Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кой магнезиев продукт бихте препоръчали, ако вече приемам Магнерот?
Какво мислите за варианта "вирнати крака" при количките?
Какви са мненията за цветовете на количките и избледняват ли?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кой магнезиев продукт бихте препоръчали, ако вече приемам Магнерот?
-
Какво мислите за варианта "вирнати крака" при количките?
Въпросът относно позицията на краката при количките е обсъждан, като много родители предпочитат модели с пълно легнало положение без "вирнати крака". Някои майки оценяват удобството и анатомичната форма на тези модели, докато други категорично се противопоставят на тази позиция, вярвайки, че тя не е полезна и може да бъде неудобна за децата.
-
Какви са мненията за цветовете на количките и избледняват ли?
Мненията относно цветовете на количките варират, като някои хора изразяват опасения относно избледняването на червените колички. Въпреки това, има и мнения, че степента на избледняване зависи от качеството на материала. Например, някои смятат, че червените колички не избледняват изобщо, докато други твърдят, че определени модели могат да променят цвета си с течение на времето в зависимост от качеството на използвания материал.
-
Какви са мненията за позицията с вирнатите крака в количките и какви са предпочитанията за колички?
-
Какви са мненията за сутрешното гадене и какви са опитите за неговото облекчаване?
боляло ме е точно докато за 30 секунди ме закарат от реанимацията до леглото и после ми включиха система с обезболяващо. пишках 2 пъти на подлога - от 10 ч сутринта до другия ден до 7 сутринта това, иначе на другия ден една санитарка ми помогна да отида до тоалетната и на обратно и така лека полека започнах да се раздвижвам...на следващия ден ходех още по добре, а на по следващия просто нищо ми нямаше вече, само при легане/сядане си по внимателен все още си още бременна. понеже така не желаех да пусна газове, ми биха една инжекция, и ги пуснах въпросните газове и това беше. след 1 седмица ми махнаха имах точно 2 конеца, от които нищо не се виждаше и това беше. пазех се да не вдигам тежко и така.Слава Богу всичко си мина нормално, на 5я ден си бяхме с бебо вкъщи и се кърмехме в несвяст:)раната си бяха сложила непромокаема марля, за да мога да се къпя спокойно. първите 24 часа след раждането главно спях и леко ми драскаше на гърлото, но това беше

всеки ден съм ги яла и не съм забелязала да шава . аз пък бях чела някъде че ако изпиеш чаша хладка/студена вода също започвало да се движи.аз пробвах и наистина се движи.при мен шава също като почна да ям,каквото и да било
Болките си бяха все такива, не кой знае какви. В понеделник бях на преглед, запис на тонове, проверка за разкритие - 1 см... Д-р Крумов ме прегледа подробно, всичко беше наред, нерегулярни контракции, препоръча ми да лежа в къщи и всеки ден след вторник (термина ми) да ходя на запис на тонове. Вечерта имах чувстовото, че ме заболя повече, но беше основно от страх, защото ММ трябваше да пътува в командировка в три през нощта, накарах го да ме заведе в болницата и така в 00.15 на термин ме приеха в старото родилно на ВМИ на бул. Васил Априлов. Обадих се на док., че вече съм в болницата, обясних му, че ми казаха,че нямам родова дейност и съм настанена в отделение, той каза, че ще дойде в седем сутринта да ме види, ако има промяна да звъня. Болките ми напълно спряха, вече не ме беше страх. На сутришната визитация и преглед - няма да ражда днес. След един час новата смяна отново ме прегледа и докторката каза - 4 см разкритие, клизма и в предродилна. Стъписана, защото нямах болки, бързо се обадих на Крумов. Отидох в предродилна в 08.30, до 15 минути и той дойде, тонове на беба перфектни, на 6 см разкритие ми спукаха водите и тук започна кофтито - водите бяха мътни (причини много, така и не ги изяснихме, но нямаше преносване, инфекция и тн, за мен беше грешка на хематолога, който проспа анемията ми и пих желязо четири месеца), сложиха ме на окситоцин, родих в 12.30 бързо и лесно, така и не разбрах какво е да ме боли много едно голямо бебе - 52 см, 3970 гр, тя обаче успя да изкара акъла на докторите, но това е друга тема, която няма нищо общо с раждането и важното е, че финалът беше добър. Имах доста вътрешни разкъсвания, направиха ми епизиотомия, за да не се разкъсам и външно. Шиха ме с упойка, която не усетих. Всъщност усетих само последния шеф, защото си беше дълго, но се преживява, тогава вече те е завладяла емоцията. Учиха ме да кърмя, дадоха ми бебето по-рано от слединтензивно, защото имах много кърма, да опитаме, да се възстанови по-бързо. Вярно имаше и кофти хора и сред акушерките и сред санитарките, но такива грубовати винаги ще има. Благодарна съм на д-р Крумов, акушерките Пондева и Мушанова, на неонатоложката д-р Чалъкова. Прибрахме се в къщи на 13 ден, когато отпаднаха съмненията за инфекция.