Имам стоматологичен проблем

• 151 021
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 915
Ще ме чегъркат след малко. Стискайте ми палци
Стискаме, Тета! Hug
Аз съм наред във вторник. Малко почивка си дадох. Sunglasses Само няколко дни де... Rolling Eyes

# 916
Готовооо. Чак след 2 месеца ме викат на контрола да видим джобовете дали са се редуцирали. Ако бъдели до 4 см., щяло да е много добре. Интересно ми е най-дълбокия дали ще се свие и колко..
Днес чистене на корените с ултразвук и ръчно. Ръчното беше интересно...док. бая се озори май, трябва си сила Grinning
Сложи ми лекарство на дълбокия Жоб и го уви отвън с нещо като дъвка,усещам го като мокро тесто. 7-8ч. било добре поне да стои..

# 917
Готовооо. Чак след 2 месеца ме викат на контрола да видим джобовете дали са се редуцирали. Ако бъдели до 4 см., щяло да е много добре. Интересно ми е най-дълбокия дали ще се свие и колко..
Днес чистене на корените с ултразвук и ръчно. Ръчното беше интересно...док. бая се озори май, трябва си сила Grinning
Сложи ми лекарство на дълбокия Жоб и го уви отвън с нещо като дъвка,усещам го като мокро тесто. 7-8ч. било добре поне да стои..
Браво, Тета! Ще си отпочинеш малко от зъбари. Mr. Green
Дано след 2 месеца всичко да е ОК! Това чистене на корените звучи гадничко. Sick

# 918
Не е. Не боли. На някои зъби просто усещането е като скомен..доста силен. Но само на някои го усещах. На останалите беше приятно..
Нямало смисъл от лазер ми каза. Не разбрах много защо...за един два зъба каза няма смисъл. Rolling Eyes
Дали защото не е чак толкова зле положението при мен ли? newsm78 Не ми се иска да мисля,че е заради това,че не му се занимаваше..или че не е рентабилно за него..едва ли е това де..
Забравих да го попитам кога се налага чистене със срязването на венеца...интересно ми е. Дали при нахреднал пародонтит ли..

# 919
Дано всичко да е наред teta75 и пародонталните проблеми да са вече в миналото!
На мен също ми е много интересно за този хирургичен кюретаж.... защо ми го препоръчват??? Всички останали стоматолози го отричат, но пък и не са пародонтолози...
Тете, а попита ли за този "Електронен доктор", за който се спомена на скоро в темата?

# 920
Не се сетих...
За кюртажа док ми обясни,че се остъргва само корена на зъба. Ако обърне кюретата към венеца...ще е кюртаж на венеца,но той бил остарял похват. Преди се вярвало,че като се остърже и венеца...той по-лесно ще се прикрепи към зъба. После се установило...че това не е баш така. Та затова кюретаж на венеца не се правило вече. Това за закрития де. За открития не питах..
Детелина...може би не са наясно. Навсякъде в нета така пише наистина,че се прави...но кога? Може би се преценява индивидуално Thinking
Оф  как забравих да питам....

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 18:20 от teta75

# 921
  • Варна
Браво, Тете!
Тинити е наред, аз съм чак на 17-ти, за нещо дребно.

# 922
Тетка Hug Hug
Тинити кога е на зъбар?
Стейси, на теб какво ще ти ,,поправят,,. Laughing

ММ е на зъболекар. Зъбен камък плюс air  flow ( така ли се пише?) само да си не дойде пак без някой зъб...

# 923
  • Варна
Бисе, успешно лечение на половинката!
На мен ще ми правят една малка пломба. На короната на импланта. Достъпът за сваляне на короната при мен е дупчица, през която се бърка с инструмент за развиването на короната. Нали ми махаха скоро тази корона, за почистване отдолу.
Та сега там имам временна пломба, която трябва да сменя с постоянна.

# 924
Успех на всички...
Бисе,мъжо ще го къртят,м? Mr. Green
Няма да му паднат,споко. Ама аз днес при ръчното стъргане ви казвам, щеше цялата да ме изскубе от стола...еле пък зъбаците. Яко дърпане и търкане ви казвам,чак се запъхтя човека. Честно ви казвам..

# 925

Във вторик съм аз, ще ми правят нова плома, защото под старата има кариес. Дано да няма усложнения, казаха ми,че  е близо до нервите.Ох...

# 926
Ще стискаме силно палци да няма усложнения.

Моята пломба на 6ти горен вляво, където ми е 9мм джоб, също е за подмяна. Уж имало дупка под нея. Аз виждам нещо черничко на границата с 5ти зъб, док от друга страна каза, че подмяната на пломбата не била спешна Rolling Eyes Следващият път ще попитам конкретно има ли нов кариес под старата пломба, няма ли, какво е това черното, на снимката вижда ли се да има нещо и така...абе подготвила съм 8 въпроса до тук, с които да препитам док  Mr. Green

Иначе и мен ме е страх при стъргането да не се засегне нерва. То зависи кариесът докъде е стигнал реално - дали е дълбок.
Тинити, на зъба, който ми се счупи, също счупването беше близо до нерва. Приложиха ми биолгично лечение-така ли се казва? Тоест слага се лекарство, което да предпази нерва и временна пломба. Ако седмица-две няма болка, значи всичко с нерва е ок и се слага постоянна пломба. Дано и при теб да е така...
А иначе нали писах, че докато ми прави нова пломба преди месец, умрях от страх и притеснение да не стигне до нерва Crazy Ама не стигна, слава богу...

Аз за десети път сигурно си препрочитам темата за "Пародонтозата-модерно лечение" и все нови и нови неща откривам Grinning

# 927
Ще се разбере като отида, ама мисля да си искам упойка, че да ми е по -спокойно. И защо има нов кариес под пломбата от миналата година? Ами пак не са си свършили работата както трябва...АМАН!

# 928
Исках си упойка и ми сложиха. Струва ми 15 лв. само упойката...как ви се струва?
Изчисти ми кариеса, каза, че може да имам болки , като ме отпусне упойката.Било нормално, каквото и да значи това.
След колко време би трябвало да ме отпусне според вас?

П.п. Най - важното, няма вадене на нерви! Mr. Green

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 18:27 от тинити

# 929
  • Варна
Чудесно е това,че няма да вадят нерви. Simple Smile Браво!
Цената на упойката е нормална.
До няколко часа ще те отпусне напълно.

Общи условия

Активация на акаунт