Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

• 64 219
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 230
Каква рецепта, мятам всичко барабар с корите в казанчето, добавям захар и пускам копчето, пък каквото стане. Нали има сладко от портокалови корички, за какво да ги махам?  Crossing Arms

# 1 231
Е тя не е ли за сладко тесто? Мислех, че се майтапиш, щото тука вскякави майстории с пекарната споделят.   Grinning

Иначе аз моята само и единствено за хляб я ползвам, след като правих един козунак  Blush

Турих всичко по рецептата, но май някъде сбърках. Това го разбирам в последствие. Щото козунака по мое мнение превтаса и преля и започна да пуши. Но аз си мислех, че е нормално и около два часа натисках капака на пекарната ръчно, а то пуши, на мене ми текат сълзи от пушека и си викам - ебахти козункака. Тия хора дето правят често не са у ред. А то тестото потекло по реотаните и ........абе, майката си трака. Едвам я изчистих после. Но до последната секунда натисках да си се изпече как си требва  Mr. Green Ревем, натискам и му бая. Схванаха ми се ръцете.

# 1 232
  • Euskal Herria
sophiemmaspencer, в Билбао температурите варират от - 2 до 18 в момента (през зимата). Иначе свикнах на резките промени - от ярко слънце - във внезапен порой. Когато за първи път дойдох, беше + 38 - на обяд и вечерта температурата стана 19 градуса. Захладня, съседката по етаж ме среща на стълбите и вижда, че съм с разкопчано яке, а отдолу с тънка тениска. Хвана се за главата "Аууу, студено е, а ти...". Обяснявам, че в България сме свикнали с къде-къде по-ниски температури. Тук, ако паднат под  - 4, -5 почват да се вайкат. Същото положение е и през лятото - "Оооо, много горещо". А тук рядко температурата надхвърля + 40, и то за час-два по обяд. Като цяло климатът е мек целогодишно, нищо, че сме в северната част на страната.
По отношение на плодове и зеленчуци - ако не знаеш кое годишно време е, по тях не можеш да се ориентираш. Винаги има всичко. По улиците има цитрусови дръвчета, отрупани с плод, но не ги берат. Има и маслини.

# 1 233
Жаргонна дума за женски полов орган. Веднага те разбрах!  Peace

# 1 234
  • Стара Загора
Каква рецепта, мятам всичко барабар с корите в казанчето, добавям захар и пускам копчето, пък каквото стане. Нали има сладко от портокалови корички, за какво да ги махам?  Crossing Arms

Извинете, че се намесвам (чета ви от няколко дни скришом).
Чек, първо надупчи портокалите с вилица навсякъде, после трябва да ги накиснеш поне за ден във вода. Иначе сладкото ще горчи. (личен опит).  Twisted Evil
Помня, че се слагаше и ябълков пектин, вместо лимонтозу.

# 1 235
  • Пазете Гор
Както сте я подкарали, скоро ще си разменяте рецепти за пърцуца от хлебопекарна.

# 1 236
  • София
Пълна дивотия е това с входа. И цените за мен са доста високи. Карахме кънки с малката и аз си платих за ползването на пързалката, за ползването на кънките и 2 лв. вход  Rolling Eyes
Казах им, че е много тъпо и дразнещо това.
И на нен ми стана тъпо, да бяха просто вдигнали с 2 лева цената. Това ни беше единственото посещение на тоя Мол. Не мисля да повтарям. Не ми хареса изобщо. Един Дядо Коледа се разхождаше по Мола и синът ми отиде да го пита може ли да се снимат, е човекът му каза, че не може и го помолил да не го пипа. А на мен ми вика пред децата "Госпожо, излизам в почивка, че е време за хамбургер" ooooh!
  Имаме си квартален Мол, Ринга го изключихме от списъка.

# 1 237

Извинете, че се намесвам (чета ви от няколко дни скришом).
Чек, първо надупчи портокалите с вилица навсякъде, после трябва да ги накиснеш поне за ден във вода. Иначе сладкото ще горчи. (личен опит).  Twisted Evil
Помня, че се слагаше и ябълков пектин, вместо лимонтозу.
Не го знаех това за дупченето. Иначе сега изрових рецептата. 750гр. портокали, 600гр. захар, 50 гр. пектин.

# 1 238
  • Стара Загора
И аз го научих после, след като изхвърлих сладкото.  Mr. Green
Предполагам е, за да може водата да премахне горчилката.

# 1 239

Нино, аз козунак не съм пекла в хлебопекарна. Само я оставям да меси и да втасва първия път, после плета, слагам в тава, още веднъж втасва и пека във фурната. В хлебопекарната съм правила само панетоне, но не става изобщо като купешкото и се отказах.

Лалка, благодаря за идеята. Ако трябва да дупча и кисна портокали обаче, отказвам се. Ще пробвам по мързеливия начин, пък каквото стане.

# 1 240
О, аз съм още под стрес и освен хляб - ни-що. Меся си ръчно козунаци и тва е, чиста работа.

Не се отказвай от дупченето, едно кило портокали са 5 броя, колко му е. А сладкото си заслужава, фантастично е. Особено на препечена филийка със сирена.

# 1 241
Филтри за каната купувам от Кауфланд ,не са Брита,но вършат същата работа за по-малко пари.
В хлебопекарната си правя тестото за козунака ,но го пека във фурната,става страхотен.
Сладко още не съм пробвала,но не е късно.  Laughing

# 1 242
Аз от Кауфланд съм купувала и филтри за Брита. От Пикадили също.

# 1 243
Аз от Кауфланд съм купувала и филтри за Брита. От Пикадили също.
Да,тези които аз вземам стават и за Брита,но са друга марка.

# 1 244
  • sofia
За да правите сладко с хлебопекарната трябва самата машина да има програма за сладко, иначе няма да стане.
....мързи ме да сляза до мазето да извадя сладко....дояде ми се.

Общи условия

Активация на акаунт