На море в Гърция 2015

• 104 608
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Капарото зависи от изискването на собствениците на мястото за настаняване. Аз съм превеждала капаро и в размер на 1 нощувка.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 21:26 от Туцка

# 661
Благодаря,Параход. Значи мога да превеждам смело.

# 662
  • София
ella76, ако имаш сметка в Пиреус банк или твой близък има, направи вътрешногрупов превод. На мен така комисионната ми излезе 2 евро (получателят също заплаща толкова), а иначе от друга банка, за сумата, която трябваше да преведа щяха да ми вземат 25 евро.
Капарирах едно хотелче в югоизточния край на Евия най-грубо казано. Струва ми се, че там са нашите плажове. Ако някой има впечатления, ще съм благодарна да сподели: http://www.booking.com/hotel/gr/triantafilia-guesthouse.bg.html

Anelia Kirkova-Georgieva ние комуникираме директно със собственика, но първите 2 пъти резервирахме чрез агенция. Като за начало Ситония и Тасос май са най-добрият вариант, ние бяхме на ХБ и бяхме доволни (в района на Геракина бич, Ситония). Сегашните ни почивки са много по-различни, но и първите много ни харесаха Simple Smile

# 663
        Здравейте, компанията Simple Smile. С жена ми сме влюбени в Гърция и от няколко години всяко лято почиваме там. В края на юни месец планираме екскурзия с елементи на плажна почивка за 10-ина дни на п-в Пелопонес. Следя темите за Гърция от известно време и знам, че много от вас са пообиколили местата, които смятаме да посетим и ще ви бъда много благодарен, ако се включите с мнения по маршрута, който съм избрал и какво според вас не трябва да пропускаме.
        За начало планирам 3? нощувки в района на Кардамили, където да починем от дългия път, 1 ден за разглеждане на района в посока Ступа, А. Николаос, плаж и 1 ден за плажа Войдокилия плюс обиколка с колата  от Пилос по крайбрежието на източния мини полуостров до базата. Ако сме добре със времето може да се отбием и до водопадите край Месини.
         След това 3 нощувки  на о-в Елафонисос с плажна цел  и оттам потегляме за 1 нощувка в Нафплион като по пътя ще рагледаме и Монемвасия.
         След това заминаваме за о-в Спецес за 3 нощувки. Един ден за разлеждане на острова и един ден екскурзия до о-в Хидра. Достъпът до Спецес ми е малко мъглив и ако някоя от вас е пътувала с кола да там или просто е наясно ще съм и много благодарен, ако ме ориентира. Знам, че има варианти от Порто Хели и Коста, но с колата ли, без нея ли, цени и разписания  Thinking
        Общо взето това е плана и всяка информация по маршрута ще е от полза, не съм запазил и хотели. Аз също с радост ще се включвам, ако мога да съм полезен с опита от предишни дестинации.

# 664
  • София
10-тина дни за Пелопонес ми малеят на мен Mr. Green,2-рия ръкав е най интересен и естествено Елафонисос не трябва да се изпуска,Войдокилия според мен може и да я пропуснете,особено,ако ще хващате Атинската магистрала Peace(много ще ви отклони)естествено на връщане Монемвасия и Нафплио Peace.За Спецес не знам нищо Tired
За хотелите,мисля,че и да не запазиш,няма да е проблем,още повече,че така ще сте и по "волни"ако много ви допадне някъде,ще може да поостанете,ако пък не да не спирате и така Peace.
Миналата година доста момичета посетиха Пелопонес и те ще се включат Mr. Green

