Финансите... Ние ли ги управляваме, или те нас?

• 53 686
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 585
Фурлата е грозна чанта, по този показател може да се определи като обикновена.
Но обикновена чанта е тази, която продават в един павилион на пазара до нас.
Чанта, която струва средно две работни заплати и половина, трудно може да получи определението обикновена. Просто е скъпа. Това е.

# 586
Как ще ми се отрази, ако сега взема чанта за 2К? Никак.

Има разлика между това да мода да си купя хубава чанта, ако поискам и ми трябва- и това да си купувам скъпа чанта, за да се почувствам добре и не лишена.

# 587
Чанта, която струва средно две работни заплати и половина, трудно може да получи определението обикновена. Просто е скъпа. Това е.

Фурлата не е грозна чанта, но и не струва 2 000 лв. Определено обаче е чанта, която не може да се комбинира с обувки Тенденз или Флавия, следователно сама по себе си демонстрира определен стандарт. Това е!

# 588
  • Бургас
Определено обаче е чанта, която не може да се комбинира с обувки Тенденз или Флавия, следователно сама по себе си демонстрира определен стандарт. Това е!

Пробвала съм - може да се комбинира  Wink
Чантата не демонстрира нищо, защото си е просто чанта.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 11:29 от miss july

# 589
Определено обаче е чанта, която не може да се комбинира с обувки Тенденз или Флавия, следователно сама по себе си демонстрира определен стандарт. Това е!

Пробвала съм - може да се комбинира  Wink

Погледнато от този ъгъл - да, всичко може! Въпрос на стил и вкус, аз не бих го направила.
Демонстрира един средно добър стандарт на живот!

# 590
Не знам дали чантата демонстрира стандарт. Може да извадиш пари и да ги дадеш и толкоз. Оттам вече зависи дали ще заведеш тази чанта на опера или на мол. И после в каква къща ще я прибереш.

Както казах, най-вероятно живея по-добре от 98% от българите. Не знам дали съм в топ 2% на доходите, но като живот и опции определено не мога да се оплача. Например някой на 50 с двойно повече пари може да е по-зле, особено ако е и с кредити.

С други думи, чантата демонстрира единствено, че имаш чанта. А как и защо си я купил е друга история и тя може да демонстрира много неща: не само активи, но и липси.

# 591
  • Бургас

Пробвала съм - може да се комбинира  Wink

Погледнато от този ъгъл - да, всичко може! Въпрос на стил и вкус, аз не бих го направила.
Демонстрира един средно добър стандарт на живот!

При положение, че мотото на българина е "На гол тумбак, чифте пищове", то чантата нищо не демонстрира .

# 592
Здравейте,

чета темата с интерес. Само да вметна, че току -що си купих чанта Фурла. От Виена, от намаление на зимната колекция. Излезе 78 евро. Чанта Фурла за 2000 лв. няма дори от най-новата колекция. Спеицално за темата погледнах - най-скъпата е 352 евро.

# 593
  • София
 Конкретно по въпроса: Ако финансите са недостатъчни и ограничени, тогава ни управляват ТЕ, ако финансите са налични, достатъчно и можем да избираме за какво да ги харчим, спестяваме или инвестираме, то тогава ги управляваме НИЕ.

Когато управляваме финансите си, управляваме и стандарта си на живот. Стандартът на живот, който включва Фурла по подразбиране я съчетава с обувки от този стандарт, с бижута, часовник, колан, очила и т.н. от този клас. Естествено подходящи дрехи, кола и дом.....Само че, редът на подсигуряването им е от зад-напред, за да можем да говорим за стандарт, а не за това "ако реша мога да дам пари за такава чанта"....Последното за мен е пример за показност, а не за стандарт. Стандартът се определя от съвкупността на елементите на материалното ни битие, а не от една чанта, кола, телефон или друго по отделно.

П.П. Фурла в момента струва между 400 и 1100лв.

