Имам стоматологичен проблем

• 150 805
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, отново. Днес бях на зъболекар и ми каза, че имам дълбок кариес. Изпили ми леко и ми сложи някакво бяло лекарство, което трябвало да направи защита или нещо подобно.Това се правило само до 30 годишна възраст (това пък изобщо не го разбрах)...ох...забравих термините, които използва.
Ако се сещате за какво става въпрос обяснете с прости думи. Кариес не се ли лекува с едно посещение. Пилиш и слагаш пломба. Аз ли съм в грешка?   newsm78
Предполагам си с кариес профунда...което е последната фаза преди пулпит.
Направила ти и временна обторация с цел заздравянане на зъбната структура.

Канин е кучешки зъб.

# 331
Здравейте, отново. Днес бях на зъболекар и ми каза, че имам дълбок кариес. Изпили ми леко и ми сложи някакво бяло лекарство, което трябвало да направи защита или нещо подобно.Това се правило само до 30 годишна възраст (това пък изобщо не го разбрах)...ох...забравих термините, които използва.
Ако се сещате за какво става въпрос обяснете с прости думи. Кариес не се ли лекува с едно посещение. Пилиш и слагаш пломба. Аз ли съм в грешка?   newsm78
Предполагам си с кариес профунда...което е последната фаза преди пулпит.
Направила ти и временна обторация с цел заздравянане на зъбната структура.

Канин е кучешки зъб.
Сигурно е така, каза само, че е дълбок кариес. Утре ще пломбира.Мерси за информацията☺

# 332
Днес ми пломбираха кариеса и това ми струва 60 лв. Shocked Shocked Shocked Трябва да си изчистя и зъбния камък, защото венците ми били възпалени. Услугата при този зъболекар е 60лв. Това скъпо ли е или евтино? Говори ми и за някаква терапия и антибиотик, което ми се струва малко излишно, но пък знам ли? newsm78 #Crazy

# 333
Аз също почиствам зъбен камък за 60-70 лева. Скъпо е като за нашия град, но аз съм избрала там да го чистя. Иначе колега си го чисти за 30-40 лева. Та относителна е цената.

Щом ти предлага АБ, значи се съмнява за някаква форма на пародонтит. Съветът ми е да потърсиш пародонтолог, а не общ стоматолог или хирург или друго. Точно пародонтолог. Аз нали съм на тази вълна, и изчетох доста по въпроса. Терапията с АБ се отрича така да се каже - оралният АБ не винаги достига и влияе на венците и костта под венеца. Повече ще мога да разкажа след вторник, когато се върна от прегледа при пародонтолога Peace

# 334
И аз четох , че приема на антибиотици не влияе на общото състояние на парадонтита, освен в някои изключителни случаи. Пила съм по два пъти в годината Родожил, какви ли не пасти, води, йонофорези...Ефект не видях. Трябва си добър парадонтолог.

И при нас взимат 50-70 лв за качествено почистване. Има  зъболекари, които взимат по- малко, но за качествена услуга като тази- под 60 лв ми е съмнително. Най- много да те почовърках тук- таме и готово.
Чистенето на зъбния камък е препоръчителен 2 пъти в годината . Предпазват се венците и наистина е важено за хора с парадонтит.

И аз бях на зъболекар вчера. Утре пак. Започнала съм основен ремонт:) обаче този път обиколих няколко лекари , за да чуя мненията им. Е, как едно с едно не се припокриха...И каква е тази нова мода  пациентите да са на стола в почти легнало положение?!

# 335
Аз нямам търпение да стане вторник и да чуя каква ще е присъдата на пародонтолога Rolling Eyes

Аз пък да се зачудя каква е тази мода рентгенографиите да се качват на диск, вместо да ти дават плака Rolling Eyes
Откакто гинеколога ми записа бебето на диск и диска се сговни, никога вече не приемам записи на диск Stop Naughty

Панорамната снимка, която правих декември, си поисках да е на плака. Двете секторни снимки на джоба, от 2013г. и от 2017 г., са записани на компа на зъболекаря и естествено, технологиите пак ни прецакаха. Имахме уговорка да ми ги прати по мейл, за да ги покажа на пародонтолога, и някакъв проблем с мащабирането възникнал и резолюцията е кофти. Ако бяха на плака, нямаше да има такъв проблем, нали Wink
Ама мода-всичко на диск ooooh! Ми не, не ща ги пък на диск аз Crossing Arms Искам по добрия старомоден и сигурен начин на плака.

Предложих му да ми ги прехвърли на флашка...по-добре ли ще се вижда от флашката според вас Thinking

# 336
На флашката би трябвало да са в нормален размер. Нека да ти ги прехвърли, а после вкъщи може да ги видиш. Аз само на плака имам снимки и ги разнасям постоянно напред-назад.
После да споделиш как е минало при парадонтолога Peace

# 337
То аз и да ги гледам.... Mr. Green важното е пародонтолога да може да ги разчете и да му стане ясно.

Аз отидох вчера сутринта с флашка в ръка, нямаше пациенти, но ми отказа-по мейл щял да ми ги прати ooooh!

# 338
  • Варна
Моите снимки си стоят в един класьор в едната клиника. Разходих ги веднъж до другата клиника и пак ги върнах,да ми ги пазят.Simple Smile
Случвало се е да си менкат снимки с имейли помежду си, без да ме занимават.
Имам и на диск,у дома някакви снимки.
Абе снимки да искаш! Simple Smile
Тинити, цената на твоята пломба не ми се вижда висока.
При нас почистването на зъбен камък е по-скъпо.

# 339
Шъ го издаваш ли...класьора де tooth

Абе ще взема и аз да му предложа на моя да ги люсне по мейл направо на колегата си Crossing Arms

# 340
Аз също почиствам зъбен камък за 60-70 лева. Скъпо е като за нашия град, но аз съм избрала там да го чистя. Иначе колега си го чисти за 30-40 лева. Та относителна е цената.

Щом ти предлага АБ, значи се съмнява за някаква форма на пародонтит. Съветът ми е да потърсиш пародонтолог, а не общ стоматолог или хирург или друго. Точно пародонтолог. Аз нали съм на тази вълна, и изчетох доста по въпроса. Терапията с АБ се отрича така да се каже - оралният АБ не винаги достига и влияе на венците и костта под венеца. Повече ще мога да разкажа след вторник, когато се върна от прегледа при пародонтолога Peace
Тета, благодаря за съвета и информацията! Не мислех, че венците ми са толкова зле, че чак АБ и т.н. Като чуя АБ и ми става лошо! Веднъж съм си чистила зъбния камък и то за 30 лв. пак в Бургас. За това попитох за цената.
Вторник като минеш да се включиш тук и да кажеш как е минало!  Peace bouquet

# 341
  • Варна
 tooth
Аз нали съм звИзда, та освен рентгените при нужда, участвам във фотосесия и с фотоапарат при всяко посещение.   Mr. Green
В едната клиника тази практика е задължителна.
Винаги съм без грим, но така е препоръчително и така свикнах да ходя на зъболекар.
Април месец ще снимат импланта, да видят дали всичко е наред

# 342
Обезателно ще докладвам после Peace

Стейси... Laughing

# 343
Стейси Грей, клиниката има практика да снима пациентите с цел да се рекламира или по друга причина?
Направо можеш да им станеш рекламно лице на тези клиники Simple Smile 

# 344
Рекламно съзъбие  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт