Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 998
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Аз лично смятам, че това с 40-те дни е  Shocked
Също бих се възползвала от първият удобен момент.

# 571
Мисля и ние да се разхождаме доста по-рано от 40тия ден. Ако родя около термина ми в края на април това значи целия май месец да сме си вкъщи, а за мен това е най-хубавият месец, нито е студено, нито е горещо и е много красиво!

# 572
Обожавам пролетта и при първа възможност ще я извеждам бебка. Няма нищо по-хубаво от пролетно слънце. Ох размечтах се  Laughing, да свършва тази гадна зима.  #2gunfire

# 573
И аз смятам като се почувствам готова и да го мятам по улиците. 40 дни - това са били други времена, обичаи и хигиенни навици. Само незнам как ще спра хората да го пипат, особено по лицето, че като знам какви познати пушачки имам, а и не само, дето на непознати деца с немити ръце посягат на личицата.... ще си имаме търкания. Аз моето лице не си пипам с ръце, а какво остава на бебето.

Снощи почнах полека-лека да стягам багаж за болницата и да зареждам аптечката на малкия! Само дето се чудих супер много на праховете за пране и накрая нищо не купих, но като да клоня най-много на Бочко!

Сега си харесах още една количка, ама ми се иска да я намеря втора ръка, нямам 700 лв за нова Sad

# 574
  • София
Привет Simple Smile Вчера бях на преглед и бебка е 1кг вече Simple Smile Върви си с една седмица назад, но това не е новина - просто по-късно съм забременяла. И с първото ми дете беше така. Всичко е наред, нямам контракции, тя е с главичката надолу и док каза, че вероятността да се завърти е малка (не е невъзможно естествено) Simple Smile
Ходих в Щерев за първи път и ще се следя там до раждането, но няма да раждам там. ТАкъв маратон направих - да не си отида с колата ами с метрото. Излязох от грешния изход защото нямаше никакви табели и пообиколих доста, но най-лошото беше, че тротоарите бяха заледени, щях да се пребия на няколко пъти Sad(( Повече в такова време пеша не тръгвам, с колата е 300 пъти по-безопасно, по шосетата няма лед. Сега от напрежение и бързане всичко ме боли (ставите в областта на таза и чатала) и едва вървя.
Ще излизаме с бебето както дойде - с каката на 13 ден излязохме просто така ми е било ОК и не съм спазвала някакви определени дни. Това с 40 дни не е само за изкарването навън ами като цяло контактите с хора...важи и за майката даже.  Който иска да си го спазва де  Peace аз - не категорично
Кошчето за памперси ми се струва на мен лично ненужно. Ползвах пликчетата, за които някой беше споменал, те като са нови и не са скъсани няма как да пропускат миризма.
За хигиената - да перях нашите чаршафи с детския прах, но имаше Атопичен дерматит. На дивана я оставях на бархетна пелена (в началото де). Дрехите с които с ММ стоим вкъщи са удобни и меки памучни, така че няма да бъдат груби за детето. Виж за миенето на ръце преди пипане от хората следях стриктно, то реално и сега ми е странно някой като влезе отвън да не си измие ръцете...А пипане като цяло по откритите части на бебето (особено лицето и аз като welinity моето си не пипам), целуване (освен аз, ММ и каката) не възприемам и не давам. С каката май не сме имали подобни проблеми, дано и сега е така.

# 575
Здравейте отново,

Никой ли още не е избрал количка, креватче и болница?

Ada_smiles, ти къде роди първото си дете (ако не е тайна)? Писах по-назад, но не се включи, затова си повтарям питането. Обръщам се конкретно към теб, защото ми се струва, че имаме общи желания и разбирания за раждане и отглеждане (моите все още ги изграждам, разбира се). Peace

# 576
  • Под кленовите дървета
Ааа... има, има такива дето не извеждат,че и повиват Wink снахата до 40 ден и двете не ги изведе, а беше слънчево и 15-17 градуса. Тук една позната и тя маке като Мацето ми каза, че в Македония още ги повиват. Аз не бих го причинила, знаейки колко ортопедични бели може да направи. Бебето трябва да рита и да не са му ограничени двеженията. Като се струсне и ревне ще го гушнете.
За леглото и аз смятам, че всеки да си знае леглото. Не съм фен на съвместно спане. Ще гледам и по-рано от годинка бебето да напусне стаята на родителите, ако е спокойно бебе.
За пелените - аз слагах до втори месец пеленка ако го давах на някой. Малко хигиена не вреди, наистина.
Малко са ми крайни съвременните виждания за някои неща. Привързано родителство, никаква стерелизация, къпане на седмица веднъж с чиста вода, без мазане...абе крайни са ми.