# 594
За нас мога да кажа смело, че на този етап ние управляваме финансите си. Имаме доходи, които можем да разпределим за инвестиции, за текущи нужди, за поддържане на имот, за бъдещи нужди, нямаме кредити.

# 595
Здравейте,

чета темата с интерес. Само да вметна, че току -що си купих чанта Фурла. От Виена, от намаление на зимната колекция. Излезе 78 евро. Чанта Фурла за 2000 лв. няма дори от най-новата колекция. Спеицално за темата погледнах - най-скъпата е 352 евро.

http://eu.furla.com/store?Action=DisplayCategoryProductListPage& … ;ThemeID=38743800

Само в интерес на точността, има чанти и за 769 евро, което отново не е 2 000 лв.
Нека да не навлизаме в спорове. След толкова обсъждане, излиза че всеки може да си я купи, ама повечето просто не я харесват! Така да е! Чантата демонстрира определено ниво на доход, продължавам да го твърдя, няма лошо, това е моето мнение. Така разбирам нещата аз. Колкото до:
При положение, че мотото на българина е "На гол тумбак, чифте пищове", то чантата нищо не демонстрира .
считам, че конкретно тази чанта, съчетана с определен стайлинг (индивидуален стил на обличане, прическа, аксесоари, обувки и т.н.) демонстрира нивото, за което говорех.
В другия случай, съчетана с обувки от марките, които дадох за пример, прическа и цвят "направи си сам", е покупка от рода "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак" или "На гол тумбак чифте пищови".
В чужбина нещата изглеждат по друг начин, да! И за да не съм голословна: дъщеря ми е студентка в Германия, работи, т.е. не разчита на мен, и има тамън 3 Фурли.

# 596
Фурлата зная колко струва, в момент на безумство се сдобих с една на малки шарени квадрати, с намалението- миналогодишна колекция, таман 180 лева.
Но е като да не съм виждала чанти, които струват 3 000 лева, както и такива, които са на спряганата тук цена от 2000.
Ако доходът ти е 3 000, дори и чанта от 500 лева е неприличен разход. Но това, разбира се, не е така, ако парите, които получаваш, отиват само за собствените ти облаги.

# 597
Фурлата зная колко струва...

Предполагам, че всеки, който дори от любопитство се е интересувал, знае.

Ако доходът ти е 3 000, дори и чанта от 500 лева е неприличен разход. Но това, разбира се, не е така, ако парите, които получаваш, отиват само за собствените ти облаги.

Зависи от начина, по който управляваш финансите си! Всеки има приоритети и различни потребности!

# 598
Не е така, Herz. Когато шареното грозило увисна на ръката ми, след няколко въпроса оригинална ли е, за което аз не мога да зная, само предполагам, ме питаха, защо съм дала 1000 лева за чанта. Споделяйки цената пък, казаха, че е ментак, пардон, реплика.

# 599
  • Бургас
В другия случай, съчетана с обувки от марките, които дадох за пример, прическа и цвят "направи си сам", е покупка от рода "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак" или "На гол тумбак чифте пищови".

Е, голяма логика. Ако имам много пари това значи ли, че ако ми хареса по-евтина обувка не трябва да си я купувам, че току-виж някой ме видял на улицата, сканирал чантата ми Фурла и обувките ми Тенденц и умозаключил горното.
На дъщеря ти всички дрехи, чанти и обувки ли са маркови?

Конкретно по въпроса: Ако финансите са недостатъчни и ограничени, тогава ни управляват ТЕ, ако финансите са налични, достатъчно и можем да избираме за какво да ги харчим, спестяваме или инвестираме, то тогава ги управляваме НИЕ.

За съжаление е така. Ако имаш пари колкото да си платиш дължимите сметки и такси и ти останат малко за храна, то тогава няма да имаш остатък, който да управляваш и разпределяш за други пера.

Общи условия

Активация на акаунт