Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
За телевизията проблемът не е в болене на глава или очи,  а в това че влияе отрицателно на говора,  способността за обръщане на внимание и други психо-емоционални умения при децата.  Същият е ефектът от смартфон, компютърни или други електронни игри. Много значими изследвания има от последните години.  Покойният Стив Джобс често казваше,  че децата му нямат продукти на неговата фирма точно по тази причина.

# 541
И така да е няма как в днешно време да изолираш децата от това. За да не гледа ТВ трябва да го държа заключен сам в спалнята, което само по себе си е невъзможно. Ако трябва да бъдем честни въздуха, който дишаме е не по-малко вреден ама няма как да не дишаме. Не можем да предпазим децата от всичко вредно. Единствения начин е да не ги създаваме. Всъщност най-големия парадокс в природата, е че ние и повечето живи същества не можем да съществуваме без кислород, а в същото време той е този, който ни трови най-много.

# 542
Тая година всичките ми приятелки купиха за децата си таблети за коледа и то деца на възраст от пет до десет години. Просто децата това искат и това им е харесва. Несъм съгласна единствено с едно да се учат децата от малки на скъпи подаръци но иначе това е днешния живот технологии компютри. И добре че са те та да се запозная с мъжа си Simple Smile иначе трябваше да пиша на адрес 4000 Simple Smile
Елена а добре че са компютрите че иначе как ще си отгледаш детето и къде ще разбереш за АМЕРИКАНСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ Simple Smile

# 543
Може би на мен ми е лесно да го кажа,  тъй като у дома не гледаме телевизия освен някой филм през уикенд.
За въздуха е така, както и за цялата природна среда.  Лично аз съм  приела позицията,  че ще контролирам това което мога и доколкото мога (хранене вкъщи, възпитание,  емоционална среда) ,  а останалото: Божа работа.

# 544
Така е! Ние сме само до някъде. Но не бива и да се издребнява. А иначе и ние с ММ в интернет се запизнахме, а и с най-добрата ми приятелка също. Нищо, ч сме от един град учехме тогава и в едно училище  Grinning

# 545
Не знам дали правиш разлика,  петина, между бебе на 2.5 месеца да гледа бейби тв и да учи цифрите на английски (пълен абсурд за нивото на развитие,  сега им е необходимо да бъдат носени,  да им се говори,  да общуват,  да чуват името си и да правят гимнастика за ръчичките и гръбчето) и това жена на 34 да ползва компютър.  Или просто толкова ти е нивото на диалога? Проявяваш ниска култура на общуване, ама много.  Все едно си комуникирам с дете трети клас.

# 546
Така е! Ние сме само до някъде. Но не бива и да се издребнява. А иначе и ние с ММ в интернет се запизнахме, а и с най-добрата ми приятелка също. Нищо, ч сме от един град учехме тогава и в едно училище  Grinning
И аз с много хора съм се запознавала в Интернет,  работата ми е по цял ден в офис на компютъра,  а и в свободното време на моменти се хващам,  че прекалява.  Лично на мен ми липсват много дните преди непрекъсната връзка с Интернет,  не знам за вас.
Най - добре си почивам сред дивата природа с изключен телефон и хубава книга.

# 547
И аз с много хора съм се запознавала в Интернет,  работата ми е по цял ден в офис на компютъра,  а и в свободното време на моменти се хващам,  че прекалява.  Лично на мен ми липсват много дните преди непрекъсната връзка с Интернет,  не знам за вас.
Най - добре си почивам сред дивата природа с изключен телефон и хубава книга.

Оо напълно съм съгласна, само че живота сега е такъв..  Много ще държа малкия да си играе навън, а не да забива пред компютъра с чипса.

# 548
елена незнам кой де държи като дете да приема буквално думи че двумесечно бебе учи цифри или може би така са те научили АМЕРИКАНСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ Simple Smile еййй много ме размиваш като цопнеш някоя теория иззета от нета. Нооо аз не се заяждам просто си казвам мнението Simple Smile Simple Smile Simple Smile та нали тук всеки може да пише каквото мисли и това го прочетох в едно АМЕРИКАНСКО ПРОУЧВАНЕ Simple Smile

# 549
Излагаш се, петина.

# 550
Ами спри се вече прекаляваш. И съжалявам за държанието си исках да видиш колко е неприятно това което ти правиш. Мога да бъда и по груба и по проста и по умна според човека отсреща.

# 551
Стига вече с дрязгите. Аз съм виновна, че не се стърпях от коментар. Друг път ако има нещо ще го пиша на лични, на човека, за който се отнася. Така мисля е най-правилно. За телевизията имаме в спалнята, но не сме я пускали, откакто бебо се е родил. Иначе по-цял ден в хола е пуснато ТВ-то. Честно казано е на Дискавъри само, не че го гледам, а да говори просто и да не е тихо. Моят големият също борави с таблет. Но и няма как. Тук в у-щата ползват, а той ходи от 4 годишен на у-ще. Полезен му е, но и не толкова полезен, особенно когато няма домашно и само играе.
На мен също ми се иска децата ни да имат детството, което ние сме имали - навън на улицата, заобградени с приятели, но пък сега децата разбират повече от технологиите, научават по-лесно езиците и т.н благодарение на многото инфо в интернет.

# 552
исках да видиш колко е неприятно това което ти правиш.

Ето това вече са глупости. Сега ще се наказваме? Нека всеки да уважава мнението на другия, не да се иронизирате. Да не забравяме преди всичко, че не ние сме децата.
Разбира се, че не можем да предпазим децата от всичко, но можем да направим всичко по силите си.
И, за да приключа темата, надявам се да успея, как сте вие със секса?

# 553
  • Пловдив
 newsm51 Здравейте!

Имам следното питане към всички - позволявате ли на бабите и дядовците да целуват бебетата ви по лицето, главата и ръцете? Майка ми се съобразява и не го прави, колкото и да й се иска, защото бебо е още мъничък. Но свекърва ми хич не включва Close На мен никак не ми е приятно, първо, защото може да му докара какво ли не (я някой херпес, я вирус) и второ........аз го целувам след нея и нямам никакво желание да "ходя по нейните устни". Споделих с мъжа ми, той ще се оправя с нея.....ама гадно ми е да го целува, поне сега, докато е мъничък Naughty ooooh! ooooh!

# 554
Клеопатра може и да ти се стори глупост това което съм казала но друга песен ще пееш ако някви си женици които друга работа си нямат само четът статийки и който каквото напише само копират линкове и проучвания. Ливия е права за компютрите май и аз ще се замисля дали да позволявам на дъщеря си да се рови там от малка като ви гледам как сте се зомбирали от всичко което четете там. Забога мами нямате ли майчин инстинкт или собствено мнение. Ако ме ви е казано от доктора или написано в интернет не смеете да си докоснете децата. Направо съм розачарована от вас и от групичката на къснозахранващите майки които с парцалите ще те изядът само и само да ти докажат колко са прави. Хайде сега ви отворих пак тема за нападки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт