ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №19

• 95 380
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Карадалиев и на мен ми сменяше АД,докато не го уцели,но то е така.

# 571
Сладкишче, не се плаши. Това, че не е нацелил от пръв път лекарството, не означава, че е лош лекар. При мен Мишев също изписва доста лекарства, докато попаднем на моето. КОГАТО ОРГАНИЗМЪТ Е ПО-ЧУВСТВИТЕЛЕН ТРУДНО СЕ НАЦЕЛВА. нА НЕГО ТОВА МУ ХАРЕСАХ, ЧЕ ДОРИ И НЯКОЛКО ДНИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ПРЕКАЛЕНО СИЛНИ ЕКСЦЕСИИ, ВЕДНАГА МИ СМЕНЯШЕ ЛЕКАРСТВОТО, не ме е оставял да се мъча. Опс ,извинявам се за шрифта......

# 572
И на мен Карадалиев ми смени Ад-то. След три месеца борби с сероксата. Като си спомням как ми е било лошо по билото на Рила от него. Та едвам се влачех над пропастите.

Гала, то на Карадалиев не му се е разминало Mr. Green Не знае какво съм му намислила Wink Секс, секс и пак секс  Mr. Green

Цапнах сутринта за презентацията 0,75 мг ксанакс. Но не треперех. Зашита съм сега направо. Очаква ме история за спящата красавица у нас Mr. Green

# 573
Абе Джери  Shocked, аз от 0,25 се моткам като препила и се мятам да......спя  Shocked И какво ти изписа сега твоята несподелена лИбоФФФФ?

# 574
Алина, ми аз паника, от страх на не треперя 3 половини изпих една след друга. Сега съм само една водка да цапна Mr. Green
Ааааа, аз ще разлюбвам моята любов. Преди месец пихме, той кафе, аз бира. Като ми изнесе една лекция за алкохола, мани, мани почуствах се най-голямата алкохоличка. Не че не съм  Mr. Green

# 575
Опааааа, те тва за кафето май го беше пропуснала. Ми това си е голям напредък бе. Мдам, сега ако цапнеш една водка -голям сън ще падне. Ама той сега като основен АД какво ти изписа?

# 576
Щом си трая след последния преглед май има нещо Wink
На оропрам съм сега.

Взех си винце, да се занитвам и да викам сънчо smile3524

# 577
Страничните ефекти на антидепресантите и на другите лекарства могат да са ужасяващи. Аз лично получавам страшни мигрени от Ципралекс.

Искам само да споделя нещо - не знам кой лекар по колко изписва и какво изписва, но имам чувството,че праскат яки дози. Рали Димитров ми е фаворит в това отношение, от МАО инхибитор направо ми изпиза Золофт...а трябва да има поне 14 дена разлика. Пробвал е върху мен какви ли не лекарства и дозите винаги са били огромни, а увеличаването им - много бързо.Аз лично смятам,че биохимията на мозъка е различна при всички и ендо лекарство ако действа на някого добре, за друг може да е АД ( например Коаксил ).

Бих препоръчала, ако някой се интересува де, когато започвате нов препарат ( а това ще е доста пъти ) да започвате много, много бавно и да го увеличавате на всеки 10 дена, не по-често. Дори лекаря да ви казва,че може по-бързо, аз лично като чувствителен към АД и подобни препарати човек съм го забелязала - бавно, плавно и много внимателно и винаги пия АД с храна!

Това което ме е яд като чета тук е,че вече сме много хората които имат тревожност или ПР ( и такива като мен с БАР и ПР ) и повечето от нас не могат да намерят лечение, което да им пасва на 100%. Винаги има промени на лекарства, винаги има странични ефекти и подобни. Истина е написаното горе,че 90% от нас имат проблеми със сексуалния живот, а това много пречи на семейния живот и прави доста проблеми. Надявам се всеки от нас да намери своя лекар и своите лекарства и да се чувства добре. Да живееш затворен, изплашен и депресиран не е опция, а ужас.

Относно психиатрите, аз не съм била при него, но също мисля,че Карадалиев е добър лекар, който си има своите особености. Така мисля и за Рали Димитров, макар той да ми смени 7-8 лекарства без ефект или със ужасен ефект и то за много кратко време ( макар,че отчитам,че за да има смени аз съм го потърсила ), при него винаги е пълно с хора. Но на много други е помогнал, което значи че е добър лекар и не го отписвам от белия списък Simple Smile

# 578
Някой да е чувал за пси Никола славчев .работи в клиника Психично здраве .записах си час за четвъртък.знам че е работил преди на 4км.но някой ако е бил при него или някой ваш близък нека ми пише,може й на лични .моля ви!Отчаяна съм .