# 665
Добре дошъл в темата noideass. Мисля, че аз последна минах маршрута от по активно списващите в темата. Макар да има и други момичета, които могат да са ти от полза.
Да разбирам, че ще подходите към Пелопонес от Патра и моста Рио-Антирио?
Ако нощувате в Ступа, ще ви е малко тегаво с плажа на Войдокилия, обиколка на Пилос и полуострова надолу. Отсечката Кардамили- Пилос е 87 км., но пътя е много бавен. Не е супер екстремен като надолу по Мани, но има доста завои. Определено го взехме за доста повече време от посоченото в гугъл мапс. Гледай Виа мишлен за целта. Ако искате да обикаляте пръста надолу до Корони и Метони според мен по добра база е Пилос, като отделите ден за плажовете около града (не е само Войдокилия) и още ден за обиколката надолу. Ние нямахме време да стигнем до Корони и Метони, но съм гледала и натам доста приятни плажове. Кардамили, Ступа, Агиос Николаос ние го минахме за един ден отиване и връщане от Ареополи (там се бяхме позиционирали за обиколка на цялото Мани за 3 дни).

За Спецес ние хванахме фери от Коста. Когато бяхме (края на септември 2014) нямаше ферибот от Порто Хели (за коли). Има едни флаинг кетс и долфин (мързи ме), които свързват Пиреа с Хидра,  Спецес и Порто Хели. T.e. на отиване спират на всички изброени и на връщане в обратен ред. Но те са само за пасажери и са доста по на рядко от фериботите от Коста. Платихме 4 евро за двамата (без колата, трябва разрешение за нея). Разписание взехме от хотела в който бяхме. Останах с впечатление, че доста се мени всеки месец. Ще погледна дали съм го записала, но ще важи за септември. Доколкото знам през активния сезон е на 20 мин, но за септември беше 5-6 пъти дневно. Можете да вземете и водно такси. Нещо от порядъка 15 евро на посока е - ако помня добре. За колата - има голям паркинг(платен по принцип, макар септември да беше отворен) до ферибота, но гърците масово си спираха по пътищата наоколо.

http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Greece/Prefecture_of … sland-TG-C-1.html
http://www.spetsesdirect.com/travel-info/travelling-to-spetses/by-sea/

Ние се бяхме базирали в Порто Хели и от там ходихме и на Хидра за ден и на Спецес също за толкова.

Ще гледате ли археологическите обекти(много са)? Питай за каквото се сетиш. Ако искаш мога да ти пусна снимките ми за да се ориентираш къде сме обикаляли.
Като цяло пътищата са тесни(някъде екстремно тесни, някъде нормални двулентови) и завоести на полуострова(изключая магистралата и района около Нафплио и Коринт).

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 10:43 от Анонимен

# 666
  • Някъде на път....
Тази година навих и сестра ми / със семейството / за този по-простичък начин на почиване в Гърция. Тя си мисли, че е нещо страшно с "готвенето по време на почивка", но се договорихме тя да забавлява 4-те деца, а аз да се "вихря" в кухнята. Не, че точно това ще правя, де, но съм сигурна, че за всеки ще има какво да яде. И хич не ме е срам да кажа, че си пълним винаги колата с основните неща от България, но и на място похарчваме определено количество Евро за глезотии.

Даденият от Параход по-горе линк за The roses изглежда много обещаващо  Heart Eyes Пуснах запитване.

Покрай темата започнах проучванията активно за юнско гръцко море.

И аз много харесах тези The roses.
Ще споделиш ли какво са ти отговорили, моля!   bouquet

# 667
  • В полите на Пирин планина
Тази година навих и сестра ми / със семейството / за този по-простичък начин на почиване в Гърция. Тя си мисли, че е нещо страшно с "готвенето по време на почивка", но се договорихме тя да забавлява 4-те деца, а аз да се "вихря" в кухнята. Не, че точно това ще правя, де, но съм сигурна, че за всеки ще има какво да яде. И хич не ме е срам да кажа, че си пълним винаги колата с основните неща от България, но и на място похарчваме определено количество Евро за глезотии.

Даденият от Параход по-горе линк за The roses изглежда много обещаващо  Heart Eyes Пуснах запитване.

Покрай темата започнах проучванията активно за юнско гръцко море.