# 577
Аз бях писала, че количка вече съм капарирала, но това е единственото, което съм избрала. А като гледам някои чак багажа за болницата стягат  Crazy Свекърва ми купува всевъзможни дрехи и чершафи, че аз сега направо съм с вързани ръце за тези неща. Как да си подготвя багаж като тя не е от града и щели да идват по празниците края на февруари, началото на март. Знам ли аз до тогава какво ще стане. Надявам се да не раждам поне преди да вляза в 9-ти месец, но знае ли човек.

# 578
Здравейте отново,

Скрит текст:
pokita,  аз си избрах Peg Perego Book +, но обикновена не pop up шаси. Мен лично много ми допада количката, отговаря на повечето ми изисквания, с големи непомпащи гуми, голям сенник, мека седалка, маневрена, проходима, да не е много голяма и да е лека,  аз исках да мога да си ползвам летният кош още от самото начало т.е. без кош за новородено. Поръчах си от коледните намаления и ни излезе 720лв. с по-новото шаси.  Иначе като дизайн има доста по-добре изглеждащи колички..но повечето са 6+.   
За болницата, все ми е тая аз съм си избрала лекар и това ми е водещо...та където е той и аз съм  там в случая I-ва аг Света София, само като си помисля да се оставя в ръцете на друг и тръпки ме побиват. Според мен в едно раждане си има и голяма доза късмет. 

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 14:41 от didito_mam

# 579
Цитат
Аз съм си избрала болница за раждането,там си следя и бременността,креватчета сме ги купили,количката също...и още други дребни неща,но без безсмислени и ненужни покупки  Wink

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 14:45 от Karina81

# 580
Здравейте , добре , че пишете за повиването, че колкото и да са наясно хората около мен, аз самата не съм и е друго да чуеш мнение от мами, раждали по-скоро и да обменим идеи ние, които сме в едно и също положение.

За спането съвместно и аз не съм "За" , предпочитам детето да си знае неговото легло и да си спи само там, все си мисля, че и това ще спомогне за това детето да бъде по самостоятелно.

# 581
За спането и аз съм на мнение, че детето трябва да си има негово местенце, в което да се чувства спокойно и уверено. Иска ми се най-късно до годинката и от нашата спалня да го изкарам, но това вече с времето ще се реши, че и мястото ни е оскъдно.

# 582
Aз също не съм наясно с много неща , радвам се че мога да науча от вас полезна информация .За спането и аз съм на мнение че трябва да си спи в леглото .Относно повиването обаче не знаех че вече е отживелица ,и все повече го отричат .
Количка съм си харесала ,не бързам да купувам ... няма смисъл според мен на този етап ")

# 583
  • София
Здравейте Simple Smile
Не смятам да спазвам тези 40 дни, с баткото не съм ги спазвала също. Тъй като той беше на АМ стерилизирах до 3 месец, след това един път в седмицата или по-рядко.
Аз също съм против бебето да спи при нас. Аз няма да мигна ако е така, все ще се притеснявам. Баткото си спи на неговото легло от както сме се прибрали от болницата и никога не е спал при нас.
Болница съм избрала - живот и здраве ако всичко е нормално ще раждам отново във Вита. Главно заради лекарката, е и от болницата съм доволна от първото раждане, но водещото и на мен ми е лекарката. Количка също сме избрали - Espiro Atlantic, но ще я купим началото на март. Легло си имаме от баткото. Неговото е от големите легла - бебешко и шкаф в голямо легло и сега просто ще ги разделим - той ще си спи на голямото, а беборанка на бебешкото. Повечето покупки май ще останат за февруари, сега ми е много заледено и студено да обикалям ....  Confused
Аз както си мислех че с хормоните и настроението съм относително добре, тези дни тотално изперках. Хем бременни хормони, хем пълнолуние, пък и съм точно преди рожденния си ден и снощи яко се вихрих - преминах през всички възможни фази - смях, бяс, тъга, рев  ooooh!  Embarassed Луда работа  Shocked

# 584
  • Под кленовите дървета
Ету тук за ортопедични опасности:
http://kenguru.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0 … 9SbIpWzYhePgBenIJ

pokita, мисля че Ада не един път е писала, че е раждала в Св. Лазар Simple Smile

Честно да ви кажа, тия дни чета теми, общи такива, една от които е има ли място бебето в кревата на родителите си. За мен твърдо не, но всяко семейство само решава. Ние имахме такъв период и ни се отрази зле на семейните отношения. То вярно, че секс може и в хола и кухнята да се прави, но като знаеш, че кревата е окупиран от бебе, съвсем ти спада мерака. Та за две седмици се отпуснахме и после за още две, не спящи и разнасящи ревящо бебе решихме проблема. А поради една или друга причина ми се е случвало да говоря с татковци, които вкъщи за пред мама са ок с това да има бебе между тях, ама всъщност се оказва не баш така и това си дава своите последствия в тяхното поведение Crazy

Общи условия

Активация на акаунт