чудя кога да почнем захранване. Другата седмица правим 4 месеца. Мислех да изчакам до 5 навършени месеца и да почвам пюренцата, а сокчетата ги поотложих заради коликите.

# 492
petynapetina,днеска те е хванала музата,пак паднах от смях с тея циреи Joyсамо бисери ръсиш Laughing
А ние си мислим,че в Бг е скъпо,при вас дете да имаш,е все едно са караш Ферари -първо скъпо да си го позволиш,после скъпи разходи по поддръжката ooooh!
Аз пък разширявах дупките на бибите с вилицата BlushПосле взех средни,ама пак е мъка,вземам L сега на всички и това е Crossing Arms

dokich,мерси PeaceТо и аз от отчаяние вече незнам какво да мисля-на маймуна се правя докато я храня,дрънкам ,пея,клякам с нея....абе ужас Crossing Arms Четох във форума,една мама беше писала ,че буквално изливала млякото в устата на детето и ,държала си пръста на бибата,аз ако опитам малкото дяволче се мръщи и връща поръчката Close Бече май ще пробвам с био кисело мляко #Crazy

За зъбите,да чукна на дърво откакто родих нямам проблеми,преди много кървяха само като си докосна венеца,бликваше кръв на капки.Иначе и аз имам ужас от зъбарите,досега съм ходила само да ми оправят два счупени предни зъби,трябваше преди 5 години да ми оправят един избит кътник ,ама така и не отидох Mr. GreenДано не тръгнат да се развалят ,че съм по склонна да ми опадат отколкото да ми ръчкат в устата Laughing Blush

Момичета,на всички ли бебчета опадва косата,с която са са родили newsm78 Моята мома се роди с коса,ама тя расте ,не и е падала,пък бабите все питат кога щяла да и пада Shocked

# 493
  • Бургас
Може по малко да й е падала и пак да й расте, нашата беше спряла да пада и ся пак почна хаха дори има едно като петно отзад защото спи по гръб и се търка
Забравих май да добавя за прегледа- питах е за колики дали има каза че се малко почти ги няма и да намаля инфакола да го давам при нужда или вечер само и накрая да спра , а не на всяко ядене защото може организма само да е свикнал с инфакола а нищо да не помага и само да я зоря а тя да няма колики. Вечер като писне ще й дам дано има ефект и спрат нацяло

# 494
Оказа се, че имам един кариес Simple Smile За 10 години имах само 2 развалени мъдреца.
Косичката й взе да капе, чакам руси къдрици  Simple Smile  миглите й бяха няколко косъмчета, а сега са дълги и гъсти newsm03
За захранването твърдо съм решила да изчакам колкото може повече, стига да имам кърма. Сокчета на годинката с тортичка.

Общи условия

Активация на акаунт