Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 63 817
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 900
  • София
утро, не съм много сигурна, но смятам, че притеснителността не влиза в компетенцията на логопедите. По-скоро това е работа на детските психолози.  Peace Явно на детенцето ти му е нужна по-голяма увереност.

Дъщеря ми според мен съвсем леко съска, при произнасянето на буквата "с", но според логопеда си е добре. Следя я обаче, защото като малка имах същия проблем само че в по-тежка степен, който почти се острани с няколко ходения на логопед.

# 901
  • Euskal Herria
Хм, защо когато натисна "нови отговори", темата ми се отваря буквално на никакво място? Трябва да връщам страници или няколко поста, за да прочета новото. И само тук става така, в останалите теми го няма този проблем.  newsm78

Утро, логопедът в нашата градина, когато установеше дете с проблем, просто оставяше бележка за родителите - да го посетят. Там на място провеждаха по-обстоен преглед и след съгласие на родителите започваше работа с децата.

# 902
Тонка, по- добре да се прегледаш без причина и да е фалшива тревога, отколкото да неглижираш някой симптом и да се стигне до нещо сериозно, превенция му е майката. Радвам се, че си добре!
 Аз съм получавала паник атака, беше ужасно , сърцебиене, студена пот и сковаване на челюстта, без конкретна причина, явно след натрупване на стрес, веднага невролог изписа ми  лекарства. Изчетох доста за медикаментите и се уплаших, не бяха никак безобидни, едното беше Ксанакс. Не ги пих, опитвам се да се контролирам, да се владея, от тогава още няколко пъти ме "задуши" но в по- лека форма. Надявам се да е било някакъв период и никога да не изпитвам подобно нещо. Няма как да се обърка с друго.
В друг форум съм си позволявала да се изкажа по- наболял въпрос, причиних си негативни емоции и се разочаровах, така че се опитвам да се предпазвам.

# 903
Утро, щях да пиша за УНГ, но сега прочетох, че дъщеря ти е притеснително дете. Може би консултация с психолог?
Ходила съм на логопед като малка, заради проблеми в изговарянето на някои съгласни. За някои неща ми помогна, за други не.

Хм, защо когато натисна "нови отговори", темата ми се отваря буквално на никакво място? Трябва да връщам страници или няколко поста, за да прочета новото. И само тук става така, в останалите теми го няма този проблем.  newsm78

При мен е същото и само в тази тема.

# 904
  • Варна
Синът ми посещава логопед година и половина, защото не можеше да произнася много от звуците. Логопедката първо "оправи" говора и после включи упражнения за концентрация, по-бързо възприемане на материал и други подобни, все неща, които ще му помогнат в предстоящия първи клас.

Искам да кажа, че не всички логопеди биха поели дете и работили с него, заради срамежливостта му. Това е нещо като плюс, ако се съгласят. Те наблягат на друго и мисля, че не всеки има познанията и практиката, за да работи върху притеснителност.

Предполагам, че тя от срамежливост е заваляла или непризнесла правилно някои звуци.

# 905
В тази близо до Кемпински трябва да бъда 2дена.
Но както казах може да е  на удобно разстояние с трамвай, автобус и т.н, стига да не е с прехвърляне.
80-100лв за единична стая няма да дам.

# 906
  • София
някой да знае къде е tzvety? Още си чакам куриера с гозбите  Blush

Абе жена, аз цял ден права в кухнята стоя и чакам списъка с гозбите да ми изпратиш. А куриера, момчето, разширени вени хвана да ме чака да му подам колетите. И след като чаках, чаках, наготвих толкова много на домашните, че за целия форум има, та да пращам и без списък, ако кажеш  Mr. Green
Аз като не ям и съм на диета най-много и най-вкусно, според мъжа ми, готвя.
Скрит текст:
направила съм кюфтенца от кайма, магданозени кюфтенца, кюфтенца от киноя, тиквички по гръцки, панирани сиренца с корнфлекс със сладко от боровинки, картофена крем супа, салата от задушени зеленчуци и домати, с най-различни сосове и телешко фахитас. Естествено, след като четох 10 страници за баницата с праз-и нея, то като не мога да ям, поне да мириша яденето.

# 907
  • София
цвети, това в един ден ли го сготви?  Shocked

# 908
Пак ли за ядене говорите?  Shocked
Май ще излезе права онази съфорумка (извинявам се , не помня коя е) която в началото ме предупреди, че  ще чета за рецепти.
Ако прочете, лично я поздравявам  Hug

# 909
  • Ямбол
Пак ли за ядене говорите?  Shocked
....
Защо питаш?
Всеки казва, каквото иска. Ако ти не искаш за ядене, кажи какво искаш да си говориш. Но не дръж сметка на другите за какво да си говорят. Толкова ли е сложно?

# 910
  • Euskal Herria
От три дни се чудя... Свърших я една, достойна да влезе в темата за муните. И сега се питам дали да не се изтипосам там  Joy. Редовно чета, периодично се отчитам и аз с дейност в тази тема... И в тоя ред на мисли...  Mr. Green

# 911
  • Вила Великула
Не само искам да кажа, а ми идва да извикам - "няма да правя химиотерапия"!
Имаше голяма дилема по въпроса, аз естествено от самото начало бях настроена отрицателно и се чувствам победител. Продължавам напред с лъчетерапия и хормонално лечение и ще победа гадната болест. Сигурна съм.

# 912
Моля за препоръка за някой хубав сериал да гледаме през почивката. Сега довършваме Даунтън трети сезон, свалила съм Тюдорите, Борджиите и Престъпна империя, ще ми се нещо криминално, ако ни писне от исторически. Аз откак съм болна не ям нищо освен супа, щото нямам обоняние, даже и като пишете за храна не се изкушавам, всичко ми е безвкусно. Коремът ми залепна за гърба, готова съм за плажа:)
Наши познати са вече в Тайланд, казват, че сезонът там бил много слаб, нямало ги руснаците, моловете били празни, климатът нещо се е променил и духало доста на плажа. Обикновено по това време е много топло и пълно с хора. Само вятър ми трябва, дано е някой циклон и да отмине до следващата седмица.

Яна, разкажи де, не си се смей сама:)

# 913
  • София
House of cards, Viking гледала ли си ги?

# 914
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джаки,
Скрит текст:
Най-добрият сериал, излизал напоследък, и един от най-добрите, които съм гледала въобще- изключително стилен, с прекрасен каст и убийствен саундтрак. Костюмен и гангстерски, мисля, че ще ти допадне.

Общи условия

Активация на акаунт