Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 146
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
crosswalk, от стандартна о стандартна има разлика. Може да сте видели всичко, може и само 2-3 неща от тези, които агенциите предлагат. Освен това някои предлагат Сапфир и Пиер Лоти (понякога даже им се получава), други пък не ги включват.
На прима виста ти предлагам именно тези две места, както и Девичата кула, кафенето с шарените килими между Юскюдар и Кадъкьой с гледка към същата, Принцовите острови, Чамлъджа, както и района около джамията на Ортакьой.
Да каже и някой по-романтичен. Wink

# 31
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Мими, ти организирай до Есенлер, после се оставяш в техни ръце. Оправни са, ще те водят, няма да те оставят в хотела. Разглеждали сте достатъчно забележителности, сега е време за шляй, плаж, разходки с корабче и ядене на корем!

Нервакова, офертата отново е в Дийл, даже е по-евтина - по 115 е, объркала съм се  ooooh!
http://www.deals.bg/Turtsiya-Istanbul-Odrin-hotel-23-2-noshtuvki … chovek-TRAV_25750

Аз съм ходила с Комфорт - хотелите им наистина са хубави, ама ние не стоим в хотела. Водачката (русата) беше отвратителна, автобуса беше стар, а неделята опропастена. Освен това, спират за почивка повече от другите фирми - таман излязохме от Истанбул и имаше почивка  ooooh!

crosswalk, Ортакьой на мен ми беше романтичен...има и едно заведение с възглавници на брега на Босфора, мисля в Юскюдар е  newsm78 Има ходили, да споделят къде е и какви са цените (това е моя лична молба).

Беличке, планираш ли вече следващия поход?  Hug Всъщност, защо никой не каза сега без надлеза на Еминьоню как е организирано преминаването?  newsm78

Танче, днес малко айляк, ама след малко се захващам с важни дела (баница с тиква и книжни бумаги). Смисъл, книжните истории са отделно, няма да ги слагам в баницата Blush

Неолита, имам още предавания, на драго сърце ще ти метна някой линк  Hug
Любимото ми шоу в момента (убивам си по няколко часа дневно с него) е Орел и Решка (Ези-тука). Украинско шоу, което се произвежда за руския пазар. 2ма водещи, теглят чоп с монета и която страна се падне - взима златна кредитна карта и може да си позволи всичко. Другия трябва да изкара два дни с 100 долара. Което в Истанбул не е непосилно, стига да...ще гледаш и ще видиш.  Laughing Но на места като Ню Йорк, Дубай,  Пекин, Гренландия, Великденските острови, Торонто, Токио (хотела се плащаше на час и той можеше да си позволи само 5 часа) и др. си е невъзможно и има много интересни ситуации...много приятно предаване, 9 сезона, сумати посетени места из целия свят...Последния сезон "Непознатата Европа" толкова неочаквано приятни градове показа - Сараево, Бордо, Билбао, Азорите и много други  Heart Eyes Това като интро  Laughing

Истанбул
https://www.youtube.com/watch?v=7yShAKdOPzk

Истанбул шопинг сезона - от миналата година
https://www.youtube.com/watch?v=7itponzOwXw

Като бонус любимия ми епизод с Бордо  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=5r2Y5js8RDM
Хонолулу
https://www.youtube.com/watch?v=ZmYTX6ee-8Y

# 32
НиколHug благодаря за чудесно оформената тема. И видеото,  и заглавието са някак оптимистични Simple Smile

Благодаря и за Ревизор, беше ми супер интересно. Сега ще изгледам и другото, което си препоръчала.

За шарените възглавници Du може да разкаже от първо лице ( ще й пиша във фейса). Аз мога само да ви пусна нейното упътване:
Скрит текст:
Цитат
Хващаш Мармарай от Сиркеджи и слизаш на следващата спирка, Юскюдар. Отдясно ти е Михримах джамия, а вляво - крайбрежната алея и ШЕМСИ ПАША ДЖАМИЯ....Тръгваш по алеята към Кулата на девицата - тя е много близо до брега от тази страна на Босфора. Вървиш около 5 - 10 минути - не помня точно колко, но е близо. Пада  се точно преди будките, от които се купиват билети за корабчето към Кулата на девицата.