# 579
И аз пак да попитам имали ли сте метален вкус в устата като симптом на ПР? Направо ще ме подлуди това нещо.  #Cussing out

# 580
Щом си трая след последния преглед май има нещо Wink
На оропрам съм сега.

Взех си винце, да се занитвам и да викам сънчо smile3524

А такаааа.....и оропрама за мезе  Joy

Тук ви копнах нещо, понеже и на мен не ми е особено читаво от 3 дни. Става въпрос за седмицата от 15 до 21 февруари, обявена за седмица на депресиите.
Депресии, инфаркти, обостряне на кардиологичните заболявания, играене на кръвното при хипертоници, както и мигрена и световъртеж ще ни мъчат цяла седмица. Причината са магнитните бури, които започват от днес и ще продължат до сряда. За това предупредиха специалисти по сърдечносъдови заболявания.

Магнитните бури започват да се отразяват негативно на организма още два-три дни преди настъпването им и отшумяват поне два дни след приключването им. Те са особено опасни за по-чувствителните и хронично болни хора, пише "Монитор".

Обострянето на болежките ни е заради смущения в магнитосферата в резултат на средни по интензитет, но упорити магнитни бури. Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Безсъние и главоболие в дните преди, по време и след магнитни бури мъчат дори здравите хора, а психично болните стават склонни към буйство.

За да понесем по-леко магнитните бури, лекарите препоръчват да се въздържаме от алкохол, както и да ограничим мазните храни. Препоръчително е пиенето на повече течности и консумацията на плодове и зеленчуци. Специалистите препоръчват, ако не се почувстваме добре, да потърсим джипито си или кардиолог и в никакъв случай да не прибягваме до самолечение.

# 581
Здравейте момичета и момчета ,
От известно време се каня да пиша ....
Повечето от вас казват ,че към ксанакс и ривотрил се пристрастява ?!?
А към АД-та ,които взимате - не ????
Извинете ,но не мога да се съглася. Аз също съм пила АД - сероксат (три години) и след спирането му преди 8 месеца ,ежедневието ми се превърна в истински АД ,а бях само на 1/2 сутрин. И така 5 месеца с всички гадости ,които и вие сте и все още изпитвате. Все още понякога усещам някоя гадост, но си казвам "НЕ" и продължавам напред.
Не мога да се съглася и с това, че без лекарства не можеш да се справиш. Не е уместно когато някой не иска да пие лекарства, да бъде убеждаван ,че няма да успее да се справи сам .Винаги има избор може да е нещо от рода на хранителни добавки (напр Неолексан , Бланда и т.н). Не се заричам ,нито мисля че няма пак да ми се наложи да взимам АД ,но повярвайте че 90 % от победата зависи лично от нас. Сама се убедих
Желая ви повече позитивизъм и много сила за борба без хапчета

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 21:55 от irenaz

# 582
irenaz, и друг път съм чела постове като твоя и друг път съм писала и сега ще пиша. Да, има алтернативни методи за ПР и при някои от тях, като например психотерапия, може много добре да се контролират кризите и дори да се излекува човек или да влезе в ремисия.

Но не приемам твърденията,че човек трябва сам да се справи. Ако можехме да се справим сами, без помощ, без лекарства,никой нямаше да ходи по доктори и да пробва по 10 медикамента докато уцели своята комбинация. Факт е,че 70% от потърпевшите усещат разликата с лекарствата. Факт е,че има едни 30% които могат да се справят и без тях, само с терапия.

Относно АД, да, има зависимост и тя идва от факта,че след като постигнеш определен химичен баланс в мозъка и след това спреш АД, всичко се връща отново. За бензодиазепините няма да коментирам, там е документирано и е ясно. Относно Сероксат - това е тежък АД и много хора имат много странични ефекти от него. Например Ципралекс и Золофт са по-леки. Така,че не е ясно дали ти ако беше пила нещо друго щеше пак да имаш този проблем.

Друго - спирането. Както написах по-горе за започването, всичко трябва да е много, много бавно и много постепенно, много прецизно и премислено. Случва се с месеци. АД се спира "ей така" само на хартия. Казвам го от личен опит, преживяла съм няколко такива спирания. Знам,че е тотален ад.

Моля те, ако ти си решила да се лекуваш по друг начин, не настройвай другите да взимат такова решение, защото може да е пагубно за тях в буквалния смисъл. Ако ти си намерила начин, много се радвам и ти пожелавам това да е завинаги и да забравиш за кошмара. Но както ти сама си написала, не можеш да знаеш, дали пак няма да пиеш АД или не, затова не се заричай. И аз в моменти на ремисия или дори когато съм била без АД съм си мислела така, но след това всичко ми се повтаря.

Аз предпочитам да си пия лекарствата и да съм в някакво стабилно положение, приела съм състоянието си и искам да се лекувам!

# 583
Офф аз от 2-3 нощи ми се завръщат стряскащите сънища.Ужасни са.А ПС ме пита дали вече са изчезнали последния път.След 8 дни спирам и тритикото та не знам какво ще излезе накрая

# 584
Мими,  вероятно е от магнитните бури. Не знам дали видя този материал, който копнах. И аз от неделя съм някак вяла и отпусната и се събуждам доста често.  Искрено се надявам да е от бурите, защото до миналата седмица се чувствах перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт