Какво правят жените в менопаузата, когато... 3

• 102 497
  • 785
  •   2
Отговори
# 585
Въпросът ми беше риторичен. По- скоро не риторичен, а за хващането на последния влак. Изразих ли се добре... Т.е., ако една жена роди, на прага на менопаузата, ще има ли положително влияние това, върху състоянието и здравето и... Доста легенди съм чувала за подмладяване, смяна на кръвта, активиране производство на хормони... Какво отражение дава една късна бременност и късно раждане, върху организма на жената...?

# 586
Според мен не можем да излъжем природата, колкото и късно да родим все пак годините са на лице.Може би  бремонността да влие благоприятно на организма,но до там.То иначе всички щяха да раждат късно.

# 587
Нищо, щом е с отр. Резус фактор. Можеш да си родиш спокойно.

# 588
Във филма казват , че момичетата усвояват Са до 10-тата година и това е периода в , който се определя дали после ще страда от остеопороза ... какво ли още ще има свързано с дъртозата ?
За зъбите разбрах по-рано , че зависело от яденето на риба на майката до 3 м. от бременността ...

https://www.youtube.com/watch?v=S3Zd-DwTsJ4
Как оно есть. Молоко

# 589
Скоро ми се наложи да посетя невролог за страшното главоболие, което имам. След направени изследвания не можаха да открият причината. Та пак си ме тресе главата ужасно. Докато чаках пред кабинета възрастна жена спомена, че има остеопороза и пие калций по препоръка. Питах невролога мога ли да започна да пия магнезий, калций превантивно, защото при майка ми е намаляло костното вещество и има гонартроза - каза НЕ, това е само реклама - щях да падна от стола.............как един прочут невролог каза, че нямам нужда от добавки въобще.
Моя позната ми препоръча Шуслерова сол № 7 за главоболието, но не съм си купила.
Та съвсем се ошашках какво да правя.

# 590
Цитат
Питах невролога мога ли да започна да пия магнезий, калций превантивно, защото при майка ми е намаляло костното вещество и има гонартроза - каза НЕ, това е само реклама - щях да падна от стола.............как един прочут невролог каза, че нямам нужда от добавки въобще.
От всичките синтетики под формата на добавки, витамини, мултивитамини и прочие модерности едва ли се усвоява и 1 % от организма и то при определени условия, та .....
Прав е човека, много модерен и напредничав доктор имаш.    Peace

# 591
  • гр. София
Скоро ми се наложи да посетя невролог за страшното главоболие, което имам. След направени изследвания не можаха да открият причината. Та пак си ме тресе главата ужасно. Докато чаках пред кабинета възрастна жена спомена, че има остеопороза и пие калций по препоръка. Питах невролога мога ли да започна да пия магнезий, калций превантивно, защото при майка ми е намаляло костното вещество и има гонартроза - каза НЕ, това е само реклама - щях да падна от стола.............как един прочут невролог каза, че нямам нужда от добавки въобще.
Моя позната ми препоръча Шуслерова сол № 7 за главоболието, но не съм си купила.

Аз също имах миналата година през август 1 седмица ужасно и непрестанно главоболие, за първи път ми се случи.  ooooh! Също ходих на невролог, но така и не правихме кой знае какви изследвания. Прати ме на очен. Там всичко беше наред, а аз допълнително ходих и на гинеколог, защото подозирах, че е свързано с пременопаузата.  Peace
Колкото до добавките - хубаво е  човек да пие от тях, но само това, от което има нужда организма. За всеки е различно. Дори и витамини не е нужно да се пият само, за да пием нещо или защото е модерно. През летния и есенния сезон пък съвсем не са необходими, но пак казвам зависи от човека и конкретната нужда на организма в конкретния момент.  Peace

# 592
Кажете нещо изпитано за лош метаболизъм.Не ходя по голяма нужда с дни и просто не ми се ходи.За сметка на това трупам килограми и корема ми е подут.

# 593
  • Пловдив
Кажете нещо изпитано за лош метаболизъм.Не ходя по голяма нужда с дни и просто не ми се ходи.За сметка на това трупам килограми и корема ми е подут.

Хуск и Ленено семе
http://www.iherb.com/Now-Foods-Whole-Psyllium-Husks-16-oz-454-g/ … sr=null&ic=15
http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Golden-Flax-Seed-Meal-22-oz-624-g/8464

с кисело мляко и мед са чудесна закуска и действат меко и беотказно  Laughing

# 594
Опитай се да пиеш повече вода.
При мен печените червени чушки например имат добър слабителен ефект.
Пробвай и с упражнения. Има специални за тази цел.

# 595
  • Бургас
Аз да се похваля-купих си колаген комплекс и от вчера го пия

# 596
Една чаша сок от круша вечер е моят помощник в такива случаи или пък сушени сини сливи.

# 597
  • София
Шуслеровата сол 7 е магнезиево съединение и като такова действа съдоразширяващо и облекчава главоболието. Но не всяко-поне моят опит е такъв. Когато е ПМС не ме облекчава. Опитай и виж.

Иначе за вземането на добавки - лекарите имат един постулат "Първо не вреди" и когато не знаят нещо предпочитат пациентите да не посягат към новостите. Не им се сърдя, защото просто не са го учили. Не зная дали сега в медицинските университети се преподава нутриционистика или нещо за витамини минерали и биоактивни вещества. Но знае ли човек. newsm78 И добавките са сложна работа -какво съединение да е, кога да се приема, в какви количества, дали правят реакция с медикаменти, кои добавки с кои се съчетават, кои са противопоказанията и пр.

За остеопорозата съм чувала следната препоръка отлекарите около д-р Оз : да не се приемат добавки ако няма фамилна обремененост. Има ли такава- тогава се практикува превенция с добавки. Пакетът е Ca, Mg и Vid D3. Понеже калцият и магнезият се конкурират за едни и същи рецептори не трябва да се вземат едновременно. Магнезият вечер, калцият сутрин.
И още нещо, не е добре да се приема само калций, той втвърдява кр. съдове и без магнезий могат да се нанесат поражения. За хората с бъбречна недостатъчност е опасно да приемат добавки с магнезий.

# 598
А трансдермално опасно ли е?
И с какво вреди на бъбреците магнезия?

# 599
  • Бургас
Може би доктора е имал предвид съчетаването на Калции и Магнезий заедно, че е рекламен трик.Ако наистина не трябва да се приемат заедно , защо в добавките са съчетани ? newsm78

Май всички изкуствени таблетки натоварват бъбреците.Може би  се отлагат.Напоследък пия все нещо и този въпрос ме тревожи.

Общи условия

Активация на акаунт