Неолитка, много хубави снимки

# 33
  • София
Всъщност, защо никой не каза сега без надлеза на Еминьоню как е организирано преминаването?  newsm78

Ние никога не сме го използвали. Само веднъж се качихме от любопитство. Съвсем наблизо има светофари. Всъщност идвайки от гарата е съвсем естествено да продължиш през светофара към морето.

За шарените възглавници Du може да разкаже от първо лице ( ще й пиша във фейса). Аз мога само да ви пусна нейното упътване:
Скрит текст:
Цитат
Хващаш Мармарай от Сиркеджи и слизаш на следващата спирка, Юскюдар. Отдясно ти е Михримах джамия, а вляво - крайбрежната алея и ШЕМСИ ПАША ДЖАМИЯ....Тръгваш по алеята към Кулата на девицата - тя е много близо до брега от тази страна на Босфора. Вървиш около 5 - 10 минути - не помня точно колко, но е близо. Пада  се точно преди будките, от които се купиват билети за корабчето към Кулата на девицата.
В метрото няма никаква романтика. По-добре да се хване ферибот. Вариантите са два - с ферибота на Идо от Сиркеджи до Харем или с ферибота от Еминьоню до Юскюдар. В първия случай се тръгва наляво по крайбрежието, във втория надясно. Въпросните кафенета с шарени възглавници са точно срещу Девичата кула, около мястото, от където тръгват лодките за кулата. Удължаването на маршрута е с някакви 15-20 минути, но пък какви! Всъщност гледката от Харем към моста Галата е великолепна. Съвсем различен поглед е. Другите фериботи завиват в едната или другата посока, а Харем е точно отсреща.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 20:20 от Тaня67

# 34
# 35
Мерси Peace
Много очертаване,много ограждане Wink

# 36
crosswalk, присъединявам се към мнението на beljata. На Сафир не съм се качвала никога, но го отчитам като повече от пропуск. Моя позната бяха на вечеря в ресторанта на небостъргача, точно до прозорците, каква по-голяма романтика от това. Вечер на кафето с килимите е много хубаво. Пълно е с други двойки, дори до колкото знам се счита за емблематично място за влюбените. За мен е много романтично и в Arnavutköy... обожавам разходката там, но не от към морето, а от към къщите... Отделно всяко място по крайбрежието на Босфора и нощем и денем ми е романтично, но вечер определено предпочитам гледката да е към Европа....

# 37
  • Варна
crosswalk, Ортакьой на мен ми беше романтичен...има и едно заведение с възглавници на брега на Босфора, мисля в Юскюдар е  newsm78 Има ходили, да споделят къде е и какви са цените (това е моя лична молба).

Беличке, планираш ли вече следващия поход?  Hug Всъщност, защо никой не каза сега без надлеза на Еминьоню как е организирано преминаването?  newsm78

Това заведение е същото, за което говоря и аз, с пряка гледка към Девичата кула. Както Neolita  е казала, надяваме се Du да поясни и от гледна точка на цени. Смятам да го отразим някой ден. Wink
... С което, Шебечко, отговарям и на следващия ти въпрос, мисля. Mr. Green

Аз пък моля за упътвания за Арнавуткьой. Преди време една снимка от там ме впечатли. Ако не бъркам, де. Доколкото помня, между улицата и къщите имаше вода newsm78

През надлеза сме минавали една вечер, когато още имаше нощен пазар около брега. Имаме дори и снимка със самоснимачката. Но иначе ми се струва излишен. Единия светофар е удобен при идване откъм Сиркеджи, а другия - при преминаване от Йени джамия към трамвайната спирка и отсрещния тротоар. Това съоръжение оставаше в средата и ми се струва, че не беше особено полезно. Мисля, че подходът от подлеза към спирката липсва много повече.

# 38
  • София
Белята, Арнавуткьой е между двата моста по линията за Емиргян (същите автобуси). Ще го познаеш по името на спирката, но е съвсем на средата. Точно там улицата е разширена като едното платно е в Босфора (и малко преди Саръйер също има такова разширение). Приятно място. Има възможност за разходка по крайбрежието. Иначе ако слезеш на Бебек и после се върнеш към Арнавуткьой, няма да сгрешиш.  Wink И малко преди Ортакьой (като идваш от Арнавуткьой) има градинка, пред която е "паркирана" яхтата на Ататюрк. С други думи агитирам за разходка Бебек-Ортакьой.   Wink

Предишното ми мнение е редактирано. Писах и за други варианти освен метрото.  Wink Метрото е незаменимо за забързаното ежедневие, но е грехота да се използва когато можем да се насладим на красотите, които са над него.  Grinning

Цените на "възглавниците" не мога да ги коментирам, защото се пие главно чай, а ние не обичаме. Обаче се поизлежавахме доста време на тях без никой да ни закача. Wink

# 39
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Същото е заведението, Беличке, ама писах поста дълго време, не съм те прочела, въпреки че ми показа че има ново публикувано мнение, ама продължих направо към публикуване  Embarassed
Пожелавам ти да посетиш кафето за по една лимонада в някой дълъг и топъл летен ден.  Hug

Танче, като си отворила дума (ахаа да напиша глътка  ooooh!) за онази част на Истанбул - Саръйер към Емиргян пеша е много време, нали? Ще ми се някак парка да го комбинирам с пешеходно край вода и къщи, не държа да е точно покрай къщата на Бихтер  Laughing Но пък Емиргян-Бебек рейс и после Ортакьой-Кадъкьой рейс ми идва в повечко  newsm78 Помня, обясняваше, че Долмабахче-Ортакьой не е много приятно покрай шосето... Бе, с 2 думи - посъветвай ме.
И друго - Чамлъджа комбинира ли се с възглавниченото кафе?

Само ние вкъщи явно сме фенове на надлеза. Като съобщих новината за изчезването му настана паника. Ползвахме си го, и гледката прекрасна, пък и ни вършеше работа към фериботите...

# 40
Да ви кажа честно, ние около 2 часа седяхме на една пейка, точно зад заведението с възглавниците и над 90% от хората седнали там, просто си стояха и чоплеха семки. Никой не консумираше, само едно момче обикаляше и продаваше халва.
Ето ги къщите в Яндекс https://harita.yandex.com.tr/?ll=29.043864%2C41.063447&z=16& … 06002928266%5D%7D

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 20:54 от Neolita

# 41
  • Варна и...духом на Босфора
 Hughttp://tourofturkey.org/2014/media/galleries/TUR-2014-Stage-8/20 … 40504_TOT_005.jpg

http://tourofturkey.org/2014/media/galleries/TUR-2014-Stage-8/20 … 40504_TOT_010.jpg

Сияйната усмивка на Сър Марк Кавендиш  bowuu Laughing Crazy bowuu и колоната по моста Галата
ми напомня да ви информирам за  началото на 51-Та Президентска Колоездачна Обиколка на Турция.
Тази година е след лаленцата Mr. Green От26 април до 3-ти май 2015,като се очаква отново последният етап в неделя,3-ти май да е отново в Истанбул,един час в Европейската част и после около 10 обиколки в Азия,Булевард Багдат го обикалят поне 8 пъти Mr. Green,Фенербахчемарина,Стадиона на `Фенерите и Бостанджъ.

Аааа,Николче,пак ти казвам кат миналата година-далече е Бихтерченото еви от Емиргян Mr. Green
Защо ти идват в повече вапурчените рейсчета-кеф,кеф!
Много хубав маршрут изпробван от кака ви ласт иър-От Сапфир -Метрото в посока Хаджиосман,последната спирка-там се прехвърлихме на 151,имаше и долмуши и може
и други рейсчета, слязохме на крайбрежната,две спирки преди прочутата къща и развяхме крачоли по булеварда,после пак чай,сладолед,тавукгююсю,балък и хванахме корабчето
в 18 и 10 за Кадъкьой. И всичко това защото може би всички знаят,че умирам за Саръйер
и в същия този петък,сутринта пътувахме на същото вапурче но от Бешикташ!
Така -Целият Босфор на отиване и връщане ,с част и от Мраморно море,щото слязохме
на Кадъкьой,- за 4 лири  Crazy smile3521 smile3521 на човек!

# 42
  • София
Танче, като си отворила дума (ахаа да напиша глътка  ooooh!) за онази част на Истанбул - Саръйер към Емиргян пеша е много време, нали? Ще ми се някак парка да го комбинирам с пешеходно край вода и къщи, не държа да е точно покрай къщата на Бихтер  Laughing Но пък Емиргян-Бебек рейс и после Ортакьой-Кадъкьой рейс ми идва в повечко  newsm78 Помня, обясняваше, че Долмабахче-Ортакьой не е много приятно покрай шосето... Бе, с 2 думи - посъветвай ме.
И друго - Чамлъджа комбинира ли се с възглавниченото кафе?

Саръйер към Емиргян пеша е много време, нали? - да. Ние се качихме на автобус от парка до Саръйер. Там похапнахме, позяпахме и повървяхме 3-4 автобусни спирки пеша. Видяхме къщата на Бихтер (много западнала), още една сериална къща, в която имаше живот и още поне 10 от красиви по-красиви къщи. Уморихме се и точно решихме, че вече е време за автобус и забелязахме, че вървим по нещо като еднопосочна улица и автобусите са само към Саръйер. Колите обаче бяха и в двете посоки. Наложи се да минем навътре в квартала за автобусите към центъра. Там само 25Е върши работа.

Емиргян - Истание е приятно за ходене. Там е един доста дълбок залив и докато се обиколи става приятна разходка. Но по-добре виж как е на стрийтвю-то, че да не би на теб да не ти хареса. Simple Smile

Правилно си запомнила за Долмабахче-Ортакьой, но все пак се преживява. Иначе се връщахме точно от Емиргян когато слязохме на спирката след Бебек и вървяхме пеша до Кабаташ. Но това не мога да го препоръчам на нетренирани хора. Много път е. Simple Smile

А ако друг път не си ме чела, да си повторя - от Емиргян/Истание може да се хване ферибот, който стига до Ченгелкьой. Чудесна разходка между двата бряга - http://www.sehirhatlari.com.tr/tr/seferler/cengelkoy-istinye-368.html  Има спирка и на Бебек, и на Арнавуткьой ако ти се слиза. Wink Но и на Ченгелкьой да слезеш, няма да сбъркаш. Много приятен квартал със заведения с прекрасна гледка към моста. И много заведения за всеки джоб - от лъскави ресторанти до фаст фууд. Wink Там мъжът ми яде кукуреч и си облиза пръстите. Продължението е с автобус към Юскюдар или автобус към Otagtepe - тепето с хубавата гледка към моста . Там май не си ходила, нали?  Wink Но имай предвид, че е с работно време. Към 18-19 часа го затварят.

От Чамладжъ има автобуси до Юскюдар и напълно се съчетава с шарените възглавници. Simple Smile

Неолита, точно това имах предвид и аз. Не сме чоплили семки, но никой не ни е закачал. Минаваха момчета с чай да разнасят поръчки и да отсервират, но отиваха само при тези, които ги викаха.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 21:24 от Тaня67

# 43
  • Кукуландия
Цоп и аз тук  Mr. Green

Не знаех, че има два аквариума в Истанбул. Кой си заслужава повече?

В крайна сметка май се обърках... какво му е специалното на Пиер Лоти? Нали е улица? Интересна улица? Ако не греша прочетох и за някакво изкачване до кафене, от което има страхотна гледка? Моля някой да обобщи и обясни Simple Smile Единственото ясно нещо е яденето в Ортаклар  Laughing

# 44
Здравейте, дами! В края на октомври ходих за втори път. Отидох без агенция, с автобус и останах в азиатската част в Аташехир. Успях да видя доста неща, които първият път не можах. Ако при първото посещение с всички задължителни места, бях турист, вторият път успях да видя как тече животът. Само на клуб не остана време да ме заведат - но следващият път!

Общи условия

Активация на акаунт