И аз много харесах тези The roses.
Ще споделиш ли какво са ти отговорили, моля!   bouquet

С удоволствие, обаче още не са ми отговорили.

# 668
  • Варна
Момичета здравейте! Имам следния въпрос, дано не ви се стори глупав. Понеже за първи път разглеждам оферти за Гърция... Ние тръгваме от Варна - през кое КПП е най-удобно да минем. Има ли смисъл да е през Кулата или можем и друго да изберем, или пътищата няма да са удобни...?

# 669
Ако нямам сметка в Переус банк колко горе долу биха ми взели за превод на капаро от 80 евро  newsm78

# 670
Ако нямам сметка в Переус банк колко горе долу биха ми взели за превод на капаро от 80 евро  newsm78

Наредени в клон на Банката
0.20%, min. BGN 40,
max. BGN 600 +SWIFT
Fee BGN 20
Наредени чрез Интернет-канал /WINBANK/
0.20%, min. BGN 40,
max. BGN 400 +SWIFT

От тук:http://www.piraeusbank.bg/Media/Default/Pricing%20Policy/Tariff% … 0BG/Tariff_BG.pdf

# 671
  • гр.София
Аз тази година отново си направих превода, през Български пощи 14лв. Сравнявах но не открих по-евтин начин. Сметка имам в Райфайзен само  Mr. Green

# 672
  • В полите на Пирин планина
Аз тази година отново си направих превода, през Български пощи 14лв. Сравнявах но не открих по-евтин начин. Сметка имам в Райфайзен само  Mr. Green

... или Western Union  newsm78

# 673

Благодаря за отговорите. Може да добавя още един ден за района на Мани, за да може да разгледаме и повече неща. Не бях предвидил по-бавното пътуване в региона.  Първоначалният план беше да стартираме от о-в Спецес, Нафплион..., но заради дългото пътуване и гонене на ферибот реших да го обърна и да започнем от края, там поне няма да се притеснявам от евентуално закъснение и можем да си позволим забавяне, а от Нафплион до Спецес е само 70-80км. На пръв поглед мисля да минем по магистралата за Атина, Коринт, Триполи....
            Bliss, може и да съм разгледал снимките, ако си ги публикувала назад в темите, но с удоволствие ще го направя пак въпреки сериозния риск kupersi да ми се накара. Идеята ни е да разгледаме колкото можем повече неща: природни и исторически забележителности, стари селца, красиви заливи и плажове,  без да претупваме нещата и само да отчитаме, че сме били някъде, но и разполагаме само с 10-12 дни.

# 674
Noideass,
трудно e за толкова дни да стане "всичко". Ще трябва да набележиш някакви приоритети.
Тия 80-90 км от Нафплио до пристанището за Спецес се пътуват доста бавно, самият град също не е баш на магистралата.

Можеш да потърсиш в архива и моите постове и снимки, както и тези на profile, за да се ориентираш повече за маршрутите и местата, които са ни впечатлили.
Но конкретно на нас изобщо не ни остана време да стигнем западно от Кардамили, а яко препускахме и далеч не сме гледали всеки исторически камъняк.

Представи си следната ориентировъчна програма и почвай да махаш точки по нея, не да добавяш Simple Smile:
1 ден път София-Атина-Коринт
2 дни Нафплио, Микена и Епидавър
1 ден Спецес
1 ден Хидра
1 ден Монемвасия
2 дни Елафонисос (малко почивка и плаж, и тя ще ви е единствената - през останалото време ще сте на колела)
2 дни вътрешно Мани
1 ден Ступа-Кардамили-Агиос Николаос
1 ден път обратно
Само дотук са 12, без да ходите на западния пръст, а пътят от и до България е около 1000 км и според мен е много трудно да се вземе за един ден. И въобще, трябва си повече време Simple Smile (казва ти го човек, който поради липсата на време и несвъртък претупва и за 3-4 дни разни дестинации)

Общи условия

Активация на акаунт