iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 62-та тема

• 50 715
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Не съм ви вземала досега това Мадре Ц, вие доволни ли сте, има ли осезаема разлика. Аз съм си поръчвала на Nutribiotic на прах досега...

# 481

denis, ако може и аз едно въпросче - тези на Мадре-то за нас с мъжът ми по 2 на ден, нали така?
От другите детските, видях, че на първия линк се пият/дъвчат по 2 на ден, на втория по 1 на ден, а за 2 годишно дете може ли да се ползват и каква доза? Или да препоръчаш нещо подходящо и за малката ми  Simple Smile
Благодаря предварително.   bouquet

# 482
  • София
Не съм ви вземала досега това Мадре Ц, вие доволни ли сте, има ли осезаема разлика. Аз съм си поръчвала на Nutribiotic на прах досега...
Mного хубав продукт е и който може да си го позволи си заслужава.
Органичен произход, висока бионаличност- това е патентована смес, плодов екстракт от каму каму, шипка, ацерола, индийско цариградско грозде  - 4 грама на доза, като кол-вото на вит.С е 525мг

6tastliva Омега 3 Madre Labs - дозата за възрастни е по 4-5 капс./дн.
За 2 год. - дозата омега 3 е около 700мг/дн. - от дъвчащите  на Nordic Naturals  по 2

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 483
Отново благодаря. Simple Smile
А от дъвчащите на Нордик за 4 год.?
И тогава защо в сайта дозите са други или те пишат минимална доза, пък ние трябва да си изчисляваме ли?  Rolling Eyes

# 484
  • София
Отново благодаря. Simple Smile
А от дъвчащите на Нордик за 4 год.?
И тогава защо в сайта дозите са други или те пишат минимална доза, пък ние трябва да си изчисляваме ли?  Rolling Eyes
За 4 год. дозата е около 800 мг/дн. / 3 капс./ - приема се след хранене
Не всички производители посочват ниски дози
ПДД /RDA/ това е минималната доза - кoличество, достатъчно за да отговори на 97-98% от нуждите на тялото за деня - при която тялото може да функционира нормално, но има оптимални, индивидуални, високи дози / които са вече с лечебен ефект/, както и максимални безопасни дози и т.н.
Тези дози / за омега 3/ са малко по-високи от ПДД, за да може да се повлияе Им.С-ма и т.н.
Омега 3 не може да се предозира в тези дози

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:      YUL919

# 485
  • Пловдив
denis. , в претаналните витамини на Garden of life фолиевата киселина е отбелязана като "Folate" -от органичен лимон, дали при тази форма се дублира с неофолик мета ?

# 486
# 487
Сега ако взема Мадре-С, при следваща промоция няма да мога да ползвам намалението, така ли беше?

# 488
  • София
denis. , в претаналните витамини на Garden of life фолиевата киселина е отбелязана като "Folate" -от органичен лимон, дали при тази форма се дублира с неофолик мета ?
Това е натурална ФК – тя се метаболизира в тетрафидрофолат  / THF/ без проблем,100%  в тънките черва. Това е активната форма на ФК
Когато е синтетична, трябва да е форма тетрафидрофолат / THF/, защото синтетичната форма, означена като ФК, изисква метаболизиране в черния дроб, където се преобразува във формата THF чрез ензима дихидрофолат редуктаза – този ензим е с ниска активност, което изисква високи дози ФК. Това води до високи нива на неметаболизирана ФК в кръвта /което се свързва с различни здравословни проблеми – ЖДА-В12, разл. видиве рак, потиска Им.с-ма и т.н./
Освен това, преобразуването на синтетичната ФК в активна форма е само 10-12%, т.н недостатъчно
Друг момент е, че само форма THF  може да премине през плацентата - единствената форма която преминава през кръвно-мозъчната бариера и достига до мозъка

Или ако е натурална – усвоява се 100%, ако е синтетична трябва да е метилирана форма на ФК  или 5-Метил-Тетрахидрофолат, Л - метил-фолат или Метфолин

Сега ако взема Мадре-С, при следваща промоция няма да мога да ползвам намалението, така ли беше?
Да, така е, но зависи и от промоцията  - аз съм го поръчвала на всевъзможни промоции - когато ми позволява.
Сега не ми се полага - калкулира ми цена $39.95

stelaartois 
За Цинка - да, хубава форма е
ПП.
Ако ще се приема дълго време / месеци, във високи дози - потиска Им. с-ма и т.н. /  е добре да се приема с мед /copper/ - на 50 мг цинк, поне 2-3 мг мед

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 11:00 от denis.

# 489
  • видин
Здравейте,
получаване ли поръчки от ноември 2014?
Аз все още си чакам моята.

# 490
  • София

stelaartois 
За Цинка - да, хубава форма е
ПП.
Ако ще се приема дълго време / месеци, във високи дози - потиска Им. с-ма и т.н. /  е добре да се приема с мед /copper/ - на 50 мг цинк, поне 2-3 мг мед

мерси, Денис! не знаех, че високи дози на цинк продължително време потискат Им. С-ма newsm78

# 491
  • Пловдив
denis. , отново невероятно полезна и изчерпателна. Благодаря сърдечно!  Hug Точно в тази насока ми беше питането, дали ще се усвоява , понеже показах витамините на гинеколожката и тя ми каза да спра приема на Неофолик мета, защото в тези витамини си има фолиева киселина (но не говорихме дали е усвояваща се форма , защото тя виждаше витамините за пръв път) .

# 492
Здравейте, момичета! Получих си поръчката от 25.11 най-после, но шампоанът ми се беше разлял. Писах им и отговориха че ще ми възстановят сумата, та въпросът ми е къде се отразява това връщане? Гледам си профила и немога да разбера дали е отразено или все още не.  Thinking

# 493
Сумата ще ти се отчете по картовата сметка, но след няколко дни.

# 494
Какъв е тоз шейкър, бе да му се не види! Тежи колкото 4 други добавки и двойно скача теглото с него! И колкото спестяваш от отстъпката, толкова даваш после за теглото му! #Cussing out Ще мина и без него Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт